| Autor |
Zpráva |
Orry
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 18:17
- Nahlásit
Essi
dekuju
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 09:33
- Nahlásit
Essi
jak pises o tom jak psa naucit-odnaucit strachu z vystrelu...
uz jsem o tomhle slysela...je fakt ze zezacatku-pred par lety jsem delala chybu, ze jsem si k ni sedla a rikala ji ze to ni neniii a to bude dobryyy...... uz loni jsem nasadila jiny ton a jiny pristup...jakoze kdyz sem slysela prvni vystrely uz odpoledne a videla sem ze se boji..tak sem ji rekla co delas ty poseroutko, hele podivej se co mam a tak...docela to zabiralo, ale v tu chvili kdy se zacne strilet nejvic to moc nepusobi...loni byla na praskach takze to nebylo moc objektivni..
letos jsme meli ty kapicky, takze byla rozhodne pri smyslech...dovolila jsem ji i na gauc...dokonce vklidu koukala se mnou na tv, kterou jsem pustila trochu vic nahlas...vzhledem k tomu ze muj druhej pes se neboji sem se ji snazila povzbudit jako podivej co dela jimmy, to je blazen co...hazeli sme si v pokoji opravdu tim mickem....zabralo to, ale kdyz bylo tech rachejtli vic, uz me nedokazala vnimat..nema tendence se schovat...ale spis poletuje sem a tam..na gauc, dolu, do koupelny, na kreslo, do kuchyne...u toho knuci a trese se...kdyz uz sem ji nemohla na sebe upoutat, "vynadala" sem ji, jako ze se zvysenym hlasem sem rekla, ze uz ale teda dost, ze se chova jak blb a sem nastvana...pak sme delali jako ze se nic nedeje...
bylo to asi z velkeho duvodu temi kapickami, ale rozhodne jsme to zvladali lip nez napr pred dvouma rokama...
jenze ona ma nemocny srdicko, tak se fakt bojim aby to sni pri tyhle situaci nekleplo
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 15:33
- Nahlásit
nika00
dobre stranky jsou bachovaterapie.cz je tam i specialni odkaz pro zvirata
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 17:46
- Nahlásit
Nika
to je práce na každý den na rok nejmíň. Bouchat, chodit po rušných ulicích. Také můžeš později zkusit dát fenku na vodítku někomu, komu věří a koho má ráda a dělat rámus, případně i střílet rachejtle nebo z poplašňáku tak, aby viděla, že ten rámus děláš ty sama.
Když reaguje strachově, určitě se jí neutěšuj, ale taky se na ná nezlob. Musí v tobě cítit oporu a podporu. Jenom upoutej její pozornost, třeba tím, že ji "chytneš v letu" a donutíš jí, aby se na tebe podívala a už jí ze svého vlivu nenecháš odejít.
Ještě jednou opakuju, je práce na dlouho. Ale stojí za to vydržet.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 18:05
- Nahlásit
tak jsem dnes Orrymu zkusila dat 4 kapky esence na piskotu a byl OPRAVDU viditelny rozdil v jeho chovani. Venku se ani jednou neklepal, sel s ocasem nahoru ale je fakt ze venku zadna strelba ani nebyla, ale prave ze on byl ted vydeseny i za naprosto normalnich podminek....
|
bord
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 07:06
- Nahlásit
Klekl mi intoš,tak jsem nemohla poděkovat za odkazy..no je to rozhodně zajímavý - i když tedy jisté zklamání tam je,že se nejedná o dobře naloženého slavného skladatele
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 08:01
- Nahlásit
Orry
V lékárně ty kapky asi neprodávají?
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 09:01
- Nahlásit
Meta
i v nekterych lekarnach se daji sehnat
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 09:04
- Nahlásit
Meta
tady by mela byt ta hlavni prodejni mista
http://www.bachovaterapie.cz/prodej-esenci.htm
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 09:05
- Nahlásit
Orry
tak to jsem rada ze jsem dala dobry tip a ze se orry dostava do klidu
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 09:21
- Nahlásit
nika00
diky
byl fakt v pohode celkove...komunikoval, mazlil se...fakt nas to prekvapilo, necakali jsme od toho zadne zazraky
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 09:51
- Nahlásit
holky a jsk to působí na lidi, potřebovala bych to když jedu k týchyni nabo ona knám
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 10:24
- Nahlásit
Petra
ja to na sobe zatim nezkousela
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 10:26
- Nahlásit
Orry
já bych to fakt potřebovala, je to horší jak zubař nebo ginda
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 11:01
- Nahlásit
Petra
tak za zkousku nic nedas a treba se budes na tchynku i usmivat jako nas Orry vrtel ocasem
|
goldie88
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2015 13:04
- Nahlásit
Ahoj, dobrý den.
Pročítám si různé možnosti odstranění separační úzkosti a pro posílení snažení jsou uváděny i Bachovy esence. Jakým způsobem se dá v tomto postupovat? S oběma psy cvičíme denně chvíle samoty doma, dostali jsme na nějakých 10 - 30minut záleží na rozpoložení psů. Starší doma vydrží ale mladší vůbec (brali jsme si ji už s tímto problémem). Problém je, že štěkání, vytí a brečení ta starší od mladší přebírá a tudíž nám nevydrží doma oba psi.
Jak postupovat při tom, kdybychom chtěli využít Bachovy esence? dát do piškotu, oni se přepnou na rozumnějšího psa, my odejdeme na půl hodiny a jí to bude jedno? Zkoušeli jsme už kde co, zatím se to příliš nelepší a rádi bychom se vyhnuli práškům, injekcím a tak podobně.
Díky za rady.
PS vím že reaguji na 8 let starého kostlivce, ale google mi tonašel a než zakládat nové vlákno...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2015 14:33
- Nahlásit
goldie88
zkusila bych spíš oslovit ty, kteří s bachovkama pracují, tady se max. najde někdo kdo je úžival. Vím, že v PPČ byl tuším loni celý seriál o bachovkách a tam byla zmiňovaná paní, která se tím léta zaobírá
http://pespritelcloveka.cz/novinky.aspx/upload/cas opis/upoutavky/cerven/Bachovky.jpg
zkuste dohledat na ní kontakt podle tohodle odkazu
ad ta separační úzkost. Máte možnost pracovat s každým zvlášť - hodně zvlášť?? Píšete v množném čísle, tak odhadují, že na to nejste sama. Chtělo by to nácvik když jeden je venku, druhého postupně pomalu učit - nejdřív aby zvládnul pobyt sámv jiné místnosti až pak to, že vydrží sám delší dobu. Před odchodem klasika - velká možnost se vyvenčit, vč. nějaké aktivity, doma hračky na zabavení, puštěné rádio. Snažila bych se je opravdu navyknout, že jsou každý samostatná jednotka.Nicméně v týhle oblasti je to vždy běh na hodně dlouhou trať, a tady zvlášť, když jsou dva a oba v tom jednou. držím palce
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2015 14:39
- Nahlásit
goldie88
s bachovkama nevím, ale na uvolnění se používá třeba i relaxis, nebo vůně do prostředí - to dávala slečna na dornovce a krom psa jsem byla vláčná i já vím, že ona dávala balance a rozmarýn, použít jde i levandule, ale s tou opatrně a nepřehnat to
určitě nic z toho psa nepřepne, jen mu to pomůže se uvolnit, takže pokud nezvládají 10 minut, určitě bych neodcházela najednou na půl hodiny.
Přeju hodně trpělivosti a ať se to brzo zlepší.
|
goldie88
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2015 16:42
- Nahlásit
No se psy se to má tak, že když je zavřeme do místnosti a jsme v bytě tak je to OK, mladší si lehne do pelechu a chrápe, jenže ve chvíli, kdy odejdeme z bytu a je to na déle než na tu půl hodinu, tak začne dělat kravál. Dokud je někdo v bytě a je jedno, že na něho nevidí, že ji zavřeme do jiiné místnosti. ví že jsme v bytě tak je klid. Druhá tím trpěla taky asi dva měsíce poté co jsme si ji vzali z útulku jsme měli zlikvidovaný byt, ale pak jako by jít o docvaklo a najednou pohoda. Starší je blufna, štěká na všechno co se za dveřmi hýbe a často ten štěkot spustí potom i ta mladší byť třeba není důvod.
Cvičení separátně se snažíme provádět na vycházce, poslušnost a tak podobně, i proto, že starší kterou mám už 6 let (bude jí letos nejspíš 7) tak je vázaná více na mě - i mě více poslechne, ale ví že musí poslechnout i přítele. No a mladší se přefixovala z původního majitele na přítele. Takže venku se snažíme každou zvlášť, doma je to problém protože v místnostech nejsou dveře, ale jak jsem psala, jí je to jedno, když je někdo v bytě, tak je v klidu a je jí jedno kde je zavřená.
Určitě je úspěch, že vydrží už půl hodinu (ale je to hodně podle rozpoložení, někdy třeba jen 10 - 15minut, jindy půl hodiny), snažíme se to utužovat. každopádně potřebujeme aby vydržela alespoň 6 - 7 hodin.
Hračky jsme zabavili dneska, vylítávat vzhledem k tomu že mladší je kříženec maďarského ohaře a labradora s vlčákem, se snažíme každý den. Hodinu lítání za balonem téměř každou vycházku a ani to nám v tom zatím moc nepomohlo.
PetraK: zkusím nají a zkontaktovat.
Jinak taky potřebuju aby to nebylo zdraví škodlivé a aby se mi potom nepřispali potkani
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2015 17:11
- Nahlásit
goldie88
Hodinu lítání za balonem téměř každou vycházku a ani to nám v tom zatím moc nepomohlo.
Zrovna lítání za balonem neni úplně zn. ideál. Pokud hlavně házíš a neučíš u toho klidy, tak psovi akorát stoupá adrenalin. Psychická únava je důležitější než fyzická (a taky snáz dosažitelná)
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2015 18:58
- Nahlásit
bachovky fungujou - já je mám namíchané od Markéty https://www.facebook.com/marketa.tomanova.9?fref=t s a je super, po telefonu vyzpovídá a fakt dělá " problému na míru" .
Loni jsem měla pro druhého psa taé na míru ale jaksi nefungovali ...
|
michna
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2015 19:20
- Nahlásit
tak fungujou nebo nefungujou? )))) trochu homeo neuskodi
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2015 19:38 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
goldie88
Pročítám si různé možnosti odstranění separační úzkosti a pro posílení snažení jsou uváděny i Bachovy esence. Jakým způsobem se dá v tomto postupovat?
Jednoduše.
Vy věříte tomu, že to zabere a tím pádem Vám jde práce se psy lépe...nic víc v tom nehledejte ..
Zkoušeli jsme už kde co, zatím se to příliš nelepší a rádi bychom se vyhnuli práškům, injekcím a tak podobně.
Zásadní je pochopit, že původ problému není ve psech, ale v lidech a odstranit ho. Prášky či zázračné pomůcky jen sotva něco změní.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2015 19:45
- Nahlásit
zavrelka
bachovky fungujou - já je mám namíchané od Markéty https://www.facebook.com/marketa.tomanova.9?fref=t s a je super, po telefonu vyzpovídá a fakt dělá " problému na míru" .
Loni jsem měla pro druhého psa taé na míru ale jaksi nefungovali ...
Tak fungujou nebo nefungovaly? ))
Jestli vono to nebude tím, že nefungovaly ani jednou ..
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2015 19:49
- Nahlásit
zavrelkabachovky fungujou - já je mám namíchané od Markéty https://www.facebook.com/marketa.tomanova.9?fref=t s
Tak vona je rovnou i míchá na míru? nemá na to náhodou certifikát z www.uisca.org?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2015 20:06
- Nahlásit
Pár tipů:
https://www.youtube.com/watch?v=ntETCuxqQM4
dalsi odbornice jak Brno, kontaktoval bych ji určitě
https://www.youtube.com/watch?v=Uf9LCkKAsvE
osobně jsem slyšel, že v příštím roce budou k dispozici homeopatika přímo pomáhající s IPO3
mnoho zdaru
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2015 20:13
- Nahlásit
zbrnd
původ problému není ve psech, ale v lidech a odstranit ho.
Fakt? U psa, co s tím problémem k lidem už přišel? Maj odstraňovat problém u původních majitelů, co psovi ten problém způsobili a dát jim psa zpět, aby se tam zázračně opravil?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2015 20:29
- Nahlásit
birma
Fakt?
Fakt!
U psa, co s tím problémem k lidem už přišel?
Ano
Maj odstraňovat problém u původních majitelů, co psovi ten problém způsobili a dát jim psa zpět, aby se tam zázračně opravil? To nevím, jak si představuješ, možná nějak klikrem nebo tachyonama myslíš, že to jde. Dost pochybuji teda.
Takže fakt, problém je opět v lidech. Třeba ten, že si s tím neví rady.
Třeba ten, že zde vidím opět tendenci hledat "zázračné inštrumenty", které to vyřeší "za nás".
Proto jsem tazatelce sdělil, že je to ni, případně o dalších lidech a že nějaký vodičky ji pomohou leda tak, že ji zvednou sebevědomí.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 11:15
- Nahlásit
goldie88
Cvičení separátně se snažíme provádět na vycházc
já mám na mysli cvičení separátně doma, oba pesany doma zvykat na samostatnost a samotu, tzn. jdu s jedním ven a s druhým se doma pracuje na tom, že zůstat doma sám není nic hrozného, přicházím, odcházím, obléknu se do věcí do práce, pak zse do domácího, jdu s košem, pak zajdu pro noviny, žádný rozvrh, nic, prostě to sřídám, natahuju čas, zkracuju čas - aby si nic nemohl pes "vypočítat" před odchodem klidně dám psu něco co mu udělá radost, něco na co se bude těšit - plnící hračku , nebo třeba jen obyč krabičku od čaje, kam dám pár dobrůtek. S tím, ale, že si je může vzít až na můj povel, takže já se oblékám, krabička leží před místečkem, kde leží pes a ten čeká, tím pádem se těší na to, co má před čuchometrem a nestresuje se tím, že se chystám k odchodu. Tohle braní na povel je nutno pochpitelně nacvičit před tím, jako hru, bez souvistlosti s odchodem a tak splehlivě, aby pes opravdu vydržel nevzít. A pak mezi dveřmi řeknu vezmi. Pes si ty krabičky pospojí s tím odchodem a ví, že dokud nejsem mezi dveřma, tak nesmí a tím pádem už se modlí, abych vypadla . Tím odbouráme ten stres před odchodem a naučíme psa se těšit na to, at už proboha jdeme!!! A pak si hraju s délkou odchodů. Orpavdu to chce střídat - nepravidelně, chaoticky, čas výdrže.
Hodinu lítání za balonem téměř každou vycházku a ani to nám v tom zatím moc nepomohlo.
jak píše birma - hodinové lítání za balonem za á unaví psa pouze fyzicky, za bé mu vytáhne adrenalin nahoru. Je zapotřebí psa unavit i po psychické stránce- takže nějaké to cvičeníčko - třeba zrovna výdrž před odhozením, jak je tu zmiňnováno, různé další věci na ovládání se - teď mě toho moc nenapadá, ale třebas hra na honičku, kdy psa nejdří odložím, dám si náskok , utíkám, on stále ještě musí vydržet a až povelem ho uvolním, aby za mnou vyběhl. Zároveň bych určitě venku cvičila odložení (zase to pomůže budovat samostatnost, zvedne sebevědomí), odklákala bych psa a odcházela podle toho co zvládne (vždy pochopitelně tak, abych já na psa viděla a měla sictuaci pod kontrolou), tím se také pes učí, že odchod neznamená pohromu, ale že se člověk vždy vrátí.
|
HaZa
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 12:23 - Změnil/a: HaZa
- Nahlásit
michna
když jsou správně namíchané tak fungujou ... ty první asi nebyli (napsala jsem mail a kapky došli takže nevím nic bližšího), Markéta po mailu volala ještě se ptala na doplňující informace....
|