Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Kdo je povinnen postarat se o toulavého psa?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2007 20:38
- Nahlásit

Erin
Měla jsem v plánu oplotit celý pozemek. Dokonce jsem na to měla i peníze. Najala jsem firmu. Firma sebrala peníze a zmizela. Nejsem jediná kdo jí naletěl. Peníze nejsou a plot taky ne. Soudy ano. Bohužel ještě dlouho budou.
Oplotit jenom kousek nepřipadá do úvahy, nehodlám ten pozemek kouskovat. Plot bez podezdívky mi bude na nic (projdou jak šeltie ven tak jezevčíko-vořech sem) , betonovou podezdívku uprostřed pozemku fakt nechci. Když mi sem neleze cizí pes, kterého si majitel nezabezpečí nemám se svýma háravkama problém.
nemáš zajištění svých zvířat
Promiň, ale mám. Moje zvířata jsou doma, Wanda je v bezpečném kotci ( tak, aby nemohla utéct) . Venku jsou v mé přítomnosti. Na vycházky chodí háravky na vodítku, s vyjímkou těch, které poslouchají i při hárání. Tím, že si dovolím pustit háravku na vlastním pozemku aniž bych předtím pročesala všechny rybízy jestli se v nich neskrývá sousedův vořech je mám nezabezpečené?? Pokud to bereš takhle tak teda fakt mám, to bych taky mohla pročesávat třešně jestli na nich nesedí pták Kan co mi odnese šeltice

Erin
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2007 20:50
- Nahlásit

Biluška
Měla jsem v plánu oplotit celý pozemek. Dokonce jsem na to měla i peníze. Najala jsem firmu. Firma sebrala peníze a zmizela. Nejsem jediná kdo jí naletěl. Peníze nejsou a plot taky ne. Soudy ano. Bohužel ještě dlouho budou.

Jo to je mi líto,dnes najít solidní firmu je spíš zázrak.

Ale stejně nepustila bych své psy na neoplocený pozemek.Prostě oplocení pokud mám více psů je nutností.Nutností pro bezpečnost mých psů.

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2007 20:56
- Nahlásit

Erin
najít solidní firmu je spíš zázrak
Bohužel. Zdejší forma kapitalismu mi začíná jít dost na nervy.

Ale stejně nepustila bych své psy na neoplocený pozemek.Prostě oplocení pokud mám více psů je nutností.Nutností pro bezpečnost mých psů.
Já je tam klidně pustím. Je to stejné jako když jsme na vycházce. Stejně několikrát týdně chodíme na pole, do lesa, k rybníku.... tam taky nejsou za plotem. Pochopitelně tam nejsou samy, jsou na té zahradě zásadně jenom se mnou. Sousedova vořecha si tam prostě nepřeju a podle mě je naprosto jedno jestli mi hárá jedna fena, všech osm, nebo žádná. Prostě cizí pes tam nemá co dělat a holt donutím starostu, aby s tím něco dělal.

Erin
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2007 21:13
- Nahlásit

Biluška

V zásadě souhlasím,ale starosta to řešit nebude.Má jistě jiné starosti(zbytečné,ale neví o tom).

Mě štvou sousedi,kteří nechávají obechcávat své psy můj zděný plot.Alee co zmůžu?

No a pokud máš háravku,tak věz,že hormóóny jsou kurvy jedny z nejhorších a ty zdolají kdeco.Akéla rozmlátila železný kotec,jen pro svůj pocit svobody..no a co nabuzený psí sameček??Cítí božskou manu,překážky žádné..jo holt hormony a feromony to je věc

mac1
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2007 21:21
- Nahlásit

Biluška
Myslím, že Erin neměla na mysli kouskování pozemku , ale udělat výběh ( možná se pletu) a k tomu bych se přiklonila také . Jasně , finanční ztráta otráví a nase*e , to chápu , ale nechcete-li , aby na Váš pozemek kdokoli vstupoval , myslím, že plot stejně časem bude nezbytný ( mimochodem pole, les a rybník patří komu ? , jsou ničí .....všech ?) . Do mého auta mi také nemá co kdo lézt, nu rozbili okno ve dveřích ( 6.500,- ) a musela jsem kupovat novou navigaci ( přes 10.000,-) a můžu být nasr*ná jak chci a může mi to připadat jako vopruz , ale už tam navigaci nenechám, vyndavám a nandavám ji jak blbec , chráním si tím SVÉ peníze , žádný zákon mi je neochrání , musím já sama . Tož tak asi

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2007 08:53
- Nahlásit

mac1
udělat výběh
Já výběh mám, používám ho jako kotec a bydlí v něm Gozérka. Má cca 17x15 metrů. Na volný pohyb osmi psů je to zoufale málo. Používám ho spíš když přijdou dělníci a potřebuju psy někam zavřít. Ovšem je z kari sítě a šeltie i malá špicka tím bezproblémů projdou. Těm tam musím dát odložení, nebo je přivázat.
Rybník je můj, pole a lesy patří nejspíš pozemkovému fondu, nikdy jsem to nezjišťovala
Do mého auta mi také nemá co kdo lézt, nu rozbili okno ve dveřích ( 6.500,- ) a musela jsem kupovat novou navigaci ( přes 10.000,-) a můžu být nasr*ná jak chci a může mi to připadat jako vopruz , ale už tam navigaci nenechám, vyndavám a nandavám ji jak blbec , chráním si tím SVÉ peníze , žádný zákon mi je neochrání , musím já sama . Tož tak asi
Jak to? Spáchali trestný čin, pokud je chytnou budou za něj potrestaní. Jistě, oni je nikdy nechytnou, ale to už je druhá věc. Jak to souvisí s vořechem, který mi likviduje zahradu a otravuje háravky? Majitelé toho vořecha de facto taky páchají trestný čin tím, že si ho nehlídají. Tudíž mám nárok dožadovat se nápravy u orgánů, které toto mají řešit. Čili starosta.

Erin
No a pokud máš háravku,tak věz,že hormóóny jsou kurvy jedny z nejhorších a ty zdolají kdeco
To je mi jasné, ale neomlouvá to ty majitele, kteří psa prostě nechají být. Pokud by to tak bylo mohlo by se u nás běžně znásilňovat na ulici, ne? Taky jsou to přece hormony a ten chlap nemůže za to, že se mu ta ženská líbí....

Petra
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2007 09:08
- Nahlásit

Biluška
až teď to čtu a kokám že nemáš plot, no nezlob se tak být majitelem psa tak sem naštvaná poněvač to psovi nevysvětlíš když hárají feny že za nima nesmí, a ty když je vypustíš tak se vyčárají a ejhle už to ten pes pozná kdy přesně to bude to nejlepší, a oni mají v hlavě hodinky aby na tak důležitou věc nezapomněli, prostě ty je nemáš zabezpečený a hotovo, můžrš si za to tak vlastně sama. Bydlím též na vesnici a když fena hárá tek prostě ven (ze zahrady oplocené) nechodí a ani přes noc jí nenechávám puštěnou. Už se mi to párkrát stalo že bylo nechtěně nakryto tak proto ta obštrukce

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2007 09:25
- Nahlásit

Některé vymyté mozky nepochopí, že plot neplot, na můj pozemek nemá cizí pes nárok a ať si to udělá jeho majitel jak se mi zlíbí.

argosek
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2007 09:28
- Nahlásit

Petra

až teď to čtu a kokám že nemáš plot, no nezlob se tak být majitelem psa tak sem naštvaná poněvač to psovi nevysvětlíš když hárají feny že za nima nesmí,

co to je za logiku? ten pes bilusce leze na jeji pozemek, takze je uplne jedno jak to ten majitel psa udela, proste je na nem, aby mu zabranil v tom, aby tam lezl.

vytaci me i reci duchodcu o tom, ze by haravka nemela chodit do parku a tohle je brilantni dotahnuti teto myslednky az do absurdna..

Biluška

jojo vesnice, pred 14 dny jsem tu mel na hlidani haravku a taky mi vlez jeden mistni pejsek az na zahradu . nastesti jen v noci, kdyz jsou psi doma - kdyz je pres den vypustena smecka, tak si za hranice plotu nikdo cizi (vcetene psu) nedovoli.

mac1
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2007 09:52
- Nahlásit

Mucholabka
....a proč se tolik pejskařů rozčiluje nad tím, že by jim chtěl třeba někdo omezovat volný pohyb psů ( i jich) v lesích a na loukách a na polích , které jim samotným nepatří ? , každý přeci ví, že zrovna tahle louka jemu nepatří a přesto tam klidně na vycházce psa pustí ( Ty jistě ne ), princip je totiž ten samý ....dle Tebe samé vymyté mozky , to nás tedy těch vymytých mozků je ( na druhou stranu mi cizí psi na mých loukách nevadí , tak to snad trochu vylepšuje ten můj vymytý mozek )
Biluška
Jak to souvisí s vořechem, který mi likviduje zahradu a otravuje háravky jak to souvisí ? Tak, že žádný zákon a žádná pravidla mi můj majetek neochrání, a když nechci utrpět škodu, tak holt pro to musím něco udělat já , i když to není moje povinnost a naopak je povinností těch druhých můj majetek nepoškodit . Jistě v právu jsi Ty....ale život a právo

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2007 10:06
- Nahlásit

mac1
Prostě je to tady jak na Divokém západě . V tom s tebou musím souhlasit

Petra
Co je na tom jestli mám, nebo nemám plot? Ten vořech tady prostě nemá co dělat. Kde mám podle tebe venčit háravku? V obýváku? Pochopila bych, kdybych šla s holkama ven (jakože chodím, i s háravkama, i ony mají nárok na svoji dávku pohybu), potkala dědu s navolno puštěným psem na vycházce (i děda s vořechem mají nárok na svoji dávku pohybu), vořech dědovi zdrhnul, obtěžoval nás a děda se ho snažil chytit, ač by vořech nic moc přivolání neměl. Tuhle situaci bych pochopila. Asi bych ani neremcala, kdyby moje háravka s tím vořechem utekla a někde zplodila potomstvo. Protože vina by v této situaci byla jednoznačně na obou stranách. Já ale řeším situaci, že sousedi psa prostě pustí, on si prostě celý den volně lítá kam chce a likviduje mi moji zahradu.

RenataL
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2007 13:12
- Nahlásit

Petra
Tak tuhle naprosto zvrácenou logiku nechápu. Není mojí povinností oplotit si pozemek. Naopak je povinností majitele vořecha zajistit, aby se vořech nepotuloval po vsi a nelezl na cizí pozemky. Pokud moji psi neopouštějí můj neoplocený pozemek, pak jsou dostatečně zabezpečení. Jediný nezabezpečený je tu právě ten vořech, který leze na cizí pozemek. Logika "co ne má plot je veřejné" je v Čechách poměrně rozšířená. Je to bolševická logika.

RenataL
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2007 13:17
- Nahlásit

mac1
Ale ano, zákon na majetek pamatuje. Jenže spousta lidí se nechce dohadovat, přece nepůjdou nadávat sousedovi... a raději nadávají jen v hospodě. Stejné je to s policií. Dokud po nich například majitel poškozeného auta nebo ukradeného psa nebude důsledně chtít, aby něco dělali, budou věci pohodlně po 30 dnech odkládat.

Tlapka
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2007 13:27
- Nahlásit

Biluška
Se zájmem pročítám tohle téma, protože : ta samá situace,malá vesnice,bezprizorní vořech,nemožná domluva s jejich majiteli....pořád čekám,kdy tady někdo poradí nějaké zásadní řešení...a pořád nic...takže Biluško,nejsi v tom sama,ale to Ti asi nepomůže.Já mám zahradu dost dobře oplocenou,ale vedlejší pozemek,kde mám ohradu pro koně je oplocený jen tou ohradou-ale hodlám ho využívat úplně stejně jako zahradu,proto jsem ho kupovala.Navíc vořech nocuje pod přístřeškem pro kozu,ta se tam pak bojí jít...asi budu muset postavit ještě jeden?Jako největší perlu od majitelů jsem se dozvěděla,že nestačí,že mám fenky na SVÉ oplocené zahradě,že je mám mít ještě v kotci,když mi tam JEJICH pes leze....i když jsem venku s nima,nemůžu být na všech místech zahrady současně,a prošťourávat všechny rybízy,než psy pustím...to je přesně to,co musím dělat a pěkně mi to štve.Takže tak.

RenataL
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2007 13:49
- Nahlásit

Tlapka
A obecní vyhláška volné pobíhání psů neřeší? Pokud ne, pak to řeší občasný zákoník, který zakazuje obtěžování nad míru přiměřenou a taky zakazuje vnikání zvířat na sousední pozemek.

