| Autor |
Zpráva |
dejavu
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2009 18:52
- Nahlásit
corgi
už je to tam zase, dotaz, kde v zahr. kupírovat psa
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2009 19:00
- Nahlásit
dejavu
ozaj, a sem na forum s takym nechodia? bo u nas sa obcas nejaky taky dotaz mihne
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2009 19:10
- Nahlásit
Bela
ci je ta kupiracia mensi zasah
no nevim...srovnávat operaci břicha a uší..zeptej se nějaký ženský co to má za sebou nebo stačí císaře..řeknou ti jaká je to lahůdka..Mě je to celkem fuk,beztak mám a budu mít NO,ti se nekupírují Mě to prostě přijde zcela neadekvátní a laciné plácnutí do vody,gesto ..nic víc.Skutečné týrání zákonodárcům nevadí,ještě jej podporují Mě kastrace v pořádku skutečně nepřijde,těžko mi někdo vymluví,že uhlídat fenu nelze Navíc nesnášim doktory a příčí se mi nechat rozřezat břicho zdravýmu zvířeti jen tak..
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2009 19:13
- Nahlásit
davidkova renata
srovnávat operaci břicha a uší..
viděla bych to podobně.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2009 19:17
- Nahlásit
No já bych nesrovnávala ani uši s ocasem - vždyť ten ocas se dělá v prvních dnech života štěněte. Uši se mě netýkají, ale u corgáčů se řeší ocasy. Já vždycky chtěla bez ocasu, nakonec mám s ocasem a jaký je to pěkný
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2009 19:18
- Nahlásit
Já bych shrnula, že hnusné je to oboje a vyhýbám se úspěšně taky tím, že nemám ,,kupírovací" plemeno a fenku
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2009 19:19
- Nahlásit
dejavu
kde v zahr. kupírovat psa
Na to nemusí do zahraničí...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2009 19:23
- Nahlásit
corgi
Na to nemusí do zahraničí...
to máš recht,já bych i věděla kam jít..
vyhýbám se úspěšně taky tím, že nemám ,,kupírovací" plemeno a fenku
to je ideální
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2009 19:29 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
worick
vidim to dost podobne aj preto mam take plemeno, ake mam
davidkova renata.Skutečné týrání zákonodárcům nevadí,ještě jej podporují Mě kastrace v pořádku skutečně nepřijde,těžko mi někdo vymluví,že uhlídat fenu nelze Navíc nesnášim doktory a příčí se mi nechat rozřezat břicho zdravýmu zvířeti jen tak..
jezis, to sa prieci aj mne, ja teda rozhodne nie som zastankyna tzv. preventivnych kastracii, az na spominane vyssie uvedene pripady
ale ja si proste len netrufam povedat, ci je odrezanie usi a chvosta, z pohladu toho psa - nie nasho ludskeho - mensi zasah, alebo nie...
a to, ze sa neriesia horsie tyracky, s tym absolutny suhlas...ale ak to ludia pouziju ako argument pre kupiraciu, tak mi to neleze.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2009 19:43
- Nahlásit
Bela
ale ak to ludia pouziju ako argument pre kupiraciu, tak mi to neleze.
anojofurt
ale dle mýho názoru(at u lidí či u psů) je teda těžší ta kastrace jako zásah.Měla jsem kastrovanou fenu v 6 letech,měla zánět,trochu se to zaléčilo a pak jsem jí dala kastrovat...sem si přísahala,že už nikdy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! rozhodně ne tam kde to dělali (renomovaná klinika) ,byla hotová snad měsíc,nestála vůbec za nic,dělali jí to v pátek a v neděli jsem letěla k vetovi v okolí aby mi dal pro ní nějakej fet,nespala totiž od toho pátku vůbec!!!!!!!!!!!!!! ! ,jen seděla a dejchala!! v životě nikdy už ne! kdybych jí to udělala "jen taků,patrně bych se pověsila!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2009 20:59
- Nahlásit
davidkova renata
Je to fakt kus od kusu. Osobně jsem si zažila císaře (na sobě i na feně - Kazbundě). Obě jsme to dali levou zadní. Kazbunda dva dny po císaři lítala jak kulový blesk a měla jsem dost problémy ukecat ji k pomalému pohybu. Já de facto taky. Probrala jsem se z narkozy a byla jsem ochotná jít domů. Nebolelo mě nic (ne nějak extrémně, upřímně řečeno při menzes mě kolikrát bolí břicho víc). Zato z normálního porodu jsem se vzpamatovávala kolik dní .
Ale představa, že nechávám do feny řezat "jen tak".... tož to fakt ne Kočky jo, ty nechávám kastrovat furt, kočku fakt neuhlídám. U psů jsem nechala vybrat psy-samce, je to mnohem menší zásah do organismu tudíž se mi to jevilo jako menší zlo.
|