| Autor |
Zpráva |
missjasmeen
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2016 00:12
- Nahlásit
Zdravím,
mám křížence amerického pittbullteriéra. Jedná se o 13 měsíců starou fenku. První hárání bylo v 10 měsících a poté následoval zánět dělohy.
Vzhledem k tomu, že fenu nehodláme připouštět, nám veterinář doporučil kastraci z toho důvodu, že je vysoká pravděpodobnost, že se jí záněty budou po každém hárání opakovat a už to třeba nebude tak snadné vyléčit, jak tomu bylo prvně.
Ráda bych se zeptala, jaké máte zkušenosti s kastrací u fen a případnou agresí poté.
Někteří na kastraci nedají dopustit, jiní tvrdí, že je to extrémní zásah do organismu (což je vesměs pravda), že se tím ze psa udělá idiot a bude agresivní.
Moje fena prozatím v tomto směru nemá problémy. Perfektně vychází s lidmi, dětmi a miluje ostatní zvířata včetně jiných fen.
Rozhodně mi nejde o kastraci v tom směru, abych nemusela kupovat vložky navíc anebo proto, že bych ji nedokázala uhlídat. Jde mi pouze o zdraví svého psa.
Předem děkuji za každou odpověď.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2016 01:46
- Nahlásit
Moje fenky se po kastraci nezměnily. Ale byly starší a prakticky všechny měly zánět kolem cca plus mínus 8. roku. Jen jedné byly asi 4 roky.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2016 10:17
- Nahlásit
reakce psa je individuální a nikdo ti neřekne, jak to bude konkrétně u tvé feny
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2016 11:09
- Nahlásit
missjasmeen
moje se po kastraci (zdr. důvody 6 let) nezměnila vůbec..ale jen si dovolim postřeh..vzhledem k plemenný příslušnosti tvý feny a věku by se klidně mohlo stát,že případný projevy agresivity bys přičítala kastraci a zatim by to tak vůbe c být nemuselo
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2016 14:49
- Nahlásit
missjasmeen
Podle mé zkušenosti, čubinky kastrované po prvním nebo druhém hárání se nezmění. Některé jsou pro (některé) kluky docela atraktivní, asi tak, jakoby po celý život trochu háraly
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2016 02:48
- Nahlásit
davidkova renata
pitbull coby plemeno hahahahaha
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2016 02:51
- Nahlásit
missjasmeen
mate pravdu, je to velky zasah do organismu, zvire se zmenit muze a nemusi, vzdy je lepsi do organismu spise nevrtat nez vrtat, na druhou stranu nedokazu posoudit rizika spojena s pripadnymi opakovanymi zanety
osobne bych pockal jestli se zanety opakovat budou nebo ne .... kastrace je totiz jaksi nevratna
|