| Autor |
Zpráva |
impact
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2009 17:08
- Nahlásit
Zde:
http://tn.nova.cz/zpravy/cernakronika/pokousany-ch lapec-bojuje-o-zivot-veterinarka-on-line.html
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2009 17:13
- Nahlásit
impact
Hele,to bude jak vždycky, Žertvová bude psát,jak to není o psech,ale o lidech a vášnivý diskutující o tom,jak by se ty agresivní svině měli odstřelit a všichni velký psi taky
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2009 17:16
- Nahlásit
ja blbka ted koukla i na diskusi co uz probehla u puvodniho clanku, vim co tam najdu a stejne se podivam a jako vzdycky mi stoupne tlak, jsem nepoucitelna
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2009 17:28
- Nahlásit
Dobrá, nekouknu tam...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2009 18:45
- Nahlásit
nechce se mi tam hrabat,nebyl by stručnej výcuc??kuju...
|
Getty
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2009 21:01
- Nahlásit
Davidkova:Přečetla jsem jen nejaktuálnější stranu. Vypadá to že paní Žertová ví co píše... konkrétně mě zaujaly věci které prakticky doslova slýchám a říkám... např. "Psi nejsou plyšáci! " , "Já myslím, že takový "řidičák na psa" by měli mít úplně všichni majitelé psů." a podobně. Překvapuje mě, že tam píšou lidi celkem rozumě, žádné "všechny je postřílet" A líbí se mi že paní Žertová podotýká, že nejvíc člověka napadnou Jezevčíci a kříženci, ne pitbul a jiná bojová plemena...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 06:52
- Nahlásit
Getty
Diskuzi jsem nečetla, Dr. Žertovou nemusím, ale tímhle podotýká, že nejvíc člověka napadnou Jezevčíci a kříženci, ne pitbul a jiná bojová plemena... u mě postoupila o příčku nahóru.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 08:54
- Nahlásit
už začínám chápat proč nás tolik lidí obchází obloukem když jdeme po ulici chlapce je mi líto,ale chápu že se to stalo,sám bych svýho psa(natož když byli dva) s dítětem nenechal protože už sem poznal jak si dokáže celkem tvrdě ,,hrát,,a to je teprve stěně.jinak sem rád že to Zertova psala protože z jejího hlasu se mi zvedá kufr
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 10:31
- Nahlásit
koukla jsem na diskuzi- co mě tedy dost mlátilo do očí,jsou pravopisný chyby.........text docela v pohodě
|
Getty
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 14:15 - Změnil/a: Getty
- Nahlásit
Psíček
Ja si myslím, že by se chov psů měl zakázat.
Nádherně dokazujeme, že nejen, že nezvládáme psy, ale my nezvládáme ani sebe a zvířata v našem držení tím jen trpí.
Zakázat psy !!!
Nezvládáme? Myslím že to je dost špatně řečeno... Když si psa pořídí normální člověk, není to problém. Když si ho pořídí nějaký idiot, nedává na něj pozor a pod. tak to je věc jiná... "řidičák na psa" by podle mě bylo správné řešení. Bohužel asi nereálné...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 14:56
- Nahlásit
Psíček
Zakázat psy !!!
Zakažme lidi a máme po starostech. Dyk ti psi by se tady měli bez nás líp.
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 15:17
- Nahlásit
...včera to moderátorka uzavřela zmínkou o bojových plemenech. Osobně je mi kluka líto, ale vím prdlačku-a to asi všichni okolo-co kluk s čoklama dělal....diskuzi v odkazu nečtu, protože mám slabý nervy, vysokej tlak a hyperaktivitu , kterou by mi mohl nějakej žvást ještě prohloubit, což by bylo značně neúnosné....že Davídková? Já se už takhle dvakrát denně potkám a ještě toto... .
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 15:30
- Nahlásit
hally001
Osobně je mi kluka líto, ale vím prdlačku-a to asi všichni okolo-co kluk s čoklama dělal....
No mě taky,ale rodičům a majitelům psů bych tlamy rozmlátila.
Já svým dětem i psům poměrně dost věřím,ale nikdy bych je nenechala venku samotný ani chvilku a fakt,že kluk tam ležel asi půl hodiny,než ho našli,to hovoří za vše!
