Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Hodně Časté čůrání
Autor Zpráva
pajajs
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2015 22:43 - Změnil/a: pajajs
- Nahlásit

Dobrý den.
Mám 4 měsíční štěně BoC a už asi 3 týdny se trápíme s problémy s močením.. U Veterináře jsme byli, zjistil, že má něco s močákem, tak vyfasoval antibiotika a bral je skoro 2 týdny (2 plata) + dostal injekci a 2 takové nahnědlé prášky ze začátku. No po 3 týdnech problémy nepřestali, stále se počůrává ale není to nevědomě, vždycky ví, že něco udělal špatně a zaleze pod stůl.. Na posledních 2 kontrolách dělal vet. rozbor moči těma Ph papírkama a 2x byla stejná (asi v ní něco bylo, ale nebylo to nic závažného). Jinak jsme posílali rozbor moči na veterinární ústav, a tam taky nic nenašli.. Teďka čekáme, až nás objedná na rentgen ledvin, což doufám že ledviny to nejsou, protože jsem četl, že onemocnění ledvin je velmi náročné a často končí smrtí... U čůrání samozřejmě nekňučí má chuť k jídlu a hraní, nezvrací, průjem taky nemá akorát teďka většinu dne prospí no, ale když nespí, tak nevydrží ani 2 hodiny, když spí tak vydrží celou dobu co spí (2 hodiny+). Nevíte, co za nemoci by to mohlo být, nebo jestli neměl někdo stejný problém? Jenom pro klid v duši než nám vet. zavolá s rentgenem...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2015 03:10
- Nahlásit

Ledasco ...treba muze mit spatnou stravu nebo ne spatnou, ale jen drazdici nebo treba mu doktor ktery mu dal zjevne preventivne atb nejak ublizil nebo treba nejaka viroza ci treba bakterie, jterym to ATB nevadilo nebo asi cokoliv jineho, tezko rict takhle na foru ...

pajajs
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2015 10:54
- Nahlásit

Tak kdyby tam byla nějaká bakterie, tak by to odhalili na tom ústavu, kde dělali rozbor moči ne? Jinak krmím hypoalergeníma granulema od Brit Care (vím, že granule jsou zlo, ale nemůžu si dovolit vařit mu denno denně..) Doktor mu dal ty nejslabší antibiotika, protože měl v močáku malý zánět (ten už je ale pryč) Jenom má v moči zvýšenou hladinu Ph asi... Jenom mě zaujalo, že mu vet. nevzal krev...

Fajka
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2015 11:17
- Nahlásit

pajajs
nemůže být nastydlej? já když jsem nastydlá tak jsem jak průtokáč taky
je chladno štěníci se hodně povalujou po zemi... držela bych v teple, davala pít urologickej čaj nebo brusinkovej...

pajajs
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2015 11:26
- Nahlásit

V teple ho držím, na procházky chodíme max. na 5-10 minut aby se vyčůral a vykonal potřebu. Dávám mu teda brusinky v tabletách, ten urologickej čaj ještě zkusíme.

corgi
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2015 13:48
- Nahlásit

Rozbor moči dělali jaký? Na bakterie nebo na kamínky? Zvýšené hodnoty na papírku jsou které? Přijde mi, že vet "něco" vyšetří s "nějakým" výsledkem, nasadí "nějakou" léčbu a čeká, co to udělá. Já bych byla nervózní už po týdnu, kdyby ATB nezabíraly. RTG ledvin - to bych spíš udělala sono močáku, ledvin. Zvýšené pH moči - řeší vet jak? Výsledky moči z laborky na papíře máte? Mně to celé přijde, že bych asi šla k nějakému pořádnému vetovi. S problémy moč. ústrojí a ledvin mám u svých psů zkušenosti a není to nic pěkného...

pajajs
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2015 14:03
- Nahlásit

Tak na to RTG ledvin nás posílá proto, aby vyloučil ledviny. JInak před rozborem moči říkal něco, o kamínkách, takže se dělal rozbor asi na kamínky (ale i tak by tam měli najít víc věcí ne?) Zvýšené hodnoty na papírku to nevím.. on to vždycky namočil a řekl, "že tam něco je" a po 2. řekl, že je to pořád stejný. ATB už samozřejmě nebereme +/- od středy. Přemýšlím, že si koupím ty indikátorové papírky a kouknu se na tu moč taky... Výsledky z laborky nemáma, pouze nám volali, že jsou v pořádku.

corgi
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2015 17:27
- Nahlásit

Zajímalo by mě, o kolik víc problémů močového ústrojí odhalí rentgen ve srovnání s ultrazvukem...? Papírky si určitě kupte, je dobré je mít doma - nejen pro psa. Ohledně vyšetření v laboratoři - vždycky udělají jen ta vyšetření, o která je vet požádá. Takže pokud mají hledat kamínky, budou hledat kamínky. Pokud mají dělat kultivaci, udělají kultivaci. Pokud jsou požádání o obojí, udělají obojí. Už proto je dobré mít výsledky na papíře doma, když si s vámi váš vet nerad povídá...

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2015 11:28
- Nahlásit

Nečetla jsem celé, tak nevím, zda někdo už tohle nezmínil - ale připomnělo mi to jednoho pesana. Ukázalo se nakonec po velmi dlouhých peripetiích, že ve hře byly nějakým způsobem hormony. Zkuste se případně zeptat i na tuto možnost.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2015 13:15 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

pajajs
Tak kdyby tam byla nějaká bakterie, tak by to odhalili na tom ústavu, kde dělali rozbor moči ne?
Proč by to tam měli odhalit?
No tak krmíte granule, to co popisujete s tim vetem zni dost prapodivne nebo mozna jen neuplne...k tomu fakt enni co rict...teda je, ale bude to na stejny urovni jako kdyz si baby povidaj na pavlaci o tom, v cem dela Putin a Obama chyby.

corgi
Mně to celé přijde, že bych asi šla k nějakému pořádnému vetovi
tak tak nejlepší zůstat doma.

Zkuste se případně zeptat i na tuto možnost.
Jasny, nejlepsi je vetovi, kterej vlastne ani nevi co a proc dela nabidnout nejakou vlastni diagnozu, to se pak hnedle lepe medikuje.

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2015 14:20
- Nahlásit

zbrnd

Jasny, nejlepsi je vetovi, kterej vlastne ani nevi co a proc dela nabidnout nejakou vlastni diagnozu, to se pak hnedle lepe medikuje.

píšu to proto, že tohle asi málokoho napadne - myšleno i veterináře. A pokud se vyloučí vše ostatní ?. Oni tehdy byli už úplně zoufalí, navíc to byl dospělý pes, takže louže byly opravdu loužemi.

pajajs
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2015 18:12
- Nahlásit

Tak na RTG nakonec nejdeme, vet. volal, že po konzultaci to na ledviny nevypadá. Zítra jdeme na odběr krve + má pro nás nějaký přípravek. Moč má prý lehce zásaditou, takže je tam prý možnost výskytu kamínků..
Jinak k těm granulím. Dlouho jima krmit nebudu, chci vyzkoušet BARF. ;)

corgi
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2015 18:47
- Nahlásit

pajajs
Proč "prý" lehce zásaditou? Máme pracovní týden, jděte do nejbližší lékárny a kupte papírky na diagnostiku moči. Já bych se nespokojila s tím, že mi vet řekne, že papírek "něco" ukazuje a dá mi "nějaký přípravek". Jaký přípravek, co je v něm za účinnou látku, jaké onemocnění léčí?

chci vyzkoušet BARF
Super, ovšem nejdřív by bylo dobré znát přesnou diagnózu psa....

worick
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2015 11:18
- Nahlásit

pajajs
Mluvíme tady o čtyřměsíčním štěněti Dost těžko si představit, že má močové kameny. Pokud ano, je něco hodně, ale hodně špatně a troufám si říct, že u čtyřměsíčního prcka, tohle nejde dostatečně zprasit ani stravou, to fakt nevím, čím by jste ho museli krmit. V tomto případě je problém pravděpodobně někde jinde, třeba jak píše PetraK A rozbor krve snad udělám hned(tedy veterinář) pokud tápu, hlavně proto, aby vyloučil či potvrdil problém s ledvinama..

pajajs
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2015 15:32
- Nahlásit

Tak krev je v pořádku, pije normálně. Dostali jsme akorát brusinkové tablety CystoPro. Zřejmě se ještě pořádně nevyléčil zánět, takže vet nás chce vidět za 14 s močí. (až mu přestanou účinkovat ATB.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2015 13:09 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

pajajs
a zánět čeho to je?
Dostali jsme akorát brusinkové tablety CystoPro.
to je od něj hezké, že myslí na prevenci

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání