| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2005 10:53
- Nahlásit
niniel
No já nevim, ale sbírat prujem, to už je docela extrem, někde na trávě bych to asi fakt nechala být Naštěstí moje psice je popelnice, které nevadí nic, co sežere, takže prujmy se nás netýkají...
Teda vlastně jednou ho měla, ale to to pustila přimo doma na koberec.. Když byla štěndo a měla zlomenou packu, tak před tim než se to stalo, tak do ní nějakej dobrák nacpal maso z hamburgru od mc donalda... JE vidět, co do toho dávaj
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2005 10:56
- Nahlásit
Eimy
No ja to taky vetsinou nesbiram, to uz musi byt nekde v centru mesta na travu. A zkousela jsem to asi jen jednou a bylo to vazne sileny.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2005 10:58
- Nahlásit
niniel
No mně stačilo uklizet to z toho koberce, snažit se to dostat odněkud z travy, to by mě asi kleplo...
|
Locco
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2005 12:02
- Nahlásit
jednou na prochazce v parku mi to jezevcik s takovou starsi pani posadil skoro na botu a pani rovnou pryc, tak jsem se zeptal jestli si tam neco nezapomela - okamzite vypenila, proc ma uklizet, kdyz to nedela nikdo jiny, ze neni blba ...
ja jsem v tomhle az streleny - rikam si, ze kdyz neco nemam rad, nemel bych to ze zasady delat ... takze treby nikdy nezahazuji jine odpadky nez rychle biologicky odbouratelne (treba ohryzky a jen ve volne prirode)
takze treba minuly vikend, na prochazce s nasim telatkem po meste udelal ten zminovany treti bobek na dva sacky - tak jsem proste poprosil projizdejici maminku s kocarkem, protoze vim, ze my jich v kocarku vzdy nekolik mama .. no a pani mela ohromne pochopeni, sacek mi dala a jeste to pak vysvetlovala starsimu chlapeckovi na kole
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2005 12:13
- Nahlásit
treby nikdy nezahazuji jine odpadky nez rychle biologicky odbouratelne
Nápodobně, nejen ale kvůli tomu, že se to nesmí a aby to nedělali jiní nedělám já. Prostě je mi to proti srsti z vnitřního pohledu. A tak to určitě má většina z nás, což je dobře.
Add ten průjem - to byla spíš srač.. (tedy u nás to rozlišujeme dle konzistence ) a sousedi se dívali za oknem, no trapas
Locco
Ty "bobky" Tvého většího mazla si umím představit - náš předchozí 80kg drobeček dělal něco podobného - to tak nosit tašku
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2005 14:43
- Nahlásit
Eimy
Ono to proste moc nejde, navic uz mi vadi i ta konzistence
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2005 15:07
- Nahlásit
niniel
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2005 15:08
- Nahlásit
niniel
to je zas jednou debata o .....
|
haha
|
# Zasláno: 9 Dub 2005 15:38
- Nahlásit
no já si myslim že na ulicích alespoň u nás leží mnohem horší věci než psí hövínka sice taky nadávám když do něj šlápnu nebo když ho mí psi olížou ale když mi pesan vletí packama třeba přímo do rozbitý sklenice je to horší než když si lízne hovna, nenechávám je kadit tam kde to je čistý to klidně i seberu ale když se usadí někde mezi horou odpadků ,skla a jinýho haraburdí tak to tam prostě nechám , když jsou ostatní prasata tak já jim nebudu dělat blbce, a upozorňuju že největší humus je u nás právě v okolí dětskejch hřišŤ, a úplně nejvíc mě rozčilujou lidský blitky po chodníku a nebo když všichni nadávaj na psy a pak vidím ženskou jak sere u nás ve křoví,nebo kyž si pes hraje a místo klacku mi přinese v hubě vložku, lidi jsou prostě dobytkové, kam se hrabou psí hovínka
|
ola
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2005 16:07
- Nahlásit
haha :
S tím se nedá než souhlasit! A vsaď se,že ta samá ženská,která u vás se.. ve křoví,nebo chlap,kterej u nás tuhle poblil lampu, by se pohoršoval na vykonanou hromádkou našich psů!!!
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2005 17:31
- Nahlásit
haha
Naprosto souhlasim, nejhorsi jsou lidsky vykaly, nechapu, ze lidi jsou takovy prasata.
|
Lady
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2005 22:23
- Nahlásit
No myslím že na neuklízeče ho...není zatím žádný bič. Kdyby přeci jen byla za znečištění chodníku pokuta asi by byli čistší...I když možná by se docílilo jen toho, že někteří lidé by se víc rozhlíželi nejde - li někde "strážce pořádku"
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2005 22:43
- Nahlásit
Lady
No tak to já bych stejně měla pořád po problému, protože moje psice na chodník bobek udělá jen když neni nikde ani kousíček trávy.... Což u nás všude je... Jen párkrát ve městě se ji zadařilo...
|
bord
|
# Zasláno: 11 Dub 2005 08:16
- Nahlásit
K tomu upomínání,že si páneček po svém psovi něco zapomněl uklidit - několikrát jsem viděla městskou jak evidentně vidí odcházet od obrovské hromady chlapa aniž by cokoliv namítali,dokonce jsou takoví frajeři co si to kolem nich naprosto suverénně projdou..všimla jsem si ,že platí přímá úměra čím větší pes,tím bezohlednější majitel,nejen ohledně výkalů ale i venčení.(všem normálním se omlouvám) a také platí aspoň u nás,čím větší pes,tím méně pohybu.Denně vídám chudáky NO,dobrmany a teď i RR jak si obejdou 3x denně plácek za barákem a je po venčení.Pak jsou agresivní na všechno a nedej bože když se objeví v jejich blízkosti menší pes.Jinak zkoušet někomu vykládat,že má uklízet hovňousy je naprosto nanic...vždyť ani těm policajtům se nechce dohadovat
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 08:27
- Nahlásit
šíša
moc ti děkuji za info. Ptala jsem se u veta a on to shrnul, že psi se můžou nakazit parazity. Chtěla jsem vědět víc a on prostě všemi parazity, pak jsem zeptala, co můžou chytit lidi a on v podstatě tytéž parazity. Vzdala jsem další vyptávání, mého pejska vždy léčil dobře, ale co se týče poskytování informací, to už jsem asi chtěla moc.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 08:39
- Nahlásit
Tak jsme byli s pejsou v sobotu na výstavě a co se tam válelo psích výkalů i po výstavním place, to by jeden nevěřil, že mohou být lidé taková čuňata.....co krok, to enóno - byla to skutečně ostuda - bylo nás tam pár lidí, kteří po svých psech výkaly poctivě sbírali, ale drtivá většina to tam nechávala válet. Navíc na výstavě bylo ze všech psů nejvíc zástupců plemene německá doga, takže všude hromady jak od koně.... no hnus.......Byla to naše první větší výstava a na dlouho asi taky poslední..........
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Dub 2005 08:56
- Nahlásit
Pro vsechny, kdo nesnasi bordel vseho druhu - jedte se podivat do Svycarska, mam za sebou dovolenou tamtez a pripadalo mi to jako zazrak, v zadne zemi neni tak cisto a takovy poradek jako tam. a nejneuveritelnejsi na tom je, ze to ti lide delaji dobrovolne.pejskove maji na venceni sve placky, kde je kos s pytliky na hovinka a verte, ze na tom vencicim placku nebyl jediny bobek!!!!!
Tam bylo vsude tak cisto, ze snad ani to nejvetsi "prase" na svete si nedovoli neco zahodit, protoze by silene bilo do oci.Nemecko a Rakousko je proti tomu "smetiste"
co se tyka recyklace odpadu-tridi se vse (trideny odpad se odvazi zdarma) nevytridena smes stoji 2,50 CHF za cca 10 litrovy pytel,tak si kazdy rozmysli,jestli tridit nebo ne! bohuzel, nedokazu si neco podobneho predstavit u nas.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 10:31
- Nahlásit
Anonymní
Ale bylo by to vazne fajn...treba se toho za par desitek let dockame.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 14:13
- Nahlásit
Anonymní
no, to bych u nás brala všemi deseti Jenomže u nás by se takováhle věc musela nejdřív dostat do zákona, protože Češi jsou prasata a k uklízení bobků a vůbec udržování čistoty životního prostředí by je musel někdo donutit hodně vysokými tresty....naši zákonodárci se zabývají úplně jinými "důležitějšími" věcmi, takže my si na čisté životní prostředí počkáme nejpíš těch několik desítek let, jak píše niniel....
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 14:30
- Nahlásit
Já myslím, že by stačily rozumné obecní vyhlášky a ne paskvily co z nich vycházejí viz. Havířov a jím pár podobných nebo kde to bylo..
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 14:40
- Nahlásit
Co je v Havířově (nebo kde to bylo)?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 16:07
- Nahlásit
Anonymní
S tím Švýcarskem je to tak (alespoň sem to slyšela od přítele), že tam navíc z poplatků za psy (???) se tam hradí člověk, kterej ty bobky každej den vysává. Nehledě na to, že když vás vidí někdo jako policajt odhodit odpadek, jsou tam za to vysoký pokuty, tak si to prej každej taky rozmyslí...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 16:33
- Nahlásit
nefer
Nejsem si jista zda tam, ale někde tu bylo, že psi musí být pořád na vodítku s košíkem - bez výjímky, pak zase něco o "bojových", pak že se nesmí nechat u obchodu..
No a mimopsí - že se musí sekat povinně tráva kvůli alergikům.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 16:41
- Nahlásit
Terri
Psi u obchodů nesmí být přivázaní u nás (v Brně), ale já bych i tak u některých psici neuvazovala, protože se tady psi občas kradou a dělá se z nich guláš... Obzvlášt v okolí studentských kolejí
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 16:44
- Nahlásit
Eimy
psi občas kradou a dělá
děs běs
Jen mi připadá blbý tohle nařizovat, jako by tam nahoře neměli jiné důležitější starosti.
Myslím že tu též bylo už jednou na tohle téma fórum (asi ještě to staré) a nějaká slečna s retrívrem různé fajnovky vyhlášky sbírá..
Ale nebudem se stresovat, vždyť je to o ...(viz. název fóra )
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Dub 2005 16:47
- Nahlásit
Taky bych byla pro vysoké pokuty za jakékoliv odpadky.Ani se mi sbírat bobky po mém psu nechce.Chodíme mezi zahrádkama,pes si stejně zaleze někam mimo cestu nebo do křoví.Ale přímo na cestě poházené láhve,papíry.dokonce plný pytel čehosi,ve strouze málá skládka.Vycházka se mění v neustálé hlídání psa aby něco nesežral.Proto to věčné nasazování a pobízení pejskařů ať uklízejí po svých psech vede k naštvání,proč jenom my.Začít musí všichni,bez ohledu na to,zda mají psa nebo ne.Pokuty by měli být taky pro všechny,ještě jsem neviděla,že by hlídka dala pokutu za zahozený papír.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 17:06
- Nahlásit
Anonymní
Máš recht - každý dělá že uklízí před domkem (a běda když ty to neuděláš), psi jsou trnem v oku, ale za vískou jsou plné příkopy..
O městě raději ani nemluvě - jsi ráda, že přijdeš s pesanem bez skla zapíchnutého do tlapky, všude smradlavé vajgly a papíry.
Ale na druhé straně u nás ve Slezsku to docela ujde (kromě bordelu u popelnic)..
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 17:09
- Nahlásit
Terri
Já jinak psici občas přivazuju taky... Když sem třebabyla v létě nemocná a byla sem sama doma, tak se zároveň venčila psici a chodila si nakoupit a vyhláška mi byla někde... (přivazovala jsem ji s košem). Teď je duvodem, pročji neuvazuju u některých obchodu to, co jsem psala výš...
Anonymní
No, já to taky neviděla, ale kamošku "sprdnul" policajt, protože plivala na zem... Za to prej taky muže být pokuta, docela vysoká... Tehdy jsme z toho měly srandu, plivaly sme si "pro radost" a počítaly jsme kolik sme ušetřily
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 17:15
- Nahlásit
Eimy
obchodu to, co jsem psala výš...
Je to síla.. ale u nás taky "vtipálci" volají na psy "Guláš, pocem.." a prý pomáhají vsi, jelikož ji od nich čistí a udržují pořádek,také jim šetří za útulky. Hovada primitivní.
sprdnul" policajt, protože plivala na
No tak to jsem zapomněla, chrchlů na zemi je v Ostravě víc než dost..
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 17:40
- Nahlásit
Terri
volají na psy "Guláš, pocem.
No nevim, já taky občas psici "vyhrožuju" když zlobí, že dostane česnekový knoflíky
|