| Autor |
Zpráva |
abby
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2006 15:58
- Nahlásit
Tohle není dotaz,jen zkušenost,kterou mám ze včerejška při venčení naše pejska.Máme 4 měsíční štěně ZL.Přestože ještě podle předpisů nemusí,chodí jedině s košíkem a na vodítku (bydlíme na síldišti,takže je to nutnost,když ještě neposlouchá).Dáváme ji na volno pouze na větším prostranství,kde máme přehled a nejsou tam lidi a jiní pejsani.Včera jsme ji šli venčit a na chodníku se na nás vrhnul nějaký pes (vypadal jako kokr) a hnedka se malé zakousl do hřbetu).Křikli jsme na něj,ale vůbec nereagoval.Já byla vyděšená,ale můj přítel okamžitě zareagoval a psa odkopnul.Najednou se přiřítil majitel,kterého jsme předtím neviděli a začal nám nadávat,co si to dovolujeme a vypadal,že nemá daleko k nějakému fyzickému násilí.Nakonec to skončilo tak,že jsem majitele upozornili,že podle vyhlášky má být pes na vodítku nebo mít náhubek,takže ať na nás přestane křičet,dá si psa na vodítko (košík neměl) a odkráčí nebo zavoláme policii.Věřte nebo ne,ale zmlknul a odešel ))Co děláte vy,když jiný pes napadne vašeho.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2006 21:48
- Nahlásit
Já ho taky nakopnu. Naposled jsem nakopla rtw, který mi s ovčandou smýknul na zem a nechtěl pustit, ale potom jsme ho obě společnými silami přepraly, a protože to bylo na cestě bez majitele v dohledu, zašla jsem za ním, ať ukáže očkovák a tak.
Jednou nás kousla přímo do zadku taky ovčanda, s tou si to Aša vyřídila po svém, dokonce ji povalila a podržela na zemi, zase bez majitele. Chytla od toho psa kožní chorobu, ale protože majitel je socka, dá sotva nažrat svojemu psovi, neviděla jsem ani korunu.
Minulý rok napadli tři psi našeho 17 kg křížence, tak to majitel zacvakal šití a protitetanovku (ta se hodí, ne? měli jsme ji aspoň zadarmo). Dobrmana nechal utratit, křížence ovčáka a křížence staforda ještě má, ale dosud nebyl schopný pořídit si plot a nejsem jediná, koho ti psi napadli. Taky jsem ty psy zkopala do krychličky. Já si psa roztrhat nenechám. Navíc bezdůvodně, připnutého a neprovokujícího. Říkala jsem mu,, že příště už to bude řešit policie.
Co je ZL?
|
evina
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2006 22:28
- Nahlásit
abby:na srážky s blbci si zvykej...taky mi každou chvíli na psa jiný startuje.Minule se ohnal můj po jiném(měl košík) který na něj útočil.Svému jsem dala přes zadek a tomu druhému panička řekla "pojď jsem,to je zlý pejsek".Ať se dostaneš do jakékoli situace,vždy budeš špatná jenom ty.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2006 10:54
- Nahlásit
ZL je zlatý retrívr.Včera jsem si objednala pepřák.Ten se hodí vždycky.Kámoška mi říkala,že má takovou tu poplašnou pistoli.Když se nějaký pes pustí do jejího,tak ji vystřelí do vzduchu a psi se od sebe odtrhnou.Už to použila a prý to fungovalo.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2006 11:41
- Nahlásit
abby
U nás by výstřel nefungoval. Náš pes je zvyklý na střelbu. A myslím, že není sám. Taky jsem tento problém řešila. Já chodím o berlích, tak mně teď učili obranu psa berlí ( ne že bych byla po první ukázce schopna něco z toho předvést). Jen doufám, že to bude stejně účinné jako odkopnutí.
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 09:19
- Nahlásit
Já když chodím každý ráno s malym do školy, tak bereme sebou vždycky pupinku, skoro pokaždý potkáváme stejný psi, já jí mám na vodítku a je sice pravda, že si dovoluje na jiný psi, ale když vidím psa mám ji vždycky nakrátko, ale potkáváme paní, který musim vždycky říct aby si vzala psa na vodítko, ta se tváří uraženě a přijde že proto, že má většího psa, tak já si mám vzít malou do ruky a počkat až odejdeme kus dál a pustit jí, některý lidi jsou neohleduplní a pěkný blbci, když to nestačí říct jednou.A já nebudu přihlížet tomu, jak ten její pes napadne mojí malou.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 09:35
- Nahlásit
isdpch
nechapu, proc ses vracel platit, teda za predpokladu, ze jsi vybehl pred prodejnu roztrhnout psa i s nakupem ....
jinak na tvem popisu udalosti se mi neco nezda. kde byl Cert uvazan? u odpadkoveho kose pred obchodem? takze pokud jsi s tim druhym vyrazil dvere, znamena to, ze jsi jim ho hodil do obchodu?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 09:45
- Nahlásit
isdpch
tak to u nas v delvite by te jedna takova prijemna pani prodavacka hnala svinskym krokem hoooodne daleko, kdybys privazal sveho psa v tom zadveri. tam totiz psi nesmi, tam muzou jen posedavat bezdomovci .....
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 09:45
- Nahlásit
isdpch
malování necháme na pátek..snad se do tý doby dospím a dorazím,feňulka mi dáva kapky byls včera na Ovčárech??Já se chystám dneska odpolko... snad....
Jirikovo
prosím tě jakej titul Ronie má??sem tu debatu vedle nesledovala podrobně
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 09:48
- Nahlásit
sarax
no normalne, vyhrala na vystave vsechno, co se dalo. je to proste hotovej sampion ....
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 09:56
- Nahlásit
isdpch
no takova silna prohlaseni muzu klidne taky vypustit z ust, jako ze tam prestanu chodit nakupovat, ale znas to: obchod mam cca 100 m od baraku. dalsi nejblizsi asi 500 m .... takze jak se znam, tak bych stejne furt chodil do delvity, akorat bych mel pocit, ze provadim nejakou ilegalni akci a jdu nakupovat nekam, kam nesmim ...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 10:07
- Nahlásit
isdpch
no ja stejne vetsinou nechavam psa doma, kdyz jdu nakupovat ... ale s tema hospodama to mam taky tak. a nejen kdyz me nastvou kvuli psum. staci, aby me nastvali i jinak. jednou mi pingl u nas vynadal, ze jsem si nerekl o pecivo k polivce rovnou a vzdyt preci vim, jak to ma daleko do kuchyne. a byl celkove tak neprijemnej, ze jsem vydrzel tam pul roku nejit a to je hospoda naproti Delvite, tudiz 100 metru od baraku ...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 10:11
- Nahlásit
já se vrátím k tématu..abby Tvůj přítel se zachoval správně, že psa útočníka "vykopnul", doporučuji přečíst si stránky Rudy Desenského, tam se o tom také už několikrát mluvilo .....Zásada je, že majitel psa musí být pro svého psa ochráncem, který vždy za všech okolností musí svého psa při napadení ubránit a pokud možno lépe nedopustit, aby byl jeho pes napaden. Pes, který ví, že ho páníček za všech okolností ubrání pak nemá důvod zapojovat se do konfliktů a nechává obranu na pánovi.
Pokud se mi na psa bude řítit agresor bez vodítka a bez koše, nemilosrdně půjdu do něj a kašlu na to, co mi na to řekne majitel toho agresora pokud mám svého psa správně zajištěného.....On si to každý blbec rozmyslí, když mu pohrozíš "úřadama" , pokutou a policií.....oni moc dobře vědí, že chyba je na jejich straně a ti "běžní nezodpovědní blbečci" většinou sklapnou. akorát to chce mít po ruce někoho - tys měla přítele, což je dobře. Ono je něco jiného troufnout si z očí do očí něco vyříkat s nafintěnou babou, než když je člověk - žena - sama a něco podobného by měla "vytmavovat" "stokilovému skínovi"
|
Istra
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 10:18
- Nahlásit
abby
Já už jsem si objednala pepřák. Už jsem to tady řešila a došla jsem k tomu, že jiné řešení. Je zvláštní, že moje knírače vždycky napadají psi o hodně větší. Se psy stejné velikosti nejsou nikdy problémy.
Kdyby došlo k poranění, asi bych se snažila vymámit od majitele agresivníhop psa nějaké doklady. Před lety nám středního knírače na vodítku napadl volně pobíhající boxer a zrasoval mu tehdy kupírované ucho na hadr. Veterinář sešíval ucho 2 hodiny a kolik to stálo nebudu ani zmiňovat. Když se to stalo, byli jsme s manželem tak roztřesení, že jsme si majitelky nevšímali a utíkali domů psa ošetřit. Druhý den jsem ji znovu potkali před naším domem i se psem opět na volno a žádali ji o to, aby na ošetření psa přispěla. Začala na nás nepříčetně řvát, že takovou drzost ještě neslyšela a co si to dovolujeme z ní tahta peníze. Bohužel nám nehodu nechtěl nikdo ze sousedů, co to viděli, dosvědčit.
Majitelka ještě dlouhá léta chodila se psem na volno kolem našeho domu a tvářila se navýsost sebevědomě. Já bych na jejím místě lezla kanálem.
|
pajinka
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 10:23
- Nahlásit
Ja sla tuhle se psema na pole a prochazim vilovou ctvrti a nejednou vidim, hasi s i to k nam ovcak, mladsiho vetsiho psa ignoroval, ale sel na starsiho, mensiho, hubenejsiho - hajzl jeden. No a uz byl u nas, oteviral tlamu ze se mu zakousne do krku, tak jsem s Benem cukla a vidim, zene se k nam chlap, tak mu rikam dosti razne jesi tohle mysli vazne, tak psa serval a odtah si ho domu. Typicka situace, panicek dela neco pred barakem, otevrena dvirka a pes si lita po ulici... Do psa se mi zakousnout, tak ho kopu taky, zkratka bych delala cokoliv, ale nevim jesi by to bylo moc platny, muj krizenec ma chudak jen pres jedenact kilo, myslim ze by ho ten ovcak zakousl .
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 11:00
- Nahlásit
Naposledy jsem musela bránit našeho Griffina v pátek proti dorostenci "NO", který neustále otravoval a chtěl si hrát.....Vím, že to "štěně" patří bezdomovcům, kteří žijí nad loukou, kam chodíme venčit. Pes si tam pobíhal bez dozoru, jak se mu zachtělo, neustále otravoval mé psy a ponoukal ke hře....Můj mladej Akouš si taky chtěl hrát a chvíli jsem je tedy nechala a Griffin v klidu stál a čuměl....pak si ale ten "dorostenec bezdomovec" chtěl hrát i s Griffčou a ten je z cizích psů nervózní a ze strachu by šel hned do opozice....Než bych připustila, aby mi Griffin po psovi (který neměl zlé úmysly) vystartoval, musela jsem toho dorostence prostě chtě nechtě zahnat.
Já tam ty bezdomovce dost často potkávám a už jsem jim říkala, aby si ty psy zajistili proti volnému pobíhání, že jim toho psa může někdo odstřelit či mu jinak ublížit.....oni mi ale řekli, že je přece hodný, tak kdo by mu chtěl ubližovat......oni jsou tak strašně naivní...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 15:01
- Nahlásit
Bohužel lidi jsou strašne zlí Když jsme šli jednou s malou z procházky domů (bylo jí něco málo přes 2 měsíce) pustila jsem ji z vodítku a v našem vchodě se otevřeli dveře,tak tam hnedka vlítla.Šla nějaká sousedka a začala malou bouchat kabelkou a nadala mi,že ji nemám na vodítku.Asi nevěděla,že bydlíme ve stejném vchodě,ale ani to ji neomlouvá.Řekla jsem jí,že je to štěně,takže nemusí byt na vodítku ani mít košík a kdyby ji něco udělala,tak ji ta její kabelka příjde pěkně draho.Jen na mě vykulila oči.Teď,když ji potáme,tak se drží v povzdálí a jen čumí.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 15:13
- Nahlásit
abby
odkud jsi? Jestli z Prahy, tak tady je povinnost buď vodítko nebo košík a je jedno, zda je pes štěně nebo dospělák... Ona každá obec to má upraveno obecně závaznou vyhláškou a každá trochu jinak, ale je potřeba vědět jak daná obec má, aby člověk věděl na čem je a mohl se případně domáhat "spravedlnosti" .....Udělat někdo mě to, co ta baba Tvé fence, tak jí seřvu, že mi nemá co "poškozovat osobní vlastnicví", ale současně bych musela uznat, že pes měl být buď na vodítku nebo mít koš....
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 15:24
- Nahlásit
Sice velice nerada,ale užjsem taky do kopsa musela kopnout, když mi skočil na mého s tím,že se mu zakousne dokrku. Rvát od sebve dva psy,když nemám ani 50 kilo a můj pes má přes 30 a druhý byl NO-kolik váží? nic moc představa. Dostal tedy botou a kupodivu se jeho další výpad zpomalil. Udržet přitom rovnováhu na jedné noze a ještě svého pěkně naštvaného psa byl docela krkolomný kousek,ale druhý pokus o kopnutí už No s pomocí jeho opilého pána vzdal. Nakonec měl kliku, že měl můj pesan náhubek,jinak bych ho ještě asi vezla na veterinu,neboť zase takovej nelida-nebo vlastně nepes nejsem,abych ho nechala trpět. 3koda, že se mi pod nohu nedostal taky jeho vratký páník. (
|
evina
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 21:24
- Nahlásit
Tak jsem dnes vyšla z domova,můj pes s košíkem na vodítku a u nohy.Z vedlejšího vchodu se na něj vyřítil pudl,sice z košíkem ale už to bylo popáté včetně doby kdy byl můj štěndo.Tak jsem byla pěkně vytočená...nejdříve jsem psa odstrčila nohou ale tomu to bylo fuk a šel zezadu na mého.Tak jsem ho čapla za kůži na krku a odstrčila stranou.Můj kupodivu neútočil,asi byl překvapený z mé obranné reakce Ten pudl když jsem ho chytla za kůži,tak vyjekl.Panička hned k němu a laskavě na něj "no,hodnýýý".To mě teda úplně dopálilo a tak jsem jí řekla "no,to je teda ohromně hodný,že nás už popáté napadl!"Nezmohla se ani na slovo.Podle mě je úplně natvrdlá.Její pes v ulici napadá vše co se pomalu hýbe,neposlechne jí na slovo.Ale zřejmě si myslí,že když dá psovi náhubek,tak tím vše zachrání.A věřím tomu,že to není naposledy,co mého napadl.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 23:05
- Nahlásit
evina
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 23:06
- Nahlásit
evina
Zas se mi to podařilo odeslat bez textu.
Smajlíci byly na tu ženskou!!!
|
abby
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 12:14
- Nahlásit
Jsem z Brna a u nas je to az od 6 mesicu.Musis mit zapalceny poplatek a musim mit kosik nebo byt na voditku.Vim to,protoze jsem si to zjistovala.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 12:26
- Nahlásit
me se stalo u meho ZL ze jsme potkali 2 dalmatiny jeden byl na voditku is kosikem a ten druhy na volno a bez kosiku..no a co myslite ze se stalo? myho hafana napadl ten na volno bez kosiku..nastesti majitel byl pobliz tak zasahl...ale od te doby kdyz moje fenule vidi nejakeho puntikateho psa, radsi jde hned ke me no a pak se mi stalo, ze jsem sla na prochazku..bez voditka a bez kosiku..(muj pes absolutne neutoci)a potkali jsme pana s NO...podotykam agresivnim...pan mel kosik i voditko v ruce...a jeho pes se samozrejme pustil do toho myho...povalil ho na zem, az ta moje chudinka knucela...drzel ji pod krkem a cloumal tam s ni..tak sem letela a servala sem toho vlcaka...odkopla...no holt sem proste nebojsa pokud jde o moji pusinku...ale pan jen rekl, " to je fena??? a ani se neobtezoval psa odtahnout....no a tak si rikam, k cemu by me tady bylo voditko nebo kosik, kdyz agresvini pes bezi a napadne psa"noumu" i tak... :-/
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 12:30
- Nahlásit
Evik
odkud jsi? Jestli z Prahy, tak tady je povinnost buď vodítko nebo košík a je jedno, zda je pes štěně nebo dospělák.
není to sice k napadení psa, ale je to k citátu, něco přímo ze stránek městské policie Praha
V současné době tedy neexistuje žádný právní předpis, který by upravoval volný pohyb psů na veřejném prostranství, resp. v místech veřejně přístupných. Proto nelze mimo veřejnou zeleň pokutovat majitelé psů, jejichž psi nemají košík a nejsou vedeni na vodítku. Žádný právní předpis takové jednání nezakazuje.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 13:09
- Nahlásit
fromeli
ta citace je odkud simte???ja bych si to rada vytiskla
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 13:15 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
http://www.mppraha.cz/caste-dotazy/volny-pohyb-psu /
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 13:18
- Nahlásit
diky moc...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 13:32
- Nahlásit
fromeli
no to je zajímavé, díky za toto info...já žila v domnění, že to "buď vodítko nebo košík" platí všude, ale ono se to asi týká tedy jen určitých míst, kde je to přímo nějak upraveno...
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 13:33
- Nahlásit
Evik
Pohyb psů v Praze je omezen pouze obecně závaznou vyhláškou č. 6/2001 Sb. hl.m. Prahy, o ochraně veřejné zeleně (dále jen „vyhláška“) . V této vyhlášce je v § 2 písm.c) stanoveno , že je ve veřejné zeleni zakázáno vstupovat se psy na dětská hřiště a pískoviště, umožnit vstupovat na ně volně pobíhajícím psům......
|