| Autor |
Zpráva |
ceridwen
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 21:48
- Nahlásit
Prosím, nevíte, zda dávat psovi roztok proti blechám a klíšťatům i nyní, mimo sezónu? Dáváme mu Frontline... Kontakt se zablešenými psy nepředpokládám... děkuji!
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2015 06:22
- Nahlásit
ceridwen, "mimo sezóna" zatím není, naopak teď zase začínám tahat klíšťata kocourům, zatímco přes léto byl klid. Výskyt klíšťat je už v podstatě celoroční (já měla klíště v lednu), záleží na počasí.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2015 15:14
- Nahlásit
Neumi
Od června nemá ani jeden z mých psů, ani venkovní kočka nic chemického. Tahali jsme z nich za tu dobu dohromady asi 3 klíšťata. Nevím, jestli je letos šťastný rok nebo co, ale moje nechemizující srdéčko plesá. Doporučila bych ceridwen zvážit "mimo sezónu" přírodní boj, až při jeho nedostatečné funkčnosti zahájit chemickou válku.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2015 16:06
- Nahlásit
Od června nemá ani jeden z mých psů, ani venkovní kočka nic chemického
mí také ne a (alespoň u nás) je to už x let typické - první vrchol duben,květen, druhý září, říjen (plus mínus).
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2015 17:14
- Nahlásit
Ja taky od leta bez klistat, zato zas mam ten svrab, nevite co s tim? Me rikali, ze ti svabi ten svrab prej sezerou no ale zatim se k tomu moc nemaj.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2015 17:46
- Nahlásit
nevite co s tim?
utratit
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2015 18:51
- Nahlásit
hlavne typickej blechac u nas je jezek, takze kdo vi, ze jeho psi prichazi do kontaktu s jezkem nebo proste ma zajezkovano, tak bych to taky nepodcenovala tu "mimo sezonu", ale zas jak pise corgi, mimo sezonu treba neco prirodniho, bud prirodni pipety nebo nejaky levandulovy oleje, doma smichani eteraky v rozprasovaci pred prochazkou... prece jen uz to riziko je vyrazne nizsi, mnohne minimalni
ale letos uz asi bohuzel davat zacnu, protoze jarni boj s blechama byl narocnej jak psychicky, tak financne a ty psi nakonec schytali vic chemie, nez kdyby tu pipetu v zime preventivne dostali (mozna )
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2015 08:29
- Nahlásit
cernej caj
jj, o víkendu jsem dala pipety na psy i kočky, protože už přes tejden vyhazuju ze dvora ježka a když ho psi hodinu obskakujou než si toho všimnu, tak bleší invazi fakt riskovat nebudu, ten tvůj popis mi stačil
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2015 08:40
- Nahlásit
Neumi
to ne, kdo by vas tu vsechny pak obohacoval...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2015 19:46
- Nahlásit
Maya
ses zla
ja budu davat ted jen timovi, u feri je to asi zbytecny i krz zatezovani po operaci
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2015 22:55
- Nahlásit
cernej caj
jj, teď po operaci určitě ne
|