Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Jak si mám vysvětlit jeho chování?
Autor Zpráva
rain
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 14:16
- Nahlásit

Dneska ráno se nám stala taková zvláštní věc. Já se chystala do práce, přítel chtěl odejít ven se psem. Obouval se v chodbě a volal na psa (šesti měsíční pit). Ten seděl se mnou na gauči a i když už určitě potřeboval ven, ani za nic nechtěl jít, jenom se směrem do chodby díval. Když nereagoval ani na několikáté zavolání, přítel došel až před obývák a mával s vodítkem, nato pes seskočil z gauče, doběhnul do půlky pokoje, otočil se na mě a vrátil se z5 (několikrát, buď vyskočil za mnou nebo mi lehnul k nohám), občas kniknul. Když jsem ho víceméně "dotlačila" do chodby aby dostal obojek, dvakrát si učůrnul (nevím jestli měl snad strach nebo nemohl vydržet? minimálně měsíc se mu to nestalo, už ani z radosti). Vůbec jsme nechápali co se děje. Nevím jestli mě tam nechtěl nechat, nechtěl jít s přítelem, nechtěl aby se "smečka" rozdělila, měl strach jít do chodby nebo z přítele (ale to nevím proč by měl mít). Pak už bylo věechno zase úplně v pořádku, vyšli ven, pes se vyvenčil, šmatlal si to u nohy... Co se mohlo stát a jak v takové chvíli reagovat?

aren
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 14:18 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Buď nějaká špatná zkušenost venku (hledění do chodby), nebo chtěl jít raději s Tebou (líhání k Tvým nohám=hledal u Tebe útočiště).

rain
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 14:31
- Nahlásit

aren

No, on hleděl do chodby hlavně proto že odtamtud na něj přítel volal, ale prostě nechtěl jít. Včera jsem s ním byla celý den já a všechno ok...

reneeska
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 14:33
- Nahlásit

Taky máme zkraty, ale spíš že řeknu jdeme, ukážu bojek a una cyhtne záchvat že jakože se rozbehne za mnou ale otočí to a frnkne rozjařeně zpět na pohovku a čeká a blbne .... Nebo někdy nechce jít, ale už ví že musí, jinak si pro ni stejně dojdu a odtáhnu ju ven (předně jak u vás, od dveří už jde, venku normál, dom dojde jakoby nic a pohoda).

Sijes
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 14:38
- Nahlásit

rain
já to beru tak, že u mě je to, že ví kdo je pán. Pokud jsem doma, taky dělá "scénky" s odchodem ven.Pokud nejsem, tak je šťastná, že ji někdo veme ven a nepřemýšlí nad tím. Nevím, jak máte rozdělenou péči o psa, kolik s kým tráví času.

aren
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 14:38
- Nahlásit

rain
Včera jsem s ním byla celý den já
Tak bych řekla, že pejskovi se to včera líbilo a chtěl zase to samé

nika00
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 14:40
- Nahlásit

rain
tohle dela muj pes, kdyz proste nechce napr z postele, z pohodli, nebo ode me....obvykle se u toho na me jeste tiskne, jako aby ho tam odtud nikdo nedostal....
to pocurani bych soudila bud z toho ze to nevydrzel, nebo se bal pritele?? neceho venku??
nestalo se neco, napr nedostal od pritele venku?

rain
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 14:45
- Nahlásit

nika00

Fakt si nejsem ničeho takového vědoma, kdyby "dostal" tak maximálně výchovný pleskanec, na něj zabírá spíš zvýšit hlas, takže to ani není třeba a s tím řvaním to taky nepřeháníme
Takže asi spíš jenom blbnul a nechtělo se mu z pohodlíčka.... Na druhou stranu, to mě taky ne, takže se mu ani nedivím

nika00
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 14:47
- Nahlásit

rain
tak se mu asi fakt nechtelo... jak rikam muj pes tohle dela celkem bezne...protel vola a mava s voditkem a on dela jako ze to vubec neslysi, nevidi a macka se na me...kolikrat ho pritel zkusil i vzit do naruce ode me...a on se uplne drzel jak maly dite

rain
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 14:47
- Nahlásit

Ale byli jsme z toho celkem vykulení, z ničeho nic začal takhle vyvádět...

nika00
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 15:01
- Nahlásit

rain
mozna taky treba i trochu zkousi, kam az muze zajit...

rain
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 15:38
- Nahlásit

nika00

Tak jako tak se tomu nevyhnul....

Walda
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 22:59
- Nahlásit

rain

pes seskočil z gauče, doběhnul do půlky pokoje, otočil se na mě a vrátil se z5 (několikrát, buď vyskočil za mnou nebo mi lehnul k nohám), občas kniknul

Nechtěl ti něco říct, s čím sis to vůbec nespojila? Není ti něco?

rain
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 07:15
- Nahlásit

Chmmmm, no já teda žiju v přesvědčení že není.......

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání