| Autor |
Zpráva |
Mika
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 08:40
- Nahlásit
Chcela by som vediet, kolki z nas tu na cz-psovi sa aktivne venuju konom ) Ako sa vam dari kombinovat psa a kona? Mate nejake vtipne zazitky? Co psaci, ako reaguju, ked sa venujete tomu divnemu zvieratu s tvrdymi kopytkami? A co vase kone? Boja sa psov?
Ja som si psa kupovala prave kvoli tomu, aby ma sprevadzal na vyjizdkach ) dopada to tak, ze mam doma gulovy blesk, ktory ked idem s konom, radsej zatvaram do boxu, pretoze by v nestrazenej chvilke skocil konovi pod kopyta.
Inak je v stajni strasne spokojny, bravala som ho tam od jeho 8 tyzdnov, miluje valanie v teplom hnoji a odrezky z kopyt, behanie po jazdiarni a samozrejme decka, ktore su schopne mu do omrzenia hadzat klacky.
Obcas tiez aktivne pomaha s vycvikom ))
http://www.youtube.com/watch?v=03UvZfFCbME&feature =player_embedded
Tak dufam ze sa niekto dalsi tiez podeli, o zazitky a fotky ))
|
miisha
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 08:45
- Nahlásit
tak ja si nejdriv poridila pejsanka a na konicka jeste cekam. jinak jsem jezdivala v sulce a v sedle s pujcenym hafanem. drzival se u nas, tak sme byli 3. nejake zvlastni zazitky na pobaveni nemam teda, ale hlasim se do klubu
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 08:51
- Nahlásit
miisha
ja na vlastneho konicka tiez este len cakam, momentalne mam prenajateho 10 rocneho hrebce, plnase, ale je to svaty kon, minule sme v lese stretli psa, skakal mu po nohach a stekal a ten ani nemihol brvou. Aj na toho mojho reaguje uzasne, vzajomne sa onuchavaju a olizuju
V sulce som nikdy nesedela
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 09:55
- Nahlásit
To já když jedu ke strýci, tak se setřenkou vyrazíme na s koňma a doprovází nás jejich vlkodav.
Jednou jsme tekhle jeli a potkali jsme školku na procházce a ty děti volali, jé hele koně a maj tam i hříbátko.
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 09:59 - Změnil/a: zuzkaJ
- Nahlásit
miisha
Začala jsem na střední chodit na koníky do oddílu. Nebyla jsem tam moc spokojená a jak jsem začala jezdit na výšku, tak jsem toho nechala. A jak jsme se přestěhovali z města na vesnici, jsem si pořídila feňuli. Na procházkách jsme v lese potkávali chlapíka na nádherným tmavým ČTčku, po čase se začali spolu bavit a teď tomu budou dva roky, co jsme spolu
Ze začátku jsme chodili oba, já jela, on mi vedl feňuli, páč mám problém u ní potlačit lovecký pud. Teď už feňule chodí na volno, tak když Honzík nemůže, jdu s oběma sama. Teď přes zimu ne, páč koník dělá ve sněhu bordel a feňule hodně odbíhá za zvěří. Každý zvlášť není problém zvládnout, ale naráz nevím, kterýho si hlídat dřív. Ale přes léto nám to jde
Jinak feňule koníka miluje. Když může, tak mu líže hlavu. A naopak, když má koník náladu, tak ju zlíže celou. A to pak feňule vypadá jak jedna velká grinta. Navíc co jí koník, jí i pes - řepu, ovoce a dokonce i seno
Pod nohy se mu neplete. Hned zezačátku dostala výchovný kopanec do tlamy, tak si dává bacha
Tady je pár foteček Oláška a Týny: ( kvalita nic moc, nemám moc dobrý foťák)
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 10:00
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
To když jsem byla malá a měli jsme předchozího psa, tak na procházce na mě mama volala, když v dálce spatřila vlkodava: Chytni ho, támhle jde poník!
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 10:06
- Nahlásit
zuzkaJ
ten kon je naadherny, poviem to na plnu pusu, ale ma krasnu prdel
Plnasi su strasne kostnati, zadok skoseny, rebra tomu trcia, ale co, aspon jeden z nas nech je chudy
to je on
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 10:11
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
to este nie je tak hrozne
ja som jazdila jeden cas na CTcku, ktory bol sice skvely, ale krasy chudak moc nepobral. Ako sme tak jednou isli skupinka koni do lesa, ja na tom nie prilis krasnom a stretli sme decko s maminkou a decko hovori - jeeee konicky.. a tamta teta jazdi na oslikovi!
Toho oslika som dlho rozdychavala
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 13:00 - Změnil/a: zuzkaJ
- Nahlásit
Mika
Taky krasavec. Připomíná mi koníka co měla kamarádka, myslím, že to byl taky plňásek, ale to bylo hrozný střevo, kvůli každé prkotině dělal hóčo tóčo.
My na jízdárně neděláme vůbec, maximálně si ve výběhu postavíme křížek a skáčeme. Honza má koníka u sebe na zahradě. Tak je to takový rodinný koník na projížďky po lese.
Já bych si jednou chtěla pořídit frísáka, ala ta cena Jak mi řekl Honza, za to si koupil auto.
My zase na procházkách do sebe ryjeme, kdo má hezčí zvíře. Někdy lidi: to je pěkný koník, jindy zase jéé Dášenka ( i když erdel není Dášenka nebo pěkný pejsek . A nejlepší je, když jdu sama s oběma
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 14:29 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Takže: já, koně a psi.
Za totáče, když mi bylo asi 9 - 10let, byly kousek od nás JZďácké stáje, s tažnýma koňma. Já (jelikož mám asi nějakou pečovatelskou poruchu ) jsem jakmile odtud vytáhnul vozka paty naběhla, a koníčkům dolévala vodu, cpala seno a řepu a nosila z domu cukr. Taky je hřebelcovala a vyvážela jim hnůj. Ten pán se to brzo dozvěděl, neb rodiče pracovali asi 20m odtud, v pálenici. Tak mně tam trpěl, i když určitě umíral strachy, jestli mě koně nepokopou nebo nezašlapou. Já nechtěla ani tak jezdit, jako se o ně starat. Naši šíleli, protože jsem smrděla každý den jako prase a donutit mně se vysprchovat a umýt si hlavu byl nadlidský úkol Zachránilo je to, že se stáje zbořili a koně odstěhovali do JZD - kam už jsem za nima nemohla. Teď, když tady sedím u compu, mám pastvinu přímo před očima, na svahu, hned za zahradou (cca 200m) Když není na stromech listí, vidím je tam, jak se prohání. Takhle mi to stačí, nemám tendence na nich jezdit. Pořád bych si říkala, jestli koni nevadí, že mě musí nosit. Jednou jsme byli vzadu a najednou se samojed zdejchnul a než jsem vyběhla se podívat, už byl v polovině pastviny a hnal koně před sebou. Nevím, jak se dostal přes el.ohradník - asi potvora podběhnul a hnal se za koňma a líbilo se mu jak před ním běží. Teď je jich tam cca 20. Krve by se ve mně nedořezal, když jsem si představila, že mohl dostat kopytem do hlavy! Ale jinak se jich celkem bojí, když jdem někde a za plotem je kůň, tak na něj řve, ale jak ten přijde k plotu, tak psiska odskakují do bezpečné vzdálenosti
A zprostředkovaně:
sestřenka má koně, už cca 15letého a neptejte se mně co to je. Je menší než normální kůň, ale není to poník, je tlustý - tak už na něm ani nejezdí a je nedobrý jak sto čertů - hryže víc než pes! Ona byla taky věčně pokousaná.
A má dvouletou labradorku a ta když slyší, jak dává koni ohlávku se může zbláznit radostí. A pak jdou na louky pod hory a tam koně pustí a ti dva - kůň a labradorka, spolu lítají jak blázni sem a tam, honí se po louce a taky válejí v kdejaké kaluži. Říkala, že od té doby co si hraje z labradorkou, se jeho chování i zlepšilo, je asi konečně vylítaný a je mu veselej na světě
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 18:07 - Změnil/a: Gerda
- Nahlásit
Já psa na koně teprve zvykám, protože po jedné velice nepěkné zkušenosti na vycházce v polích jsem málem o psa díky své blbosti přišla - čuba mi vylítla i se stopovačkou po koni, motala se mu tam pod nohy, málem se do té šňůry zamotali oba, no mohl to bejt pěknej průšvih, takže sem si řekla, že na koňovi zapracujem, jezdím ke kámošce na statek mezi spoustu koní a uvykám a uvykám. Sama se už bojim, popadala jsem hodněkrát a vždycky si něco udělala, takže už je tam spíš jen velikej respekt bez touhy jezdit. A jak se tak bojim, dostávám na starosti poníka. Dali mi na něj i malou holčičku a měla sem jí jen vodit po aleji, aby se trošku povozila. Měla jsem s sebou dva psy, jednoho poně s děckem, procházeli sme mezi ohradama do áleje, koně v ohradě se splašili, spašil se i můj pes na vodítku v jedné ruce a půň na vodítku v druhé ruce. Odepla jsem tedy psa s tím, že si halt musí dát pozor na kopyta a uklidňovala poňa, aby mi z něj nebuchla ta holčička. Holčičce sem řekla, že to je veliká zábava, že sem jí právě chtěla ukázat, jak dělá houpací půň, což jí bavilo, naštěstí!
A takhle se tváří kámošky kůň:
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 18:27
- Nahlásit
Gerda
čuba mi vylítla i se stopovačkou po koni, motala se mu tam pod nohy
Jejda, jejda, ještě že to dobře dopadlo.
Nedávno jsem četla nějaký kynologický časák, kde přímo doporučovali učit psa chodit u koně na stopce . U nás by byla feňule hned zamotaná. A taky bych měla strach, že když se mi koník lekne, tak jí skočí na záda. Takhle feňule zvládne ztrhnout.
uklidňovala poňa, aby mi z něj nebuchla ta holčička
JO to jsou pěkný nervy. Jednou jsem takhle vozila děti na jezdeckým dnu do kolečka a stalo se mi něco podobnýho. A to jsem neměla v sruhý ruce psa.
A takhle se tváří kámošky kůň
Koníci umí super ksichty. Taky sem jednu přihodím. Tohle dělá náš koník, když se nudí. To feňulu zaháním, páč je schopný ju pěkně štípnout
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 18:41
- Nahlásit
Gerda
ja som Athosa ucila pomerne tvrdym sposobom - ked bol trosku starsi (4-5) mesiacov, vzala som ho navolno, na voditko mensieho neokuteho kona, co ma psy na haku a sli sme von. Athos sa mu tri krat vmotal pod nohy, dostal jednu ranu a odvtedy je pokoj. Ale zas na druhej strane je hrozne neopatrny, pretoze je zvyknuty, ze nase kone po nom nekopu - pod nohy mu neleze, ale klidne mu prebehne za zadkom, akoby sa nechumelilo. Je to trubka.
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 18:48
- Nahlásit
Bodie má koně rád... Zrovna v sobotu jsem u koní byla a oblizoval se s nima, ale to nejsou naše koně... Kdybych jo vzala k našim, tak ho ty koně sežerou-nemají moc rádi psíky a pak ty psy honí, koušou a tak... :-D
|
Tlapka
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 22:25
- Nahlásit
Já beru na vyjížďky pokaždý tak 2 - 4 psíky, kobyla je na ně zvyklá - vyrůstala se psem, po cestě si psi koně nevšímají, ani se moc nepletou pod nohy. Ale na stopovačce bych si psa ke koni nikdy nevzala - to je o život psa i jezdce! Nedávno jsme si pořídili ještě jednu kobylku - irského tinkera - naštěstí psy taky neřeší, ale na vyjížďce se občas lekne, když proběhnou těsně před ní.
|