Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Fena čůrá z radosti
Autor Zpráva
kejtlin
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2009 21:40
- Nahlásit

Ahoj, mám asi 3 letou fenu NO z útulku, měla hodně malé šance na umístění ptž ěla zle po všem co se hýbalo a byla týraná měla přeskoky, 14dní trvalo, než jsem k ní mohla v kotci na blíž než 2 metry.
Po půlroce u mě zvládla základní výcvik skoro na 100%, velmi učenlivá a šikovná, ale je tu broblém, vždy když má radost, nebo se bojí, je nejistá tak čůrá a dost velkou louži, je venku skoro pořád přesto bych to chtěla nějak vyřešit, mám ji rok a 4 měs. Doma vždy 100% čistotná i po 9 hod, ve velkých mrazech spala v chodbě.

wami
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2009 22:06
- Nahlásit

kejtlin
tedy, myslím, že se to spraví až s tím, jak (jestli) si beruška srovná sebevědomí... možná je rok a čtvrt ještě málo, já mám po 3 letech teprve pocit (občas), že se mi útulková fenka trochu "dorovnala" do normálu (vztaženo k sebevědomí), ale doufám, že třeba bude ještě líp...

kvůli přeskokům jsem s ní začla pracovat s klikrem, díky tomu běžnou poslušnost sice jakžtakž má, ale v podstatě po ní vůbec nic nechci, až na výjimky. Jakmile jsem přestala s byť sebemenším nátlakem na to, aby něco dělala, přeskoky se hodně utlumily.

Pokud už máte mezi sebou jasno a máš vyřešený nějaký zbytečný napadání, tak uber z nároků na ni, z jakýhokoliv nátlaku, a jen jí masti ego, jak je kdykoliv u čehokoliv šikovná, a prostě ji nech jen tak nějak fungovat vedle tebe... myslím, že by to mohlo dost pomoct...

kejtlin
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2009 22:48
- Nahlásit

to dělám od začátku, přeskoky už nemá, mě naprosto miluje, do ničeho ji nenutím, cvičí s radostí má motivaci pamlsky je hodně žravá a za vše je chválena až přehnaně, máme oční kontakt vše super jen to čůrání, každý říká, že jí to časem přejde, ale nevím

Houšková
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2009 23:23
- Nahlásit

Je také docela možné, že je fence méně, i ten nejlepší veterinář má rezervu 1 až dva roky, plus i mínus. mladí psi to občas dělají z radosti. Důležité je, že je hodná a ze zkušenosti vím jak pes dříve týraný, nebo opuštěný dokáže svého nového člověka abnormálně milovat. Měla jsem dva psy NO z útulku a nedám na ně dopustit, jak mi tu trpělivost, kterou jsem s nimi musela mít, jak moc mi ji vrátili - byli to mí nejlepší psi v životě. Nevím, kde máte fenu umístěnou, ale nejlepší je, když pes je s námi doma. Pes je smečkové zvíře a smečkou jsme pro něj my, jeho lidé. Určitě to chce trpělivost, nic netrvá věčně. Možná to chce u ní pěstovat větší sebevědomí a po louži jí ignorovat.
Přeji jen radost z feny.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2009 23:30
- Nahlásit

fenku mám převážně venku, má společnice KAO a kolii dlouhosrstou, já jsem ale taky přes den převážně venku se psy. Jsou ji určo 3-4 roky víc asi ne, dělám kynologii 12 let něco málo vím a věk většinou taky odhadnu , můj vet je dost zkušený mi odhad potvrdil, jen po něm jde stále fena jak slepice po flusu, asi jí někoho připomíná, těžko říct, ale musím jí dokonce vázat tlamu, pak je v pohodě pozná, že prohrála.
Když se počůrá tak dělám jakože nic, prostě jakože se nepočůrala.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání