| Autor |
Zpráva |
Lucie
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2005 16:09
- Nahlásit
Mám fenečku krátkosrstého jezevčíka 1,5 roku.Již po prvním hárání jsme měli problémy a nyní se to opakuje.Veterinář nám doporučil kastraci, ale bojíme se toho.Může mi někdo poradit kdo už s tímto problémem má zkušenosti???Moc díky
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Úno 2005 08:25
- Nahlásit
mela jsem 15 let fenku, ve 12 letech mela zanet delohy - musela byt operovana=kastrace. Do tech 12 let bylo strasne prezit jeji falesnou brezost (nekdy to vypadalo, ze ji kape na majak) Po te kastraci nikdy zadny problem nebyl, zadne zmeny v psychice psa jsem nepozorovala a dokonce ani neztloustla (vzdy mela pohybu az az) Jestli neplanujete stenata, pejska mate pro radost, tak se kastrace nebojte, jen si vyberte dobrou zvireci nemocnici na provedeni zakroku.
Kdyby se nahodou rozpoutala diskuze na tema kastrace, prectete si nejdriv clanek v unorovem Svete psu o zanetu delohy. Kdo to nezazil se svym psem, nema predstavu, co to je (pro majitele i fenu) za hruzu.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Úno 2005 14:08
- Nahlásit
Ahoj Lucie, mám stejný problém jako ty, mám fenku am. pitbulteriéra, ale zatím jsem ji kastrovat nenechala, ačkoliv štěňata neplánuji. Falešná březost se u ní objevila již po prvním hárání a dosud trvá (jsou jí 2 roky). Fenka si svoji FB nijak nepřipouští, nemá žádné změny v chování, akorát se jí pravidelně spouští mléko. Ani nemá zájem o hračky a o jiná štěňata, normálně je k ostatním psům, fenám i štěňatům většinou nesnášenlivá, a to se při FB nemění. V žádném případě nemohu říct, že se její FB nedá přežít, jak je napsáno v prvním příspěvku, protože se chová pořád úplně stejně, a proto nepovažuji kastraci za nutnou. Kdyby však měla nějaké problémy (psychické či fyzické), tak se ke kastraci samozřejmě přikloním. Záleží jen na tvém rozhodnutí, jestli tě nebo tvoji fenku FB nějakým způsobem obtěžuje. Ahoj Mirka
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Úno 2005 14:09
- Nahlásit
Ahoj Lucie, mám stejný problém jako ty, mám fenku am. pitbulteriéra, ale zatím jsem ji kastrovat nenechala, ačkoliv štěňata neplánuji. Falešná březost se u ní objevila již po prvním hárání a dosud trvá (jsou jí 2 roky). Fenka si svoji FB nijak nepřipouští, nemá žádné změny v chování, akorát se jí pravidelně spouští mléko. Ani nemá zájem o hračky a o jiná štěňata, normálně je k ostatním psům, fenám i štěňatům většinou nesnášenlivá, a to se při FB nemění. V žádném případě nemohu říct, že se její FB nedá přežít, jak je napsáno v prvním příspěvku, protože se chová pořád úplně stejně, a proto nepovažuji kastraci za nutnou. Kdyby však měla nějaké problémy (psychické či fyzické), tak se ke kastraci samozřejmě přikloním. Záleží jen na tvém rozhodnutí, jestli tě nebo tvoji fenku FB nějakým způsobem obtěžuje. Ahoj Mirka
|
ola
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 08:24
- Nahlásit
Moje feňule má falešnou březost. Hlavním příznakem je zduřelá mléčná lišta. Prosím o radu,co s tím? U veterináře jsem pochopitelně byla,dal mi prášek,po němž čuba strašně zvracela-navíc nepomohl. Zajímá mne nějaká "přírodní" varianta,jak nalité cecíky vrátit do "původního stavu" ??? Na hrudníku jsou celkem v pohodě,nejhorší jsou ty poslední dva páry. ???
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 08:40
- Nahlásit
Ola
Omezit krmení i tekutiny (samozřejmě v rozumné míře) a dlouhé procházky.
Měli jsme to taky. Falešně březí fena dokonce spustila mléko a pokoušela se kojit kocoura.
Poté co odchovala vrh, už falešnou březost nemá.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 08:44
- Nahlásit
ola
Upřesňuju-blbě jsem formulovala:
krmení a tekutiny omezit,
dlouhé procházky naopak zavést!!!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 12:17
- Nahlásit
Ketrin
díky! Procházky praktikujeme,řádíme s míčkem,odvádíme pozornost! Ona nemá klasický příznaky,jakože by si dělala hnízdo,tahala hračky,kňučela,byla mazlivější atd.. Problémem jsou pouze ty naběhlé mléčné žlázy. Připadá mi,že plynule přejdeme z hárání na falešnou březost a pak znovu k hárání....
|
ola
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 20:43
- Nahlásit
Ketrin,případně i ostatní,kdož mají tuto "neblahou" zkušenost : jakým způsobem jste zmenšovali otok mléčné žlázy? Odstříkávát mléko nehodlám,tím bych jeho produkci ještě zvýšila,ale mám obavy z možného zánětu?! Prášky od veta nepomohly...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 06:01
- Nahlásit
ola
Veterinářka radila obklad z tvarohu, ale nedávala jsem ho víckrát než asi 2x. Nejvíc asi pomohlo utahání dlouhými prochajdami (cvičit nechtěla, byla psychicky jako vyměněná). Přešlo to rychle.
|
Blanka
|
# Zasláno: 14 Čec 2005 16:46
- Nahlásit
Také moje fena má potíže s FB, ani by nebyl problém s mlékem, kterého má celkem málo - netvrdne, ale se změnou v chování. Už jak odhárá, začne si myslet, že je březí - je skleslá, líná bez života. To trvá 2 měsíce. Pak se k tomu přidá ještě mléko ,s tím, že je vše o stupeň horší. Fena neběhá, je příšerně znuděná a do ničeho se jí nechce. Jak jí ale opustí mléko naprosto se změní, a tak asi měsíc před dalším háráním je konečně normální, hravá jako štěně, prostě super. Bohužel jen než začne zas hárat. Velice ráda chodím na výstavy, to ale můžu jen ten jeden měsíc z jejího 6měsíčního cyklu. Je totiž na výstavě nepředveditelná - nechce chodit a je skleslá /když má falešnou/.Kastrace nepřichází v úvahu - je to chovná fena a chci ještě od ní štěňata. Hormonální léky jí taky nechci dávat, aby pak nebyl problém s háráním. Tak snad jestli někdo neví nějakou radu. Co třeba homeopatika? Ahoj Blanka.
|
Jinka
|
# Zasláno: 22 Čec 2005 18:04
- Nahlásit
No já mám fenku uz přes 8 a falešnou březost má úplně pokaždé. Nechtěla jsem ji kastrovat a nakonec jsme se to naučili překonávat. Platí méně žrádlo -ikdyž Ája stejně skoro nežere-, chladit žlázky -nejdříve jsem ji tam davala mražený hrášek/kukuřici, ale dost se to prodražilo a tak jsem ji koupila takový ten chladivý gel v sáčku. Mám ho celou dobu v ledničče přikládám jí ho tak 2x az 3x denně.
Nejdůležitější je ale vážně pohyb. Problém je to v létě kdy je příliš teplo a tak chodíme plavat. Tak hodinku jí házím do vody klacíky a ona mi je nosí. Je potom ztahaná jak koťě, chládí se a ještě je to celkem zábava.
|
666
|
# Zasláno: 31 Čec 2005 00:13
- Nahlásit
Jak poznám proboha falešné březí, děkuji za odpověd... fence teče mléko z bradavek a má je takový napuštěný, dával jsem ji ruku na břicho ale nevšiml jsem si že by se tam něco hýbalo, děkuji za odpověd...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2005 14:24
- Nahlásit
Pro 666
Falešná březost je právě stav,kdy fena březí NENÍ,ale chová se tak,jako by byla. Má tendenci dělat si hnízdo,nosí si hračky,víc kňučí,je mazlivá nebo naopak nedůtklivá,nalejou se jí mléčné žlázy atd. Pokud vaší fence teče mléko a víte jistě,že není skutečně březí,pak má určitě falešnou březost. Je lepší navštívit veterináře a poradit se s ním. Nechat prohlédnout mléčnou lištu a v případě hrozby zánětu nasadit léčbu.
|
j.o.l.k.a
|
# Zasláno: 3 Srp 2005 08:37
- Nahlásit
Byla jsem na krytí s fenkou (york) a po 30-ti dnech jsem byla na ultrazvuku, kde veterinář konstatoval, že je březí a má 3 štěňátka. Upozornil mě však na to, že fenka může ještě svůj plod vstřebat. Dnes je to 45 den a fenka se chová, tak, jako by měla falešnou březost. Kňučí, nosí si hračky je nesnesitelně mazlivá. Máte někdo takovou zkušenost a jak to dopadlo? Mám jít ještě jednou na ultrazvuk?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 09:46
- Nahlásit
j.o.l.k.a
Vstřebat plod-??? Co to je? Fena buď je březí anebo není a v tom případě může mít falešnou březost, kdy se ovšem nejedná o žádné vstřebávání plodu. Tomu tedy nerozumím.
Jinak na mojí feně jsem poznala, že je březí, už týden po krytí podle chování, které se úplně změnilo. Veselá, aktivní a temperamentní holka do nepohody najednou začala být na sebe strašně opatrná, stala se mým stínem, kdy mohla tak se na mě nacpala nebo si mi lehla přes nohy, začala být ostrá na cizí psy (psy i feny), doma na alfa-fenu vrčela u žrádla. Takže to bylo úplně jasné.
|
j.o.l.k.a
|
# Zasláno: 3 Srp 2005 10:28
- Nahlásit
Děkuji KETRIN, taky jsem neslyšela o vstřebání plodu a proto jsem se ptala na zkušenosti jiných. Kdyby mi to veterinář ale neřekl, nikdy by mě to nenapadlo. Myslím si, že když na ultrazvuku to bylo jasně vidět, tak budu doufat, že má v sobě štěňátka. To chování k tomu asi bude patřit.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Srp 2005 14:02
- Nahlásit
Vstrebat plod se muze, damy ...... dokonce i u lidi.... vyptejte se veterinare. Na zvuku muzete videt treba 5 stenat a nakonec se narodi 3. Proste priroda si do toho neda zvanit.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Srp 2005 14:06
- Nahlásit
K poznani brezosti ... nemusi to byt tak jednoduche ... moje fena pri prvni brezosti skala jeste tyden pred porodem pres plutek na zahrade a byla desne vesela. Mazliva je pri falesne brezosti. My falesnou brezost moc neresime, jen hlidam, aby neprenasela hracky, to bych ji je zabavila. Mleko se ji spusti vzdy, ale "jen" kontroluji, jestli je vsechno v poradku, jinak to nechavam. Souhlasim s radou - omezit stravu a dlouhe prochazky nebo jina aktivni cinnost. A hlavne to neresit, fenou se nezabyvat a nepitvat to. Ono to pak odezni rychleji. Vydela jsem cubu sve zname a vypadala opravdu jak nemocna, byla jsem z ni docela hotova. Nakonec jsem zjistila, ze je to faleska a bylo jasno ... vypadala potvora jak v poslednim tazeni
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Srp 2005 14:08
- Nahlásit
Fuj.... videla ... omlouvam se za hrubku
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 14:10
- Nahlásit
Anonymní
Opravdu se může plod vstřebat a je to něco jiného než potrat???
Jinak - ani bych do toho přírodě žvanit nechtěla.
Ale mně na UZV vůbec ani netvrdili, že je štěňat 5 nebo 8. Řekli jen, že je fena březí a že se nedá najisto říct kolik jich je.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 14:15
- Nahlásit
Ketrin
O tom vstřebání plodu je to fakt. Vím to podle své kolegyně z práce,která čekala dle UZV dvě děti-čili dvojčata(viděla jsem snímek) a někdy kolem 10.týdne se zjistilo,že je v děloze pouze jeden plod. Lidově se říká,že ten jeden plod "pozřel" ten druhý. Dnes má kolegyně zdravou sedmi letou holčičku a je to v pohodě. Tudíž,když to jde u lidí,tak to jde docela pravděpodobně i u psů.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 14:17
- Nahlásit
Tak to fakt slyším poprvé-ostuda, že?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 14:22
- Nahlásit
Ketrin
Není to ostuda, nejseš sama, já to taky slyšela poprvé.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 15:03
- Nahlásit
Já o tom jednou četla nějaký článek-jakože to jde u lidí. Dokonce tam bylo,že někteří z těch "co zůstali" mají pořád pocit,jakože jim něco chybí. Prostě jakoby tušili,že měli mít sourozence. Jinak,kdybych to neviděla "na vlastní oči",tak bych tomu taky nevěřila. Je to docela děsivý,když na jednom UZV snímku jsou dvě malý prťátka a za pár týdnů jen jedno!
|
j.o.l.k.a
|
# Zasláno: 4 Srp 2005 06:12
- Nahlásit
takže vám teď s naprostou pravdou můžu říct, že jsem včera byla u veterináře, a moje fenka opravdu vstřebala všechny 3 štěňata. Nemá tam vůbec nic. Takže to byly o pravdu známky falešné březosti. Fakt to existuje!!!!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2005 09:52
- Nahlásit
ola
j.o.l.k.a
Zírám.
|
utina
|
# Zasláno: 4 Srp 2005 19:30
- Nahlásit
Me se to osobne nestalo, ale moje kamoska sveho casu tak prisla o mimco.... testy byly o.k. a najednou sla hodnota dolu a bylo vymalovano ..... Dnes ma pekneho kluka a vse bylo o.k. (jen ty nervy, aby se to nestalo podruhe, dokonce jsme mely od manzela zakazano kupovat dupacky
Konkretne u me feny s tim zkusenosti nemam, i kdyz minule jsme na zvuku videli tri plody a pak byla stenata dve.
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2005 19:59
- Nahlásit
j.o.l.k.a
Je mi líto, že ti to takhle dopadlo, ale na mě to působí dojmem, že si asi veterinář nebyl moc jistý jestli tam ty štěnda vůbec vidí a tak to možné vstřebání plodů byla taková pojistka z jeho strany... Protože aby se jí ty plody vstřebaly všechny??? To by spíš asi měla být výjimka a ne aby s tím ten vet dopředu nějak počítal...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 18:54
- Nahlásit
Já mám docela úspěchy s podáváním homeopatik, toto hárání bylo třetí s homeopatiky a falešná březost se téměř nekonala. Takže osobně doporučuji.
|
elvira
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2005 19:10
- Nahlásit
Prosím o jaká homeopatika se jedná,já to ted sháním protože máme falešku zrovna ted a myslím,že je to to nejlepší(ta homeo) Díky Elvíra
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 19:52
- Nahlásit
Elvíro, záleží jak se ta faleška projevuje, jaké jsou cecíky, jaká nátura fenky apod.
Já osobně dávám preventivně PULSATILLU a pokud jí naběhnou cecíky a začínají tvrdnout, tak LAC CANINUM.
Taky se dá preventivně podávat maliníková tinktura.
|
elvira
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2005 21:04
- Nahlásit
Díky moc tu maliníkovou tinkturu už mám objednanou,ale nevím,jestli ta Pulsatilla je volně prodejná v lékárně.Už mi ji holky na Muj pes taky radily.Jinak moc děkuju a ještě dotaz: jak to dávkuješ mám bullmastiffku tak kolem 45kg,příznaky pouze pláč,hledání štěnátek,trochu ml.lišta a mléko.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 21:28
- Nahlásit
Pulsatilla je volně prodejná, lahvička stojí cca 50 Kč, je tam asi 60 bobulek, nejlíp ředění 30. Já dávkuju jako u člověka, preventivně 3 bobulky.
Pokud je to už rozjetý, dá se zkusit 2x denně po bobulce po dobu cca týdne, 10 dnů, ale nejlíp je dávat hned v počátku hárání.
Je nutný dodržet obvyklé - 20 minut před a po podání nic do pusy, nesahat na to rukama, kovem, nejlíp odsypat na jednorázovou umělou lžičku a tu pak vyhodit nebo rozspustit v kojenecký vodě a vstříknout injekční stříkačkou do tlamky.
|
jeje
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 21:31
- Nahlásit
Ja som daval:
- SILICEA 9 CH
- CALCAREA CARBONICA 9 CH
- LAC CANINUM 5 CH
- PULSATILA 30 CH
Suka po operacii ale nemoze byt fyzicky zatazovana a uz to nebolo dost ucinne.
Nedavno som objavil pravdepodobne efektivnejsie homeopatikum "Thuja Occidentalis D30"
[url]http://journals.tubitak.gov.tr/veterinary/issues/vet-05-29-3/vet- 29-3-48-0407-17.pdf[/url]
Inak v pripade nutnosti velmi rychlu a rapidnu ucinnost ma inhibitor prolaktinu Cabergolinum dostupny v lieku Galastop od Ceva Sante Animale (to uz nie je homeopatikum)...
|
elvira
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2005 22:21
- Nahlásit
Díky Vám všem,falešníme tak týden,tak to vyzkouším to dávkování 30 chápu dobře 3 tobolky denně?nebo jak?Zkusím možná tu jednu 2krát denně,jinak moc,moc díky pomohli jste mi strašně!!!!
Ten Gelastop nechci dávat,má jen malé příznaky,ale je hodně nervozní a plačtivá,myslím,že tenhle lék je až na těžší stavy laktace.Díky
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 22:23
- Nahlásit
Zkus dávat tak týden ty 2 za den.
To co jsem psala o 3, bylo spíš preventivně jednorázově na počátku hárání.
|
elvira
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2005 22:25
- Nahlásit
A ještě jeden dotaz(a pak mě odstřelte!) myslíte,že je to dobré dávat preventivně pořád,nebo až když začne hárat.Minule to taky měla,a to hárala poprvé.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 22:30
- Nahlásit
Já osobně dávám pulsatillu hned jak začne hárat jako prevenci a pak jen když se mi něco nezdá.
Ono by to zjednodušeně mělo stimulovat organismus, aby si poradil s problémem sám. Já bych to celoročně nepodávala
|
elvira
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2005 22:33
- Nahlásit
děkuju,moc jsi mi pomohla.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 22:38
- Nahlásit
No snad jo, dej vědět. Homeopatie je dost o zkoušení, ale jak najdeš to pravé, funguje dost spolehlivě.
|
gwen
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2005 18:17
- Nahlásit
Lucko, nech ji vykastrovat, je to malý zákrok proti tomu, co by ji v budoucnu čekalo. Moje fenka měla při falešném březí vždy nateklé cecíky, přikládala jsem ledové obklady. Tyto potíže jsou zadělání do budoucna na nádor mléčné žlázy, který mojí fenku nyní potkal a máme velké problémy. Taky jsem se kastrace bála, nechtěla jsem ji trápit, ale když vidím, co zkouší teď, protože jsem tenkrát neměla odvahu, je mi moc líto, že to nemůžu vrátit zpátky...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Zář 2005 07:42
- Nahlásit
na falešnou březost- ted byla stránka ve světě psů,pokud se nepletu doporučovali GELASTOP...udajně nejvíce zabírá,jen doufám,že jsem název nepopletla.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Zář 2005 07:51
- Nahlásit
Galastop, nuz ale je riadne drahy... ak sa to da zvladnut homeopaticky, je to asi lepsie aj pre psa.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Zář 2005 07:59
- Nahlásit
Já jsem na ten galastop taky koukala, přišlo mi, že to řeší hlavně naběhlou mléčnou žlázu, ale to naše fenka nemá při každé falešce, navíc je fakt dost drahý.
Nijak jsem neviděla složení, tam budou asi nějaké hormony, co?
|
Ela
|
# Zasláno: 13 Zář 2005 09:46
- Nahlásit
Taky máme falešnou březí, fena nosí pořád hračku, i na vycházku, doma si ji strká pod cecíky, nevím, jestli ji mám hračky zabavit? Je strašně ukňouraná, jestli by ji to nerozhodilo ještě víc? Jinak zkusíme ty delší vycházky a tu Pulsatillu, je to jezevčice, tak asi menší dávkování?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2005 10:48
- Nahlásit
taky mám jezevčici, tohle plemeno má k falešce obecně sklony
hračku je nejlepší zabavit ještě před potencionální faleškou, ikdyž naše hlka pečuje pak o moji hlavu, při spaní mi neustále strká cecíky do obličeje.
Co se týče pulsatilly, tak dávkuj stejně, jak je tady někde už uvedeno. Já taky dávám preventivně v začátku hárání 3 bobulky a pokud se pak příznaky zhoršují, šoupnu další dávku.
|
Holubcovaeva@seznam. cz
|
# Zasláno: 14 Zář 2005 11:44
- Nahlásit
Anonymní
Co to je za homeopatika na falešnou březost. Prosím o jejich název. Děkuji
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2005 12:44
- Nahlásit
Už to tady někde bylo, homeopatika se nasazují povětšinou podle "vzhledu" falešky, projevů, povahy fenky apod.
Já osobně dávám PULSATILLU, naše fenka je mazlivá, vyhledává naší společnost, chce hladit a pokud jí moc natečou cecíky přidám LAC CANINUM, oboje v ředění 30.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Říj 2005 15:45
- Nahlásit
moje fenka má hned po prvním hárání falešku, není to moc brzy?
Veterinářka nám dala Galostop (není hormonální, jak tu někdo psal).
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Led 2006 20:46
- Nahlásit
Moje fena Am.kokra má falešnou březost od prvního hárání v 8 měs.Pokaždé má mléko,horečku a tak 5 dní nežere,jen pij..Několikrát jsem to řešila injekcí,aby nehárala,ale to pokaždé nejde.Loni měla začínající zánět dělohy.Dnes je jí už 10 let a řeknu vám,že jsem ji tenkrát měla nechat vykastrovat,byl by klid.Začínají se jí dělat bulky na ml.žlázách.Veterinář radí se s tím naučit zacházet,léčit to prý nejde.
|