Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / OT - hry teambuilding, teamspirit
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
impact
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 12:30
- Nahlásit

Lidijové, potřebovala bych trochu pomoct... Nemáte někdo tip na hry stmelující týmového ducha? Nebo kde něco takového najít? Všude na netu jsou jen náznaky, ale nikde pořádně popsaný obsah. Který si samozřejmě každá firma tají.

Prosííííííím.

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 12:34
- Nahlásit

impact
To je snad každá týmová hra, ne? Čím zajímavější tím líp, bych řekla.... třá i blbej fotbal.
Mají to být hry unavovací, aby haranti padli a ani nedýchali, nebo spíš společenské do místnosti?

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 12:38
- Nahlásit

Tady je toho dost, ale nevím, jestli je to dost podrobný http://wilderdom.com/games/

impact
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 12:46
- Nahlásit

Maya
Hopla... Ale česky, prosím?

Biluška
Má to být na stmelení firemního týmu. Jako na pracovníky. Páč jsme rozhodzení po programech, který se různě prolínají, ale de facto spolu moc nespoluracujeme. Tak abysme se dali nějak do kupy..

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 13:01
- Nahlásit

impact
Má to být na stmelení firemního týmu. Jako na pracovníky. Páč jsme rozhodzení po programech, který se různě prolínají, ale de facto spolu moc nespoluracujeme. Tak abysme se dali nějak do kupy..
Aha. Za tímto účelem jsme dycinky chodívali do hospody . Sme šli teda jako na bowling, nebo tak něco, ale většinou jsme tam vůbec nedošli

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 13:06
- Nahlásit

impact
Tak to snad jedině tohle http://www.knihydaniel.cz/brian-cole-miller-teambu ilding-50-kratkych-aktivit/d-81121/

impact
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 13:21
- Nahlásit

Maya
No, to jo. Ale já bych potřebovala ten text z té knihy.

Biluška
No, tož jako, to půjdeme taky... Ale chceme si něco zahrát.

Gerda
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 13:23
- Nahlásit

impact
Ale chceme si něco zahrát
flašku?

PeKrato
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 13:30
- Nahlásit

impact
si od někoho pujč Aktivity. To je kolektivní, hraje se v týmech a je u toho dost prdel

makrel
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 13:42
- Nahlásit

impact
je to cokoliv, kde se lidi promíchají z těch různých oddělení, aby byli s těma cizíma. Čím debilnější hry, tím lepší. Např. je teď populární paintball. Nebo můžete stavět pyramidu z nalámaných špaget. Nebo střílet z luku a skákat v pytlu

impact
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 13:44
- Nahlásit

No, bože. To jste mi moc nepomohly.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 13:51
- Nahlásit

Hele, a ještě podle počtu lidí si kup karty Uno. To je mega stmelovací věc, jednoduché na pochopení a sranda. Karty stojí pár korun.

impact
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 14:47
- Nahlásit

Pravidla

1. "Prkno"
Vhodné pouze pro skupiny o cca 10 členech, jinak je to o ústa
Stoupneme si do co nejtěsnějšího kroužku a jeden odvážlivec se postaví doprostřed, zavře oči, sepne ruce, zpevní se jako prkno a padá... ostatní jej zachytí a posílají si jej po kruhu. Bez mluvení, bez naschválů, jemně, nežně-jde o prohloubení důvěry, ne o rekord v počtu zlomených žeber či iluzí. Po chvíli jde doprostřed někdo jiný, vystřídat by se měli všichni.
Doporučení: nenechte nikoho spadnout, na jedincích křehčího ražení (psychicky i fyzicky) to nechává následky

2. "Ulička"
Vhodné pouze pro velké skupiny
Po dvojicích se postavíme do špalíru, otočíme proti sobě, natáhneme ruce (rozestup takový, abychom se dotýkali konečky prstů) - měla by vzniknout ulička z lidských těl přehrazená napjatýma rukama (jestli ne, tak je někde chyba). Na jeden konec uličky se postaví první odvážlivec, zavře oči a rozběhne se uličkou.Těsně před ním se zdvihají všechny ruce tak, aby se neuhodil. Když proběhne (a přežije), zařadí se nakonec a běží další.
Doporučení: zvedejte ruce (srážka v plné rychlosti s čísi horní končetinou není rozhodně to nejpříjemnější, co lze zažít)!

3. "Pád"
Vhodné pouze pro velké skupiny
Najdeme si vhodný a stabilní stůl. Od jeho okraje se vedle sebe naštosují dvojice, které jsou otočené čelem k sobě a pevně se drží za obě ruce (měla by vzniknout dlouhá síť ze spojených rukou). První testovatel důvěry vyleze na stůl, stoupne si na okraj, vzpaží, natáne ruce (naposled se pomodlí) a padá na ruce ostatních (ti ho musí udržet). Po dopadu ho jemně dopraví na zem, dotyčný se zařadí na konec a padá další...
Doporučení: silnější dvojice prokládáme slabšími, před hrou odložíme náramky, hodinky a vše, co je nám drahé (padající by měli zout i kanady, marteny, steelky a pod.)

PeKrato
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 14:53
- Nahlásit

impact
ty jo, mě teď napadla hra, kterou jsme dělali jednou ve skupině cizích osob. jsme se podle velikosti postavili v lese na dostatečně silný spadený strom a úkol zněl seřadit se podle data narození od nejmladšího k nejstaršímu s tím, že jsme si nemohli říkat ta data, ale jen jsme si to mohli ukazovat na prstech. to byla neskutečná sranda a stmelovací to bylo až až

PeKrato
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 14:56
- Nahlásit

impact
no a nesměli jsme z toho kmene při tom přecházení se sejít dolů. prostě jsme se na tom kmenu museli navzájem obejít. fakt dorbý to bylo.

Gerda
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 15:01
- Nahlásit

impact
mě úplně bere fantas, když si představim, že bych musela nějakou takovou hru hrát, možná bych zvažovala odchod z firmy...Nejstrašnější je prkno, to jim určitě dej na hraní ))

kejtlin
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 15:18
- Nahlásit

impact
bych šla jen do hospy.
my v bývalé práci jsme se taky chtěli sportovně stmelit, šli jsme na šipky, já hrát nechtěla bo jsem to v té době hrála závodně, ukecali mě, po několika kolech kdy jsem zavírala pouze já se se mnou poloviny nebavila, no nevzdali to se mnou po asi týdnu jsme šli na bowling, neříkám, že jsem přeborník, ale trochu to umím, když jsem dávala samé striky, tak se se mnou nebavila druhá polovina, pak se to vysvětlilo, ale bylo to nepříjemný.
jako bezva hra na stmelení mi přijde twister

Kaccka
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 15:26
- Nahlásit

Lidi rozdelit do skupinek cca 4-5 osob, pak organizator vyhlasi napriklad - tri nohy, dve ruce - a kazda skupina se musi na sebe poskladat tak, aby se ve finale dotykali zeme jen urcenym poctem nohou a rukou a musej tak nejakou dobu vydrzet, 10, 20 vterin, podle toho jak moc je chces potrapit. Je to faakt velka prca

Nebo zas po vetsich skupinkach, lidi se postavi za sebe a drzi se za ramena nebo boky, proste do hada. Vsem se zavazou oci, organizator vezme prvniho za ruku a provadi 'hada' nejakym tezsim terenem, hrbolama, mezi vetvema stromama, ruzne zataci atd. Prvni clen 'hada' musi navigovat ty za sebou, aby se cestou nezabili. Postupne se mista prohazujou, aby si vedeni zkusil kazdej. Taky velka legra, zvlast kdyz se na prvni pozici dostane introvert co obvykle pronese dve slova denne a naviguje stylem - nooo... vetev..... a tim to konci, nevis nic az do chvile, kdy tou vetvi dostanes pres hlavu. Ale ne, je to fakt sranda Zjednodusit se to da tak, ze ten kdo naviguje nema oci zavazany.

impact
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 15:29
- Nahlásit

PeKrato
Budeme vevnitř.

Gerda
Proč? Nejsi týmový hráč? My být musíme.. A pokud nebudeme držet při sobě, tak nebudeme mít výsledky.. Asi blbej obor.

kejtlin
Na sportovní chodíme na vánočním... Twister je co?

Kaccka
Ta druhá je dobrá. Ale nwm, jestli vůbec vylezeme ven.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 15:36
- Nahlásit

impact
twister je no nevím jak to popsat hrála jsem to před několika lety, musíte sehnatn plátno na twister, je tam několik různobarevných koleček, pak nějak už si nepamatuju jak musí dotyčný dát třeba nohu na modrý kolečko, druhou nohu na zelený, jednu ruku na žlutý a druhou třeba na červený, apk se přidá jiný hráč, obdob prvního co psala Kaccka

impact
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 15:37
- Nahlásit

kejtlin
Jo taaaaaaaaaak, ahá. To nestihnu. Ve čtvrtek jedem...

jbat
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 16:10
- Nahlásit

impact
Jo taaaaaaaaaak, ahá. To nestihnu. Ve čtvrtek jedem...
to se prodává i v tescu a tak a je to super hra. jestli budete i pít, tak to bude nabírat slušné grády.

ale zvaž to, bo my měli jednoho kolegu, co se moc nemyl a tak a v jedné fázi jsem měla jeho podpaží u nosu... byla to síla.

Gerda
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 16:31
- Nahlásit

impact
Proč? Nejsi týmový hráč? My být musíme.. A pokud nebudeme držet při sobě, tak nebudeme mít výsledky.. Asi blbej obor.
Naopak, tady to musí frčet ve skupinách, jednotlivec to v tomhle náporu úplně celý sám zvládnout nemůže, naopak ti lidi musej bejt schopní pracovat i s lidma z venku a na jejich nápadech, když jsou dobrý. Jen asi nejsem správná povaha na týmbildingový hry, nesnášim, když na mě šahaj cizí lidi )))) My se stmelujem slivovicou a večerkama, co tu spolu trávíme.

makrel
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 17:43
- Nahlásit

Gerda
já takové akce nenávidím. Jediné co jsem schopna pro stmelování udělat, je ta hospoda. Se stoupající hladinou alkoholu začínám být i týmová. Jinak ne, vyhýbám se tomu jak můžu. Bohužel mě v červnu takové dvě akcičky neminou, ale víno to jistí! Stmeluju se s lidma, které mám ráda a ne s těma, kteří jen náhodou dělají stejnou práci jako já.

Gerda
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 17:48
- Nahlásit

makrel
Jediný týmbildingový akce sem se účastnila, když se dělal orientační pochod, po cestě se plnily úkoly, muselo se jít podle mapy, každej měl za úkol něco si z tý cesty pamatovat, pak se to poskládalo dohromady a ten tým něco vyhrál. Takový nenásilný stmelování, nekontaktní.

makrel
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 17:53
- Nahlásit

Gerda
jo to by šlo, ale jinak je to děs. Jenže ti naši sjou tím posedlí, i v hospodě se hraje vždycky nějaká hra (blijící smajlík)

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 17:56 - Změnil/a: VerčaZ
- Nahlásit

makrel

Úúúúplně mi mluvíš z duše. Přesně si vystihla i mojí povahu.
edit:myslím tím příspěvkem předchozím

makrel
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 17:58
- Nahlásit

VerčaZ
No já hlavně mám poměrně málo volného času, takže ho nerada ztrácím s lidma, se kterýma mě nic nespojuje.

Kaccka
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 17:59
- Nahlásit

Budte radi, u nas se ani do ty hospody nechodi, lidi se kterejma sedim v kanclu si spolu temer nepovidaj a nedej boze aby se clovek zeptal na neco 'osobnejsiho', jako treba jakej byl vikend. Z toho je mi blbe. Zlata minula prace a vsechny zbesily aktivity po lesich a hospodsky sedanky...

makrel
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 18:00
- Nahlásit

Kaccka
Budte radi, u nas se ani do ty hospody nechodi, lidi se kterejma sedim v kanclu si spolu temer nepovidaj a nedej boze aby se clovek zeptal na neco 'osobnejsiho', jako treba jakej byl vikend. Z toho je mi blbe. Zlata minula prace a vsechny zbesily aktivity po lesich a hospodsky sedanky...
no jo, to je druhý extrém

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání