| Autor |
Zpráva |
dejavu
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 10:26
- Nahlásit
Naučí se pes na zahradě vyprazdňovat na jedno místo? Nebo spíš ne? Máte s tím nějakou osobní zkušenost, že byste to nějakého psa, který nebyl, to naučili?
Já jsem tohle psa neučila, ale ti, co se snažili, na tom dost pohořeli, buď pes přirozeně chodil na jedno místo nebo ne.
Na procházce je to trošku jiné, pes má svá oblíbená místa, ale tu zahradu si pojímá po svém.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 10:30
- Nahlásit
Babička má spa, kterej chodí jen na jedno místo, ale ten to dělá sám od sebe. Většinou to dělají psi, kteří jsou celoživotně na té zahradě a ven se nikdy nedostanou.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 10:32
- Nahlásit
Některý pes je čuně a kálí si do boudy a močí do misky, i když není bázlivý a kolem psi nejsou, jiní kladou výkaly jak do vitríny na podestu u plotu, jiní strategicky rozmisťují na křižovatkách rajónů a jiní tam, kde to na ně prostě přijde.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 10:33
- Nahlásit
dejavu
u nás se psi v případě nouze vyprazdňují pouze u vrátek. Sami si to místo našli a já to respektuju. Když jsem chtěla, aby alespoň popošli a posunuli své místo, tak si našli místo na přesně opačném konci v blbě přístupném místě. Od té doby s tím nic nedělám a oni se postupně vrátili k vrátkům .... naštěstí nebývají hromádky na denním pořádku, ale jen občas
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 10:34
- Nahlásit
dejavu
Zrovna resim to same, pes se*e vsude a hlavne jen na zahrade, zatim neznackuje a taky cura jen na zahrade, vzdycky celou prochazku drzi az budem doma, samo ze hafo chvalim co to de kdyz nahodou kadi mimo...tak doufam ze se to nejak nauci sam...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 10:37
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Většinou to dělají psi, kteří jsou celoživotně na té zahradě a ven se nikdy nedostanou.
u nás to dělá piraňa, která neměla naučený žádný režim a nebyla zvyklá se venčit jinde než u plotu. Postoupili jsme tak daleko, že se hromádka objeví tak 3x do měsíce ( pokud samozřejmě nedojde k nějakým akutním problémům), víc už asi nezvládnem....
Brut se venčí jen venku, babča to měla taky tak naučený. Ovšem, když přijede Balinka, tak se vyvenčí venku a pak znovu u vrátek ... nevíme proč a nijak to neřešíme, holt to tak má ..
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 10:39
- Nahlásit
Já myslím, že i záleží jak se naučí jako štěně, jednoho mého psa jsem měla v létě, tak jsem ho nosila na zahradu dozadu za barák a od té doby kadí zásadně tam, sice to není na jedno místo, ale rádius dodržuje, druhého psa jsem měla na jaře, kdy bylo hafo sněhu, takže dozadu na zahradu nemohl a od té doby kadí všude, i před barákem, což mě štve, ale odnaučit ho to se mi už nikdy nepovedlo.
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 10:39
- Nahlásit
Mě se pes na zahradě u skorotchýně ne a nevykadí. Takže když tam přespáváme a já si chci užít ten slastný pocit, kdy jenom vylezu ráno z postele a psa vykopnu ze dveří a nemusím s ním na procházku hnedle ráno, tak mám smolíka a stejně musím Nevykadí se ani u nás na dvorku ani na "našem" cvičáku.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 11:53
- Nahlásit
VerčaZ
Můj nejstarší pes má ten sám problém. Vysrajdí se na dvoře jen zcela vyjímečně a když se náhodou stane, že se fakt dva dny z toho dvora nedostane, má břicho upe plný.
|
rain
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 12:04
- Nahlásit
Když jsme u skorotchánů a Ceanu jenom vyhodíme z baráku - stylem vyvenčit a dom - tak to hodí pod sušák . Když jsme s ní na zahradě, má neomezený rozptyl .
Zajímavé že psi nic - to třeba moji 4 gekončíci striktně dodržují pořádek a všichni chodí do levého předního rohu terária .
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 12:11
- Nahlásit
dejavu
Je to stejný jako s lidma. Někdo bude trůnit na záchodě s otevřenýma dveřma a ještě u toho telefonovat a dělat přímý přenos pro půl národa. Jiný se stydí jít na záchod když je u nich návštěva, protože by přece věděli kam jde.
Mám ve smečce psy, kteří se prostě nevyserou na vodítku. Neudělají to. Musím je pustit, oni zalezou hluboko do nějakého křoví a tam to udělají. Mám psy, kteří nemusí do křoví, ale musí jít hodně daleko od ostatních. Nejlíp tak přes půl pole. A pak mám suverény (např. Pumu), kteří serou nejradši uprostřed chodníku, přímo před dveřma a pod. Jde-li Puma na vodítku je schopná (a často to dělá) dřepnout mi přímo před nohy a pochcat mi boty. Čím líp se trefí tím větší má radost
|
Žemle
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 12:22
- Nahlásit
dejavu
tak to náš pes má udělanej záchod na spodní zahradě, ale nechce tam chodit - snažím se, vysvětluju, ale zatím marně. Oblíbil si místo na zahradě horní.
No a na prochajdě má oblíbený místo na chodníku u bytovky - teda měl ho oblíbený - už jsme to odbourali. Před bytovkou vždycky sedí jedna ,,moc prima" babka a komentuje kolemjdoucí psy - žel samá negativa. Tak si to náš pes asi zhodnotil a tímto způsobem se snažil odpovídat.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 13:20
- Nahlásit
Podle mě to moc naučit nejde.
Moje čubina chodí co nejdál - k plotu, psovi je to fuk a jde všude kde je tráva (holt chlap, no).
|
falco741
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2009 18:57
- Nahlásit
dejavu
chi....já myslím , že taková pos*aná zahrada - to je vlastně výchovný prostředek pro pejskaře. Ono totiž když se to po svým psíkovi naučíme uklízet doma - tak nám to nepřijde divný ani venku....každému pejskaři bych povinně nařídil mít zahradu . Já mám dvě )) ( a taky dva psy)
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2009 19:35
- Nahlásit
falco741
Jsem ráda, že tě poznávám, mám loveckého psa v nouzi a patrně jsem podávala i ten inzerát na toho WSS, na který jsi zareagoval, takže mne zprávy o něm velmi hřejí u srdce.
|
falco741
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2009 19:04
- Nahlásit
dejavu
jo jo....tak to jsem já. radost je oboustranná. Daník už je kamarád a já se zase mám co učit. Se dvěma psy je to prostě zase jinak než s jedním. Danovu 3 letou přítelkyni mám docela vycepovanou , tak zase tolik netrpím a je to príma koukat na dva WSS když běhaj navolno po loukách - a že jich u nás je! - pravda Dan má trošku větší akční rádius chi , ale taky je to jen můj ( i jeho) nezvyk.. to spraví čas a stopovačka.. Copak máš za psa? (ostatnímse omlouvám , že se nedržím zahradního tématu )
|