| Autor |
Zpráva |
vidrbína
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 12:24
- Nahlásit
Jaké máte zkušenosti s tímto krmivem. Já s ním krmila jen malé pejsky do 5 kilo.Teď bych ho chtěla dát pejskům střední rasy.Je to dobrá volba?
|
venda
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 12:29
- Nahlásit
vidrbína
moje zkušenost je jen s německým ovčákem - slyšela jsem, že to je velice chutné krmivo a proto není dobré dávat ho rostoucím štěňatům, protože po něm moc rychle narostou, což neni dobré pro kostru a tak, tak jsem ho zkusila dát mojí psině, která je fajnovka nežravá a hrozně hubená - zůstala stejně nežravá a hubená... teď už tim nekrmim, ale s mym psem se to nezměnilo ani jinym krmenim...
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 12:29
- Nahlásit
vidrbína: Mě z nich pěkně srala....s prominutím (z zádnych jiných granuli nemela prujem ani pri prechodu, vyzkouseli jsme uz asi 4), koupila jsem 15 Kg, skrmila asi 4 a pak jsem to vzdala, granule udělali pá pá.....Já osobně RC fakt nemám ráda....
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 12:42
- Nahlásit
RC su priserne predrazene muckove granule konzervovane chemicky. maju masivnu medialnu reklamnu podporu, no ich kvalita ani zdaleka nezodpoveda cene.
|
ell
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 12:44
- Nahlásit
Krmim s nimi asi měsíc a zatím všechno v pohodě... malé moc chutnaj ( a to podotýkám, že je dost vybíravá). Taky by mě zajímaly zkušenosti jiných...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 12:50
- Nahlásit
vidrbína
pozri sa aj na:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/2_6507_0.html
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 12:53
- Nahlásit
vidrbína: my teď testujem Orijen a musím říct že zatím dobrýýýýýý Asi tam nebude slibovaných 70% masa, ale z těch granulí maso citíš......ale máme je zatím jen pár dní, tak uvidíme.....
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 12:56
- Nahlásit
Kreis
70% je len reklamny tah, tolko sa totiz do granule dostat neda, technologia nepusti
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 12:58
- Nahlásit
Bela Ja si to taky myslím a i ty hodnoty nejsou zrovna OK, al ejak říkám, čichneš ke granulím a cítíš maso....a pak teda i z bobečků......uvidím jak na to malá, esli bude prospívat...stejně mam v planu casem zacit varit....
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 13:00
- Nahlásit
Kreis
mna na Orijene dost zarazili tie strasne vysoke proteiny
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 13:03 - Změnil/a: Kreis
- Nahlásit
Bela: No mě na to taky upozornila známá.....ale potřebuju zkusit jiný granule, protože nevím jestli mi malá na těch co měla prospívala nebo ne, protože je má dost dlouho a furt roste.....tak je vyzkoušíme a uvidíme, bohužel jediné granule co mě ještě zaujali jsou First a tam se mi zas taky něco nelíbilo, akorát si nemuzu vzpomenout co
a ja stejně ještě sem tam přidávám konzervičky a masíčko, ještě syrový....
|
west
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 13:07
- Nahlásit
Já vám nevím, už tím jak Orijen propagují kolik je tam masa (někdo udává snad i 95%podílu) tak už tímto mě to odrazuje, protože to prakticky není možný.
Royal canin myslím že převážně vyrábějí pro malé plemena psů, akorát teda nevím jaký je rozdíl mezi krmením jezevčíka, pudla nebo yorka jak maj ty granulky pěkně rozškatulkovaný. Z mýho pohledu zase jen reklamní tah, kterej musí spotřebitel sakra zaplatit.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 13:22
- Nahlásit
west
RC maju teraz trend robit granule akoze pre jednotlive plemena (robia ja pre velke) ale podla mna je to presne to co pises: Z mýho pohledu zase jen reklamní tah, kterej musí spotřebitel sakra zaplatit.
tak ako vlstne cele RC je jeden obrovsky reklamny tah. ale asi im to s tym marketingom vychadza, lebo fakt ich kupuje silene vela ludi. Asi nevedia, co s prachmi, alebo co. A reklama je mocna carodkejka
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 13:28
- Nahlásit
Bela: Mě nepříjde RC tak drahý......výjde asi stejně jako ProPlan a jiný "superpremiovky"
|
west
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 13:32
- Nahlásit
Bela
Já právě o moc lidech co by ho kupovaly nevím. Naše sousedka má přerostlýho yorka a občas mu koupí RC kilo a dává mu to spíš jako za odměnu. Ty jediný granule on totiž sežere.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 13:33
- Nahlásit
Kreis
mozno mate ine ceny, ale u nas je RC fakt silene drahy (drahsi je snad uz len FM).
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 13:35
- Nahlásit
west
u nas prave hrozne vela ludi, co tym krmi...aj ked citam rozne fora, tak vidim, ze RC je "v mode". ale Slovensky trh je o polovicu mensi ako cesky a u nas ten vyber nieje az taky velky ako u vas. A ked sa to skombinuje s dobrou reklamnou strategiou...
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 13:44 - Změnil/a: Kreis
- Nahlásit
Bela: Tak jsem se teď koukla na ceny:
RC large Adult 15 Kg 1.399,- Kč
Purina PP Large Adult 15 Kg 1.451,- Kč
FirstMate Lamb meal&Rice 22% 18,18 Kg 1.280,- Kč
Eukanuba Dog Adult Large 15kg 1.383,- Kč
Tak first mam tady nejlevnejsi ze všech, tak nevím Ale je fakt že ja ceny granuli moc neresim, me to ted jen zaujalo, ze je podle vas RC a FM tak drahy.....jooo ten Holistic FM je drahý koukám....
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 13:52
- Nahlásit
RC large Adult 15 Kg 1.399,- Kč
Purina PP Large Adult 15 Kg 1.451,- Kč
FirstMate Lamb meal&Rice 22% 18,18 Kg 1.280,- Kč
Eukanuba Dog Adult Large 15kg 1.383,- Kč
U nas:
RC 2,129 Sk (!!!)
FM 2,079 SK
Purina PP 1,650 SK
Eukanuba 1,749 Sk
kuaa, dost rozdiel!
|
west
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 13:55 - Změnil/a: west
- Nahlásit
Kreis
jo ale máš cenu a cenu. Na internetu určitě sežene prima cenu když chceš, ve zverácích mám takovou zkušenost že se liší až o 500,- na 15kg pytel.
Já zase viděla RC 9,5kg za skoro 1300.
Taky je jiná cena pro velkej pytel pro štěně nebo pro dospěláka obra. To se asi takhle nedá srovnávat. I když ty to máš large adult.
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 14:01
- Nahlásit
Bela,west: Samozrejme jsem vyhledala internetové ceny, vě větších městech už to rozážej zdarma a nebo to poštovné vyjde furt levnejc než ve zveráči......
je to zvláštní no...
|
sue
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 14:18
- Nahlásit
vidrbína
no já mám s ním jen tu nejlepčí zkušenost....mám čubu NO která má maldigesci(onemocnění trávicího traktu...konkr.střev).Projevuje se to hubnutím a častým vylučováním....krmila jsem nejdřív chicopeem a přitom to začlo,měla v kohoutku 60cm a vážila 23 kg...no vypadala jak chrt.Veterinář nám řekl,že musíme krmit jehněčí s rýží,tak jsem zkoušeli pro plan.CHvíli se po něm držela,ale pak šla s váhou zas dolu...nebylo možné jí udržet měsíc na té samé váze.Tak jsem začali krmit eukanubou intestinal,což je dieta,a jak je známo diety jsou jen na chvíli....tak jsem zkusili krmit royal sensible a světe div se,čuba přibrala...dneska měří 60cm a váží 33 kg a co je podstatný váhu si drží .....takže moje zkušenost nejlepčí a vřele doporučuji....samozřejmě je to hodně individuální....j od té doby co jí mám tak jsem zkusila asi 7 druhů granulí,než jsem přišla na to co jí sedí.
|
west
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 14:36
- Nahlásit
Počkejte až dojde Fatdog a učiní nějakou originální hlášku typu:
Royal Canin
ani sviním
nebo tak něco.
|
briketka
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 14:43
- Nahlásit
Já mám s RC tu nejlepší zkušenost.
Krmím s ním jorkšírku / adult mini/ a rotvajlerku / zátěžovku 4800/.
Při objednání přes chovatelskou stanici je cená velmi pěkná.
20kg zátěžového RC 4800 stojí 1 380 kč, což si myslím že je super.
Máte li někdo zájem můžu zařídit dovoz až domů, bez jakékoli přirážky, jen odběr musí být minimálně 15kg.
|
vidrbína
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2007 08:10
- Nahlásit
Nemusíte mi psát cenu, protože pokud máte CHS, máte i chovatelské ceny,které jsou skoro srovnatelné s cenou chovatelských balení Eukanuby. A Almika to vozí až domů. Jde mi o zkušenosti lidí,kteří tím krmí nebo krmili. Mám ho vyzkoušený u pidi plemene (čivava) a tam jsme i já i pejsek spokojeni. Pořád nemohl přibrat a po RC nádherně nabral a zlepšil se v srsti. Chtěla bych tím teď krmit štěně středního plemene. Jak je vidět, je to jako u jiných krmení - některému psisku sednou a jiný je nesnese.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2007 08:28
- Nahlásit
vidrbína
nebudu to tu celé pročítat, takže pokud se opakuji, omlouvám se....minimálně většina těch, kteří mají o krmnivech nějaké povědomí, se shodne na tom, že kvalita RC neodpovídá jeho cene......tedy stejně (ne)kvalitně se dá krmit levněji......pokud tě zajímá názor odborníka, najdi si zdejší příspěvky od uživatele FOSILIA, rozhodně se tam dočteš spoustu zajímavého a tipuji, že i určitě něco o RC
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2007 15:45
- Nahlásit
vidrbína
já myslím že RC jedou děsně na reklamu..kamarádka má RC pro boxery tak sem se smála..že jako pro každý plemeno zvláště granule...že by mě zajímalo co musej jíst třá boxíci co nesměj jiní... chápu rozdělení na malý střední velký a obří..ale ty plemena
nám vyhovuje Eagle pack v kombinaci se syrovým masem od Vetamixu :
|
koprofil
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2007 15:55
- Nahlásit
sarax
nám vyhovuje Eagle pack v kombinaci se syrovým masem od Vetamixu
hele, až jednou špatně skončím, mohl bych chodit na vobědy ??
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2007 18:36
- Nahlásit
Sarax mozno je to na smiech, ale tupost kupujucich nepozna hranic a toto je genialny tah gigantskej spolocnosti ktora RC kupila.
Bolo len otazkou casu kto pride druhy. Procter/G so svojimi produktami Eukanuba napodobnil RC a verim, ze budu tiez velmi uspesny.
A kedze otazka bola skusenosti a ktomu sa uz nastastie nemusim vyjadrovat. Kedze mnohogeneracne krmenie a jeho vysledky si mozete kedykolvek skontrolovat na pocte navstev u vaseho veterinara. Zlate 80-te roky.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2007 00:01
- Nahlásit
fosilia
mozno je to na smiech, ale tupost kupujucich nepozna hranic
to jo jak říkám kamarádka ho koupila RC boxer a pes nijak neprospívá
koprofil
budeš chodit ve dny kdy sou granulky bo na masíčko???
|