Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výstavy psů / prosim radu
Autor Zpráva
Miluska
# Zasláno: 6 Dub 2005 17:16
- Nahlásit

Mam 3 briardy a sem tam jdeme na vystavu. Krmim granule Sportmix Aktiv, pridavam vitaminy od Biofaktoru a Biotin, taky maso, syr, vajicko... . Jsou cely rok venku na velkem pozemku, stale si spolu hraji a srst dostava zabrat. Sice dobre staveni, osvaleni psi... ale vetsina rozhodcich uprednostni dlouhou bezchybnou srst psu z kotce. Nechci je omezovat v jejich radovankach. Existuje nejaka specialni pece (oleje, sampony, pripravky do zradla...) ktera by srst alespon trochu ochranila, podporila rust a kvalitu?? Dekuji

Anonymní
# Zasláno: 6 Dub 2005 18:24
- Nahlásit

Já bych ti před výstavou poradila šampon od Khary.Je to špičková kosmetika,sice vyšší cena,ale výsledek perfektní.Je to koncentrár,který ti po naředění vystačí i na několik koupání tří psů.Šampon Reparateur-používá se k jednorázové kůře,zregeneruje poškozenou a polámanou srst,doporučila bych dosušit fénem po srsti.Do krmiva bych přidávala biotin v čisté formě,před výstavou bych zdvojnásobila dávku.

Ivana
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2005 20:45
- Nahlásit

Vy máte briardy a já havanské bišony.Mám ten samý problém.Nechci mít výstaváky zavřené v kleci a tak lítají po zahradě.Bez natáček,gumiček,akorát by se za ně chytali a byla by srst horší.
Také jsem na druhém místě za psy,kteří jsou v kleci aby si srst neolámali a ven se dostanou pouze když jedou na výstavu.
Výstavy jsou hezké,také mám radost,když dostaneme ocenění,ale za jakou cenu.Jsem spokojenější a moji hafani také,když mohou normálně běhat a hrát si.
Kharu mám odzkoušenou,používám ji,je dobrá,ale tu srst do délky mi neudělá.Tu srst,kterou si pesani obrousí a při hrách poničí.
Myslím,že by rozhodčí měli hlavně koukat na povahu psa,stavbu,zda je veselý a pak i na exteriér.Výstavy jsou na krásu a né na zdraví,což je škoda.Co je mi platné,když můj pes má osvalenou pevnou postavu,ale srst o 5 cm kratší a u mého plemene je to znát.Moji hafani mají i kratší fousy,protože normálně jedí a pijí (nepoužívám napáječky pro myši) a vousy nemají zaculíkovaný.
Je to velký problém.

Ebony
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2005 21:29
- Nahlásit

Ivana
Ivano obdivuju tě,žes nepodlehla výstaváckým manýrům a určitě jsou tví psi šťastnější než jejich příbuzní v natáčkách zavřený v klecích. A to je myslím nejdůležitější

Anonymní
# Zasláno: 6 Dub 2005 22:19
- Nahlásit

Chovám jorky,nejsem výstavní maniak a tak mi lítá smečka po zahradě a štěndům se nejvíc líbí culíčky rodičů.Když na ně fláknu kvalitní kosmetiku,tak sice nevypadají jako ti interšampioni,ale vypadají víc než dobře.A když jsem si koupila štěndo z šampionového chovu,při stejné péči vypadal o třídu lépe,prostě to množství kvalitní a bohaté srsti podědil.A na obranu chovatelky musím říct,že měla sice psy nabalíčkované od fousků až po paty,ale dala jim lehké kombinézky a oni lítali po zahradě úplně stejně šťastní,jako ti moji.Prostě jsou na to zvyklí.Ve výstavních klecích(mimochodem dosti velkých)byli pouze v době odpočinku,měli otevřená dvířka a stejně byli zalezlí ve svých pelíšcích.Ne všichni výstavně úspěšní psi jsou nešťastní.Ale samozřejmě vím i o chovech,kde už jsou opravdu chudáci.

Ivana
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2005 08:46
- Nahlásit

Tak to já mám asi blbé pesany.
Když jsem jim zkoušela dát kombinézy,tak starší u kterých jsem třeba i 3-4 majitel,tak v pohodě.Ale omladina,kterou jsem si nechala se tahá i za ty kombinézy.Nebo mi rozkoušou zipy.Pokud měli sucháče,tak se z nich svlékli a já je sbírala po zahradě.
Když jsem vloni v létě našla 5 odrostenců v našem bazéně (výška 90 cm) a nevěděli jak ven,jsem psům koupila velký plasťák a chodí se koupat tam.Několikrát za den bych je převlíkala a fénovala.
A co chudáci briardi?Dělají se na ně vůbec kombinézy.
Navíc při používání kombinézy to bylo ještě horší.Jak se honili a kousali přes kombinézu,která se jim třela o srst tak to měli ještě více zacuckané než když běhají na volno a já pak vyndavám trávu,jehličí atd.
Nojo holt budeme mít sice hustou,ale kratší srst,občas i oškubanou na hlavě a krku od her.Ale zahradu milují a jsou spokojení,když tam můžou být celý den.
Ale díky za radu.
Prosím o další.

Anonymní
# Zasláno: 7 Dub 2005 10:35
- Nahlásit

Milá Ivano,tví psi jsou smečka a jako taková se chovají.Řekla bych,že když si rozkoušou na sobě kombinézu(ta omladina),jsou schopní rozkousat i polštář co dáš mezi ně.Chce to pořád vychovávat.Vůbec jsem se nechtěla do nikoho navážet(promiň),jenom chci říct,že pes lítající po zahradě vypadá jako bouďas a po vykoupání v kvalitní kosmetice se dá hodně zachránit.Briarda asi nikdo do kombinézy rvát nebude,ale chtělo by to den před výstavou vykoupat a už na zahradu spolu nepouštět,aby vydrželi s čisté srsti.Oni to jeden den vydrží.A pak jen doufat,že rozhodčí nebude nad vším ostatním upřednostňovat srst.

Ivana
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2005 11:54
- Nahlásit

Kombinézu si nerozkoušou,pouze poničí ten zip a polštář ani věci doma,sedačku,boty atd.nic neničí.Pouze jak si hrají,tak se za ní chytají.
Samozřejmě že vykoupáním před výstavou se pes změní a hodně,nikdo by neřekl,že ten bouďák,který lítal před 2 hodinama na zahradě je ten vykoupanej a načesanej.Koupu před výstavou a samozřejmě,že pak jdou na noc do klece,aby si nemohli hrát a ráno venčit pouze na vodítku a na asfaltu před výstavou.Nejsem tak naivní abych vykoupala a pustila do smečky.Ale přijedou z výstavy a do smečky a na zahradu jdou a druhý den vypadají zase jako bouďáci.
A abych je třeba 2-3 zavírala a nepouštěla do smečky mi připadá blbý.
Ale kosmetikou se srst neprodlouží.Pokud bude shitzu po zahradě,nebo maltézák,srst bude mít na volno,tak si jí prostě o zem obrousí.
Myslela jsem to tímto způsobem.

miluska
# Zasláno: 7 Dub 2005 20:11
- Nahlásit

Dekuji za rady, zkusim cisty biotin. Psy pred vystavou samozrejme take koupu a uz nepoustim spolu, to je jasne.
Fenka se bohuzel zameruje vylozene na vytrhavani chlupu na krku / kdyz si s ni uz ostatni nechteji hrat. Dokaze vyskubat za par hodin velky flek na krku jak kdyby psa nekdo vzal nuzkama. Resim to plast. kosikem, ale jak ho sundam, dela to znova. Ne kdyz jsem u toho, to si nedovoli.
Co myslite, pomohl by nejaky olej ve spreji na ochranu srsti pred lamanim (o kere a stromy)? Nebude pak srst prilis jemna? Kolik bych ho musela davat na tak velke psy? Existuje velke baleni?

Anonymní
# Zasláno: 7 Dub 2005 21:16
- Nahlásit

Tak to by jsi ty psy musela hodně olejovat a zase by jsi musela psy koupat dost často,protože by se na srst nabalovala špína.Pokud fenka ostatní okusuje,asi ti nic nepomůže.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání