| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2007 16:54 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
U nás měl jeden chlap čtyři voříšky, tak 25 cm v kohoutku maximum. Neustále chodili bez vodítka, potulovali se, jednoho, rezavého, jsem mu vždycky vracela, když mi hárala fena, tahala jsem ho z vlastního kotce a chlapovi do nekonečna nadávala a vyhrožovala, vždy to pomohlo jen chvilku. Obecní úřad ani městskou, ani státní policii to absolutně nezajímalo. Ani tehdy, když nám pes způsobil škodu na vstupních dveřích jejich pochcáním a podrápaním, nemluvě o žlutých napůl spálených stromcích. Nikdo s tím nechtěl mít nic společného. Jednu noc strávil pejsek v úředním kotci, pak jim prý "utekl".
Tak před týdnem byl vořech zase na volno, bez pána. Šla po ulici holka s rtw, ten pes měl vodítko i koš. A ten malý vořešácký hajzlík holku kousl do nohy tak, že se volala záchranka a šila se kůže. Pes nebyl očkovaný, tudíž dívčina musí podstoupit nepopulární preventivní léčbu. Za nečipovaného psa u nás hrozí pokuta až 30 000-předpokládám, že u zmíněného chlapa této výše dosáhne, páč má nečipované a neočkované psy 4. Rezavého si odvezli policajti s sebou a zatím jsem jej tady neviděla.
Z toho vyplývá-jediná obrana proti majiteli psa agresivního, bez vodítka a bez košíku, neřku-li bez dohledu, je nechat se pokousat.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2007 16:56
- Nahlásit
Mucholabka
no...to my bylo také naznačeno...po tom, co jsem hledala řešení, co dělat s chlapem, jehož pes mi 2x napadl štěně...
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2007 17:42
- Nahlásit
Mucholabka
nj, když jsem četla nadpis, těšila jsem se, že všem poradíš.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2007 18:24
- Nahlásit
V Bruntále to funguje přesně obráceně. Kdysi u nás vztekle zvonila jedna paní a jí za ramenem vykukoval policajt. Jakmile jsem otevřela paní začala vztekle ječet, máchat rukama a málem mi nafackovala. Kloudného slova jí nebylo rozumět. Policajt ji v klidu nechal ať udělá scénu na celý barák a teprve až polovina sousedů spolehlivě vykukovala za dveřma mi vysvětlil, že můj pes napadl batole téhle paní. Divila jsem se který. Hesince byli dva měsíce, Míně (kříženec krysaříka) 16 let a skoro nechodila. Paní ječela na celý panelák ať nedělám blbou, že přece ten můj vlčák a dožadovala se okamžitého utracení dotyčného vlčáka, všech mých ostatních psů a nejlépe i mě. Vysvětlovala jsem policajtovi (jí se nedalo vysvětlit vůbec nic), že Cassi je už půl roku mrtvá, tudíž dneska 100% nemohla nikoho pokousat. Baba trvala na svém, že to byl můj pes, že ho pozná a že lžu. Policajt jednoznačně věřil jí a mě několikrát!! vyzval ať předložím očkovací průkaz toho psa a jdu s nimi sepsat protokol. Nabízela jsem mu exhumaci psa. Prohlásil, že má těch mých srandiček plné zuby a ať okamžitě přinesu ten očkovák. Celý barák se bavil jak na divadle ( když došlo k nabídce exhumace tak se někteří smáli už zcela otevřeně na chodbě). Policajt to vzdal teprve když mi sousedka dosvědčila, že toho psa opravdu už půl roku nemáme. Kdyby se tenkrát neozvala tak jsem pravděpodobně dostala pokutu. Upřímně řečeno, kdyby se mi vrátila Cassi tak to za ni klidně i zaplatím.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2007 06:16
- Nahlásit
Mucholabka
Z toho vyplývá-jediná obrana proti majiteli psa agresivního, bez vodítka a bez košíku, neřku-li bez dohledu, je nechat se pokousat
Tak k tomu jsem taky dospěla,jakože fakt rozhodlá stoupnu si před svýho psa a nechám se kousnout. bouhužel od té doby jsem je potkala zatím jenom na vodítku a jak emoce vyprchávají tak odhodlání ustupuje, přece jenom AST je AST.
|
bea
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 14:21
- Nahlásit
Tohle sem asi nepatří - te´d jsem přečetla na netu, že na Jičínsku (myslím) umlátil chlap o zeď pejska sousedky. Ten mu nedělal vůbec nic. Zabít ho je málo - ale vyleze z toho určitě bez velkého problému.
|