| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Úno 2005 10:23
- Nahlásit
Chtěla jsem se Vás zeptat, nemáte někdo zkušenosti se záchvatem kašle u vašeho psa? Dneska ráno ( už po páté během 3 měsíců) mi začal pes ráno hrozně kašlat, až se začne dávit a zvracet bílou pěnu. U toho mi okusuje kytky a žere koberec.(asi protože ho škrábe v krku nebo nevim...) Musim s ním jít hned ven, on začne žrát trávu uplně je u toho mimo. Dneska protože je sníh, tak žral hltavě sníh, snažila jsem se mu v tom zabránit, ale nešlo to. Byl jak pominutej. Pak jsem mu vyhrabala trochu trávy, tak potom žral ji. Když se to stalo poprvé, letěli jsme hned na veterinu, uspali ho, udělali endoskopii a nezjistili nic...jen trochu zarudlý mandle...(asi podrážděný od toho jak ho to nutilo kašlat). Pak se to stalo podruhé, zase veterina, vzali mu krev a opět nezjistili nic. Potom jsem už na veterinu nešla, vždycky průběh byl, že se mu to stalo v noci, pak celou noc kašlal, dávil se a trochu zvracel tu pěnu, pak šel žrát tu trávu a takhle v noci asi pětkrát a pak ráno zase dobrý. Tentokrát se mu to stalo ráno, takže trnu co bude doma....už nevím co mám dělat, je to hrozný. Nemůže to být třeba astma? Podle veterinářů je to psincovej kašel, ale mě se to nelíbí, je to vždycky záležitost 1 dne...a po celovečerním žrání trávy se to uklidní....zažili jste někdy tohle chování?
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2005 10:48
- Nahlásit
Nezažili, ale já bych zkusila med. Jednak je vynikající na dýchací potíže a zažívacímu traktu taky prospěje. Ale tohle ber jen jako babskou radu. Ale jinak se mi to nelíbí. Rozhodně to není přirozené a chce to nějaké řešení.Změň veterináře, ať se vyjádří i někdo jiný. Někteří jsou ze vším hned hotoví.
|
jana33
|
# Zasláno: 22 Úno 2005 10:51
- Nahlásit
Zkušenosti s tím nemám, ale jak radí Evicka, změnila bych veterináře a konzultovala to s někým jiným. Psincový kašel to podle mě není, to by bylo dlouhodobé a ne párkrát do měsíce. Určitě to ale není maličkost a mohlo by se z toho dávení a kašlání rozvinout i jiné než původní onemocnění.
|
*sara*.
|
# Zasláno: 22 Úno 2005 11:16
- Nahlásit
Nechci strašit, ale můj pes sice nekašlal, nepojídal trávu,ale občas zvracet hleny a bílou pěnu a sliny. Hledali jsme vše možné, z krve nic nezjistili také, a teprve po roce mu zjistili srdeční vadu. Takže bych nechala udělat pro jistotu EKG a sono srdce.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Úno 2005 11:23
- Nahlásit
jak je vas pejsek stary? nekasle po nejake namaze? muj pesan, kdyz byl stary(cca 13 let), zacal tez kaslat az se davil, zjistilo se, ze je to na stara kolena kardiak-dostal prasky a byl zase jako rybicka. Jestli je to od srdicka, tak vysetreni neni zadna hruza - nasemu vetovi stacil poslech fonendoskopem, zadne sono, rtg a tak
|
*sara*.
|
# Zasláno: 22 Úno 2005 11:45
- Nahlásit
Jenže některé vady nejsou poslechem zjistit, jako u mého.Byla zjištěna jen mírná arytmie a teprve po sonu a EKG se zjistila závažná srdeční vada. Sono a EKG stojí kolem pětistovky. Tedy na klinice, kam chodím já. Ale doktor bude určitě začínat poslechem, teprve když se mu nebude něco zdát, přejde na EKG a sono.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Úno 2005 13:59
- Nahlásit
A kdy krmíte? Zkuste rozložit dávku do několika porcí za den a taky těsně před spaním. Třeba je to úplně mimo, ale někteří psi zvrací pěnu "z hladu". A taky bych zkusila ještě jinýho veta.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2005 15:08
- Nahlásit
Jsou mu tři roky, začalo mu to tak v listopadu. V poledne jsem se byla na něj doma podívat a bylo nazvraceno, ožral mi kytky.... kdyby se vždycky tak hrozně nedávil, řekla bych, že se potřebuje jen pročistit, ale to všechno okolo je tak divný....
To EKG asi není marnej nápad, dělá se to bez uspání? I když je ten náš hafík divoch?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2005 20:02
- Nahlásit
handula
nemůže napřed něco sežrat v bytě? třeba právě nějakou tu kytku, která třeba neni úplně neškodná?
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2005 21:30
- Nahlásit
Na EKG jsme byli nedávno, a probíhalo to tak, že pejsek stál a na všechny čtyři nohy z vnitřní strany nad loktem mu přichytili takový jakoby kolíčky s drátky vedoucími do malinké mašinky, ze které pak vyjížděl výsledek. Hned na to jsme šli na rentgen. Mne oblíkli do takové nicnepropustné snad 20kg vesty a pejska položili na bok a já přidržovala nohy. A stálo nás to teda dost peněz, ale vím, že tam kam chodíme jsou dražší, ale zas jsme spokojeni se službami. Náš pejsek má taky nemocné srdíčko, bere prášky a je fit. Taky kašlal a dávil se, ale to bylo vše. S těma kytičkama opatrně, aby nebyla nějaká jedovatá.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Úno 2005 22:07
- Nahlásit
MED může naopak dráždit kašlem již podrážděnou tkán hrtanu.
Momentálně je epidemie chřipky "lidské" a paralelně běží i "chřipska psí" - jde o zánět horních cest dýchacích.
Je na to očkování - kapky co se kápnou do nosní houby a tím se vztřebají do organismu psa.
Zcela jistě bych navštívil veta !
Není dobré nechávat takovou věc zajít daleko....
Hodně štěstí !
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2005 07:45
- Nahlásit
S těma kytičkama opatrně
S tím naprosto souhlasím. Já jedovatý nemám, ale naše štěndo, když jsme ho přivezli, žralo úplně všechno a po kytkách vždycky zvracelo.
|
*sara*.
|
# Zasláno: 23 Úno 2005 08:09
- Nahlásit
Náš pes je divoký dost a EKG vydržel v pohodě. Jak se dělá EkG je tu už popsáno, nic to není. Je to bez uspání, jen stojí, během chvilky je vše hotovo.Myslím, že ten rentgen není tak důležitý, my ho dělali a nic nenašli.Dokonce nebylo vidět, že srdce je zvětšeno, což sono ukázalo a ukázalo, že je o dost zvětšené. Vet. řekl, že při vadách srdce je rentgen zbytečný, že nic moc neukáže.
Ale je pravda, že ty vlastně nevíš, co to je, takže je lepší zkusit a hledat všude a vším. jako jsme to dělali my.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2005 08:20
- Nahlásit
já jedovatý kytky doma nemám, právě proto, že když byl malej, tak žral všechno a po diefenbachii se mi málem udusil...takže od té doby v jeho dosahu jen neškodné různé druhy kapradin...-)
s tím EKG díky všem za rady, zkusím to, i když náš pes má panickou hrůzu z veterinářů a udržel 40kg tele v klidu bude oříšek, snad to nějak zvládnem....
|
*sara*.
|
# Zasláno: 23 Úno 2005 08:39
- Nahlásit
Určitě to přežije, náš měl hrůzu z veterinářů také, ono záleží na přístupu. Tenhle ho i drbe za ušima a to je ten náš mazlík šťastnej. Váží 25kg a taky jsem se bála, ale ono to nic není.
každopádně držím palce a ať to dopadne dobře a zjistíte příčinu, my se po ní pídili přes rok a nikoho nenapadlo udělat EKG až mladého, dá se říci vesnického doktora, ke kterému jsem šla s tím, že už je to poslední vyšetření a pak to necháme být, když to nemůže nikdo zjistit.
A ozvi se, jak jste dopadli.
|
*sara*.
|
# Zasláno: 23 Úno 2005 08:41
- Nahlásit
Ještě rada: já ho při kontrolních EKG láduju piškotama , aby byl v klidu.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2005 10:45
- Nahlásit
dobrej nápad, piškoty určitě vezmem....
|
haha
|
# Zasláno: 27 Úno 2005 15:17
- Nahlásit
můj pes něco podobnýho taky dělal úplně chrochtal a pořád zvracel bílou pěnu na veterině řekli že má angínu dostal antibiotika a byo to lepší ale občas se mu ten kašel vrací myslím jestli to nemá od obojku od tý doby co mu ho nedávám asi 1měsíc už to nedělá
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Bře 2005 08:40
- Nahlásit
myslím jestli to nemá od obojku od tý doby co mu ho nedávám asi 1měsíc už to nedělá
tak tohle mě právě napadlo taky!!! od totiž na vodítku hrozně táhne, musím s ním pořád škubat, ale ne a ne se to odnaučit.už jsem přemýšlela o tom, že mu koupím postroj, aby to na ten krk nebyla taková zátěž....
|