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 17:25
- Nahlásit
jablunka-to mě taky dost překvapilo....zase já musím laicky přiznat, že bych nechala psy s dětmi samotný docela běžně...teda za předpokladu, že děti UMÍ se psy zacházet a psi nemají z dětí trauma. Jinask mě pobavila reakce sousedů..." no, voni dycky štěkali přes plot...to byla votázka času"
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 17:34
- Nahlásit
Proč tam furt ukazovali argentiny teda.... když prej rotvajleři. Jedna paní Žertová nezachrání miliony psů v držení idiotů.
A dneska Otrokovice - a hurá pitbull, konečně se nova dočkala, ale zajímalo by mě, kdo je volá, ať přijedou udělat reportáž? Viděli jste zprávy? Chlap: "holka ho tahala, já jsem jim říkal, nedovolte jí to, ale oni nic, to jsem ji měl přivázat k topení s náhubkem?". Aspoň že on měl rozum, bohužel ho neposlechli a situaci neřešil nikdo, než se něco stalo, jak je to zvykem...
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 18:32
- Nahlásit
Viděli jste zprávy? Chlap: "holka ho tahala, já jsem jim říkal, nedovolte jí to, ale oni nic, to jsem ji měl přivázat k topení s náhubkem?".
Dá se to někde vidět...?
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 18:41
- Nahlásit
LucieS
Bylo to v těch odpoledních zprávách, takže to bude i v hlavních zprávách. Jinak asi v archivu, ale tuším že až po odvysílání.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 18:58
- Nahlásit
Je to tohle?
http://zpravy.idnes.cz/krizenec-pitbula-pokousal-v -obliceji-batole-ktere-mu-sahlo-na-hracku-1ga-/kri mi.asp?c=A091110_143617_krimi_lpo
|
Getty
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 19:08
- Nahlásit
Ohraná deska.. Kdo ze to může? Rodiče... Kdo to odnese? Pes...
|
Getty
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 21:32
- Nahlásit
Normální člověk? A ten se pozná jak? Protože za normální je většinou považováno to, co je většinové. ;)
Myslím že v dnešní době jsou na to už celkem podrobná kriteria na mnoho různách věcí. V otázce psů by to mohl řešit právě ten "řidičák" nezdá se ti? Nebo to máš to samé jako zbrojní pas.. Dneska (já to sama nesnáším) je třeba celkem normální rovný kšilt a rozkrok u kolen. Má to fakt hodně lidí. A myslíš že by takovému člověku jen tak prodali kvér, kdyby si ho bez papírů šel koupit? Sotva... Nebo ještě lépe, normální je pozdravit. Dostanu snad kvér když přijdu do krámu a řeknu "Dobrý den, jednu pušku prosím. Tu velkou uprostřed,na slony...". Sotva. A když přijdu k chovatelům? Dostanu často psa na základě pár krátkých rozhovorů a pár korun na dřevo..Lidi si ale bohužel neuvědomují že pes je taky závazek, jako auto nebo zbraň, mnohdy daleko větší...
A k tomu druhému příspěvku: Myslím že jsi malinko offtopic Píšu k tomu článku, co tam ti lidi reagují mi je celkem putna...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 22:30
- Nahlásit
Dáška
LucieS
Viděli jste zprávy?
Už zase. Lidi vůbec nemají představu, co to je pes. Buď se ho bojí, nebo z něj dělají plyšáka a pak se díví. Dá se to vidět tady:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-u dalosti/obsah/92497-pitbull-pokousal-dvoulete-dite /
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 00:20
- Nahlásit
Getty, potom odporucam prestudovat statistiky ktore u Vas vedie zrejme Ústav zdravotnických informací a statistiky České republiky podla medzinarodnej statistickej klasifikacie nemoci a pridruzenych zdravotnych problemov MKN-10 Svetovej zdravotnickej organizacie (WHO).
Mali by byt na vyziadane pristupne na zaklade zakona o slobodnom pristupe k informaciam snad aj u Vas.
U nas to vypada tak, ze kamen, ci pad na rovnej ploche, alebo z postele, vo vani, matka pre vlastne dieta, Vysoke tatry pre obcanov SR ci CR /to je z inej statistiky/ su vyrazne nebezpecnejsie ako pes, o nozi, kameni a autach uz vobec nehovorim, to su diametralne ine cisla lisia sa v mnohych rádoch.
Podobne je to v Kanade, USA... tam su tie statistiky lahko vyhladatelne na internete.
Ano, je tam specialna kolonka W54 kousnuti nebo uder psem a sleduju sa umrtia a tazke zranenia...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 06:49
- Nahlásit
No ty včerejší odpolední zprávy jsem viděla. Hezká pitbullka, trochu podobná jedné mojí, takže už vidím, co mě zase čeká na procházkách...
Podle toho, co říkali vzalo dítě psové hračku, a ta ho kousla do obličeje. Říkali, že to nebylo vážné zranění, takže to vypadá, že po něm "jen" cvakla. Ano, je hrozné, že to bylo do obličeje a možná bude dítě poznamenané na celý život, ale ten pes proboha za to nemůže.
Jestli to tak tam bylo častěji, feňule jak říkal ten chlap na něj vrčela a rodiče nic, tak bylo otázkou času, kdy se tohle stane.
Jak už bylo psáno - odnese to zase pes.
Btw. Moc jsem nepochopila kdo ten chlápek byl - soused nebo majitel? Myslela jsem, že soused, ale proč držel toho psa?
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 06:55
- Nahlásit
Média mají obrovskou moc a mě to pěkně štve. Včera jsem byla na veterině s 4 měsíčním štěnětem. Byla tam pani s jiným štěndem, tak si holky trochu hrály. Po chvíli se mě zeptala, co je to za plemeno, když jsem řekla, že rotvajler, zakřičela ježišmarja a odešla čekat vedle.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 11 Lis 2009 07:06
- Nahlásit
Když mi bylo asi deset, kousl mojí sestřenku (stejně starou) do obličeje náš vořešák. Hrála si s ním, tahali se o hračku, byla u toho celá rodina (pět dospělých a tři děcka). Pak někdo navrhnul foukni mu do ksichtu, von tu hračku pustí (což jsme mu dělali běžně v rámci her a on to měl rád). Jenže měl zánět středního ucha a ona mu foukla do ksichtu zrovna v době, kdy votočil hlavu. Doteď vidim, jak má pod vokem prokousnutou kůži, zubama jí chytil i spodní víčko. Jeli s ní okamžitě do nemocnice, tam řešili, co se stalo. Ale nebylo z toho vůbec nic. Rekněte mi, KDO takovýhle případy medializuje a proč? Já to totiž vůbec nechápu
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 07:47
- Nahlásit
pawLINka
dnešní blesk vysvětluje,že k majiteli pitýsky do garsonky se přistěhovala paní s dítětem...........
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 07:49
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
co měla ona dáma za psa? že šílej nepejskaři bych možná i mohla někdy pochopit,ale toto.........ach jo.....
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 07:56
- Nahlásit
žanda
Měla zlatou placatou držku (boxera).
A to, když jsem tam byla minulý týden s velkou čubou, tak jsme se v čekárně sešli tři RTW a tos měla vidět ty pohledy ostatních. Dokonce si tam jedna pani stěžovala na recepci, že jak je možný, že v čekárně jsou tři takové bestie a bez košíku? Že tam má děti a co když se jim něco stane? Tak ji sestra řekla, že to úplně běžné, že ti psi nejsou agresivní a jestli ji to tak vadí, tak ať příště nechá děti doma.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 08:45
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
báječná sestřička!!!! kruci vždyť je na veterině,co čeká, kdo tam asi bude................a nakonec největší bugr tam dělaly ty děti, že
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 08:54
- Nahlásit
pawLINka
ta ho kousla do obličeje. Říkali, že to nebylo vážné zranění, takže to vypadá, že po něm "jen" cvakla. Ano, je hrozné,
Je to hrozné, ale spíš myslím, že to je typické - lehké kousnutí do čumáku je: "tohle nedělej" - štěně to přežije ve zdraví, dítě tak odolné není. Opět to vypadá na "výchovnou lekci" které se dalo snadno předejít.
|