| Autor |
Zpráva |
Hanulaov
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2008 22:42
- Nahlásit
Tápeme v orientaci v krmivech - poradíte?Máme fenku cairnteriera, 3 měsíce, v dospělosti by měla mít cca 7,5kg.Od 10 týdnu jsme krmili Proplanem junior pro malá plemena, ale špatně jedla, tak jsme přešli na Eukanubu junior small.Začala jsem pororvnávat složení a překvapuje mě, že Proplan i Eukanuba jsou označována jako kvalitní krmiva, přestože obsahují jen asi 15% masa, zbytek obilí, soja atd. Zhlediska kvality jsem se přiklonila spíš k Acaně (60% masa) nebo Orijenu (70% masa)....Tak jak to s tou kvalitou vlastně je? No a druhý můj brouk v hlavě je o dávkování: Proplan uvádí pro věk naší Saši denně 60-120g, Eucanuba 195g, přitom obsah tuku mají naprosto shodný. Jak může být tak velký rozdíl v dávkách?!!!Podle tabulek Eukanuby psa silně podvyživujeme, protože ona sní denně tak max. 120g.Tak nevím, čím vlastně krmit a kolik krmit
|
Hanulaov
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2008 23:00
- Nahlásit
Teď jsem na jiné fóru zjistila, že údajně po krmivu, které obsahuje beta karoten, psi tmavnou. Naše kernice je zlatá s černým žíháním a já tajně doufám ,že ono žíhání časem zmizí....
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2008 23:13
- Nahlásit
Hanulaov
Zhlediska kvality jsem se přiklonila spíš k Acaně (60% masa) nebo Orijenu (70% masa).
pozor, ani jedno z tychto krmiv neobsahuje taketo precento masa, to je omylaa uplne zavadzajuca informacia. nenechaj sa oblbnut sice zrucne vyrobenou, no zial, dezinfomujucou reklamou
že údajně po krmivu, které obsahuje beta karoten, psi tmavnou.
praveze sa majitelia ciernych psov skor stazuju, ze im z toho hnednu
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2008 13:26 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
Hanulaov
Eukanubu ani Proplan nedoporučuju, složení je, mírně řečeno, nic moc. Já osobně nejvíc věřím ANF holistické řadě (kachna nebo ryba)... Krmím tím už cca rok a jsem spokojená, čubina také... Jak co se týká složení, tak "odpadů" a Beďuli chutná... kdyby jsi chtěla "vzoreček" poslat, odsypu a ráda pošlu Pokud se chystáš na výstavu do boleslavi, třeba jen na kukačnu nebo soutěžit, ať už teď nebo až v srpnu, bude tam stánek mimo jiné s ANF... (přivedla mě k tomu známá co má zverák a jezdí i po výstavách, sama tím krmí RR)
|