Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Syrová vajíčka
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 09:00
- Nahlásit

Sem fčera četla f jedné chytré kníšce, že psi nesmnějí jíst syrová vajíčka, bo to jejích střevní či žaludeční flóra neumí spracovat, ba naopak jí to ještě uškodí. Ale z "babských" povídaček je zas známo, že syrová vaica sou zdravá na srst a vůbec. Tak nevím.

Jandula
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 09:04
- Nahlásit

Garfield
Jak to, že to MVDr. JUDr. a bůhvíc co ještě Dr. Garfieldová CSc. neví???
Jen aby pak Gaf neměl ptačí chřipku, víš, že za bezpečné se považuje ten kuřecí výrobek, který je upraven na 70 stupňů a více...
Spousta lidí co znám dává psům syrový vajíčka, já Sáře ne - jelikož a protože by se poto...

haha
# Zasláno: 21 Lis 2005 09:12
- Nahlásit

Garfield
já psům odjakživa syrová vajíčka dávám ,někteří si je v hubě odnesou rozkousnou a vysají ,zkus to ,ale nedávej mu to na koberci

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 10:08
- Nahlásit

nemá se psům dávat syrový bílek, ale žloutek je podle všeho naopak zdravý. Ten bílek se nemá dávat jednak proto, že může u některých psů vyvolávat zvracení a ještě proto, že ničí nějaké důležité látky pro organismus.......ono je to složité a já už si to nepamatuju přesně, ale někde tady na fóru - ovšem nepodařilo se mi to najít - to kdysi výborně a přesně napsala Sali.

Garfield
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 10:14
- Nahlásit

Evik
Prosím Tě, Sali toho taky nakecá.

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 10:33
- Nahlásit

Garfield

nojo, ale ona je doktor medicíny-patolog, a já si fakt nepamatuju, jak to psala....ale měla pravdu, vím, že jsem to tenkrát probírala se svou máti (taky MUDr. ale praktik) a ta mi to potvrdila....

Garfield
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 10:38
- Nahlásit

Evik
...jsem si samozřejmě dělala srandu... Rosalie jest chodící encyklopedie (historie, dějiny umění, kynologie, ptactvo, obratlovci i bezobratlí, fauna, flóra, jederná fyzika, ionizační technologie i zážehové motory) vše má v malíčku...

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 12:18
- Nahlásit

Garfield

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 13:07
- Nahlásit

eeeeé,avidin váže biotin...a taky blbě váže ionty Ca++,dělá z nich nerozpustné komplexy neschopné aktivního transportu kalmodulinem...pámbuví,koukněte někam do patobiochemie...

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 13:08
- Nahlásit

Garfield
di do kélu.Už neumím ani ty biopsie,se tady v nich topím...

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 13:29
- Nahlásit

no tak já tajně doufala, že nám to tu, Sali, znova vysvětlíš, díky

Garfield
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 13:33
- Nahlásit

Sali
Salinko, dáš sklíčko na sklíčko, mezi ně vložíš kousek tkáně, orgánu, krve či jiný hnus živočisného původu a celé vsuneš pod mikroskop. Pak si otevřeš tu velkou knihu s těma barevnýma obrázkama a nalistuješ podobný obrázek tomu, který vidíš v kukátku mikroskopu. No a pak do nálezu opíšeš jen text, který je v knížce pod stejným obrázkem. Jo?

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 13:35
- Nahlásit

Garfield
když odmyslím,že to sklíčko už mi přinesou připravený z laborky,tak tou druhou půlkou rady bych se řídit asi dneska i mohla...akorát by to trvalo moc dlouho.

Garfield
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 13:39
- Nahlásit

Sali
A když si nebudeš moci vzpomenout na ten správný termitus teknikus, tak si vybav Malinu od té je to kousek k Malignu a ta už je úplně blizoučko slovu maligní. Jen Ti upřímně přeji, abys tohle slovo používat pokud možno nemusela.

Mmch. maligní - zhoubný znamená v praxi jakože smrtelný tehdy, nebude-li se léčit, nebo to znamená v podstatě neléčitelný a proto zhoubný?

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 13:43
- Nahlásit

Garfield
-maligní znamená v zásadě zhoubný svým chováním,není li toto nějak zastaveno .To pro tu mojí čubu platí taky.

pospa-eva
# Zasláno: 23 Lis 2005 16:04
- Nahlásit

Tohle jsem našla na efauně : Vejce jsou také vydatnou potravou, měla by však být podávána tepelně upravená, i když zatím nebylo prokázáno, že v syrovém stavu by mohlo psovi způsobit zdravotní potíže. Bílek syrových vajec však obsahuje složku avidin, která znemožňuje psům využívat biotin, proto se nedoporučuje zkrmovat větší množství bílků. Po tepelné úpravě však účinek avidinu mizí. Vejce jsou zdrojem železa, bílkovin a vitamínů B, A a D. Někteří psi ochotně přijímají i skořápku vejce bez úpravy, která je dobrým zdrojem vápníku.

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 08:06
- Nahlásit

já jsem četla, že stačí ten bílek jen "spařit" horkou vodou a už je taky pro psa využitelný.

Anonymní
# Zasláno: 24 Lis 2005 10:40
- Nahlásit

inu, babička to řešila jednoduše...
Pejskum dala žloutky a pro nás upekla pusinky, nebo kokosky

Anonymní
# Zasláno: 26 Lis 2005 20:19
- Nahlásit

psům se opravdu nemají dávat syrová vajíčka, neboť obsahují látku, která jim zabraňuje vstřebání vápníku. Vařená vajička jsou naopak prospěšná,tepelnou úpravou se účinky této látky ruší.

Pupy
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2005 16:17
- Nahlásit

haha
Já sem mojí ještě vajíčko syrové nedávala ale chtěla jsem se zeptat. Ty dáváš psovi vajíčko celé, A co když sní i tu skořápku?Možná blbá otázka ale docela by mě to zajímalo.

rendik
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2005 18:22
- Nahlásit

Všude čtu,že se psům syrová vajíčka dávat nemají,ale můj zlatej Kimouš nečeká na to jestli mu vajičko dám nebo nedám.Prostě si dojde někam (ani nevim kam) kde některá z babičky slepic snáší vejce,pěkně opatrně aby ho nerozbil ho sebere,odnese si ho před dům,tam si s ním chvilku hraje až ho rozbije.No a pak olíže to,co vyteklo,schroupá skořápku a spokojeně se olízne.No nejsou ti psi chytráci?Nedáš mi vajíčko,tak já si ho vezmu sám-co si člověk (pes) neudělá nebo nevezme sám,tak to zkrátka nemá..

Anonymní
# Zasláno: 29 Lis 2005 19:12
- Nahlásit

Stokrát lepší, když sní skořápku na vařeným vajičku než když slíže vajičko syroví!!!!

jagoar
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 11:20
- Nahlásit

Já skořápky drtím v hmoždýři a cílevědomě přidávám do krmení psům...

jennifer
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 16:44
- Nahlásit

Garfield
Je jen mu davej vajicka to je to nejlepsi co psici maji radi muzes tam pridat trosku cukru ale z vlastni zkusenosti vim ze to sezerou i takhle ja to davam od den 9 tydennimu steneti NO a jak si pochutna.Jenom mu nedavej vajicka varena to by opravdu nestravil ale syrovy muzes.jestli je tvuj pes uz veliky staci mu za den 2-3 vajicka rozslehat a potom az ten 3-4 den.Uvidis jak se mu bude lesknout srst. Jenni

jennifer
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 16:46 - Změnil/a: jennifer
- Nahlásit

Anonymni
Nevim kde se na tohle prislo ze vajicka syrovy maji nejakou latku ptala jsem se i veterinare a rikal me ze je to dobre ale o nejaky latce nerikal ani nevi co je to za blbost.

žofka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 18:57 - Změnil/a: žofka
- Nahlásit

Moji dospělí psi mají syrový žloutek pravidelně i delší dobu,když je nějaká krize. Když mi pes třeba nežral,nebo fena po operaci. No a štěňata,ty ho mají denně,dokud ode mně neodejdou. Můj nový půlroční pejsek má žloutek taky denně. Osrsťuje se nádherně. Prostě mám s tím jen ty nejlepší zkušenosti.
Ještě jsem zapomněla,fenám po porodu,taky velmi prozpívá. Někdy při kojení velmi špatně žerou,ale tvaroh se žloutkem,ten si vezmou vždycky.

Endy
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 21:27
- Nahlásit

žofka
S těma vajíčkama bych to nepřeháněla.Psala jsi,že chováš malé plemeno,tam bych psovi žloutek denně nedala.Po porodu je pro nežravou fenku dobrá Calo-pet pasta.Dodá všechny potřebné vitamíny ve vyváženém poměru a dodá energii.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání