Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Stíny a prasátka
Autor Zpráva
Tony
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 00:59
- Nahlásit

Mám dotaz. Naše feňule je naprosto praštěná po stínech a hlavně po prasátkách. Večer vydrží klidně hodinu koukat na zeď a "chránit nás před prasátkem na zdi". Na zvuk CDromky či na otevírání šuplete s příbory reaguje bystřeji než na "jdeme ven". Ani jsem to neřešila, ale najednou zjišťuju, že podobného psa neznám a každý, kdo vidí naše zvíře upřeně zírat na zeď se diví. Máte někdo také podobně "postiženého" psa?

kachna_
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 07:35
- Nahlásit

Tony
jo, my jsme takového psa měli

Matejka
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 08:00
- Nahlásit

Tady se řešilo něco podobného...URL

Tony
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 10:22
- Nahlásit

Matejka
díky, snažila jsem před tím trochu pátrat, jestli něco podobného nenajdu, ale nepovedlo se. Po přečtení té diskuze jsem si všimla, že je to docela zajímavý průřez plemeny - rotvajler, šiba, gordon setr a u mne šeltie.
kachna_ Co jste měli vy?

kachna_
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 10:29
- Nahlásit

Tony
Co jste měli vy?
pitbula, ale byl to spíš koníček než zlozvyk

Tony
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 10:51
- Nahlásit

kachna_
jo já to taky neberu jako zlozvyk, je zkrátka taková. Dělá to prakticky jen v bytě. Nic u toho neničí a nikoho neobtěžuje. Spíš mi ji je někdy líto - protože mi přijde, že ji ta prasátka znervozňují, že nás opravdu hlídá před nebezpečím.

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 12:06
- Nahlásit

Tony
No, já nevím, ono to taky může začít být patologické. Znám psy (ale jen z vyprávění), u kterých se to rozjelo do takových rozměrů, že už prostě nedělali nic jiného a začali si žít ve svém vlastním světě. Nechci strašit nebo dělat z komára velblouda, jen že to vždy zas taková prča není....

Tony
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 12:21
- Nahlásit

VerčaZ
Jo to jsem zjistila z toho odkazu, co sem dala Matejka. Řeším to zatím tak, že to prasátko "zruším" (stíny ji fascinují méně), zatím je pro ni největší lákadlo jídlo, to na světla zapomene. No je jí teprve rok a půl, tak snad se to víc nerozvine.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 13:48
- Nahlásit

tohle řešila s nějakým snad retrívrem Viktorie Stilwell,essi mě nehrábne a budu mít čas zkusim dohledat to konkrétní video,ale vydrž..

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 13:57
- Nahlásit

tady to je
http://www.vimevic.cz/video/SETR/video.html

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 14:24
- Nahlásit

davidkova renata

,essi mě nehrábne

pozdě

a už du.

Tony
kolegyně má takhle strakáčovou ujetou na laserový ukazovátko, ale tam se to dá pošéfovat tím, že prostě ukazovátkovat nebudou (i když teda voni jí občas dopřejou-což mi teda nepřijde jako dobrej nápad, páč si myslím, že u nich je to tak trochu už právě ten průser.)

impact
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 14:28
- Nahlásit

PetraK
Asi jsem zatím nepotkala psa, kterej by nebyl ujetej na laserový ukazovátko. Dokonce i koně jsem viděla, jak po tom šli.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 14:32
- Nahlásit

Tony
můj šeltiák to taky jako mladej dělal, doma velká zábava, venku nic, úplně na to časem zapomněl a já taky, až teď se mi to vybavilo, jak to čtu .

Falco
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 14:46
- Nahlásit

Aha, já jsem zjistila, že jsme nenapsala, jak to s šibou dopadlo.
Její paničce jsem poslala odkaz na to video, což ji dost polekalo a intenzivně začala na odstraňování zlozvyku pracovat.
Nejdůležitější bylo tyto situace nenavozovat, snažit se jim vyhnout, nedělat si z toho legraci, víc poutat na sebe a vadné chování přerušovat a zaujmout něčím jiným. Pomohl i druhý pes, kterého měli tehdy na 2 týdny na hlídání. Během 2 měsíců se jim to podařilo odstranit.

NatalieNatynka
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 18:52
- Nahlásit

Já to viděla u dvou borderek, jedna chytá jen tak vše co letí ve vzduchu...kapky, prach... Druhá neustále číhala také na stíny a odlesky. Nevím čím to je, obě byly sporotvně vedení psy, takže nedostatkem podnětů to být nemohlo.

Tony
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 19:24
- Nahlásit

davidkova renata
Dík za to video, už jsem ho našla i na té druhé diskuzi na kterou byl odkaz. No budu ji sledovat. O omezení podmětů se můžu pokusit, ale u bytového psa to jde docela těžko (nevěřila bych co všechno dělá odlesky - notebook, hodinky, nádobí).
Laserové ukazovátko ji zkusili synovci ukázat jednou, pak jim bylo zabaveno - nechtěla jsem aby mi přizabili psa.

corgi
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 21:00
- Nahlásit

Tony
To video s Victorií si pamatuju a bylo mi toho psa opravdu líto, protože to byla skutečně obsese, porucha, to už vážně nebyl normální psí život. Jestli to máte taky tak, určitě bych to řešila.

Falco
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 21:46
- Nahlásit

Já si myslím, že když je to v počátku, nesmí se to hlavně podporovat. Ono to totiž vypadá zajímavě a většinou to majitelé chtějí ukázat jiným lidem a tak vlastně psa v tom podporují.

Tony
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2010 10:39
- Nahlásit

corgi ne ten pes na tom videu na tom byl hůř - hlavně nevydržel v klidu nikdy.
U nás je to tak, že vždycky najednou zakouká na jedno místo a upřeně pozoruje, někdy tlumeně zavrčí a vzrušeně vrtí ocasem. Řeším to tak, že ten odlesk zkrátka zruším, pokud bych ho nezrušila, vydrží to pozorovat opravdu hodně dlouho. Pokud jdu se zrcátkem a je výrazný odraz na zemi, tak po něm skočí. Návštěvám nic ukazovat nemusíme, časem to ukáže sama. Sem tam se zakouká na stín na zemi, ale to není tak hrozné.

Jinak všem děkuju za odkazy, moc jste mně neuklidnili, ale snad se to nezhorší.

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2010 13:56
- Nahlásit

Tony
Možná to přeháníme a opravdu o nic nejde. Ale vždycky je lepší řešit to dřív než se z toho to problémové chování stane, pak už je to v pr... Často člověk vídá, jak štěně něco vyvádí, majitelé se tomu hrooozně smějou, případně šišlaj, jak je to "joštomilý" a za pár měsíců řeší problém. Takže spíš asi to vidíme z té horší stránky, ale....

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2010 14:34
- Nahlásit

Mám takovou fenečku. Baví jí to doma, venku, kdekoliv. Když má někdo brýle, hlídá stín od hlavy. Beru to jaký výhodu, pouštím jí ohnisko od brýlí na zem, ona se vyblbne.

Soused má takového ohaře. Když je špatné počasí, vyběhají psa po zahradě - pes lítá za světlým bodem od laserové svítilny. Za 15 minut je vylítaný a člověk nemusí chodit do deště - stačí svítit z obýváku přes okno.

Monty
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2010 16:44
- Nahlásit

můj třeba pokaždé vyje na písničku od air fare
sice jiná úchylka, ale taky úchylka

Tony
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2010 00:31
- Nahlásit

Monty ale kulturní úchylka

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání