| Autor |
Zpráva |
Lennny
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 11:50
- Nahlásit
Dobrý den, chci se zeptat, zdali je hovawart vhodný pro canisterapii...předem díky za odpověď. L.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 11:57
- Nahlásit
Lennny
je tak mimo dotaz: hovawart patří mezi retrívry? K nám na cvičák retrívrů totiž jeden chodí myslim. Furt jsem nevěděla, co je to za retrívra a teď koukám, že podle obrázků je to hovawart zlatočernej..
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 12:07
- Nahlásit
zuzanarosakova
Nepatří mezi retrívry. Patří do 2. FCI skupiny.
Lennny
Já myslím, že je jedno, jaká je rasa psa, záleží spíše na povaze. Co jsem chodila na cvičák ,tak tam byli hovawarti dost ostří. Sama chodím několikrát týdně ke známému, co má hovawarta, a to je zlatíčo umazlený. Dalo by se říct truhlík. Už jsem si několikrát říkala, že by byl na canisku dobrý. Bohužel majitel je takový ten starý sedlák, pro kterého pes musí být na dvorku a hlídat, takže poslušnost žádná
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 12:08
- Nahlásit
zuzanarosakova
hovawart nie je retriever, patri do 2. skupiny FCI - 2: Pinčové a knírači, molossoidní a švýcarští honáčtí psi. Je viacero farebnych variant, okrem zlatociernej tiez zlata a este celocierna.
Su si s retrievrom podobni, ale ked ich postavis vedla seba, tak zistis, ze su uplne odlisni
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 12:12
- Nahlásit
Mika
no právě, chodí tam ten zlatočerný a vedle těch retrívrů je větší a prostě jinej. Myslela jsem, že je to nějakej druh retrívra, když tam byl
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 14:05
- Nahlásit
Lennny
zrovna jednu čubinu znám,je ze slovenska..
záleží na povaze jedince,já mám třeba CT zkoušky s ovčandou co jsem s ní byla ted na MR obranářů ..
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 14:07
- Nahlásit
Lennny
CT může dělat jakékoliv plemeno. Záleží na povaze a na výchově, na plemenné příslušnosti ani malilinkato
|
Lennny
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 22:13
- Nahlásit
Díky všem za odpovědi....asi hodně záleží na povaze...tak uvídím,co se z mého budoucího šťěňátka vyklube Lennny
|