| Autor |
Zpráva |
grimmh
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2014 13:55
- Nahlásit
Grasulka
Myslím na vás a budu držet všechny palce co mám♥
Držte se!!!!!!!!!!!!!!
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2014 14:12
- Nahlásit
Grasulka
také moc držím palečky
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2014 14:43
- Nahlásit
Grasulka
Bude to dobré! Určitě to zvládnete, hlavně v klidu a nepospíchejte na ní.
Držím palce!
|
Grasulka
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2014 19:10
- Nahlásit
Moc všem děkuju za podporu! Už to má...těsně pod lokýtkem. Zatím ještě spinká, máme léky na bolest...musí mít krunýř, myslím, že ho nikdy neměla... dle veterináře se má jít napít sama...s jídlem totéž, kontrola 22.11. ...myslíte že je to ok???...že si sama dojde napít?
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2014 20:19
- Nahlásit
Grasulka
No, přistupujte k ní s citem... Jasně, že ji nemůžete litovat, ale zase být úplně tvrdá, no nevím... Já osobně bych jí prostě přinesla misku s vodou, i jídlo. S tím, že dojde sama bych počítala až zítra, ale rozhodně bych to nevyžadovala.
Jak to vůbec vypadá? Má obvaz nebo nic?
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2014 20:24
- Nahlásit
Říkám to proto, že každý pes reaguje na anestezii jinak...
Můj pes je tvrďák a hodinu po probouzečce sežere celou misku a už už se sápe, aby se nějak postavil (byť byl vždy v anestezii kvůli operaci kyčle...).
Fenka se mi po kastraci, která byla taky ráno, nažrala až večer. Sice chodila už odpoledne, ale jíst nechtěla.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2014 20:48 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
Grasulka
musí mít krunýř, myslím, že ho nikdy neměla..
Myšleno klasický satelit? Hm, ten bych jí nedávala. Bude se učit chodit po třech a ještě s tou šíleností na krku.. Koupla bych jí límec Comfy Collar.
Ad voda, první den určitě přinést. Bude blbá po narkoze. Jíst podle mě nějak moc nebude, dala bych max pár piškotů. Nějaký postroj máte? Asi bych jí prvních pár dní pomáhala. Je po poměrně náročné operaci a ještě bez nohy, nemůžete od ní přece čekat, že bude skákat přes kaluže.
EDIT: A to teda upozorňuju, že nejsem žádnej cíťa. Kastrujeme u nás jak na běžícím páse a psy po operaci beru jako každodenní rutinu. Ale zase odcamcať pocamcať.
|
Grasulka
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2014 13:02
- Nahlásit
Zdravím lidičky!
Dolinka se zatím drží, i když jí to moc bolí, to poznám. Dávám léky na bolest, včera byla i při chuti, udělala jsem jí silný kuřecí vývar.
Chodí docela dobře, byla zvyklá chodit po třech, ale vadí jí ten krunýř, dnes jsem jí koupila na radu Impact jiný, myslím, že to bude snášet daleko lépe, díky moc!!! Špatně se jí s nim pije, zatím dostává stříkačkou, ale žere normálně...tak nevim.
Pahýl vypadá docela dobře, nic nevytéká, ale nemá to nijak zavázané a občas se o něj opře...což bolí
Už aby bylo za 14dní a měla to chudinka za sebou..
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2014 13:07
- Nahlásit
impact
Ten límec to vypadá dobře!
To asi využijem po operaci.
|
Grasulka
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2014 13:21
- Nahlásit
Já teda sehnala trochu jiný, ale mnohem lepší, než je ten klasický. Tohle je vypolstrovaný límec bez kornoutku...stál 500kč.
http://www.zvire.cz/ochranne-limce-0_772.html?kat= 772&fil=2&tri=false&s=&PHPSESSID=8ebfb406f27496981 0c0ae25c41bf843
|
impact
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2014 14:00
- Nahlásit
Grasulka
Ten nafukovací právě slouží i jako polštář při ležení. U nás jsou s ním čuby děsně spokojený. Ještě máme tenhle, ale ten moc nedrží. Každopádně klasický satelity už nepoužívám vůbec.
Tož držím ťapky, ať to zvládáte bez problémů.
ssshhhhh
Rozhodně se vyplatí investovat. A někde v inzerci jsem zahlídla k prodeji i použitý, takže si myslím, že nebude problém ho pak třeba poslat dál.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2014 14:22
- Nahlásit
Grasulka
Dík moc za link, ten klasickej kornout je fakt hrozná věc a my sice nebudem mít nějaký extra zákrok, ale je důležitý aby si to nerejpala.
Celkem mě teda zaujalo i tohle: http://www.zvire.cz/ochranne-limce-limec-ochranny- nafukovaci-boobooloon-vel-xl-3310_772.html?PHPSESS ID=8ebfb406f274969810c0ae25c41bf843
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2014 14:24
- Nahlásit
impact
jj, nafukovací se mi moc líbí!
On i ten klasickej trychtýř stojí pár stovek. A když už pořídím něco lepšího, tak si to nechám, člověk nikdy neví, kdy se bude hodit.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2014 15:39
- Nahlásit
Ještě mě napadá že myslím že Eninka ( ??nejsem si jist) použila a koupila takovej ten límec na krční páteř pro lidi, snad byl z lékárny a nebyl moc drahej...ale nemám čas to hledat v diskuzích. Jen si pamatuju že říkala že fungoval skvěle ..
|
impact
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2014 17:37
- Nahlásit
ssshhhhh
Ten Comfy Collar je nafukovací, plus je v takovým koženkovým obalu a na suchej zip (ve smyslu pásku). Velmi dobře drží na krku. Ten BooBooLoon je k prdu, to nafoukneš a už ho těma sucháčema (jsou to jen takový pidi kolečka) nesepneš tak, aby opravdu držel. Pes, kterej bude proti límci protestovat, si ho normálně svlíkne. Mám oba, vím.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2014 17:41
- Nahlásit
impact
Super, dík za tip, mě ani nejde, že by si ho sundavala, ale o to, že s klasickým límcem se "zapíchne" do země a nechce se ani hnout, čumí na zem, hlavu skloněnou a vypadá jak stolní lampa a je chuděra zmatená. Navíc v tom nemůže vyskočit na pelech ani pořádně do misky s vodou.
Vůbec jsem netušila, že existujou takovéhle alternativy.
Akorát nevím, kde koupit, je tohle ono? http://www.veterinahrusice.cz/produkt/krmivo-pro-p si/comfy-collar-4
|
impact
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2014 18:18
- Nahlásit
ssshhhhh
Jj, to je on. Týý jo, na jakýho psa to máš? My máme na raslíky a stál pětikilo teda.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2014 18:28
- Nahlásit
Máme vořecha, 25kg, kolem krku 40cm, tak nevím, zda tu trojku nebo čtyřku velikost
|