Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / OT - opencard v Praze
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2010 12:35
- Nahlásit

Jsem z toho nějaká zmatená, tak potřebuju jen potvrdit, že chápu správně - když se mi podaří vymámit ve fotolabu fotku na flešce nebo na cd, tak si můžu opencard objednat přes net, ALE potom až mi přijde domů, tak musím tam nějak nahrát kupón čtvrtletní,který chci?
Máte někdo s tím objednáním karty přes net zkušenosti? Bych se chtěla vyhnout těm frontám všude.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2010 16:35
- Nahlásit

Kupon se pak dá koupit v e-shopu Dopravních podniků (http://eshop.dpp.cz/eshop/shop/buyTicket.do), zaplatí se kartou a pak se udělá validace v jednom z automatů, já to tak dělám už druhým rokem, seznam těch validačních míst je na netu (http://www.dpp.cz/validatory/). Mně to vždy fungovalo bez problémů.

mac1
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2010 18:36
- Nahlásit

Pokud už bych si koupila opencard ( jakože nekoupím), tak jedině tu anonymní, čteš, co podepisuješ ?

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2010 19:42
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
Díky. No chci si i kartu objednat přes net, tak jsem zvědavá. Kartou platit asi nemůžu, ale jsem tam koukala, že se dá i převodem, no to jsem zvědavá, jak to funguje, když jim ty prachy přijdou až za den za dva. Jak se ta validace dělá? Já se s automatama moc nekamarádím, strčí se tam ta karta a co dál?
mac1
Taky opencard nechci, ale potřebuju jezdit po Praze a teď od listopadu už je povinná, papírový kupon už bohužel nekoupím. Takže nečtu co podepisuju protože to stejně podepsat musím. Kupony na tu anonymní jsou dražší, zase nejsem milionář, už tak je to drahý. Je to nátlak od Prahy, ale mají na to právo - chceš jezdit? tak jedině s opencard.

mac1
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2010 20:16
- Nahlásit

Maya, Takže nečtu co podepisuju protože to stejně podepsat musím smutné, bohužel je takových většina, jinak by si to nemohli dovolit. Měsíční anonymní je o 120 Kč dražší, tedy o 4 Kč denně, roční anonymní o 3,70 Kč denně. Je to nátlak od Prahy, ale mají na to právo - chceš jezdit? tak jedině s opencard. Věř, že jezdit budu i bez opencard

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2010 23:13
- Nahlásit

mac1
Pro mě je 2 tisíce za rok navíc dost a jezdit načerno na to nemám žaludek, věk na studenta už nesplňuju dávno
Navíc no pamatuju doby, kdy na papírový průkazce bylo rodný číslo a revizoři to kontrolovali s občankou.
A myslím, že to není v tom, že většina to nečte, ale většina nemá prachy na vyhazování a chce jezdit v klidu a já taky.
Jeslti máš nějaký návod, jak jezdit bez opencard, tak se poděl, taky by se mi to líbilo víc, ale nic mě nenapadá.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2010 11:22
- Nahlásit

[b]Maya
Já se s automatama moc nekamarádím, strčí se tam ta karta a co dál?
Karta tam stačí dát a ono se to už udělá samo, není k tomu potřeba žádná speciální znalost, já jsem taky hrozný nemehlo
a nikdy jsem s tím neměla problém

Takže nečtu co podepisuju protože to stejně podepsat musím
Jsem právník a taky jsem to nečetla a zatím žiju

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2010 16:56
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
Díky moc, to mě uklidnilo, že není potřeba tam cokoliv mačkat nebo volit nebo tak něco. Já jsem nemehlo na tyhle technický vymoženosti, ale tohle snad dám.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2010 08:44
- Nahlásit

Maya
ale tohle snad dám.

O tom není pochyb

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2010 10:28
- Nahlásit

Tak kdyby tu někdo sháněl zkušenosti, tak za prvé, ač na stránkách při žádosti o kartu mají napsáno, že po jejím odeslání pošlou mail, tak žádnej meil neposlali, karta přišla zničehonic.
Za druhé, ač to na stránkách NEmají napsáno, tak kartu řidič PPL vydá jen proti občance, tudíž jedině osobní odběr a nebo musíte přebírající osobě nechat k dispozici svojí občanku. Dost důležitý info, na který teda poněkud zapomněli.
Jo a na automat nahrávající kupony jsem se vykašlala, chodím denně kolem místa, kde se prodávaly kupony, tak jsem to zkusila tam a na počkání mi kupon na kartu nahráli. Takže už jsem v klidu, že budu moct od nového roku jezdit i nadále.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání