Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Progesteron x příroda
Autor Zpráva
Meddy
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 08:13
- Nahlásit

Mám dotaz a prosím, pokud máte někdo zkušenosti, podělte se ) Je podle vás možné, aby fena zabřezla, i pokud vám veterinář řekne, že už bude možná pozdě (podle progesteronu to bylo okolo 30) ? Fena totiž měla vulvu akorát na krytí, růžovoučký výtok, nateklá, vyhledávala psy,ocas na stranu, psi jevili zájem atd. ( krytí vycházelo na 11 den)

Prostě "podle přírody" by mělo být vše v pořádku, ale progesteron tvrdí, že už je pozdě... tak nevím, čemu věřit.

ati
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 08:20
- Nahlásit

Meddy
Je to docela možné, mojí feně určil vet jako ideál, 11.den podle mě blbost, fena ještě krvácela, nechtěla držet. Podle mě se mělo krýt až 18.den Příště jedu podle přírody a né progesteronu, ušetřím si nervy a feně taky.

Meddy
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 17:47
- Nahlásit

Tak nikdo nic ?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 17:58 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Meddy
Poslední zkušenost mám takovou - nebyla to moje fena.4.den hárání,krev tmavá.Psy začali vyvádět a tak se šlo raději na progesteron i když chovatel čekal,že tam nebude zhola nic - a ejhle fena měla 10 ng hodnotu progesteronu!!!.Následoval okamžitý odjezd za psem do zahraničí.Krytí proběhlo úspěšně,fenka čeká početný vrh.Kdyby se dalo na přírodu ,tak by nikoho nenapadlo z toho ,jak vypadala krev a z krátkého trvání hárání,že je čas.Až progesteron přesvědčil...
Moje fena byla dvakrát kryta dle progeteronu 12. a 13.den ,psa vzala vlažně.Teprve 18. den vyváděla a dávala najevo chuť k páření - když už byla i podle vyšetření zavřená.Vždy měla plný vrh.
Ne každý má po ruce krycího psa,který by indikoval správnou dobu a pokud jedete za ženichem daleko,tak tamk taky můžete být zbytečně - moc brzo nebo s křížkem po funusu.

ati
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 18:32
- Nahlásit

Zuzana T
mě výsledek progesteronu zklamal, nikdy jsem na něj nespoléhala,vždy jsem přesně věděla kolikátý den feny háraj, a vždy plné vrhy,letos poprvé jsem chtěla na jistotu s importovanou fenou za zahraničním psem, proto jsem dělala test. Bohužel fena nezabřezla. I když mám podezření spíš na to že test byl udělán baj očko, protože jsem čekala dva dny, vet stále nemohl výsledky najít a pak jen po telefonu řekl at druhý den jedem,tak mi to přišlo velice podivné.Takže příště pokud progesteron určitě né na klinice v Plzni

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 19:20 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

ati
Jesti spíš jak progesteron,nezklamali veterináři,protože co veterinář,to jiný přístup.
Já dojdu ráno v osm hodin na krev a ve tři odpoledne vím výsledek správně v nanogramech.

Ebony
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 20:04
- Nahlásit

ono záleží, kde si necháte progesteron udělat a přesně, jak tomu taky veterinář rozumí...co jsme jeli do zahraničí, tak 21. den hárání! na progesteron, ale fena měla 9 štěňat na jedno krytí
necháváme si dělat ve vojenské nemocnici a vychází to naprosto spolehlivě

co k nám jezdí feny na krytí, tak pes po fenách, co mají progesteron, úplně šílí, a mnohdy mají ještě červenou krev a nechtějí se krýt, a zabřeznou v pohodě... a kolikrát přijela fena na přírodu...a sotva ji nakryl...

ati
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 20:22
- Nahlásit

Zuzana T
fakt mě to naštvalo, protože jsem o štěňata velice stála stejně tak majitel psa, bohužel krytí nemůžu opakovat protože psa v neděli otrávili

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 21:01
- Nahlásit

ati
To je mi líto.O tom ,jak tomu který veterinář k tomu přistupuje píši proto,že při našem 1. krytí v Holandsku jsme vyšli naprázdno - bylo totiž brzy - vetrinář mi řekl hladinu prog. v nanomolech místo v nanogramech.
Kamarádka má krycí psy a je poslední dobou naštvaná na názory veterinářů,protože feny přijíždějí nepřipravené,někdy brzo,ale také pozdě - když jim kupříkladu říkají,aby čekali až zesvětlá krev.Každá fena je jiná,progeteron ale hovoří jasně/ pokud je dobře zpracovaný!!!/.

Meddy
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 21:17
- Nahlásit

Ideální asi je, když je veterinář zároveň i chovatel. Dneska jsem se jiné paní veterinářky (chovatelky) ptala, jestli při hodnotách kolem 30 ng je na krytí pozdě a ona řekla, že ne, že naopak její kamarádi-chovatelé nekryjí, pokud není progesteron alespoň 25. A že hlavní je, jestli pes měl o fenu zájem a fena o něj taky a nechala se nakrýt.

Martík
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 09:05
- Nahlásit

ati
GRINGO?

ati
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 09:44
- Nahlásit

Martík
ano

Martík
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 11:35
- Nahlásit

ati
to je mi líto byl to krásný pes. Taky mám rtw tak soucítim s majitelem

ati
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 11:43
- Nahlásit

Martík
Christian je navíc neskutečně hodný člověk, já byla úplně v šoku z jeho chování. Jak se choval ke psum, naše Ati se z něj mohla pominout, asi se jí líbil víc než pes.

ati
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 11:45
- Nahlásit

Martík
Christian bude posuzovaz Speciální výstavu RTW v Lukášově(Jablonec) tak snad se sejde dost psů

Martík
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 11:48
- Nahlásit

potvůrka. Ta moje taky hrozně zbožňuje chlapy. S Gringem je to neštěstí a je ho velká škoda. Tohle někdo udělat mojí kočičce tak nevim co bych dělala... Hlavně co bych udělala tomu člověku!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání