Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zkušenosti s agresivitou u fen po kastraci
Autor Zpráva
missjasmeen
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2016 00:12
- Nahlásit

Zdravím,
mám křížence amerického pittbullteriéra. Jedná se o 13 měsíců starou fenku. První hárání bylo v 10 měsících a poté následoval zánět dělohy.
Vzhledem k tomu, že fenu nehodláme připouštět, nám veterinář doporučil kastraci z toho důvodu, že je vysoká pravděpodobnost, že se jí záněty budou po každém hárání opakovat a už to třeba nebude tak snadné vyléčit, jak tomu bylo prvně.
Ráda bych se zeptala, jaké máte zkušenosti s kastrací u fen a případnou agresí poté.
Někteří na kastraci nedají dopustit, jiní tvrdí, že je to extrémní zásah do organismu (což je vesměs pravda), že se tím ze psa udělá idiot a bude agresivní.
Moje fena prozatím v tomto směru nemá problémy. Perfektně vychází s lidmi, dětmi a miluje ostatní zvířata včetně jiných fen.
Rozhodně mi nejde o kastraci v tom směru, abych nemusela kupovat vložky navíc anebo proto, že bych ji nedokázala uhlídat. Jde mi pouze o zdraví svého psa.
Předem děkuji za každou odpověď.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2016 01:46
- Nahlásit

Moje fenky se po kastraci nezměnily. Ale byly starší a prakticky všechny měly zánět kolem cca plus mínus 8. roku. Jen jedné byly asi 4 roky.

Neumi
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2016 10:17
- Nahlásit

reakce psa je individuální a nikdo ti neřekne, jak to bude konkrétně u tvé feny

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2016 11:09
- Nahlásit

missjasmeen
moje se po kastraci (zdr. důvody 6 let) nezměnila vůbec..ale jen si dovolim postřeh..vzhledem k plemenný příslušnosti tvý feny a věku by se klidně mohlo stát,že případný projevy agresivity bys přičítala kastraci a zatim by to tak vůbe c být nemuselo

Walda
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2016 14:49
- Nahlásit

missjasmeen

Podle mé zkušenosti, čubinky kastrované po prvním nebo druhém hárání se nezmění. Některé jsou pro (některé) kluky docela atraktivní, asi tak, jakoby po celý život trochu háraly

zbrnd
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2016 02:48
- Nahlásit

davidkova renata
pitbull coby plemeno hahahahaha

zbrnd
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2016 02:51
- Nahlásit

missjasmeen
mate pravdu, je to velky zasah do organismu, zvire se zmenit muze a nemusi, vzdy je lepsi do organismu spise nevrtat nez vrtat, na druhou stranu nedokazu posoudit rizika spojena s pripadnymi opakovanymi zanety

osobne bych pockal jestli se zanety opakovat budou nebo ne .... kastrace je totiz jaksi nevratna

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání