Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / ...tiše...
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
wami
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2009 22:13
- Nahlásit

NE! A dost! TOHLE už ne...!
Přece to bolí, pánečku...

Rozbolavělé tlapky na chladném asfaltu. Váhavě mine jedna druhou, třetí čtvrtou... Nepravidelný rytmus se ustálí. Ťap... ťap... ťap... ťap ťap... ťap... ťap... Pravá plec tolik bolí, šrámy a podlitiny začínají otékat... Tohle už ne!
Hlava třeští a pálí... pánečku! Tlapky měkce dopadají na prach u kraje asfaltové cesty... dál, jen dál, pryč! Světla, blíží se. To ne, rychle stranou!

Neznatelný stín velkého těla se prosmýkne houštím na kraji cesty. Tlapky zpomalí svůj nepravidelný rytmus. Prokvetlá hlava zdvihne šedivý čumák a pátrá, větří... Lehký chladivý vítr pohladí rozbolavělou hlavu, otře se o sklopené ušní boltce, zmírní pálení pravého boku. Hlava klesá a nepravidelné kroky vede jen stříbrný prst úplňku. Je jasno, bílý duch noci vyvolává přízračné stíny. Zamlženým očím, co dřív viděly za šera letící můru, však už ani tohle světlo nepomáhá. A tak starý pes jde, kam ho tlapy nesou...

Rána, náraz... Ne, pánečku, pomoc! To tak bolí!

Tělo psa se napjalo a ztuhlo... Po chvilce se uvolnilo, ne, to není teď, to jen ta vzpomínka... Hlava je čím dál těžší, dýchá se tak špatně, tlapky jsou už unavené...

Co dál? Bez domova?
Ne, přece ať bylo, co bylo, JE to můj páneček, přijde. Přijde a najde mě a bude zas dobře... Ale tam zpátky nejdu, ne...

Nakonec se kročeje zpomalily, až zastavily úplně. Vysoká tráva na kraji malého lesíka lákala ke krátkému odpočinku. A proč ne? Vždyť přece přijde, určitě přijde! Instinkt velí otočit se několikrát dokola, ale stočení tolik zabolí, že se nohy rovnou podlomí a těžké tělo žuchne na zem, až z opelichaného kožichu vyletí další hromada chlupů.

Opatrně se uvelebit, ták, takhle to bolí nejmíň... Dosáhnu si na plec? Auu... ještě jednou... au – ale ano, oteklý šrám je přece třeba umýt...

Vítr trochu zesílí a chlad přestává být příjemný. Zem je prochladlá, a bolavé kosti a svaly od ní stydnou. Staroch to zatím ale neví, jen se věnuje svým bolístkám. Někde v dálce zahouká sýček, tiše se kmitne netopýr. Veverka vystrčí hlavu ze svého doupětě vysoko na stromě a když zjistí, že vetřelec není nijak nebezpečný, zase zalízá oddávat se svým vlastním snům. Jen měsíční prsty chladně objímají chlupaté, prošedivělé tělo.

Přijde... určitě... Počkám tady, jen se mi chce spát... Neuslyším ho, už nějakou dobu toho moc neslyším... a neuvidím ho, když bude daleko... ale ucítím, ano, jakmile přijde, ucítím ho a vstanu a půjdu za ním, teď to sice bolí, ale přece je to můj... páneček... jen – teď se mi chce tolik spát a tak špatně se dýchá... usnout, a zapomenout, aspoň na chvíli, než přijde a bude dobře...

Zapomenout... ano, spánek přináší sny, ale jen na chvíli... Staré tělo se nestačí bránit promrzlé zemi a studený vítr v bolavých plicích přináší dlouhou ukolébavku. Pes usíná, jeho dech se zpomaluje, občas tiše, ale opravdu jen sám pro sebe kníkne bolestí...

Nad ránem mizí sen i dech a tep... Jen chladné měsíční dlaně hladí teď už ztuhé tělo, konečně bez bolístek a starostí...

---------------------------------------

A o třicet kilometrů dál se v nemocnici probouzí člověk. Dívá se nic nechápajícíma očima na postavu v bílém. Mluvit nemůže, všechno ho bolí, je velmi ospalý...
„Dobrý den, nebojte se, jste v nemocnici. Přežil jste autonehodu, do cesty vám vběhla srnka, budete v pořádku...“
Zornice se rozšíří... Prudký nádech, zrychlený tep... Snaží se promluvit, něco říct, ale není jak... Mumlá, ale není mu rozumět... „p...s.......! p.....s....?!“

-------------------------------------------------- -------

Nakonec přece přišel. Pozdě, ale přišel. Místo žalozpěvu jen slzy jak obrovské diamanty. Tvrdé zápolení s namrzlou půdou, pot a další slzy, hněv a žal vnesený do boje se zemí. Konečné vítězství v podobě vyhrabané díry.

A nad malým hrobem poslední slova.

„Takhle to nemělo skončit...“

Dines
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2009 23:38
- Nahlásit

wami
Ježiši co to je?

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2009 08:25
- Nahlásit

wami
Máš deprézi, nebo co? Piš něco normálního s hepyjendem

brezen2008
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2009 08:52
- Nahlásit

wami
ježiši !!!!!!!!!!!!!!!!!

janakou
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2009 11:53
- Nahlásit

Jediný oko nezůstane suchý. Na světě je dost sraček, tak proč přidělávat další podobnými nesmyslnými dojáky? Depka se má léčit a likvidovat, ne ji krmit, hýčkat, rochnit se v ní a pak ji šířit mezi lidi.

makrel
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2009 12:16
- Nahlásit

janakou
souhlasím, mě to pokazilo neděli a to jsem to nečetla celé. Pořád na to musím myslet.

Erin
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2009 12:29
- Nahlásit

janakou
makrel

Mě to neděli nepokazilo,jen jsem vypnula televizi a myslela na tisíce jiných příběhů,které ani popsat nelze a na smysl našeho života a konání.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2009 13:28
- Nahlásit

wami
šiš co se zase děje?
Erin
Mě to neděli nepokazilo
no asi takhle...mě takové příběhy nekazí neděli,ale vlastně celý život,protože se od takových a jiných hnusných věcí prostě nedokážu patřičně oprostit.Často závidím těm co to umí..

Erin
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2009 13:50
- Nahlásit

davidkova renata

A co na tom příběhu bylo tak hnusnýho?Je to smutné, pes umřel sám a pán se bolestí z toho hroutil.To je život.V tom autě co srazilo srnu mohla sedět matka s dětmi ,milující se partneři....a jaká by byla ztráta pro matku,pokud by dítě nepřežilo?Nebo by stratilo matku?
Nedošlo zde k úmyslnému týrání zvířete,tak jak se děje ve výzkumných pracovištích, velkochovech bezpapírových módních psíků,jatkách....Tak to vidím já

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2009 14:09
- Nahlásit

Erin
A co na tom příběhu bylo tak hnusnýho
ne,neměla jsem na mysli,že to bylo hnusné,bylo to jen velmi smutné.Hnusné jsou ty jiné věci,o kterých třeba píšeš,blbě jsem to formulovala.Tohle bylo z mýho pohledu hodně smutný,nepřemýšlím o tom kdo tam mohl sedět a kdo mohl koho ztratit,to je mi v tomto kontextu fuk.Vidím toho psa a prožívám ten příběh jeho očima..a to mi nedělá vůbec dobře..

wami
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2009 15:05
- Nahlásit

all
tak se omlouvám, ono původně jsem myslela, že vznikne něco veselého, depka to nebyla. Ale jak jsem se tak včera v noci vracela, psy v autě a málem nás smetl nějakej idiot, říkala jsem si, jaký jsem měla vlastně štěstí... a moji psi taky...

ale že to štěstí, co máme, je taky něco, čeho je potřeba si vážit...

Je to jen příběh. Něco, nad čím stačí si říct "Uf, ještě že je nám doma fajn..."

Za pokaženou neděli se omlouvám a prosím nejbližšího moderátora, aby to tu vymazal. U slunečné neděle máte recht, Na světě je dost sraček, tak proč přidělávat další podobnými nesmyslnými dojáky?

makrel
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2009 15:14
- Nahlásit

já bych použila jen tady tu část:Na světě je dost sraček, tak proč přidělávat další.

Takže hezký zbytek dne všem.

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2009 15:22
- Nahlásit

wami
jsem včera v autě měla hodně podobý pocity a to mě ani nikdo málem nesmet - nějakej extra divnej ouplněk

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2009 15:34
- Nahlásit

wami
Za pokaženou neděli se omlouvám a prosím nejbližšího moderátora, aby to tu vymazal
to ne,nevidim důvod,i takový věci patří k životu..

Erin
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2009 15:44
- Nahlásit

wami

ale že to štěstí, co máme, je taky něco, čeho je potřeba si vážit...

Jj to jsem přesně měla na mysli.Já bych to nemazala,každý si z toho příběhu vezme to co cítí.

Walda
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2009 21:19
- Nahlásit

wami

Když si něco takovýho přečtu, jdu podrbat svý psy. Říct jim, že jsem tady.

impact
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2009 21:35
- Nahlásit

Mě se to líbí. Moc hezky napsané.

jablunka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 08:52 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit

wami
Nemyslím si,že je tu něco k mazání,spíš k zamyšlení.
Walda

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 09:04
- Nahlásit

wami
ale že to štěstí, co máme, je taky něco, čeho je potřeba si vážit.

a tak já si myslím, že takovýhle věci se mazat právě nemají. Oni si lidi často to obyč štěstí neuvědomují.

Tenhle strach, že by se něco takovýho mohlo stát mám. Velkej. Proto jsem se taky do dokladů dala cedulku - do přihrádky s občankou. Je na na ní napsáno - v autě byl s námi ještě pes - Maďarský ohař a prosbu, aby se o něj taky postarali, stejně jako andulku, která je doma, a zda můžou oba předat . příbuzným. Doufám, že by to někdo udělal.
tak třeba Tvoje psaní a moje cedulka inspiruje další lidi

marmar
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 09:40
- Nahlásit

Ahoj, jsem tu nová, tak snad nevadí, že Vám sem lezu, ale musím napsat, že s tou cedulkou u občanky to není až tak špatný nápad. Lepší udělat něco než nic. Vozím v autě 5 psů a je mi úzko, když si představím, že by dopadli tak, jako v úvodním příběhu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 09:40
- Nahlásit

Psíček
Jj je to tak, taky obcas vsadim sportku a verim, ze ta prvni bude moje

, hele člověče, vy máte evidentně jako vedlejšák brát lidem iluze??
No jo, no, a le když si řikám, že T Ř E B A by tam byl někdo tak pošahanej jako já a udělal by to.

impact
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 10:26
- Nahlásit

PetraK asi premyslime podobne. Taky si porad rikam co by, kdyby.. Kdyz jsem mela jen jednoho, Mafa, bylo jasny, ze by ho vzala mamka. Aj s dalsi Mambou, si myslim. I kdyz to nebylo nikdy nahlas receno. Ale precejen, ti dalsi, obzvlaste Fren, nejsou pro kazdeho... A i kdyby, mati by tezko dala mit naraz pet psu. Mozna je na case poridit si takovou karticku. Jeden nikdy nevi, kdy ho trefi slak. Mam teda i vytipovane lidi, kam bych chtela, aby se jednotlive dostali. At uz nastalo nebo prechodne, nez najdou schopne opatrovniky. Ty jo, to je divny tema.