Tlapka
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2007 14:02
- Nahlásit

RenataL
No jasně,že to řeší občanský zákoník,teoreticky určitě,ale ten mi oříška ze zahrady nevyžene Samozřejmě,můžu napsat oficiální stížnost na OÚ,oni za nějaký čas udělají na majitele ty,ty,ty...on slíbí nápravu...do té doby budu lítat po zahradě s tikem v oku,nevytáhnem s pesama paty za plot,koza dostane zápal plic,protože nastydne na dešti...a to všechno proč?No protože přeci Voříšek vždycky uteče,oni za to nemůžou!Tak za to asi můžu já,dobře mi tak.Kdo to kdy viděl chodit se psama na procházku atd.ten jejich to pak vidí a uteče!

RenataL
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2007 14:13
- Nahlásit

No jde o to, jestli je to problém akutní nebo dlouhodobý. V akutním nezbývá než použít razantnější řešení. I ten nejhloupější pes se naučí, že na místo, kde to vždycky bolí, prostě nechodí... To je model Divoký západ, jak psala Biluška. Na některé lidi ovšem nic jiného neplatí, připouštím.

Ebony
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2007 15:37
- Nahlásit

Petra
Bydlím též na vesnici a když fena hárá tek prostě ven (ze zahrady oplocené) nechodí
To už snad hraničí s týráním zvířat né...?! Já tři týdny nejít s fenama ven, tak mi rozbourají barák...

Ale fajn, ode dneška naši ovočuni, včetně padesátikilového hovádka Muminka mají povoleno v době hárání jiných fen, pobíhat po vesnici a otravovat je, protožepsovi nevysvětlíš když hárají feny že za nima nesmí ještě jim otevřu branku, abych je chudáčky neomezovala

tvůj příspěvek spíš patří do fóra "Vyroky nie velmi nadejnych buducich majitelov psov"

mac1
....a proč se tolik pejskařů rozčiluje nad tím, že by jim chtěl třeba někdo omezovat volný pohyb psů ( i jich) v lesích a na loukách a na polích ,
sorry ,ale tvůj příspěvek je trochu mimo mísu, jestli jdu po louce se psem navolno, ale jsem tam s ním a jsem schopna si ho přivolat, nemá nic společnýho se psem, co se courá bezprizorně, bez dozoru, po vsi a okolí a otravuje ostatním život

Petra
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2007 17:43
- Nahlásit

špatně jste mě pochopily končím
To už snad hraničí s týráním zvířat né...?! a tohle si vyprošuji

gabifi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2007 19:37 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

Biluška
Bohužel už ví, že Aku nemáme a že z těch stávajících psů Danečkovi nikdo neublíží
pučím kolii a Danečkovi hned docvakne, kde máte hranice pozemku

Zkus na opruza prskavky nebo nějakou mírnou pyrotechniku, třeba si ty návštěvy rozmyslí.

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2007 19:47
- Nahlásit

gabifi
Zkus na opruza prskavky nebo nějakou mírnou pyrotechniku, třeba si ty návštěvy rozmyslí.
Takové věci doma nevedem. Jsou drahé a já jsem nejchudší finanční poradce ve střední Evropě . Zatím na vopruza zkouším šutry, ale zmetek moc dobře ví kde končí můj dostřel.

pučím kolii a Danečkovi hned docvakne, kde máte hranice pozemku
Beru

All
Rozhodla jsem se použít metodu Divokého západu. Respektive tak trošku za mě rozhodla Gozérka . Gozince se totiž podařilo na procházce zdrhnout a neomylně to nabrala k paní Janečkové, u které se jí podařilo zabít již několik slepic. Paní Janečková bydlí hned vedle vořecha Danečka a jeho rodiny. Slepice dneska přežili všechny, neboť přespolní běh za psem už mám docela natrénovaný (asi se přihlásím na nějaké závody, nejlépe mistrovské) . Ovšem mezitím co jsem naháněla Gozérku se ostatní holky ocitly tak nějak bezprizorní. Napřed teda běžely se mnou, protože to byla hrozná prča, že jo. Pak dostávala Gozice kapky a to už je nebavilo a krom toho usoudili, že když jsem naštvaná je lepší se někam zdekovat. Šagynka si vzpoměla, že tady bydlí Daneček a že by se mohla stavit na návštěvu. Ostatní šly s ní, neboť jsou vychovávané k tomu, aby netrhali partu. Pár mých mozkových buněk zaregistrovalo odchod psů, ale jelikož si zároveň uvědomili kam jdou tak jsem je nechala a klidně dál buzerovala Gozérku. Zbývajících sedm se mezitím producírovalo Kovářovým po zahradě. Lilátko zblízka funělo do králíkárny a slibovalo králíkům brzkou smrt, jen co se k nim dostane. Puma se tam vys... (vyvenčila). Zbytek šlapal po záhoncích a štěkal. Šagynka škrábala na dveře, aby pustili Danečka ven. Byli tam docela dlouho, neboť Gozérčin prohřešek byl dost značný, to mi jistě dáte za pravdu. Pořád jsem čekala, kdy někdo vyleze ven a bude po mě řvát ať si ty psy okamžitě chytnu. Že bych jim vysvětlila, že pouze vracíme sousedskou návštěvu. Jenže nikdo nevylezl Po pěti minutách mě to přestalo bavit, zavolala jsem psinec a šli jsme domů. Vořech tu dneska nebyl, takže nějaký výsledek to asi mělo . Uvidím jestli přijde zítra, když tak půjdem zase na návštěvu

Bent
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2007 20:03
- Nahlásit

Biluška
Dobrýýýýý, na hrubý pytel, hrubá záplata. Někdy je to účinnější než milión domluv.

mac1
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2007 20:21
- Nahlásit

Ebony
nikoli, nejsem mimo , jsem fyzická osoba a tudíž na mé louce nemá co dělat nejen tvůj pes ( ať už bez vlivu či pod vlivem) ale ani Ty , ochrana soukromého majetku má stejné pricipy ať je to tvá zahrada, Tvůj pozemek nebo les úplně někoho jiného.-). A to právě mnoho lidí nechce chápat .

mac1
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2007 20:23
- Nahlásit

Biluška
není nad sousedské návštěvy, utužují vztahy

argosek
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2007 20:39
- Nahlásit

mac1

nikoli, nejsem mimo , jsem fyzická osoba a tudíž na mé louce nemá co dělat nejen tvůj pes ( ať už bez vlivu či pod vlivem) ale ani Ty , ochrana soukromého majetku má stejné pricipy ať je to tvá zahrada, Tvůj pozemek nebo les úplně někoho jiného.-). A to právě mnoho lidí nechce chápat .

aha, takze protoze mam rad, kdyz mi nekdo jednu vrazi, muzu chodit a davat ostatnim lidem do nosu - pokud tedy dobre chapu tvuj postoj k tomuto tematu.

mac1
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2007 21:01
- Nahlásit

argosek
co to meleš ?

Ebony
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2007 21:11
- Nahlásit

mac1

tvojí louky jsem si nevšimla, psala jsi o volném pohybu psů - tudíž jsem to brala všeobecně

na druhou stranu nechápu, proč pořád srovnáváš psa pod vlivem psovoda na volno, a toulavýho psa, kterej se potuluje sám, bez dohledu

a pokud pořád narážíš na plot, nebo výběh, věz, že to není pro protřelého tuláka žádná překážka...

mimochodem, lesy mají trošku jiná pravidla...

Erin
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2007 21:14
- Nahlásit

Biluška

Gozince se totiž podařilo na procházce zdrhnout a neomylně to nabrala k paní Janečkové, u které se jí podařilo zabít již několik slepic

Hele,máš docela hustý sebevědomí,pokud ti vadí ,že nějaký maličký vořech ti vlezl na neoplocený pozemek.Občůral,ale nic nezabil...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2007 07:14
- Nahlásit

Biluška
Jo, drsný nápad, sousedské návštěvy, díky za inspiraci.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2007 08:31
- Nahlásit

Erin
Heh. Tady to jde nějak z vostra... Nechci bejt tiskový mluvčí, páč to nesnáším. Ale nemyslím si, že Biluška nechala svýho psa jen tak povraždit slepice a dělala, že se to vlastně nestalo...

Biluška
Hele vy jste si jako děti nedělaly frnkačky z kousku nějaké ruličky a nafukovacího balonku? To je dostřel. A nejlíp tak kuličky pepře do toho.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání