| Autor |
Zpráva |
Brigitta
|
# Zasláno: 7 Čec 2005 07:30
- Nahlásit
Ahoj všichni,
ráda bych se zeptala, jak odnaučit štěně, aby nevzalo do pusy všechno, co mu přijde pod nos? Máme téměř tří měsíce starou fenečku. Snad jediná věc, která mě fakt štve, je to, že tak 3-5x za vycházku najde nějakou kost, kus chleba či jiné zbytky, o které se potom přetahujeme. Mám obavy, aby nezblajzla něco otráveného, nebo aby z pozřených zbytků nedostala průjem.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2005 09:07
- Nahlásit
Měla jsem stejný problém, to moje prasátko taky sežralo všechno a ještě se ve spoustě věcí vyválelo. Už jsem chtěla kupovat košík, že prostě budeme chodit jen s košíkem. Pomohl mi výcvik, dost jsme budovali zákazy. Tzn. u nás se používá na zákaz a na to, aby pes přestal dělat veškerou činnost slovo MA. Teď jsem s ní v takovém stavu, že i když je deset metrů ode a já na ní zahulákám, tak to okamžitě pustí.
|
Brigitta
|
# Zasláno: 7 Čec 2005 10:19
- Nahlásit
Jandula
Tak to Ti závidím. Máme už domluveno, že budeme chodit do psí školky. Dnes jsem si na radu pořídila místo vodítka, šňůru 5 metrů dlouhou, s kterou pejsek běhá a když něco bude chtít sebrat, tak zavelet povel "fuj" a trhnout se šňůrou. Také si myslím, že by výcvik mohl zabrat. Snad do té doby "neseže" nic, co by jí mohlo ublížit.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2005 10:40
- Nahlásit
Brigitta
Hm, mně se před měsícem stalo, že ani nevím, že něco spásla, celý týden jsem kvůli hárání jí měla na vodítku a stejně. Jeden den přijdu domů a byt v takovém stavu, že se mi až zvedal žaludek, musela jsem vyhodit koberec a ještě dva dny jsem to cítila. Průjem naštěstí trval jen den, ale i tak...
|
jana33
|
# Zasláno: 7 Čec 2005 10:54
- Nahlásit
To s tou stopovačkou je určitě dobrý nápad, ale hlavně si pamatuj, že má smysl volat fuj jen když máš šanci psa odchytit, jinak rychle pochopí, že na něj nemáš a naučí se s kořistí zdrhat, protože bude vědět, že ho nedohoníš. Já mám doma taky chodící popelnici, povel fuj zná a je fakt, že ho většinou odvolám, při nejhorším mu to vytáhnu z huby, ale čemu nikdy neodolá je smradlavá ryba. Naučil se z vody prohledávat břehy a vždycky nějakou rybu najde. Takže v úseku řeky, kde na něj nevidím a nemůžu se k němu dostat, začal nosit košík. Zatím má hysterické záchvaty, ale prostě si musí zvyknout, protože ty produkty co potom zanechává doma, z toho mám zase hysterický záchvaty já
|
Brigitta
|
# Zasláno: 7 Čec 2005 11:26
- Nahlásit
Jandula
Tak to je pěknej humáč. Průjem ještě naštěstí naše Ajda neměla.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2005 11:40
- Nahlásit
Brigitta
Připrav se, Sára taky byla do tý doby v pohodě (v úterý měla 9 měsíců) a najednou, bez upozornění atd... Nechtěla pak vůbec žrát, koupila jsem nějaký prášek (na stejný bázi jako lidská Smecta) a dietní granule... A vše bylo v pohodě...
jana33
Moje zlatíčko to nežere, ona se v tom jen a jen ráda vyválí. Akorát já nikdy nevím, jestli se válí z radosti v listí, protože to šustí nebo proto, že je tam nějaký moc dobrý parféém.
|
Brigitta
|
# Zasláno: 7 Čec 2005 11:41
- Nahlásit
Zdrhat už taky umí, potvůrka. Úplně se mi zdvihá žaludek z toho, když ji musím z tlamičky tahat ty kosti a další fujtajbly. A kdybyste věděli, jak je pěkně naštvaná.
|
jana33
|
# Zasláno: 7 Čec 2005 11:52
- Nahlásit
Hele můj labrouš začal bufetit v roce a půl. Vlastně ve chvíli, kdy k nám přibylo štěně, je zajímavý, jak rychle odkoukaj prasárny. A to vůbec nemluvím o zálibě v lidksých h...., to bych se fakt poblila. Teď jsem koupila nějaký multivitamíny a zdá se mi to lepší, nebo jsme zrovna měli štěstí a žádný hovno nepotkali. Ale když nějaký popadne, tak jdu pryč, páč to mu z držky fakt tahat nebudu
|
Brigitta
|
# Zasláno: 7 Čec 2005 11:57
- Nahlásit
jana33 Tak to Ti rozumím. V neděli se Ajda poprvé vyválela v nějakým exkrementu a i když jsem ji vykoupala, tak stejně pěkně smrděla. Někdo říká, že psi když žerou h..., tak jim nějaké ty vitamíny chybí, tak nevím ..
|
jana33
|
# Zasláno: 7 Čec 2005 12:03
- Nahlásit
No někdo říká že jo, někdo že ne, tak to aspoň zkusím. Kamarádka má chov. stanici kokrů a jí tyhle vitamíny pomohly, tak uvidím. Ale stejně si myslím, že aspoň částečně je to pro ně něčím neodolatelné, i když teda fakt nechápu proč. Tak nevím, je lepší, když hovno sežere nebo když se v něm vyválí? můžete hlasovat
|
Brigitta
|
# Zasláno: 7 Čec 2005 12:06
- Nahlásit
jana33
Ty máš kokra? My máme kříženou fenečku kokra s neznámým tatínkem. Nevím, když se v něm vyválí, tak ji akorát vykoupeš, když hovínko sežere a Ty o tom nevíš, tak je to asi "nejlepší", ale když si představím, jak mě hezky olizuje a předtím třeba zblajzla něco "šťavnatého"....
|
jana33
|
# Zasláno: 7 Čec 2005 12:09
- Nahlásit
Já kokra nemám, měla jsem (mimochodem ta byla taky expert na vyválení v čemkoli, fujtajbly nežrala, ale parfémovala se furt), teď mám labrouše a křížeńce teriéra podle chování s veverkou, netopýrem a vydrou ale mám hodně kamarádek a kamarádů s kokříkama. To víš, byl to můj první pejsek, tak mám pro ně slabost
|
Brigitta
|
# Zasláno: 7 Čec 2005 12:20
- Nahlásit
jana33
Naše Ajda je také náš první společný pejsek, naše malé psí miminko. Také mám pocit, že je to "kočkopes křížený s kozou". Jinak u našich jsme měli irského setra skvělý pes, potom dobrmana, taky děsně správnej a teď mají naši vlčáka. Není špatný, ale není to ono. Možná je to tím, že s předešlými psy jsem trávila své dětství. No, a na miminko musíme nějakou dobu počkat, tak jsme si pořídili alespoň psí. Za pár měsíců se budeme stěhovat do rodinného domku a pejska jsme plánovali, a tak nám kamarádka nabídla neplánovaně narozená štěňátka. Ajda mi padla do oka napoprvé. Byla klidnější, hned si ke mně přisedla a zapůsobila na mě věrným dojmem. Zkrátka nemohla jsem odolat čokoládové kuličce s bílou náprsenkou.
|
Markét
|
# Zasláno: 7 Čec 2005 12:41
- Nahlásit
Máme pětiměsíčního boxera a zrovna včera sme řikali že sme nikdy neviděli tolik chcíplejch krtků jako za ty tři měsíce co ho máme. Máme na ně asi štěstí a ten náš potvora se v nich hrozně rád válí. Minulý týden byl s náma na třešních a koukám že se v něčem válí, jdu se podivat a on jak mně viděl, tak ho okamžitě vzal do huby a zdrhal. No byl jetej, smrděl příšerně okamžitě se na něj slítli všechny mouchy z okolí, teď on tou svojí hubou po nich chňapal, na jednu stranu mi to bylo k smíchu, ale ta představa že s nim pojedem v autě, no bylo to chutný. A včera opět na procházce, se nám vyválel v krtkovi, tak sme ho vykoupali v rybníku a za chvíli našel chcíplou slepici a opět to samý, takže si užíváme a nemluvě o tom že vezme do držky taky každou prasečinu.
|
Brigitta
|
# Zasláno: 7 Čec 2005 12:52
- Nahlásit
Jo, jo, od té doby, co máme psa, tak najednou vidím, jakej bordel je okolo paneláků.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2005 13:20
- Nahlásit
Brigitto,
moji psi jsou taky neskuteční bufeťáci...mlaďoch je expert přes kosti, mrtvolky a jiné zapáchající fujky...ale naštěstí jsem už v této oblasti dosáhla výcvikového úspěchu...když něco mlaďoch najde, následuje "pusť" a pes plive Náš starouš zase žere papírové kapesníky, krabičky od cigaret a jiné výrobky papírenského průmyslu....Je už skoro slepý, hluchý, ale čuch má dobrý a papírky najde všude...(takže s ním ven jedině na vodítku)
Taky se vždycky rozčiluju, jaký lidi dělají bordel....není to jen kolem paneláků, my bydlíme v části s rodinnými domky a lidi jsou všude stejná prasata.
|
Brigitta
|
# Zasláno: 7 Čec 2005 13:29
- Nahlásit
Evik Ahojky, to jsem ráda, že jsi tu
Už jsem i přemýšlela o tom, že prolezu všechna křoví a prostory, kudy chodíme a vysbírám všechno, co by Ajda mohla sežrat.
Je pravda, že někteří lidé jsou pěkní hajzlové a klidně by se neštítili hodit ven něco otráveného, jen aby měli od psů pokoj.
|
Marcela
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2005 13:45
- Nahlásit
Ahoj,
sestra má 9 měsíční štěně rottweilera a nevíme si rady s tím, že požírá kamínky. Vždy nějaký vezme do tlamy a provokativně na nás kouká, co my na to. Snažíme se mu tyto nežádoucí předměty vyndavat s patřičným pokáráním, ale bohužel ne pokaždé se nám to podaří. Jídla i hraček má dostatek.
Bojíme se, aby neměl nějaké zdravotní potíže.
|
jana33
|
# Zasláno: 7 Čec 2005 13:51
- Nahlásit
Hele prolízat křoví a sbírat stejně nemá cenu, protože lidi jsou nebetyčný prasata a dělaj neuvěřitelnej bordel. My když chodíme okolo Rokytky, tak neustále nacházíme starej usušenej chleba, fakt nevím, kdo a proč to tam hází, taky to jednou za čas vysbírám, ale druhej den je to tam zas. A naši kluci ho dostávaj doma jako laskominu, tak se divěj co je na tom špatnýho, když si vezmou stejnou laskominu venku a nebudu popisovat jak je nasráno okolo Vltavy, mám pocit, že to není příroda, ale veřejný záchodky
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2005 14:39
- Nahlásit
Zrovna včera jsem si říkala, že si připadám jako sběratel odpadků. Pejsa bere do tlamy všechno na co narazí, protože ho asi baví, jak jsem z to nepříčetná. Taky učíme fuj, ale zatím je úspěšnost jen tak ze 70%. Když je na volno a rozdováděnej tak skoro nulová. Lidi jsou neskutečný hovada. U nás za barákem je hoven, jak na pastvě od krav. Dneska ráno jsem málem do dvou šlápla... Prasata. Kdyby se jim tak mohlo přenést všechno co kdy na sídlišti neposbírali do obýváku. To by byla sranda. Některejm by ani hlava vidět nebyla....
|
Brigitta
|
# Zasláno: 8 Čec 2005 07:21
- Nahlásit
To jo, taky bych jim přála, aby se bordel od nich zvenku dostal do obyváku. Asi máte pravdu, ale musím říct, že s tou šestimetrovou šňůrou mám docela úspěch. Tahá si ji za sebou a když zbliknu, že něco moc dlouho očuchává, opatrně vezmu šňůru a jdu to okouknout a když je to nějaký zbytek, houknu pořádně "fuj" a trhnu šňůrou. A je hned pěkně v pozoru a kouká, co se děje. Pochválím jí, že toho nechala a jde se dál. Jeden z dalších pozitiv je i fakt, že si se mnou venku normálně začala hrát, z čehož mám obrovskou radost. Beru jí s sebou pískací kostičku, kterou Ajdě házím, nebo ji mám přivázanou na provázku, běhám s ní a Ajda ji honí. Je to vážně psina.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2005 09:04
- Nahlásit
Brigitta
tak to máš dobrý, když ti pejsina zabírá na hračku.....Toho mého mlaďocha hračky od malička zajímaly jen doma a na procházce měl a má spoustu jiných zájmů...když už ho zajímá náhodou něco jiného než čmuchání a myšičky, pak je to žrádlo - ňamky co schovávám v kapse.... Když jsem toho svého čudlu učila, aby ulovené myši nežral (on je v lovu myší zatraceně úspěšný), dělala jsem i takovou kravinu, že jsem ty myši "vyměňovala" za pamlsek... To ale nedělej, není to správné......Mně to naštěstí zafungovalo, takže teď už mi pes pustí z tlamy všechny ty srágory na povel a už stačí jen slovní "pochvala" typu "tak je to fajn, jdem dál"....
|
Brigitta
|
# Zasláno: 8 Čec 2005 09:42
- Nahlásit
Evik
Prvně včera. Víš jak velkou radost jsem z toho měla? Obrovskou. Lítali jsme po venku jak blázni. Jo, tak z pusy nepustí vůbec nic. To jí všechno musím z tlamičky vyndávat, což je také síla.
Chtěla jsem se Tě Eviku zeptat, jak to chodí na cvičáku? V pondělí začnu s Ajdou chodit do psí školičky na cvičák a vůbec nevím, jak to tam chodí.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2005 12:13 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit
Brigitta
na opravdový výcvik má Ajda ještě dost času, choď s ní do té školičky, jak jsem už dříve psala, cvičák běžte omrknout v rámci socializace ...
Jinak to na cvičáku většinou chodí tak, že jsou dvě skupiny - začátečníci a pokročilí...každá skupina cvičí v jinou hodinu....Každý cvičák si výcvik organizuje podle svého....Někde se cvičí hodinu v kuse...někde třeba dvě s několika přestávkami, kdy si pes může s pánem hrát či odpočívat v kotci.....
Psovodi by měli být rozděleni do menších skupin pod vedením výcvikáře (čím míň psů ve skupině, tím líp, protože, když se např. cvičí aport či přivolání, jde vždy jeden a ostatní čekají, až na ně přijde řada..., ve velké skupině se pak psi nudí a pokud je páníček nedokáže něčím pořádně zaujmout, dělají potom blbosti a o výcvik ztrácí zájem...)
V tom základním výcviku se cvičí poslušnost (přivolání, polohy- sedni, lehni, vstaň) a ovladatelnost na vodítku - chůze u nohy (povel "k noze") , cvičí se i aport a třeba drobné překážky (do roka by pes kvůli kloubům neměl skákat žádné výšky, ale jen třeba nízké prkýnko, aby se naučili rozuměn povelům "vpřed" a "zpět"), pokud má cvičák kladinu (to je taková širší lávka) tak se chodí po ní, aby se psi naučili nebát výšek.....no to všechno uvidíš, až si nějaký cvičák vybereš.
Rozhodně se ale podívej nejdřív na víc cvičáků a choď potom tam, kde se bude nejvíc líbit Tobě i Ajdě....kde se budou chovat ke psům s citem a láskou. Ono bohužel existují i cvičáky, kde se cvičí metodou hrubého nátlaku a psi vychovaní tímto způsobem jsou vlastně jen chodící trosky bez vlastní osobnosti....Tak hodně zdaru při výběru
|
Brigitta
|
# Zasláno: 8 Čec 2005 12:24
- Nahlásit
Evik
Myslím, že by to mohlo být dobré. S pánem jsem v úterý mluvila a právě on mi poradil, jak odnaučovat Ajdu "bufetit." Myslím, že jde hlavně o to, abychom mohli s někým fundovaným mluvit o tom, co a jak učit, co je normální a co ne. Nechci nic lámat přes koleno, ale chci aby Ajda nerostla jak dříví v lese. To víš, líbilo by se mi, kdyby se Ajdě třeba líbili agility, že bychom se na tom vyblbly obě, ale uvidíme, co jí bude sedět.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2005 13:00
- Nahlásit
Brigitta
víš co, když jsi úplný začátečník, ještě neovlivněná cizími názory, podívej se na stránky http://erbak.com/artemis.....to jsou stránky pana Desenského, který je odborník přes psí chování....pročti si tamní poradnu a uvidíš, že ti to hodně dá.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2005 13:01
- Nahlásit
u toho odkazu si musíš smazat všechno, co je za slovem "artemis" nějak mi to ten odkaz vzalo blbě...
|
Brigitta
|
# Zasláno: 8 Čec 2005 13:09
- Nahlásit
Evik
Děkuju, hned to zkusím.
|
evina
|
# Zasláno: 4 Zář 2005 21:50
- Nahlásit
To jsem ráda že nejsem sama kdo má bufeťáka.Můj 3.měs.prcek miluje hovínka(ta co je u nich kolikrát i papír).U pejsků před ním pomohlo když jsem jim dala párkrát syrečky a byl klid.Na tohohle to nějak nezabralo,takže házím klíče nebo kovový obojek po psovi.Naštěstí rád aportky,takže si hltne a letí pro aportek.Vždycky si říkám jak je to nechutný když přiběhne se smradlavými fousy.Jedna paní mi povídala že pejsan se pustil do h.... s červíky a jelikož to byl boxer,tak mu ty červíci lezli v záhybech na hubě.Fakt nechutný...doufám že se nikomu neudělalo špatně
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2005 16:35
- Nahlásit
evina
taky jsme zvyklí na ledacos moje teta (bydlí na vesnici a nemají plot) měla čubinu NO, která byla strašně hodná, poslušná, ale měla jednu nectnost....pravidelně tetě domů tahala odevšad mršiny čehokoli...Dokud to byly myši či veverky, dalo se to snést, ale jednou přitáhla celou mrtvou už hodně rozloženou srnu a teta musela celý dvůr desinfikovat (čuba to děsně roztahala) a fenu v té desinfekci celou vykoupat.. takže nějaké lejno s červíkama....to ještě nic není
|
Brigitta
|
# Zasláno: 8 Zář 2005 11:47
- Nahlásit
Evik
Tak to je síla. Musím se pochlubit, že naše malá už na povel "fuj" téměř ve všech případech pěkně plive.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 11:57
- Nahlásit
Evik
Chachááá, s tetou soucítím. Já si totiž ty mršiny, co mi psi nosí, musím od nich převzít do ruky a ještě je za to pochválit. Na druhou stranu mám pak jistotu, že na zkouškách mi pes neodmítne vzít trošku zavánějícího zajíce nebo bažanta, protože je zvyklý na daleko větší humus Jo, lovecký výcvik není pro přílišné estéty
|