| Autor |
Zpráva |
Vero
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 16:28 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
Prohlížela jsem nějaká kočičí fóra, ale bez uspokojivého výsledku, tak mě napadá, že bych mohla najít spíš někoho tady, kdo krmí syrovou stravou a má i kočky, které tak živí taky...
Najdu?
Zajímá mě, co všecko dáváte, kolik a tak.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 17:16
- Nahlásit
Vero
Mám dvě potvory, krmím je syrovým od začátku, asi od dvou měsíců věku. Taky jsem hledala na netu, našla jsem jakés takés info na baronovi. Možná ty poměry by měly být trochu jiné, ale já to moc neřeším, jsou to kočky stodolní a BARFujou sami myškama Takže dávám v podstatě totéž, co psovi, jen míň. Jsou to ještě mlaďuše, takže denní dávka asi tak 4% hmotnosti. Samozřejmě jsou věci, které jim nesedly - např. mi neustále plivou kudrnku. Zato mají třeba mnohem radši kachnu a ryby než pes. Co se týče kostí, mrňavým jsem dávala kuře mleté od Vetamixu a odřezané hrudní košíky z kuřecích skeletů, to zvládly. Teď už v pohodě spořádají i větší kosti.
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 20:14
- Nahlásit
Je to hodne podobne psum, jen min priloh. Kocky nepotrebuji tolik sacharidy, napr. testoviny se nedoporucuje jim davat. Spis jako prilohu zeleninu. Ale s kockami je to tezke, vetsinou si dost vybiraji a kdyz se rozhodnou neco nezrat, tak to nezerou. Navic kvuli jatrum se kockam nesmi davat moc dlouha hladovka, takze ani hlady je moc nejde prinutit neco zrat. Jo a bacha na nasmradly maso. Kocky zerou v prirode vzdy cerstvou potravu, nezivy se zdechlinami, proto je pro ne nasmradle maso nebezpecne.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2010 09:42
- Nahlásit
Mám štěstí, že si moje čičiny nevybírají, dokonce zvládají i občasnou "vegetariánskou večeři", kterou má pes na pročištění tak jednou do měsíce - rozšmelcovaná zelenina, ovoce, med. Možná mají pocit, že kdyby v miskách něco nechaly, sežere jim to pes
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 11:22 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
corgi
náš kocourek má jistotu, že mu na to pes nešáhne... to bude asi problém
a opravdu je na místě krmit kočku zeleninou?
jako on kocourek, když je to rozšmelcované, si mikroskopické množství dá, ale fakt mikroskopické a jednou mi mrkvičku vyndal.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:05
- Nahlásit
Vero
opravdu je na místě krmit kočku zeleninou?
O tom už se tu diskutovalo i v souvislosti s krmením psů zeleninou. Je třeba brát to rozumně a nepovažovat zeleninu za nějaký zázračný zdroj nějakých extrémně potřebných vitamínů. Jinými slovy ano, podávat zeleninu je na místě, ale pořád to zůstane jen zelenina Například já to teď s tou zeleninou nějak flákám, ale když vidím psa nebo kočky okusovat trávu, hned přidám víc mrkve, bylinek, listové zeleniny...
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2010 22:30
- Nahlásit
Kočky jsou striktní masožravci. narozdíl od psůch.
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2010 05:20
- Nahlásit
Mám kočky domácí a krmím syrovým masem.Krmím ruzné druhy masa a vnitřností,přidávám trošku rýže ale spíš jen někdy a minimálně jelikož to většinou stejně zustane,dál přidávám vajíčka olej,dávám tvaroh.sem tam roboran.Kočka je opravdu jen masožravec takže podle toho krmím,maso dávám mleté vřetně kostí .Kočky jsou krásné velké krásná srst.U kocoura který měl na granulích opakované potíže s močovýma kamenama a pískem a z toho těžké záněty jak močových cest tak ledvin a který už vypadal že nepřežije po přechodu na maso dožil svých krásných 14 a pokud by ho nesrazilo auto tak by ještě řádil dál.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2010 09:49
- Nahlásit
Ať jsou striktní masožravci, já jim to neberu. Ale aby mi chroustali trávu kolem obrubníků, na to se nerada dívám. Takže šup řeřichu do masa a je klid. A když vidí "vegetariánskou večeři" pro psa, můžou se zbláznit, tak jim ráda dopřeju.
KEISSA
U kocoura který měl na granulích opakované potíže s močovýma kamenama a pískem a z toho těžké záněty jak močových cest tak ledvin a který už vypadal že nepřežije po přechodu na maso dožil svých krásných 14
To říkal i Štourač v jednom z těch rozhlasových rozhovorů, že krmit kočku suchým krmivem je naprostá zhovadilost. Holt na kočkách se to projeví pořádně, na psech bohužel zřejmě míň...
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2010 10:04 - Změnil/a: KEISSA
- Nahlásit
corgi
Jo on z toho měl tak těžké záněty že to většinou končilo cévkováním a ještě větším problémem.V posledním zánětu dokonce i přes cévkování tak tlačil a nutil do čurání že se mu podařilo vytlačit celý konečník.Doktor když to šil tak prohlásil že tohle nemá šanci přežít.Tak jsem si řekla když už má chudák umřít tak at se aspon nažere a zrušila jsem všechny veterinátní diety a začla krmit masem . K:down cour žil ještě dalších skoro 5 let až do minulého týdne kdy se mu podařilo zdrhnout a bohužel ho asi porazilo auto našly jsme ho u cesty už mrtvého
Myslím že změna krmení a přchod na syrové mu zachránilo a prodloužilo život.Ted už krmím všechny naše kočky jen masem a granule nedávám vubec ,jelikož jsou domácí a nemají možnost ožírat venku trávu tak dávám naklíčené zrní ,zeleninu kterou dávám psum tak tu ani omylem to nežerou ani v největším hladu.pro spestření dávám jogurt,tvaroh a sem tam rybu ale tu taky moc nemusí .
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2010 12:45
- Nahlásit
Maky a Trix
Kočky jsou striktní masožravci
jen pro zasmání - kámoška má britskou modrou, která bytostně nesnáší maso v jakékoliv podobě, kdežto po zelenině se může utlouct když necháš na lince řízek a nakrájenou papriku, tak zmizí paprika naštěstí granule za maso nepovažuje, tak zatím žije ale ta kočka je magor ve víc směrech...
|
misenka1
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2010 18:34
- Nahlásit
Maky a Trix
tak moja koča nežere nič okrem granulí..ani konzervy,surove maso-to si nadhadzuje tak 2-3 min zaprska a vali prec..jediné čo jej chuti su treščí játra-ale ked dam surovu rybu,tak ani nahodou..a este zere olivy,ale len zelene..
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2010 18:37 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Tak taky pro zasmání ......já mám taky briťáka, co pro změnu nežere nic jiného než granule pro briťáky Mám dva - kocoura a kočku (oba kastráti) a po mnoha pokusech vnutit jim maso, granule všech značek, kapsičky, konzervy....žere kocour skoro výhradně jen granule, vyjímečně se napije mléka a zobne trošku koččiny konzervy což je: tuňák od Miamor (s kalamáry, krevetama a nebo křepelčím vajíčkem) Kočka na rozdíl od kocoura skoro vůbec nejí ty granule, ale nepohrdne sem tam syrovým masem a pije mléko se smetánkou Byla pořád strašně vychrtlá - jak nechtěla ty granule, tak jsem přes tuny kapsiček a konzerv došla až po tyhle a teď ji budu muset brzdit, aby z ní nebyla za chvíli kočka koule Oba jsou víceméně venkovní - když chtějí, jsou venku Kočka občas sežere myš, ptáčka, kocoura jsem nikdy nic takové žrát neviděla...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2010 21:45
- Nahlásit
worick
Kočka občas sežere myš, ptáčka, kocoura jsem nikdy nic takové žrát neviděla...
Chjo, kéž by ty moje potvory taky nelovily. Roztrhají minimálně 3 sýkorky denně. Jestli to půjde tímhle tempem, do jara bude po sýkorkách
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 00:22
- Nahlásit
corgi
zkus jim dat obojek s rolnickou. Znesnadni jim to lov, ptacka to upozorni, kdyz se budou blizit. Ale musi mit bezpecnostni sponu, protoze venkovni kocka se muze na obojku zachytit za vetev a udusit.
Ale aby mi chroustali trávu kolem obrubníků, na to se nerada dívám.
kocky nezerou travu, aby ji meli k jidlu, ale aby se lip vyblili. Kdyz se myjou olizou spoustu chlupu a ty musi z zaludku ven, trava pomaha je vyblinkat. Zkus jim nasadit nekde do truhliku obyc obili treba budou chroustat to a daj trave pokoj, i kdyz oni radeji drsnejsi travu, po te se lip blije.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 09:12
- Nahlásit
Baysha
sorry, mě tohle přijde vždycky maximálně smutný. zvíře který je masožravý a maso nechce mi nepřijde v pořádku.
Jo, můj pes se může utlouct po čokoládě. Minule ochutnal krysí jed. Prej taky dobrý. Asi mu taky nebudu brát, že je skoro masožravec a bude dostávat jen jed a čekuládu... když mu to tak chutná! ne, sorry, mě kočky vůbec nezajímaj, krmte to čím chcete. ať jsou zdravý, zabíjej málo sýkorek a nepapkaj jen nejluxusnější konzervy.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 13:46
- Nahlásit
Maky a Trix
zvíře který je masožravý a maso nechce mi nepřijde v pořádku - no tak to ani mě, ale mám ho nutit?? Kocour prostě maso nechce ani náhodou. Pokud mu ho kousek hodím do misky s granulema, jen k němu čichne a pak z druhého rohu misky opatrně vybírá granule
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 13:48
- Nahlásit
lucYnka XIII
zkus jim dat obojek s rolnickou
nezblbne z toho ta čiči? Já ani psům nedávám známky páč nemám rád jak to cinká
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 14:16
- Nahlásit
worick
neee, přeci, dyk je to fuk
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 15:30
- Nahlásit
Maky a Trix
šak já netvrdím, že ju ta moje známá zeleninou krmí - holt číča nepozře maso, tak musí bejt na granulích... zeleninu má občas jako pochoutku
sýkorky bohužel nepadaj v úvahu, je to kočka bytová
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 16:57 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
To je právě ta otázka, jak to je s masožravostí.
Pes, co vím, narozdíl od vlka dneska už 100% masožravec není, a kvůli tomu není ideál ho krmit samou živočišnou bílkovinou a ty nemasové, všežravecké složky stravy by ve žrádle měly být.
O kočce se domnívám - ale info jaksi nemám žádné, takže to je jen domněnka - že 100% masožravec je, takže by sice nějaké balastní látky dostat měla, ale určitě ne tak jako pes...
Jenže nevím, jestli to je takhle pravda.
Každopádně můj mňouk naštěstí masožrout je, a ze všeho nejraději syrové.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2010 10:05
- Nahlásit
Vero
Kočka je 100%ní masožravec, myslím, že jsem to výše psala, ne? Pes má oproti vlkovi střevo sice prodloužené směrem ke všežravcům, ale minimálně. Rozhodně ne natolik, aby ho lidi krmili obilnýma granclema.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2010 10:21
- Nahlásit
Maky a Trix
Hele, ono je to ale o tom, že kočku na rozdíl od psa nepřinutíš sežrat nic co nechce, si myslím, že by i na rozdíl od psa byla schopná umřít hlady.
Ani u kočky venkovní si nepomůžeš, když to necháš na tom, co si chytne, bude podvyživená a zakrslá, jak ví každý, kdo to zná na vesnicích, opečovávanou kočku poznáš na první pohled.
Mám polovenkovní kočku a kocoura a třeba přímo kočka kromě myší apod. co si uloví sežere doma jen něco co je z tuňáka nebo lososa. Ničeho jiného se ani nedotkne. A já fakt nemám na to kupovat jí čerstvé tuňáky a lososy. Takže dostává konzervy a grancle.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2010 13:00 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
Maky a Trix
Pes má oproti vlkovi střevo sice prodloužené směrem ke všežravcům, ale minimálně. Rozhodně ne natolik, aby ho lidi krmili obilnýma granclema.
Tak o tom žádná pochyba, nekrmím psa ani obilím, ani obilnýma granclema, ale masem samozřejmě.
Ale tu zeleninu přihazuju... kocourovi ne... on by ji stejně nesežral.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2010 13:25
- Nahlásit
U nás psi žerou kočky, také si totiž vybírají pouze masitou stravu.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2010 16:12
- Nahlásit
Dneska už ty mrchy sežraly i strakapouda, čímž mě definitivně nas.aly, tudíž jim dám na krk rolničky a budu doufat, že to aspoň pár ptáků zachrání a do jara nějaký zbydou. Jen takový dobrý dotaz, zblázní se z toho ty kočky, nebo je budu mít dál na krku?
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2010 19:10
- Nahlásit
corgi
zblázní se z toho ty kočky, nebo je budu mít dál na krku?
Kočky to přežijou ptáci tak též ošem možná k sousedům budou jezdit čestěj sanitky a policie,jako že někde něco chrastí nikde nikdo asi zlodéj zachvejte paniku.
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2010 00:50
- Nahlásit
corgi
nezblazni, proc by se zblaznili? Jedna moje cica ma rolnicku na krku furt a zblaznena este neni
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2010 14:13
- Nahlásit
danajasa
Kočky to přežijou ptáci tak též ošem možná k sousedům budou jezdit čestěj sanitky a policie
Nevadíííí......
lucYnka XIII
nezblazni, proc by se zblaznili?
No mně by asi trefilo, kdybych měla pořád u ucha rolničku
|