| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 16:21
- Nahlásit
Prosim o zkusenosti nekoho, kdo mel se psem podobny problem - a vyresil jej nikoliv granulovou dietou, ale prirodni stravou.
Milovane kamaradky pes - 2lety, prevzaty z ne prave idealnich podminek, v posledni dobe hodne zhubnul (z 28 na 23 kg) a zacal se projevovat i zvlastne v povaze - nervni, chvilemi agresivni. Nasledovalo dukladne vysetreni - sono, krev atd - nasla se bohuzel 50% funkce ledvin.
Prihodte prosim napady, zkusenosti - granulova dieta je skutecne posledni reseni - i proto, ze 2500,- za mesic je pro tu rodinu obrovskou zatezi. Navic je pes zvykly na "masovou" potravu, takze prechod na granule by mu mohl zpusobit dalsi problemy. Diky.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 16:25
- Nahlásit
Fifi
Kdysi dávno jsem to řešila s Kazbundou. V té době ještě granule nebyly. Byl to docela problém, dlouhodobě to bylo neřešitelné. Krmili jsme hodně jogurty, tvaroh s piškotama, těstoviny (většinou jsme je zalívali tím jogurtem, aby to vůbec sežrala, na holé těstoviny se nám vyprdla). Víc už si nevzpomínám, jsem v té době byla ještě mládě. Zeptám se mamky, ta tenkrát byla vrchní krmič, třá si vzpomene.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 16:27
- Nahlásit
Fifi
A co prostudovat složení granulovaných diet?
(Ovšem onehdá jsme tady v krmení klasickou stravou něco podobnýho řešili a zjistili jsme, že na stejnou dietu různí výrobci krmiv používají úplně odlišné složení)
Ale vyjít by se z toho dle mého dalo...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 16:27
- Nahlásit
Biluška
Bezva, zkus se poptat, dikec. Takze maso uplne do pryc? ja zkousela neco pohledat na netu ale nic moc, teda spis nic, nez moc. Kurnajz.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 16:29
- Nahlásit
Fifi
jj, nám vet tenkrát nařídil dát maso úplně pryč.
Dlouhodobě si to fakt neumím představit, to už asi spíš ty granule. Bude to hrozně nevyvážený jídelníček. Stejně - při dnešních cenách jogurtů a tvarohů...to je vyjdou i ty grancle levněji. U nás to byla krátkodobá záležitost, páč Kazbunda stejně umřela .
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 16:54
- Nahlásit
Biluška
Napsala jsem maila MVDr. Štouracovi od dog, jsem si na nej vzpomela, snad poradi.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 20:57
- Nahlásit
Fifi
Tvaroh bych já osobně nedávala, u dětí se do roku nedává tvaroh právě kvůli zátěži ledvin, i když, co jsem mrkla na ledvinové diety, tam tvaroh doporučují.
Já bych si našla lidskou ledvinovou dietu a prostě si jí poupravila pro psí potřeby
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 21:00 - Změnil/a: makrel
- Nahlásit
Fifi
Podle nejnovějších poznatků už prý ani není pravda to o tom vyloučení masa a bílkovin, ale nemůžu si zaboha vzpomenout, kde jsem to četla
Jinak nám před cca 4 lety odešel pes na ledviny a tenkrát nesměl nic jiného než speciální konzervy.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2010 06:55 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
My dostali na veterinární klinice jako ledvinovou dietu tyhle dva recepty:
Vaječná dieta, na 10 kg živé váhy
160 g vařených vajec
250 g vařených brambor
10 g másla
70 g mrkve
5 g kalciumkarbonátu
1 tbl. B-komplex
Masová dieta, na 10 kg živé váhy
100 g masa drůbežího (hovězího)
30 g vajec
10 g másla
70 g mrkve
5 g kalciumkarbonátu
1 tbl. B-komplex
Složením jsem byla překvapená, já myslela, že maso a zelenina při ledvinové dietě ne. U nás hned při další kontrole testy ledvin dopadli dobře, tak jsme zase mohli na normální stravu.
Pokud pejsek nemůže grancle, výborné jsou konzervy....jsou ale taky neuvěřitelně drahé.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2010 19:10
- Nahlásit
forum.sharpeikennel.cz/phpbb3/viewtopic.php?f=4&t= 227
Něco málo tam je
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 16:36
- Nahlásit
Fšem moc děkuju za jakoukoliv radu
Bohužel ten koho se to týká je Otík.Z pavouka už je pomalu průhlednej pavouk a o tom co dokázal poslední dobu vyvádět se snad ani rozepisovat nebudu.
Biluška
Stejně - při dnešních cenách jogurtů a tvarohů...to je vyjdou i ty grancle levněji.
Mě ne,mám možnost hodně levně nakupovat jakékoliv ml.výrobky a navíc nemám s Otou problém,že by cokoliv nesežral,spíš naopak.
makrel
Podle nejnovějších poznatků už prý ani není pravda to o tom vyloučení masa a bílkovin, ale nemůžu si zaboha vzpomenout, kde jsem to četla
Maso nám nebylo výslovně zakázané,ale jeho množství padlo skoro na třetinu,což mě strašně sere,protože teď není Oťas vůbec nasvalenej a už nebude mít bejt z čeho tak pěknej.
gabifi
Díky moc za recepty,budou se hodit.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 16:49
- Nahlásit
jablunka
Na osvalení se budeš muset vykašlat a počítat s tím, že bude hubený furt.Hlavně aby mu nebylo blbě.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 16:54
- Nahlásit
makrel
Na osvalení se budeš muset vykašlat a počítat s tím, že bude hubený furt.Hlavně aby mu nebylo blbě.
Hubenej byl a bude vždycky,ale v létě se docela pěkně obalil(jestli se tomu u něj tak dá říkat)a osvalil,ale teď je normálně seschlotina,fakt jako starej člověk.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 16:54
- Nahlásit
jablunka
a už nebude mít bejt z čeho tak pěknej.
Myslim, ze peknej nebyl nikdy, mozna lepsi pruhlednej a neviditelnej..
Ale vy to date, vymyslis mu dijetu na neviditelnou miru, ledviny se vzpamatujou a este tu bude kostitras strasit davidkojc este hooodne dlouho!
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 16:57
- Nahlásit
Fifi
Myslim, ze peknej nebyl nikdy, mozna lepsi pruhlednej a neviditelnej..
Náhodou,jak pro koho!!!
a este tu bude kostitras strasit davidkojc este hooodne dlouho!
Doufám.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 16:57
- Nahlásit
jablunka
teď je normálně seschlotina,fakt jako starej člověk
Jo, vím jak to vypadá, ale důležitější je, aby mu bylo dobře, třeba časem se to zlepší, jak psala Fifi, ale hned to nebude.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 16:59
- Nahlásit
makrel
důležitější je, aby mu bylo dobře, třeba časem se to zlepší, jak psala Fifi, ale hned to nebude.
To je mi jasný.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 17:01 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
jablunka
a este tu bude kostitras strasit davidkojc este hooodne dlouho!
Doufám.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 17:14
- Nahlásit
Fifi
Vždyť je sladký, co proti němu může kdo mít?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 21:11
- Nahlásit
Fifi
Jsem blbá, že jsem se na ty fotky podívala včil před spaním Teď se bojím jít i na záchod
jablunka
Jsem se ptala máti. Tak fakt to byli hlavně jogurty a podobné výrobky. Hlavně bylo zakázané maso. Pak jsme jí taky přidávali med, ale už si nikdo nepamatuje jestli tam měl být kvůli té dietě, nebo jestli jsme to dělali aby to vůbec sežrala
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 21:55
- Nahlásit
jablunka
Otíkovi držíme palce, je nádherně hnusnej Máš kejdu, že ti může jogurt, mě se po nich psi vždycky poserou
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 22:05
- Nahlásit
Biluška
Tak fakt to byli hlavně jogurty a podobné výrobky.
tak s tím problém nemáme.
Hlavně bylo zakázané maso.
Máme povolené,ale jen jednu třetinu dávky.
Pak jsme jí taky přidávali med,
V dietě od Šťourače je glukopur,tak si myslím,že s medem taky nic nezkazím.
Atika
Otíkovi držíme palce, je nádherně hnusnej
Děkujeme.
Máš kejdu, že ti může jogurt, mě se po nich psi vždycky poserou
Tak já musím klep,klep,klep na dřevo,s jogurtama a jinak upraveným mlíkem problém nemáme,ale když se náhodou dostanou k mlíku, tak se někdo z nich většinou pose*e.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 13:23
- Nahlásit
jablunka
Jablu, holčina na RD foře má mopsíka, co má sice nemocnej močák, ale krmila ho takhle (kopíruju přímo její text, aby nemusela tady čekat na registraci):
Za prvné bych krmila masem s co nejnižším obsahem bílkovin = kuřecí, příp. jiné drůbeží, hlavně krůta. Pak ať si koupí takový ty dvě hubený brožurky o BARFu a tam má u každý zeleniny a ovoce napsáno složení a na co je to dobrý a na co ne - tím se řídím já. Nevím z hlavy, co je a není dobrý na ledviny, ale můžu se jí doma podívat a pak ti napíšu. S těma mléčnejma výrobkama si teda nejsem vůbec jistá, jak tam píšou, ale já bych se jich spíš bála, právě kvůli těm bílkovinám...
Jinak klasika - bylinkový ledvinový čaj s medem - ale podávat max. 14 dní! A potom vřele doporučuju podávat tyhle kapky od Grešíka (klidně dlouhodobě - klasika: 3 týdny užívat + 1 týden pauza): http://www.gresik.cz/eshop/kapky-bylinn ... kapky.html - já je čubě dávám už půl roku a zdá se vše v pohodě (ale jak jsem psala - na testy jdu až teď v dubnu).
Ten zlatobýl se dá koupit i jako sušená bylinka a může z něj dělat odvar.
To je zatím vše, co tak nějak můžu poradit, doma se podívám do těch knížek a kdyžtak ještě napíšu.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 13:27
- Nahlásit
jablunka
a už nebude mít bejt z čeho tak pěknej
to si snad děláš kozy??????????????????????????????????? zkus napsat neessi,možná něco vymyslí..
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 13:37
- Nahlásit
Gerda
díky moc,Grešíka objednávám pro sebe,tak teď přiobjednám pro Otu.
davidkova renata
a už nebude mít bejt z čeho tak pěknej
to si snad děláš kozy???????????????????????????????????
já věděla,že tě to potěší.
zkus napsat neessi,možná něco vymyslí..
nechce se mi ji teď otravovat
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 13:42
- Nahlásit
jablunka
a eště ti mám vzkázat, že: ty grancle fit-croc - maj jen 19% bilkovin a jsou lehce stravitelny, tak to by taky melo byt ok
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 13:43
- Nahlásit
jablunka
nechce se mi ji teď otravovat
ale jo...nemůže furt myslet na jedno,neboj..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 14:34
- Nahlásit
jablunka
Jablůnko - držim KRÁSNÝMU OTIKOJ palce!
Jsem přesvědčená, že pravdu bude mít Fifijofka a Otik se srovná. Vím, že třeba paní Černá měla dva kocoury ledvináře,vytáhla je z toho a dneska normoš masujou - asi s nějakou úpravou, ale masujou. Otik je mladej, zvládne to.
asi nemá moc cenu se ptát jak to dělala paní Černá u koček, což? páč vim že tam je to s krmením nějak jináč.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 18:08 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
davidkova renata
ale jo...nemůže furt myslet na jedno,neboj..
myslíš švestkový knedlíky?????
Jablunka
taky držím Otíkovi všechny palce.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 21:54
- Nahlásit
jablunka
kamarádka má pséka s ledvinovou dietou.... vydrž do pondělí, to budu zpět z chaty a měla bych vědět víc
Otíkovi držím palce, ať je brzy v pořádku
|