Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Veľký pes do bytu
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Autor Zpráva
pigie
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 12:34
- Nahlásit

Cumba
Pre psov je srst vrstva izolacie. A ta pomaha ako v zime, tak aj v lete. Okrem toho vo vode im pomaha plavat. Vzduch uvezneny v srsti ich nadlahcuje. Okrem toho nie raz som videla, ako ostrihany pes bol zrazu nesvoj

Hafina
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 12:46
- Nahlásit

pigie
Jak už jsem tu jednou psala, já viděla ostříhaného samojeda, chudák pes...

pigie
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 12:48 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Hafina
No jo. Mna to vzdy vytoci.... Gaja a abby to dobre vedia, ked mi ponukaju svoje holicske sluzby

Bela
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 12:51
- Nahlásit

Cumba
Možno závisí od jedinca..
to je jasne, ale iste predispozicie tam su - u SAO je to ten silny teritorialny pud, u fily prirodzena agresivita voci cudzim ludom, ako sucast standardu povahy.
Neviem, ci by som riskla, ze budem spoluzit v bytovke so psom, u ktoreho sa tieto vlastnosti mozu casom, aj napriek vychove, prejavit. Ale to je len cisto moj subjektivny nazor.

myslim, ze rotwici s v tomto smere "tvarnejsi", podobne ako NO, ale konkretnu skusenost s nimi nemam - skus sa spytat na tomto fore v diskusii o RTW, tam ti urcite poradia

Hafina
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 12:52
- Nahlásit

pigie
Mě se chtělo úplně brečet, když jsem toho psa viděla, chudák. A ještě bylo krásně vidět, jak tam měl takový ty drážky od stojku. Nechápu, proč si teda ty lidi pořizují dlouhosrsťáka. No hnus velebnosti...

Bela
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 12:53
- Nahlásit

Hafina

chudak samojedko - takto ho pripravit o jeho krasnu srst!!! ved je to jedna z veci, ktore samojedi maju exterierovo mat.
Niektori ludia nemaju ani trochu zdraveho rozumu!!!

Cumba
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 12:54
- Nahlásit

pigie
Pre psov je srst vrstva izolacie. A ta pomaha ako v zime, tak aj v lete.
Tak to im je v lete akože menej teplo, keď majú dlhú a hustú srsť, ako keď ich ostrihajú????

Hafina
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 12:55
- Nahlásit

Bela
Asi si mysleli, že mu s krátkou srstí bude v těch vedrech líp...Vypadal, že ho každou chvíli škrábne, chudák...

Hafina
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 12:56
- Nahlásit

Cumba
Jasný, je to izolace jak před zimou, tak před horkem.

Bela
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 12:58
- Nahlásit

Hafina
ti ludia evidentne nemali o svojom "vlastnom" plemene ani sajn!
Ale takych je strasne vela, grrr

Bela
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 12:59
- Nahlásit

Cumba
aj holohlavi ludia v lete skor dostanu upal ako vlasati

Hafina
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:01
- Nahlásit

Bela
jo, evidentně, vždycky když vidím takovýho "znalce plemene", tak bych ho kopala do pr... s rozběhem. No jo, nemůžou být všichni lidi normální...

Cumba
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:01
- Nahlásit

Bela, Hafina, Pigie, prečo je to pre Vás taká katastrofa, ten ostrihaný samojed? Však jemu tá srsť predsa dorastie, to nie je žiadna doživotná trauma. Podľa mňa mu je v krátkej srsti možnože v týchto klimatických podmienkach lepšie, veď tá dlhá srsť mu je v tomto pásme na nič, on ju potreboval tam, odkiaľ pochádza - drsný, nehostinný sever, sneh, ľadový vietor - tu nič také nie je, takže jeho srsť stráca svoj význam. Podľa mňa mu je bez tej hustej srsti menej teplo, menej sa mu v nej zachytávajú semená tráv, špina, parazity, plesne.
Veď tooooľko plemien sa dáva strihať - jorky, pudle, maltezáky, kokeršpaniele, ši-cu, lhasa-apso, briardy, pekinézy... Prečo z toho robíte takú vedu?

Hafina
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:03
- Nahlásit

Cumba
Ty si dlouhosrsťáka nepořizuj...

Cumba
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:05
- Nahlásit

Hafina
Prečo? Aby som ho náhodou neostrihala? Nebuď smiešna, na tom nie je nič zlé. Dokonca to odporúčajú aj veterinári.

Hafina
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:09
- Nahlásit

Cumba
Cože? A kteří? Hele, když se nechceš o jeho dlouhou srst starat, tak si psa s dlouhou srstí nepořizuj, ne? Není to lepší, než ho z pohodlnosti ostříhat? Ona je to opravdu izolace i ve vedrech. Je zajímavý, že na sídlišti i kdekoli jinde potkávám i jiné dlouhosrsťáky a ostříhaní nejsou. Kdyby to bylo tak super, tak asi budou stříhat všichni, ne? A navíc ti neostříhaní vypadali víc v pohodě, než ten omydlenej.

Bela
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:11
- Nahlásit

CumbaPrečo z toho robíte takú vedu? a)???
b)samojedi sa nestrihaju, lebo to nie je potrebne, lebo ich tym pripravujes o prirodzenu izolacnu a ochrannu vstvu - pred chladom, vodou, teplom atd.
im na leto kompletne vyplzne podsada - maju dovojitu prirodzenu strst - podobne ako vlk, ktoru im na rozdiel od mnohych plemien, nevymysel clovek, ale matka priroda.
ja mam haskaca, takze viem o com hovorim.
(btw, aj v severskych oblastia je v lete obcas dost teplo, vlci bezne znasaju znasaju teplotne extremy od -40 do +30)

zachytávajú semená tráv, špina, parazity, plesne
az na tie parazity sa im v srtsi nic take nezachytava, lebo struktura srsdti to proste nedovoli. ked sa namocia, nenasiaknu vodou, spina z nich po chvili prirodzene opadne. ja nasho psa napr. kupem len vtedy, ked sa vyvala v nejakom smrade, inac to nie je potrebne. Vzime sa na nich nezachytava ani sneh a netvori sa im na kozuchu lad.
Domorodci si prave kvoli tymto vlastnostiam robili z vlcich kozusin lemovanie na kapucniach.

Bela
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:12
- Nahlásit

Cumbadokonca to odporúčajú aj veterinári.
ktori? u ktorych plemien?
(IW sa tiez nestrihaju...)

Cumba
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:13
- Nahlásit

Hafina
Cože? A kteří?
Nechcem ich bez ich súhlasu menovať.

Kdyby to bylo tak super, tak asi budou stříhat všichni, ne?
Nie, lebo ľudia to berú ako otázku vkusu. Každému sa páči niečo iné.

A navíc ti neostříhaní vypadali víc v pohodě, než ten omydlenej.
A ako v nepohode vyzeral ten ostrihaný, čo robil?

Cumba
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:15
- Nahlásit

Bela
Viem, že IW sa nestrihajú. Drsnosrsté psy sa zvyknú trímovať - ručne sa im vyšklbáva srsť.
Na tom IW by ani nebolo veľmi čo strihať . I keď kto chce, ten si dôvod vždy nájde .

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:15
- Nahlásit

Hafina
Stříhala jsem strojkem čau čaua, taky záhul. Akorát my nenecháváme drážky od strojku I novofoundlanďana jsem stříhali, ale nůžkama na cenťák.
Já bych svoje dlouhosrstého psa nestříhala, je jim pak ještě více horko, protože srst izoluje i před vedrem.

Cumba
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:16
- Nahlásit

Bela
ktori? u ktorych plemien?
Už som odpísala Hafine, že nebudem menovať. Bolo to myslené všeobecne na dlhosrsté psy, o konkrétnych plemenách sa dotyční nezmieňovali.

Hafina
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:17 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit

Bela
Tak tak, i když můj pes není nějak extra dlouhosrstej (mám welššpringra, polodlouhá hedvábná srst), já psa prostě v šamponu nekoupu vůbec. Jen jednou jsem ho umyla velmi šetrnou mýdlovou pěnou, když se mi vyválel ve zdechlé srně. Jinak myju jen vodou a maximálně vodou s octem v případě smradu. Pes je perfektně impregnovanej, za chvíli je suchej, navíc když je od bahna, jakmile uschne, všechno opadá, popřípadě jen vykartáčuju prach. Všichni se mi smějí, že mám gaučáka, kterýho každej tejden koupu, když jim řeknu, že v šamponu nikdy, že jen vodou, nikdo mi nevěří.
Cumba
Navíc mu tu srst ničíš, nemá pak stejnou kvalitu, jako předtím, je jemnější, nekvalitnější, stejně třeba jako když hrubosrsťáka stříháš strojkem, místo trimování...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:18
- Nahlásit

Hafina
A jako fakt jsou psi, kteří se po stříhání stydí, většinou ti se srstí polodlouhou, jako pekinéz, fundlák, zrovna i ten čau...a někteří, když jsou špatně ostříhaní strojkem, tak se potom drbou do krve. Většinou když jsou moc na kůži nebo když je strojek tupý nebo sjeli psa proti srsti.

Hafina
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:18
- Nahlásit

Cumba
Jako, že ten ostříhanej vypadal, jako že vedrem každou chvilku pojde, ostatní dýchali jako normálně pes v horku...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:20
- Nahlásit

Cumba
A hele, když ostříháš třeba toho šicáka-normálně mají dlouhou těžkou srst, která splývá k zemi a připlácne se jim na tělo, ale když se ostříhá nůžkama na plyšáka na cenťák, tak má vlastně v srsti víc vzduchu a víc izolace, protože se ta srst postaví.

LucieS
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:20
- Nahlásit

Měla jsem kokra a musela jsem ho stříhat strojkem kvůli kožním problémům. Ostříhaný byl daleko náchylnější na zašpinění než neostříhaný. Srst má svůj smysl, svoji funkci - chrání kůži, termoreguluje atd. Otázku vkusu do toho zatáhli až lidi.
Pokud pes není nějak nemocný, nevidím důvod ho stříhat.

Bela
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:21
- Nahlásit

Cumba
Už som odpísala Hafine, že nebudem menovať. Bolo to myslené všeobecne na dlhosrsté psy, o konkrétnych plemenách sa dotyční nezmieňovali.
tzv. salamunska odpoved

Hafina
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:22
- Nahlásit

Cumba
Jo a taky myslím, že je velký rozdíl mezi plemeny, která jsi napsala (jorky, pudle, maltezáky, kokeršpaniele, ši-cu, lhasa-apso, briardy, pekinézy), kteří až na toho kokra maj šlechtěním tu termoregulaci oslabenou (téměř všechny vídám v chladnějším počasí v oblečku) a mezi samojedem, funlanďákem atd, kteří jsou v zimě v pohodě...

Cumba
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:23
- Nahlásit

Mucholabka
taky záhul
Čo je to záhul?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání