| Autor |
Zpráva |
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2010 13:31 - Změnil/a: Lucie od Arta
- Nahlásit
Stafbulinka
jé, odkud máš kokřici? A odkud bude druhá? Já jsem tu přes kokry, víme )))
Jinak - pro mě je kokr sen i realita. Jo, jednou by ještě mohl ke kokrovi nebo kokrům (ideálně) přibýt anglický setr, bílooranžový, aby mi ladil. ale to až někdy, kdybych pořešila bydlení a práci. Kokra jsem chtěla vždycky a nemůžu si ho vynachválit - ideální do lesa a dostatečně skladný do města, chytrý, dobře se snáší s jinými psy obou pohlaví i s lidmi, vydrží se mnou večer v hospodě nebo v práci, v pohodě ujde 40 km, když si usmyslím, ale nedemoluje byt, když nemám čas. A těch barev...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2010 13:39
- Nahlásit
To já jako dítě toužila po německým ovčákovi... no a taky po kolii a když jsem pak někdy v 10ti letech dostala atlas psů, tak se mě líbílo všechno špicoidní... keeshond a norsky losi pes, to byli vedle NO a kolie nejvetsi favorite
pak sme si nekde se sestrou vyhlidli stenata jezevciku kdyz mi bylo asi 12, a svete div se, rodice nam dovolili kazde jednoho... jenze v dobe odberu jsme byli na tabore, majitele jezevvich miminek prodali barak a psi zmizeli neznamo kam a tak se rodice rozhodli, nez poslouchat detsky rev, ze nam poridi jineho pejska... netusim, kde a jak k nemu prisli, ale byla to nadherna zlata selticka a u seltii sme uz zustali, cca 13 let uz jsou selticky nedilna cast naseho zivota a zazili jsme 5 ruznych kousku...
No a pak prislo me prestehovani se do vlastniho domu. NO behem let tak nejak opadlo, v rijnu jsem si malem poridila kolii, az z toho v lednu byl vlci spic
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2010 14:58 - Změnil/a: Silwuska
- Nahlásit
Mne to bolo od malička uuuuuplne jedno...brala by som cokolvek, milovala som cokolvek a vlastne som pri tom zostala do dnes...samozrejme ze mam vecsie sympatie k urcitym plemenam (bradac, doberman, CSV), ale za tu dobu co mi preslo rukami zopar psov, ktorym som hladala novy domov som zistila ze by som sa vedela prisposobit v podstate comukolvek...a moje srdcovky su utulkaci, papieracika asi v zivote mat nebudem pretoze mne osobne by bolo luto dat nejakych 20tisic za psa, ked ho mozem mat za 1000 a tych zvysnych 19 dat tym ostatnym a prilepsit im
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2010 19:43
- Nahlásit
Moje kynologické začátky s půjčeným psem
|
Stafbulinka
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2010 20:17 - Změnil/a: Stafbulinka
- Nahlásit
Lucie od Arta
Chovka od Princezny Kačenky je to zlatá holka, letos bych mohla zvládnout uchovnění doufám, když teda nějak opomenou, že má fenka velikost psa jako holt se krapet potatila (dědeček je Matchpoint Gaspacho - od p. Studeníka)
U druhý předpokládám import z GB, chci dovézt lemon roan, s co nejmíň odznakama Bílej kokr je prostě bomba
|
Stafbulinka
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2010 20:40
- Nahlásit
ale není z nich obou moc vidět jak jsou pohromadě tak je dycky veselo a bouraj nám barák
Kokřina je ofic. mamči, ale jeden barák to máš furt někde melu
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2010 22:48
- Nahlásit
Krásné téma, zajímavé k pročítání, jaké to kdo měl doma...
Asi jako každé dítě jsem chtěla pejska, ale musela jsem se spokojit s plyšovou Fifinkou Za to měla opravdickej obojek a jmenovku K prosbám nepomohlo ani to, že by nám pes mohl na horách vydatně pomáhat....kde jsem za komunistů přišla na seveřany, to nevím Možná z večerních Aktualit, kde jsem prvně slyšela o čechohorácích.
Ke svýmu psovi jsem se propracovala až po čtvrtstoletí. K nelibosti rodičů. Ke zděšení, co všechno s ním dělám...a chci zkusit... nepodařilo se jim mně "ochránit"
Zvážila pro a proti různých plemen a výsledkem je sportovní zlaťák a nakonec i ten čechohorák!!
|
leila
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2010 10:39
- Nahlásit
Já jsem měla jako dítě vždy plno psů kolem, asi jako každé dítě z chovatelských rodin... Doma mě vychovával a strážil BOT Arné Černé zlato, a u dědy jsme jedli granule spolu se smečkou jezevčíků Prvního psa jsem dostala v 5 pod vánoční stromeček, děda potřeboval důvod, proč si koupil dvě bíglice, tak jednu dal mi a druhou sestře To tehdy byli bígli rarita moje čubís měla 56 Pak přišlo několik jezevčíků, ale nic z toho jsem nemohla mít doma, ač jsme v té době měli zahradu a barák, jediný pes u nás byl André alias Olda, pak se mi podařilo naše přemluvit na fenečku bígla po mojí čubís, která se ale ve 4letech ztratila a už nenašla
V té době jsem si začala představovat svého ideálního psa... měl být velký, mít hedvábnou srst... Zalíbil se mi Irský setr... do nich jsem byla zamilovaná strašně dlouho.. spřádala plány jak založím CHS, jak budou vypadat kotce apod...
Tato myšlenka mě opustila, když jsem poznala BOC, a následně pumi, která se mi stala osudovou...
A tak přišel k nám, i přes protest rodičů pumák Naši pak byli rádi za to, že jsem ho dotáhla a po jeho už si nedokázali představit žít bez dalšího psa, tak jsme dotáhli Entitu hl. foxlinku Ale za 2roky zase přiletí pumička, to je hold mopje osudové plemeno
Jinak ještě doplním, že BOT Oldík s námi žil dobrých 19let, takže mě dokonale vychoval ke psímu světu
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2010 10:57
- Nahlásit
leila
Přes protest rodičů, jo? . To je teda dost slabej výraz, tvůj otec řádil jak tajfun
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2010 12:02 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
U nás byl pes vždycky.
Bydlela jsem s rodiči v dvougen. domku - nahoře my a důle babička s dědou. My jsme psa neměli, ale děda byl myslivec a měl vždycky jezevčíky. První pes, na kterého si vzpomínám, je jezevčice Dája. Neměla mě vůbec ráda a mám od ní i hezkou jizvu nad rtem, když mi dala jasně najevo, že ji mám nechat...
Všechny víkendy a prázdniny jsem trávila u druhé babičky, kde byl NO Rek a anglický kokr Nero (až teď si uvědomuju ta jména ). Rek byl psychicky nemocný (žral si ocas), a tak jsem ho snad ani nikdy nepohladila. Nebyl ale zlý... Nerošek byl můj miláček, byl i spoustu let po Rekovi... Po Nerovi přišel "polární jezevčík" Dan, který je tam dodnes. Páni, už to bude aspoň 16 let...
Ale zpět k rodičům. Když jsem byla v první třídě, přijeli jsme se sestrou a bratrem jednou od druhé babičky, otevřeli jsme dveře a přišel ON - Čikin. Bylo to malinké štěňátko trpasličího pinče. Dodnes si pamatuju, že jsem s ním zůstala sama, ležela jsem na zemi, měla jsem ho v rukách nad sebou a brečela jsem štěstím...
Asi po 3 letech jsme z útulku přivezli babičce štěňátko - křížence jezevčíka Dáju. A tehdy to začalo... S oběma psíkama jsem chodila denně ven, pořád jsem byla s nimi. V knihovně jsem si zááásadně půjčovala jen knížky o psech. Při listování atlasem jsem si řekla, že až budu velká, tak si koupím dogu. Ale brzo přišel zlom (asi v 10 letech) - objevila jsem velké knírače.
Tajně jsem doufala, že mi ho rodiče koupí. Nechávala jsem nenápadně otevřený atlas na té správné straně, pořád jsem o nich mluvila, ale nic. Rodiče velkého psa nechtěli.
Jednou jsem šla kolem cvičáku a uviděla jsem tam 2 VK. Od té doby jsem tam chodila velmi často, stála jsem za bránou a zírala jsem...
Čikinek musel v 9 letech odejít, protože měl nemocná záda a už to nešlo dál... Půl roku jsem byla bez psa. Rodiče nechtěli dalšího dovolit.
Až jednou jsem uviděla v inzerátu štěňata něm. pinčů. Řekla jsem si, že je lepší aspoň o něco větší pes. Rychle jsem to domluvila, zavolala jsem rodičům do práce a postavila jsem je před hotovou věc. Večer byl Tom doma... S ním jsem začala chodit na cvičák a prožila jsem několik let po boku těch VK. Úžasní psi...
Pak jsem na cvičáku poznala Lukáše s APBT... A pak už to jelo... Jedna fena APBT, druhá fena APBT a za rok plánujeme hladkosrstého foxla. A to jsou tady na dvorku ještě voříšci. Když jsem sem přišla, tak tady byli 4.
Už jsem velká, ale dogu si nekoupím. Jen ten velký knírač pořád chybí...
Čikin:
|
thecica
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2010 21:32
- Nahlásit
ja toužil po bulíkovy a už ho mám
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2010 23:18 - Změnil/a: Lucie od Arta
- Nahlásit
Stafbulinka
tak to držím palce ať seženeš, moc se jich nerodí. Jinak technická - co nejbělejejší nebude lemon, ale hodně světelej zlatobílej - kamarádka má takovou fenku - CHS Od Modřínku. Já mám oranžovýho bělouše.No a chci si k němu - až bude taťkou - pořídit ještě jeho synka, jestli vyjde a narodí se oranžáček )).
Já se o dovoz taky zajímala, ale zjistila jsem, po dlouhém dopisování si, že mi nikdo nic neprodá (teda v UK) a navíc tady ty poměry v klubu, škoda mluvit, ale jestli máš čubu od Andrey, tak o tom možná něco víš
a kámošky "bílá" kokřička
|
Stafbulinka
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2010 23:25 - Změnil/a: Stafbulinka
- Nahlásit
Lucie od Arta
tak to mi ani nemluv, škoda mluvit , no uvidíme, jako mamča se prostě zamilovala - tak musím splnit přáni jj je jich děsně málo a kouknu na ten modřínek ono to nehoří-já jsem trpělivá prostě až bude tak bude Já umím čekat.
No hlavně když jsou teď kluby v podstatě dva, že jo tím je to aspoň zajímavější. Ještě že u SBT je klid tam se to nepere aspoň. U kokru je to fakt na budku no, horší že jí musím dát ty dvě výstavy - jako má holt opice 41cm a to je problém
Ačkoliv mamču zaujal i lemonek tak uvidíme Joko bíle je užasnej a ta holka prostě nemá chybu. To až uvídí mamča tak se zblázní Fakt užasní bafani
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2010 15:57
- Nahlásit
Stafbulinka
Klub je bohužel jen jeden a druhej asi hnedtak nebude - kdyby byl, byl by klid, jenže nám druhej nepovolej ((
Hele, nechci strašit, ale fenu s 41 cm ti neuchovněj - výška se dost hlídá ((. Můj pes má 40 cm.
Jsem ráda, že u SBT máte klid...i když, mně KCHLS taky ze začátku přišlo jako klidnej klub, než jsem začla jezdit výstavy a zkoušky a sledovat zákulisí...
|
Stafbulinka
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 19:31
- Nahlásit
Lucie od Arta
Ale jo už chovnili větší fenku, hele mě je fuk jestli mi to nedaj v ČR, já si vyjedu klíďo ven, navíc celkem ráda prudím, tak to berem sportovně . Njn když taťka je Rusty Brakemon a to je potíž má v předcích největšího kokra století v anglii 44cm, tak co se divím, přece ji nebudu týrat hladem aby nenarostla ne
No právě, hele a co udělat klub - bez určení plemene ten ti povolí, ale nevím jak to přesně pak funguje kvůli pl. knize . ňák to nemusím řešit u SBT, ačkoliv to zákulisí máš ffffšuude , ale co holt čím hezčího psa máš tím seš na tom hůř asi všude no .
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2010 09:35
- Nahlásit
Stafbulinka
Plemenka ti pak nedá papíry. CMKU nechce povolit druhý klub pro plemeno. Zatím přes to nejede vlak, ale uvidíme. Jestli ráda prudíš, tak to v KCHLS něco uvidíš )), máme veselo.
|
sarah158
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2010 11:57
- Nahlásit
no, já vždycky chtěla NO=D hlavně kvůli Komisaři Rexovi
|