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 11:55
- Nahlásit

impact
Taky si porad rikam co by, kdyby..
Čoveče nad tím přemýšlím dnes a denně. POkaždé když sedám do auta . Mám několik známých ( i tady, z fora), se kterýma jsem domluvená, že kdyby něco tak si jednoho mého psa vezmou. Spolíhám na to, že potom necouvnou. I tak by jich Mášenkovi zůstalo hafec Holt by se pak musel postarat. Má nařízeno nechat doma dožít důchodce (kdo by si asi tak vzal jedenáctiletého, nemocného psa) a Pumu (kdo by si asi tak vzal magora), zbytek by musel nějakým způsobem porozdávat, doufám, že by je nedal každýmu fousáčovi, který si o ně řekne

impact
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 11:58 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

Biluška
Čoveče nad tím přemýšlím dnes a denně. Pokaždé když sedám do auta
S tvojí schopností rozbíjet auta se nedivím.

Já bych právě i to rozdávání chtěla nechat na těch, co znají historii těch psů a mají zkušenosti. Třeba reneeska je stálý favorit pro Mordora, ptž za to může ona. I když tam možná napíšu tebe, páč ho by bez těch besed byla škoda.

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 12:01
- Nahlásit

impact
reneeska je stálý favorit pro Mordora,
no to teda né, Reneeska tu má zamluvenýho Malýho Hajzlíka
I když tam možná napíšu tebe,
Buď tak hodná a mě vynech . Já už žádnýho malýho kreténa nechcu, tím míň teriéra Ale možná, že kdyby ses upsala k vlastnictví Bagetky, nebo Armánka tak se upíšu k Mordorovi

worick
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 12:10
- Nahlásit

Kristepane, vy jste tu fakt ale nasadili téma...Depkama netrpím, jsem od přírody ,,veselá a hravá", ale tohle je fakt síla. Jo, je to dobré k zamyšlení. Ale myslet na to předem, co by mohlo být kdyby - když se mi nic hrozného neděje nechci...Stačí přečíst noviny, mrknout na zprávy, tady na ,,psi v nouzi" a je tolik aktuálních průserů co se dějí a vhánějí mi slzy do očí, že si svoje momentální prkotiny nebudu připouštět k tělu a už vůbec ne katastrofické scénáře! Vím z vlastní zkušenosti, že na tu hrůzu, když něco takového nakonec přijde, se stejně člověk nepřipraví. Nikdy. Zbytečně si otravovat zatím bezstarostný život.

impact
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 12:10
- Nahlásit

Biluška
Mordík nejni žádnej malej kretén. Však já to nemyslela tak, že by sis ho nechala, ale třá bys měla přehled, kdo z přednášejících by ho bral. On ty děti skutečně miluje.
Kdo je Bagetka a kdo Armánek? Nejede ti web.

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 12:15
- Nahlásit

impact
Kdo je Bagetka
ofčačka ze slovenského smetiště. Suprová povaha - ostrá jak žiletka když je to zapotřebí, jinak vyrovnaný kliďas.

a kdo Armánek?
Foxteriér Armageddon co pokousal tři lidi a u nás dělá kanysku . Podobný případ jako Mordor.

Nejede ti web.
Zmlátím Leilu.

impact
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 12:21
- Nahlásit

worick
Ty to bereš možná jako zbytečné otravování bezstarostného života, já to beru jako zopdpovědnost za ty, co jsem si pořídila. Dnes už fakt člověk nikdy neví. Koukni na novinky.cz, magor ubodal tátu dětí na zastávce, jen tak. Je to šílený, co se děje.

Biluška
Tak to rači Armánka.

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2009 12:33
- Nahlásit

impact
Dobře, píšu si tě do pořadníku na Armiša
Kdyby něco tak si na oplátku vezmu některou nudli, ideálně nějakou lýnyjovou, aby se tu neflákali jen tak

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání