| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 09:35
- Nahlásit
Tak jsem včera hrabala na nové zahradě listí ještě z minulého a snad i předminulého roku, odvezla jsem čtvery kolečka a vyčistila jsem snad jen 4 metry. Pod listím jsem místo trávy objevila mech, plevel a nějaké klíčící kdovíco. Když se psi rozběhnou a skáčou, zůstavají krátery jak po bagru. Budu potřebovat trávník.
Nemáte někdo zkušenost, jaké osivo bude nejlepší-samo po ošetření půdy, s tím si poradím. Existuje něco, co by fungovalo líp, než standartní "hřištní směs"? Potřebuji něco hodně odolného, rychlerostoucího (sekání nevadí, máme velkou sekačku). Strejda google mi trávu nenašel.
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 09:45
- Nahlásit
Po mých zkušenostech -tak jedině beton.
Ale ted vážně ,já mám na dvoře takovou tu volně narostlou směs která sestává odolnější velmi častým sečením a taky tím že když je mokro tak prostě psi nepouštím. a nebo je pouštím po dvou .Ale i tak jsou tam krátery,tunely,zákopy.JJo a uklid mě čeká taky a no hruza.....
|
monika
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 11:11
- Nahlásit
Mucholabka
no nevím, já to něco sháněla loni, holky když běhaj tak jim od zadních lítají kusy země. Nesehnaa jsem nic a nikdo mi nebyl schopný poradit.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 11:38
- Nahlásit
monika
Napadá mě zatravňovací dlažba na celý pozemek
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 11:41
- Nahlásit
Mucholabka
Mě kdysi kdosi radil na cvičák golfový trávník. Prý je absolutně nejodolnější. Takže hledej směs pro golfová hřiště.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 12:35 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Mucholabka
Napadá mě zatravňovací dlažba na celý pozemek
To jo, ale radši tu plastovou. Trávě se v ní líp daří. Betonová hrozně vysušuje půdu.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 12:36
- Nahlásit
Fajka
To abyste mě někdo podarovali. Třeba aren, když ona všecko zadarmo. Přece na tom nemůže nikdo vydělat, když to mám pro psa, ne?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 12:37
- Nahlásit
Mucholabka
|
aren
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 13:44
- Nahlásit
Mucholabka
Si to zase nevysvětluj, jak potřebuješ. Ty máš prodělávat, když je to pro Tvé psy, kdyžuž.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 13:47
- Nahlásit
Jinak myslím, že po zatravňovací dlažbě by se psům blbě běhalo a polehávalo. Bych se smířila s tím, že některé místa budou vyšoupané dohola, případně pak bych dala kus betonové dlažby na ty nejužívanější místa a zbytek ať si plundrujou, příroda je mocná, někde se tráva udrží.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 14:00
- Nahlásit
aren
Teď vážně. Zatr. dlažbu né, není měkká jako travička. Beton-všechno jen to ne, beton nesnáším nedělá mi problém trávu udržovat a sekat, občas doplnit. Teď tam právě mám nějaké betonové plochy a nepochopitelně uprostřed zahrady plot a všude spoustu obrubníků, takže krumpáč to jistí
A to hajzlíci čtyřnozí sedí a dívají se, jak kopu.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 14:04
- Nahlásit
A to hajzlíci čtyřnozí sedí a dívají se, jak kopu
Mucholabka
držky vytlemené a sedí a čuměj. ¨To znám, já uklízím kobry a ony tlemí.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 14:16
- Nahlásit
Mucholabka
krumpáč to jistí
Tak to Ti teda pomáhej pámbu
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 14:21
- Nahlásit
aren
Mě zajímá jen prostě typ semene, který bych měla použít, jakou odrůdu, jestli má někdo zkušenost.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 14:30
- Nahlásit
Mucholabka
Mě zajímá jen prostě typ semene
My máme parkovou směs,je to jediné co trochu vydrží.Není to sice jen tráva,ale i jetel a různé kyti,ale s tím jsme se smířili.Ale po podzimu a zimě stejně vždycky ta zahrada vypadá jak oranice,jenže se tahle směs celkem dobře sama regeneruje a samo semtam něco dosypeme.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 14:50 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Mucholabka
Jasně, já vím. Ale nevím
Nevím o ničem odolnějším, než hřištní směs.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 15:35
- Nahlásit
Kdysi jsem na netu viděla směs míchanou na míru, měla být pro extrémně zatěžované hřištní plochy, byla mastná, ale obětovala bych peníze, ale teď už jsem to nenašla. No nic, končím v práci, jdu hrabat a dělat psům divadlo.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 18:07 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Z mojí alzheimrem již notně poničené paměťové banky vypadlo dnes slovo "jílek" travina určená právě pro silně sešlapávané plochy. Třeba se dá sehnat semeno.
http://botanika.wendys.cz/kytky/K711.php
http://www.greenkeeper.cz/odrudy-trav.php?lang=cs
|
aren
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 18:13
- Nahlásit
Například zde ve směsi:
http://www.greenkeeper.cz/travni-smesi.php?lang=cs &pro=fotbal&smes=16
"Travní směs určená pro založení brankovišť fotbalových hřišť. Je složena z nejodolnějších travních odrůd jílků vytrvalých, poháňky hřebenité a lipnic lučních. Rychlé vzcházení a zapojování travního porostu, následná vysoká odolnost vůči zátěži a rychlá regenerace po poškození umožňují tuto travní směs použít ve velmi náročných podmínkách."
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 19:09
- Nahlásit
Mucholabka
taky bych se přiklonila k "fotbalovému hřišti"
|