Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Hry pro psy a jejich páníčky
Autor Zpráva
Rendy
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 20:01
- Nahlásit

Ahojte, chtěli bychom si udělat na cvičáku takové malé netradiční závody a hledám inspirace na různé hry se psy. Kdysi jsem toho našla na netu plno, ale teď ať hledám, jak hledám, nemůžu nic pořádně najít. Nemáte tip na nějaké hry, které budou bavit jak psy, tak páníčky? Nejvíc se dá vymyslet s různými verzemi aportování apod. ale toho už mám plno....

impact
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 20:27
- Nahlásit

Máš aport syrového vajíčka?

Převoz psa v kolečku?

corgi
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 20:43
- Nahlásit

U nás se aportují suché rohlíky, případně buřty. Předpokládám, že na takové ty věci jako je překonávání skoroagilitního "parkuru" psem i jeho páníčkem jste už přišli To mě osobně baví hodně, i když při své šikovnosti a rozměrech mám hlavně s tunelem problémy

Rendy
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 20:45
- Nahlásit

Tak mám:
hod aportu na cíl + přinesení
převoz psa ve vozíku
chytání plivnutých piškotů páníčkem
hledání psa se zavázanýma očima
tunelová trať
a opět nějaký aport, uvažuju, jestli aport párku, nebo aport aportu hozeného mezi párky, nebo aport tenisáku z nádoby s vodou nebo něco takového

Ale chtěla bych vymyslet pro ně 10 disciplín. S tím vajíčkem jsem uvažovala, jestli třeba nezařadit přenos kyblíčku s vajíčkem psem po určité trati, nebo tak nějak.

Rendy
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 20:47
- Nahlásit

Nechtěli jsme přímo malou agiliťáckou trať, aby nebyli zvýhodněni ti, kteří agility dělají před ostatními. Proto jen ty tunely a to ještě ne načas. Myslím, že budou rádi někteří, že je do tunelů dostanou.

pajda222
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 20:47
- Nahlásit

Páníček má v puse buřta a plazí se pod nějakou překážkou, pes se plazí s ním a nesmí mu ho sežrat.

impact
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 20:48
- Nahlásit

A tady jsi koukala - http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?phrase=hry& searchType=0&where=1&forum=0&sDay=5&sMonth=12&sYea r=2004&eDay=16&eMonth=8&eYear=2010&posterName=&act ion=search&searchGo=1 ?

Biluška
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 20:50
- Nahlásit

Rendy
Agilitní slalom, plná miska piškotů (vrchovatá). Páneček nese misku a běží slalom, pes jde vedle něj. Nesmí ztratit žádný piškot, pokud ztratí pes ho nesmí sežrat

Rendy
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 20:53
- Nahlásit

impact
Už vím, v čem jsem dělala chybu. Hleda jsem hry pro psy a hry se psy a tak a nezadala jsem jen hry.

pajda222
To ještě zkusím promyslet, doufám, že nebude pršet.

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 20:55
- Nahlásit

Rendy
A co slalom se psem(nejlepe na volno) a na lzicce psovod drzi vareny oloupany vejce? Trestny body za ztratu vejce a tuplovany za sezrani vejcete psem. Vdecny bylo tez klasicky skakani - psovod v pytli od brambor a psicek zvesela okolo nej, na deset kroku a budou mit dost. A pak pes do pytle a nejak se stejnou trasou vratit. Psovod obehnout makety dve aj se psem a na konci predvest stekani na povel v makete (kde nesplni pes, splni panicek). Hazeni granatu jak za komancu, zeny cil blize, muzi dale, pes radsi na voditku. Psi prekazky prekonavat psovod - acko, kladinu atd (pokud to prekazky snesou). Celou trat dat na cas a za trestny body pripisovat vterinky.

Rendy
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 20:56
- Nahlásit

Tak to by mohlo býti dosti dobré, akorát nevím, kdo má to autíčko...
Psi odložení ve skupině (nejlíp tak 3) jsou pokoušeni rádiem řízeným autíčkem, které má na střeše přilepenou misku s buřtíky.

Rendy
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 20:59
- Nahlásit

Fifi
Překážky překonané psovodem jsme dělali minule. To byla dost sranda, psi nějak nechtěli chápat, že mají jít po zemi... Skoky v pytli by šli, akorát s těmi ovčáky by měli asi kapku problém je tam narvat.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 21:00
- Nahlásit

Fifi
psicek zvesela okolo nej

jako náš Psíček???? twe nevim,esi bude chtít
Rendy
akorát nevím, kdo má to autíčko
můžete to nahradit třá kůží s králíka taženou na provaze kol psů

Rendy
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 21:02
- Nahlásit

Ještě mě napadly povely sedni, lehni, k noze, případně vstaň bez mluvení a gest.

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 21:06
- Nahlásit

davidkova renata
jako náš Psíček???? twe nevim,esi bude chtít
Jako tech lidu, ne? Nahodou to byla dycky prdel, psickove rvali za pytel, panickum podtrhavali nohy.
Rendy
Skoky v pytli by šli, akorát s těmi ovčáky by měli asi kapku problém je tam narvat.
Pche, to je prave vono Se tam prenesla aj doga v pytli, slo jen o to, aby kus pytle byl na psoj. Nekdo ho tam soup po hlave a nesl, jinej dal zadni tapicky a delal transport soch moa moa. Podminka byla pul psicka v pytli.

Rendy
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 21:06
- Nahlásit

Bojím se, aby někteří nenadávali, že jim to zkazí odložení, kdyby z odložení přivolávali bez mluvení.

Rendy
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 21:09
- Nahlásit

Fifi
O.K. píšu si, pytle máme.

Rendy
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 21:12
- Nahlásit

Už jich mám devět !!! Super

pigie
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 22:12
- Nahlásit

Tak to by mohlo býti dosti dobré, akorát nevím, kdo má to autíčko...
Psi odložení ve skupině (nejlíp tak 3) jsou pokoušeni rádiem řízeným autíčkem, které má na střeše přilepenou misku s buřtíky.

Nemusi byt auticko. Da sa to vyriesit aj podomacky vyrobenou udicou...
URL

Mika
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2010 08:16
- Nahlásit

So srandozavodama mame bohate skusenosti

1) privolanie na cas - vzdy trojica psu, ktorych drzia dobrovolnici, na druhej strane cvicaku panicky a na povel sa psy vypustia a panici ich privolavaju - zapise sa, ktory pribehol prvy, druhy a treti a potom sutazia prvi s prvymi, druhi s druhymi a tak

2) uhadni plemeno psa so zaviazanymi ocami - postupne sa cloveku predvedu vsetky sucastnene psy a on ma hadat plemeno, ak sa sutaziaci dobre poznaju, tak treba aj meno. Je to prima, ked mate na cvicaku roznu zmesku, ak bude sutazit 5 malin, 3 labradori a jeden ovcak, tak je to nanic )

3) perfektna hra je hledani takovych tech buvolich tycinek - organizator ich pred zaciatkom zavodu poschovava po cvicaku na roznych miestach - na zem, ale i do stromu, alebo proste vys, aby hladal pes i panicek. Pes ich pri najdeni samozrejme nesmie zozrat Vacsinou kupime balenie 100 tycinek a to schovavame - sranda je, ked sa nenajdu vsetky a ked su na druhy den klasicke vycviky tak obcas z krovia vybehne pes a usilovne zvejka

4) Basnicky - absolutne najoblubenejsia disciplina - napisat 4 alebo 8 versov a musi tam zahrnut nejake slova, ktoru su vopred zadane -meno psa, plemeno psa, pripadne nejake slovicko, ktore sa s nicim nerymuje ) kto je najrychlejsi, vyhrava

5) Obliect psa do troch kusov svojho oblecenia a potom s nim prekonat slalom, alebo nejaku prekazku

6) pojedanie spekackov na cas oblubene hlavne u psov Panickovia, ktori rozhorcene protestovali, ze taketo nechutnosti psom rozhodne davat nebudu, ich museli zjest sami

7) zmeraj svojho psa - odhadnut dlzku psa od cumaku az po koren ocasu

8) aport panickovej boty taky velmi oblubene

9) chodza u nohy, pricom panik skakal na jednej nohe vacsina psov bola tak prekvapena, ze skakali spolu s nim...

10) povel sadni, lahni, vstan, pricom panik nestal, ale lezal na zemi Taky velice vtipne )

viac mi momentalne nenapada

Rendy
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2010 07:46
- Nahlásit

Děkuji

Rendy
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2010 19:42
- Nahlásit

Děkuji ještě jednou všem za rady. Jelikož až teď se podařilo přidat fotky do fotogalerie, můžete mrknout, jak to všechno dopadlo...
chomyz.rajce.idnes.cz/22.8.2010_Netradicni_klubovy _zavod%2C_aneb_myslis%2C_ze_umis_vsechno/

Mika
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2010 21:06
- Nahlásit

Rendy

Suuuuper fotky, vyzera to, ze ste sa dobre bavili ))

Rendy
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2010 21:17
- Nahlásit

To tedy jo i přes to 30 stupňové vedro. Hlavně lidičky byli fajn a šli do všeho a nedělali ofrky... Včetně již postarších členů...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání