Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pes a ježek
Autor Zpráva
joli
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2009 17:37
- Nahlásit

Prosím o radu, co dělat, aby pes neštěkal jako "blbec" na ježky. Mám obavu, že když nebudu doma , proštěká celou noc nad ježkem...... sousedi nás asi pak nebudou mít rádi......

Steph
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2009 22:15 - Změnil/a: Steph
- Nahlásit

to chce trenink a seznamit ho s faktem, ze jezek je normalni tvor. My s jezkama meli trochu jinej problem - lov, ale treba to bude fungovat i na stekani. Stalo me to par hodin treninku a problem je pryc.
1. musis najit jezka dobrovolnika
2. psovi dat povel - sedni nebo lehni, nestresovat, zbytcne neokrikovat a pockat az se uklidni, pokud se neuklidni odvest ho od jezka a po chvili se vratit zpatky a opakovat povel
3. povel volno a chvalit, chvalit, chvalit
4. vratit se k jezkovi a opakovat 2,3 a hlavne nezapomenout chvalit a jestli je zravej tak pamlsek

timto bych chtela podekovat jezkum z Klamovky za trpelivost

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2009 23:12
- Nahlásit

No,hezký,ale kdybych měla čekat než se náš teroš uklidní,tak čekám celej život ježek je na světě proto,aby ho Ferda rozcupoval a nabudil se tím,jak mu ty ostný zajížděj do držky jediná šance je odstraňovat ježky z jeho dosahu a být rychlejší

Steph
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2009 05:47
- Nahlásit

jana33
vsechno jde, kdyz se chce, u nas to nevypadalo jinak, dedek je normalnejsi, ten ho jen chytil do drzky a byl schopnej jit s nim treba 2h po lese, mladoska se chovala dost podobne jako Ferda, v noci nam vlezl na zahradu, sice nestekla, ale co jsem rano nasla???? Mela plnou drzku bodlin a blesi farmu... ja si celou dobu myslela, ze tam ohlodava poleno, ve tme bylo prd videt, takze jsem to jen slysela. Trenovali jsme cca mesic tak 3-4xtyd. ale uz po prvnim tydnu byl znat uspech. Nasli jsme jezka, tak dostala sedni, lehni tak 30cm od jezka, ja si sedla a treba 15min jsme cekali, pak k noze kolem dokola jezka, obejit park a zpatky k jezkovi, takhle nekolikrat po sobe...ovsem teda zalezelo na trpelivosti jezka.

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2009 08:12
- Nahlásit

K nám ježci nelezou. Ale za to máme neustálý problém s ropuchama, čuba, když nějakou najde, pořád ji honí a hlavně olizuje a pak celou noc a den blije jak šakal, páč ropucha je jedovatá.

joli
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2009 13:25
- Nahlásit

Včera jsem trénovala, večer dorazil malý ježek a hafan začal šíleně štěkat, tak jsem ho zavolala a říkala mu ať neblbne , že je to kamarád...... prostě jsem se mu snažila dát najevo, že to je normální, že se po naší zahradě promenáduje ježek.... kupodivu se mi podařilo, že ležel asi 2m od něho a neštěkal, dokonce pak i odbíhával... Jenže ve tři v noci zase štěkot na konci zahrady, zjevně další ježek a to už jsem neměla sílu ho kamarádit a tak šel k boudě Myslím, že se mi ho podařilo "skamarádit" s tím jedním konkrétním ježkem, ale ne se všemi.... než se mi to podaří, bude to asi dlouhá cesta
A neexistuje NĚCO, co bych třeba nasypala kolem plotu, aby to ježkům vadilo a nešli dál????,

Eninka
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2013 20:40
- Nahlásit

Jako každý rok na podzim (už je to zase tady), se na zahradě nacházejí ježci a ty mrchožroutky moje najdou ježka kdekoliv, i kdyby byl na nejtmavějším rohu mraky metrů daleko vzadu na zahradě. Zabiju ty potvory (psy), protože Eninka je kouše do zad a Bára je kutálí po pozemku (právě jsem jednoho odnesla s baterkou daleko na pole za barákem). Borderka Terka je nosila v tlamě všude možně, nějaký bodliny jí byly naprosto jedno. Několikrát se mi stalo, že se ten ježek vrátil zpátky dom na zahradu a rozhodl se tady přezimovat, což měl fakt smůlu. Jednoho jsem ubytovala v garáži a když to psiska zjistila, udělala mi z garáže kůlničku na dříví, jen aby byl ježek "jejich"...
Ach jo - pes a ježek nejde nějak dohromady

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2013 20:46
- Nahlásit

Eninka
udělala mi z garáže kůlničku na dříví, jen aby byl ježek "jejich"...
jo, to je neskutečný, co jsou schopní udělat, jen aby se k němu dostali. Je zajímavý, že potkan, myš, králík, nic z toho nemá tak zhoubnej vliv na majetek majitele, jako ježek . Ale ten letošní blbečekto přežil. Jinak já je opatrně přehazuju k sousedovi. Jen se děsim, abych třeba v šeru netrefila toho souseda

Eninka
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2013 20:50
- Nahlásit

kachna_

Je zajímavý, že potkan, myš

přesně tak...mně lezou každej podzim do baráku myši - do obýváku (mám furt otevřený balkonový dveře ven - i v zimě - aby se mohly dámy promenádovat kam chtějí) a ty myši tady normálně chodí po pokoji, psiska leží na sedačce a koukají na myš, jak tady leze a žere jim z misky žrádlo a ani to s nima nehne, až vyhrabu fotku, dám ji sem, protože to se jen tak nevidí - prostě fakt čumí na tu myš a nic. Jednou tady lezla žába a ony taky nic, ale ježek, to by přeskládaly nábytek

Fifi
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2013 22:09
- Nahlásit

Eninka
(mám furt otevřený balkonový dveře ven - i v zimě - aby se mohly dámy promenádovat kam chtějí)
A to te bavi? Kolik protopis? jako bonus mysi do baraku...
Proc ty dvere proste nezavres a neotevres jen, kdyz je potreba?

birma
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2013 22:12
- Nahlásit

kachna_
Je zajímavý, že potkan, myš, králík, nic z toho nemá tak zhoubnej vliv na majetek majitele, jako ježek
já ti nevim, Adam se na ježky už skoro ani nechodí dívat a když, tak k němu čuchne, udělá "aha, to je zas to pichlavý" a jde pryč zatimco potkany chodil sledovat tady do jednoho kanálku a zajímali ho fakt hodně (přímý kontakt zatím nenastal, tak netuším, co by se dělo)

worick
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2013 23:42
- Nahlásit

Eninka
netvrdím, že to je tím, ale já odmala (psů) každého ježka vítala s nadšeným:,,jé, ježurka, dáme mu kokinka" a nanosila jsem mu masko a granule (kluci za asistenci taky dostali) a s ,,necháme ho tu papat" jsem je šla zabavit jinam. Vím, že jak jsem odešla, letěli ho obhlídnout, ale dopadlo to tak, že Worka ležel u něj a čuměl mu zvědavě do ksichtu, jak jéža šmejdil po trávníku...

kachna_
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2013 05:29
- Nahlásit

worick
no Wendulka je vyštěkávala a myslím, že jestli to ostatní neuměli, tak je to naučila. Ale místní ježky musím pochválit, fakt se naší zahradě většinou vyhýbají, ne jako ty pitomý kočky, co tu mají stezku odvahy.
birma
no oni je nezakousnou, ale děsně je na pozemku rozčilujou. A tuhle nám jeden zalezl pod ponk, no a strávil tam zřejmě celý den, než jsme přijeli z Prahy. Byl zázrak, že ta garáž stála .

kachna_
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2013 06:20
- Nahlásit

worick
netvrdím, že to je tím
a čím by to bylo jinym
nadšeným:,,jé, ježurka, dáme mu kokinka" a nanosila jsem mu masko a granule (kluci za asistenci taky dostali) a s ,,necháme ho tu papat" jsem je šla zabavit jinam.
to je pěknej návod

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2013 06:53
- Nahlásit

ferina je jeste v klidu s jezkama ale vokoun jak najde jezka, tak do nej furt stoucha tlapou a desne jeci u toho, des. a desne se za nim chce dostat, kdyz vi, ze tam je a nemuze k nemu, je jak smyslu zbavenej

kachna_
u nas po mysich a zabach de ferinka, vlaznejc ale vsecko co se hejbe ju zajima, tima vubec a s tema jezkama je zvlastni, ze prave vic zajimaj tima, kterej ostatni zver neresi

Eninka
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2013 08:31
- Nahlásit

Fifi

Proc ty dvere proste nezavres a neotevres jen, kdyz je potreba?

to je právě ten zádrhel - když jsou psiska uvnitř a já je zavřu, mají hroznou potřebu jít ven, tak otevřu a oni jdou, zavřu za nima a v ten okamžik mají zase potřebu jít dovnitř - připadám si jako vrátnej od Maxima a takto se to opakuje furt dokola.

worick

já odmala (psů) každého ježka vítala s nadšeným:,,jé, ježurka

snažila jsem se o něco podobnýho, ale nic nepomohlo, připadá mi, že ty psy dráždí to, že se ježek schoulí a oni se na něj nemůžou dostat, tak ho musejí rozbalit a když to nejde, aspoň koulet, či kousat do zad

kachna_

kočky, co tu mají stezku odvahy.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2013 09:08
- Nahlásit

kachna_
a čím by to bylo jinym
no u nás je to tim,že sem jí řekla To je ježeček a ten má blechy ,tam nechod. .přísahám,že ježci jí absolutně netankujou,sotva vo ně zavadí pohledem,přestože jinak je celkem dosti predátor co se malýho zvěrstva tejče..

worick
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2013 10:35
- Nahlásit

Eninka
...připadám si jako vrátnej od Maxima - to samé v bledě modré děláme s kočkama

davidkova renata
To je ježeček a ten má blechy ,tam nechod - tak hlavně, že to funguje Má nějaké špatné zážitky s blechama?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2013 11:17
- Nahlásit

worick
Má nějaké špatné zážitky s blechama?
spíš bych řekla,že žádný mít nechce

Tony
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2013 18:42
- Nahlásit

Můj první pes začal ježka řešit ve chvíli, kdy mu vlezl do misky a žral mu večeři
ale ač to byl jinak lovec všeho, tak na bodliny si natroufl a raději štěkal o pomoc

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání