Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / moj pes je Forrest Gump :)
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Mika
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 16:53 - Změnil/a: Mika
- Nahlásit

V poslednej dobe stále viac uvažujem nad tým, že moj pes je mentálne zaostalý. Neviem či sa mi to podarí dobre popísať.
Je to kus psa - zlatý retriever.
Absolútne hyperaktívny, schopný aportovať do umretia, neuveriteľne rýchly (musím niekedy skusit coursing), akčný. Neustále dobre naladený - tlama večne otvorená, jazyk z huby a vyraz roztiahnutý do úsmevu. A tiež hrozne šikovný, povely chápe okamžite, miluje cvičenie, je obratný a presný - ideálny na poslušnosť a obedience.
Mám ale pocit, že u neho neprebiehajú žiadne myšlienky, je to takový hlupáček. Miluje ľudí a s nadšením ich víta, je schopný sa nechať mazliť do umretia, keď ho necháme samého, tak kňučí. Bez ohĺadu na to, ako strašne na neho kričím, nadávam mu, stále na mňa pozerá tým nevinným pohľadom a šibalským úsmevom, ktorý vôbec nič nechápe.
Proste pripomína mi tie ľahko dementné deti, ktoré majú nejaký skrytý talent (ako on na tu poslusnost), ale pre reálny život sú absolútne nepoužiteľné. Sú ako z iného sveta, stále sa usmievajú, milujú svoju rodinu a sú nesvoje, keď sú sami. Proste niečo ako Forrest Gump, alebo Rain Man Ja sa síce smejem, že mám psa Blonďáka (presne v tej konotácii, s ktorou pracuju vtipy o blondýnach), ale zaujíma ma, či je v psom svete vobec možné, mať psa ľahko dementného (bez urážky samozrejme)
Ani za svet by som tú svoju trubku nevymenila

pawLINka
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 16:56 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

Mika
Samozřejmě, že to možné je. Nevidím důvod, proč by se u psů nemohli vyskytovat jedinci se sníženým intelektem.

Ale buď ráda, že je to takový ňouma a né agresor.

Btw: Forrest Gump

corgi
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 17:00
- Nahlásit

Mika
Vyměním za nafoukaného, sebevědomého, svobodomyslného, drzého, vyčůraného psa, který se směje jen na náš účet a pohrdá veškerými projevy náklonnosti kromě jídla
Pokud existuje mentální retardace u psů (proč by ne?), pochybuju, že ji tenhle pes má. Spíš to bude tzv. dobrák od kosti

Biluška
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 17:00
- Nahlásit

Mika
Jistě, že je to možné. Psi mají mozek, takže nevidím žádný důvod proč by ten mozek nemohl být poškozený.

Už jsem viděla několik psů s těžkou mentální retardací, většinou to nakonec skončí utracením

pawLINka
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 17:03
- Nahlásit

Mika
Aspoň můžeš říkat, že je to úplně nejvíc nejlepší kamarád. Ten film miluju.

Mika
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 17:06
- Nahlásit

corgi
inak moj priatel, ktory tu moju trubku zrovna nemusi, ho prave oznacuje za sebavedomeho, drzeho a vycuraneho a ze sa mi jenom posmiva Tak si vyber
On Athos zas nie je celkom splachovaci - napr. nemusi velkych psov, na nich vrci - ale aj u toho vrcania je taky rozpolteny, je najezeny, vrti u toho ocasem, vrci a zaroven knuci, clovek nikdy nevie, co si ten pes vlastne mysli Chvalabohu ale ostava len u slovneho prejavu, ale stejne Haluz

Mika
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 17:08
- Nahlásit

pawLINka

Jj to on je uplne nejvic nejlepci pritel Hlavne jeho neskonaly optimizmus... jako... ja som na neho nastvana, kricim, nadavam mu, ze je uplne blby a on lezi, kouka na mna, na ksichte ten jeho vyraz (vid foto c. 2) a rika: "Len sa vybur, to bude dobre, ja tu pockam a ked sa ukludnis, tak si pojdeme hadzat klacek ju?"

impact
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 17:11
- Nahlásit

Mika
Mám obavy, že mám něco podobného doma.. Podle mě je Mordor prostě hloupý. Jako člověk vidí na těch psech, když nad něčím přmýšlí, že ta myšlenka tam proběhne. Ale u něj jsem za celý ten rok a něco neviděla nic. Nic, co by inteligentního vymyslel. On se pomazlí, pohraje si, moc rád jí, poslechne, má moc rád děti, ale jinak je za těma očima prostě stěna a mrtvo...

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 17:49
- Nahlásit

corgi
Vyměním za nafoukaného, sebevědomého, svobodomyslného, drzého, vyčůraného psa, který se směje jen na náš účet

Jako by jsi měla doma moji čubu - zcela odpovídající charakteristika

Jednoho lehce dementního pejska doma mám, sedmnáctiletýho, půl roku po mrtvici. Občas se tak jako "zasekne", stojí, kouká, ale vím, že nevnímá....třeba mu otevřu dveře a on stojí vedle nich a nejde, ale ne, že by neviděl, prostě nevnímá, že jsou otevřený...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 18:24
- Nahlásit

Mika
Proste niečo ako Forrest Gump
tak až začne dělat do krevet, bude jasno

Mika
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 18:28
- Nahlásit

vidis to mi nenapadlo
tak az jedneho dna niekde na regaloch uvidite Athosove krevety, tak uvidite, kam to jeden blondak dopracoval

inak, koluje jeden vtip, ze najmudrejsia blondina je zlaty retriever A ja k tomu dodavam, ze moj pes je zpomedzi vsetkych retrievrov, ta najvacsia blondina

kejtlin
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 18:55
- Nahlásit

Mika
proč myslíš, že je tvůj pes mentálně zaostalý? já jsem si celou diskuzi přečetla dvakrát a mě přišel, dle popisu, že je pohodovej mazel co miluje lidi, ale to je většina mých psů.

Mika
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 19:00
- Nahlásit

ono sa to tazko popisuje, to clovek proste musi vidiet a tu mentalnu zaostalost mam na mysli so vsetkou laskou - proste takovy hlupáček - takový ten dobrák, ktorého všetci šikanujú a on sa u toho ešte usmieva ja neviem, asi ho prilis personifikujem on ma napriklad strasnou obsesi, ked vita niekoho, koho dobre zna - vrha sa mu pod nohy, plazi sa, knuci, prevaluje na zada a este hlada, co by vzal do huby, pretoze u toho proste musi nieco drzat v puse bez ohladu na to, ako strasne sikovny je pri uceni povelov, je schopny mi vyklbit ruku z ramena, ked je na voditku a na konci ulice uvidime susedu ma proste obcas take zatmenia, kedy nic nevnima, len ten svoj objekt tuzby.

Kaccka
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 19:32
- Nahlásit

Mika
on ma napriklad strasnou obsesi, ked vita niekoho, koho dobre zna - vrha sa mu pod nohy, plazi sa, knuci, prevaluje na zada a este hlada, co by vzal do huby, pretoze u toho proste musi nieco drzat v puse

Tohle mi zni jako velmi standardni retrieveri chovani ;) Vcetne toho snazeni se za kazdou cenu dostat k nekomu koho chce uvitat. Podle toho co tu ctu mi to vubec neprijde jako ze je zaostalej, proste je to fakt povedenej retriever s extremne prateskou povahou a chuti zavdecit se. Asi bych v tom nic vic nehledala
Pokud na nej kricis, tak co bys cekala, ze ma udelat? Urazit se? To retrieveri vetsinou nedelaji, proste si te chce udobrit, tak se tvari jak se tvari. Muj flatik rozhodne zaostalej neni, ale kdyz na nej zvysim hlas, tvari se jako ze - tak uz se nezlob, mam te rad a pojd radsi delat nejakou srandu. A pak se mi zacne valet po nohach a kopat do me

Mika
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 19:38
- Nahlásit

Kaccka
:-D
ja poznam vo svojom okoli len troch retrievrov a vsetko su to take flegmaticke chlpate koule, ktore su absolutne priatelske, nekonfliktne ale asi tak o 200km/h pomalsie ako ten moj. Kazdy kto ho kedy poznal svorne tvrdi, ze proste nemoze byt normalny Je proste svuj
Ked bol malicky (asi styri mesiace), tak mi spadol do otvoreneho kanala, dole bola strouzka hnusnej vody, tahali ho von hasici. Napadlo mi, jestli nejak nespadol na hlavu, alebo si nejak psychicky neublizil. Tazko povedat V kazdom pripade ho nemienim nijak obmedzovat a snazit sa prevychovat, len ma zaujimalo, ci mate doma podobne exoty

kejtlin
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 19:41
- Nahlásit

Mika
já můj příspěvěk nemyslela vůbec zle, já si myslím, ale, že to je stále v normě, ale neznám tvého psa tak nemůžu být objektivní

Kaccka
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 21:32
- Nahlásit

Mika
Kejtlin ma pravdu, nezname ho Ale jestli se to vsechno odviji jen od toho, ze je to torpedo a porad vysmatej a chce neco delat, tak si myslim, ze je uplne normalni Me zas prijdou nenormalni ti flegmousi, protoze vetsina retrieveru co znam jsou kroutici se mazlove, akcni a k neutahani

Mika
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 21:49
- Nahlásit

Kaccka

vystihla si ho uplne presne ale celkovo je to jeho vystupovanie take, proste "hlupucke". Mame este fenku nemeckeho ohare a na tej je proste videt, ze premysli - jeden krat ju kopol elektricky ohradnik a odvtedy ked klacek nahodou preleti ohradou, tak leti ke vchodu, ktory je obcas aj 20 metrov daleko. Athos proste podbehne ohradnik a kazdy treti pokus je nakopnuty, ale proste na to furt "zabudne" Alebo mu hadzes klacek a tisikrat ho nachytas, ze si mu ho hodil a pritom ho furt drzis v ruke proste najprv kona, potom mysli Mozno je to proste len jednoduchy No proste chlap

Kaccka
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 22:26
- Nahlásit

Mika
No tak kazdy nemuze byt Einstein, ze jo Hlavne, ze ti dela radost Jo a je krasne, uplne jsem ho zapomnela pochvalit

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 22:29
- Nahlásit

Mika

smarja, bud rada, ze mas hodnyho psekaaa! A jeste ze je sikovny na poslusnost. moji zlataci jsou taky takhle hodni akorat ze ani ta poslusnost jim moc nejde nebo spis na metrochu prdej ale ja se nevzdavam a ridim se heslem, ze za vsechno muze panik, ktery to pseka nedokaazal naucit takze trenujem

LucieS
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 22:30
- Nahlásit

No, mně to přijde taky jako typické retrívří chování. Proto se taky doporučují začátečníkům - protože nasekají x chyb a ten retrívr to celkem snadno zkousne, narozdíl od jiných plemen.
Osobně by mi takový pes nevyhovoval, jsou to takoví "ňoumové", no. Ale každému podle gusta.

Barča85
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 11:01
- Nahlásit

Mika
Podle mě máš doma prostě zlatýho retrievera se standartní povahou..Nemyslím si, že by byl hloupý nebo retardovaný..
Já mám fenku GR a naopak si myslím, že je chytrá..Snaží se zavděčit - pořád se směje, i když bych jí chtěla vynadat,bude na mě zírat tim svym nevinym výrazem a smát se od ucha k uchu- hlavně, že si jí všímám přece..!!!!Když se rozčiluju na ostatní psy,ona popadne hračku a běží mi jí dát,jakoby říkala : "Vždyť se zase tak moc nestalo, nech je být a pojď si se mnou hrát.."
Teď jak byl hokej,s přítelem jsme koukali a nadávali a komentovali a ona lítala od jednoho k druhýmu a snažila se nám ukázat, že ona je přece hodná, tak proč se rozčilujeme...
Naopak ale je inteligentní,dělala jsem s ní "retriever sport" a opravdu jí to šlo, taky se naučila spoustu triků z dogdancingu a vůbec je v běžném provozu naprosto v pohodě a chytrá...

Mika
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 11:11
- Nahlásit

Barča85

á mám fenku GR a naopak si myslím, že je chytrá..Snaží se zavděčit - pořád se směje, i když bych jí chtěla vynadat,bude na mě zírat tim svym nevinym výrazem a smát se od ucha k uchu- hlavně, že si jí všímám přece..!!!!

Jj presne a este nakloni hlavu na jednu stranu a zdvihne obocie a uplne sa diva tak strasne zacudovane, ze co sa deje, ze ono predsa nic neurobil kolko krat by som mu aj vynadala, ale ked ho vidim, tak sa musim smiat. Ta ich mimika je neuveritelna

Athos je na cvicenie strasne nadseny, ked vidi, ze mam v ruke piskoty, ze sa bude nieco diat, tak predo mna predstadne a caka. A ked sa dlhu dobu nepohnem, len sa tak na seba divame z oci do oci, tak to zacne - lahne si, potom si znovu sadne, potom pribehne k noze, tam si znovu sadne, lahne, sadne, skusa vsetky cviky co pozna, len aby ten piskot dostal Ja sa musim len smiat a on je nadseny, ze sa dobre bavime

Barča85
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 11:27
- Nahlásit

Mika
První povel, který se Annie (moje GR) naučila bylo "sedni"..Takže za každým chodila a sedala si..Pak se naučila "lehni" a dávat packy..Takže za každým chodila, nejdřív si sedla, pak lehla, pak si zase sedla a podala obě pacičky..Bylo jí celkem jedno, jestli na ní ten, komu to zrovna předvádí, kouká a o to její představení stojí...Doma za to byla přece chválená a navíc dostávala mňamky..!!!!

Dáška
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 11:35
- Nahlásit

Já bych taky řekla, to bude prostě typická povaha Prostě zlaťák, tak jak má být.

Též máme zkušenosti, u Nely taky málokdy zachytím myšlenku, ona prostě existuje, je šťasná a má něco v hubě. To je vše, celý její život

Monty
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 11:58
- Nahlásit

Mika
buď ráda co máš, já úplně miluju takové ty klauny, co se člověk s nima nenudí

Kaccka
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 12:09
- Nahlásit

Barča85
co je to retriever sport?

Vero
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 12:20
- Nahlásit

Mika
Athos je na cvicenie strasne nadseny, ked vidi, ze mam v ruke piskoty, ze sa bude nieco diat, tak predo mna predstadne a caka. A ked sa dlhu dobu nepohnem, len sa tak na seba divame z oci do oci, tak to zacne - lahne si, potom si znovu sadne, potom pribehne k noze, tam si znovu sadne, lahne, sadne, skusa vsetky cviky co pozna, len aby ten piskot dostal

Tak to úplnej retard nebude

AKorát tvoje křičení je mu podle všeho šumák. Tak proč na něj teda křičíš?

Barča85
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 12:34
- Nahlásit

Kaccka
Je to sport pro retrievery, je to vlasntě jakási forma lov.výcviku, s tím, že psi aportují atrapy (dummy) na různý vzdálenosti, v různém terénu a různých obtížnostech..
Je neuvěřitelný,co ty psi dokáží..Vidět pracovat opravdu dobré psy je úžasný zážitek..
URL

Kaccka
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 12:40
- Nahlásit

Barča85
Jo takze WT, tak to uz chapu, dik

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání