| Autor |
Zpráva |
Mirikiri
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2014 20:55
- Nahlásit
Dneska nám náhle zemřela fenka leonbergra ve věku jednoho a půl roku. Ráno běhala, jedla, hrála si s námi a přibližně za půl hodiny jsme ji nalezli bez známek života. Přitom jsme u ní žádné příznaky před tím nezpozorovali. Myslíte, že to způsobila nějaká vrozená vada? Volali jsme i policii a ta vyloučila otravu.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2014 21:12
- Nahlásit
Bez pitvy nikdo nemůže s jistotou určit příčinu...
|
Danarny
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2014 22:25
- Nahlásit
Byla s PP nebo bez?
Náhlé úhyny u Leonů se sledují, http://www.leonberger.cz/index.php?jazyk=cs&strank a=uhyny
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2014 22:28
- Nahlásit
Mirikiri
Co tak vím od lidí, co v těhle případech nechávali dělat pitvu, tak ej to obvykle srdce, ale bez pitvy se nic nedozvíte.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2014 06:27 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
Když mi zcela náhle na procházce umřel šestiletý dogák, nechala jsem provést pitvu. Její závěr překvapil i veterináře, neb vše nasvědčovalo na srdeční selhání. Zemřel na akutní oběhové selhání způsobené torzí sleziny. Prostě se mu slezina přetočila tak nešťastně, že zaškrtila jednu z hlavních cév v těle. Ani se ta slezina nestačila naplnit krví. Smrt byla záležitostí pár vteřin (vesele běžící pes udělal dva vrávoravé kroky a padnul. Ihned byl mrtvý - uměl chlapec odejít se stejnou elegancí, s jakou prožil celý svůj život. Žádná veterina, žádné děsivé rozhodování jestli už je čas...)
A pak že je torze sleziny relativně "snadno" zjistitelná a operovatelná a proti torzi žaludku vlastně pohodová záležitost...
Mám doma pitevní zprávu na vlastně úplně zdravého psa...
|