| Autor |
Zpráva |
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:10
- Nahlásit
Garfield
Drsnej je ten sarkasmus vuci vlastni osobe, tak jsem se chtela rozvykladat, ale nechala jsem si to pro sebe...
Tonda
Ber to tak, ze k tomu nebyl zadny duvod, protoze to neni neslucitelne se zivotem...
(Bohuzel treba takovej rozstep patere je a neni to nic pekneho, to jsem bohuzel u stenete uz videla... )
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:10
- Nahlásit
pigie
Tonda
hele radši se matky neptej...bůhví co by ses mohl dozvědět
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:11
- Nahlásit
jj Garfield tak nejak to je. Ibaze niektori radsej z nejakeho dovodu (trebars nabozenstvo) silou mocou trvaju na tom, potom sa dieta narodi a oni ho strcia do ustavu...
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:13
- Nahlásit
pigie
bol si "vo vrhu" jediny
...a tudiz i nejhodnejsi...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:15
- Nahlásit
pigie
Ano. A proto já dávám přednost přírodním zákonitostem a instinktu a celé náboženství a církev mi mohou škrabat záda. Církev bych zrušila, zavřela a pozřela.
wami
Napsala jsi to přesně. Tonda se chytil úplně něčeho jiného, než jak to bylo míněno.
Toníčku, Toníčku.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:17
- Nahlásit
Garfield
jj, suhlas. hlavne ak tlaci ludi do niecoho, co sami v podstate nechcu...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:18
- Nahlásit
Garfield
Víš,oni by i předčasně narozený děti neměli šanci.Na tom,cos napsala něco je,ale být na místě té matky ....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:22 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
abby
Ale to rozlišuji. Předčasně narozené děti by bez medicíny šanci sice neměly, ale tuhle možnost - umíme-li přírodě zkřivit drápky, tak uvítám. I já půjdu mileráda na transplantaci životně důležitého orgánu, bude-li to třeba. I já své předčasně narozené dítě budu bránit zuby nehty, aby přežilo, protože tu šanci mám a podaří-li se, bude to zcela zdravý a šťastný jedinec.
Ale mluvím o dětech, které se s těží naučí rozeznávat svou vlastní matku. Nemají emoce, nefunguje u nich polykací reflex, svěrače... Nic. Jejich život není přínosem jim, okolí, přírodě, světu... Ničemu. O tomhle hovořím já.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:25
- Nahlásit
Garfield
Jejich život není přínosem jim, okolí, přírodě, světu... Ničemu. O tomhle hovořím já.
mno ale zas při takovýmhle postižení se na to většinou příjde a je na rozhodnutí matky těhotenství ukončit...jenže co mi říkala doktorka je spousta ženskejch co se k tomu neodhodlaj
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:26 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
i ja som to tak pochopila. Nejde o nieco comu dokazeme zo zaciatku pomoct a potom to zije viac menej samo. Ale co by bez nas neprezilo ani v dospelosti...
sarax
je spousta ženskejch co se k tomu neodhodlaj
vacsinou preto, ze by si na nich ludia ukazovali v kostole.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:27 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
Nutno podotknout, že takového člověka ve svém okolí mám. A čím dýl vidím, jak ničí a "vysává" své nejbližší (rodiče a prarodiče), tím jsem pesimističtější.
Zatímco oni jsou ve 35ti letech už šediví, unavení, ztrhaní, zničení a nešťastní, ale náboženské zvyklosti jim nedovolí dát dítě do ústavu. Tak dítě je na tom s každým rokem hůř a hůř a déle jak pět let žít nebude. Zatímco oni jej počali, porodili, vypiplali do slova a do písmene, tak jej taky budou nuceni pohřbít. Pak skončí jako vyčerpané lidské trosky, v podstatě šťastné, že už je to trápení za nimi. A na další děti už nebudou mít sílu, chuť a ani věk. Čímž skončí, protože až oni budou jednou staří, nemocní a nemohoucí, nebude nikdo, kdo by jim řekl, že je má rád, že se na něj mohou spolehnout, že se o ně postárá a že díky němu, mají i v pokročilém věku, pro co žít.
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:28
- Nahlásit
Garfield
Toníčku, Toníčku
...tak uz me dlouho nikdo nerekl...
wami
Ber to tak, ze k tomu nebyl zadny duvod
...ver me,ze zadnym komplexem menecennosti netrpim...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:32
- Nahlásit
Garfield
Chtěla jsem říct,že kdyby to bylo jen na přírodě,tak selekcí by hodně věcí (lidí) neprošlo.
Ve vedlejším vchodě je takto postižená holčička.A když ji vidím se svýma rodičema,je to strašně dojímavý.Je úžasný,jak se pro ni dokázali "obětovat" a vůbec bych si netroufla říct,že je jim to na obtíž.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:35
- Nahlásit
Garfield
vyjimecne s tebou na 200procent souhlasim!!!
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:36
- Nahlásit
abby
Zaplať pánubohu, že to není jen na přírodní kruté a nesmlouvavé selekci, to by nás tu nebyla polovina (včetně mě - sem se narodila bez nohy, tak a teď záviďte!). Ale pokud je někdo předem předurčený k brzkému konci, tak mi to přijde jako oboustranné trápení. Navíc pokud smysl jeho krátkého života není přinosem pro žádnou stranu.
Ty znáš lidi, co jsou šťastní a smyslem jim to je. Ty, co znám já, trpí za živa a vlastně jen čekají na konec, kterého se strašně moc bojí. Přijdou mi jak vězni v cele smrti.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:37
- Nahlásit
nika00
A dostanu kokinko a pohlazení za ušiska?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:38
- Nahlásit
abby
zalezi ako to dieta postihnute je. Ak im dava tolko radosti, ze s nimi komunikuje, usmieva sa, tak to vela ludom staci. niektore nedokazu ani to
|
abby
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:43
- Nahlásit
Garfield
pigie
Jasně,že jsou různý druhy postižení.A já nevím,jestli se s tím ta holčička narodila nebo se jí třeba něco stalo (to bych odlišovala).Řeknu ti,že sama nevím,jak bych se k tomu postavila.Kdybych to zjistila,nechala bych si to vzít.Ale někdy se na to opravdu nepříjde.A co pak?Já ty matky obdivuju,ale sama bych to asi nezvládla
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:46
- Nahlásit
Chci z tohoto tématu vybruslit, nemám to ráda a hlavně nevidím do osobních životů diskutujících a mohla bych někoho ranit, což bych nerada.
abby
Jak píšeš, že někdy se to nezjistí a přijde se na to až posléze a co by jsi dělala..., tak já nevím, co bys dělala Ty, ale já bych tím pádem měla dva Garfieldy...
A teď už končím.
|
sarax
Člen |
- Nahlásit
Garfield
mno kokinko bych ti dala i já teda
pigie
bohužel to nedělají jen věřící..ale i doufající co nechtějí slyšet jak to je...
to co píše Garfield je prostě tak...rodiče vyčerpaní a nic s toho...
|
Lesanka
Člen |
- Nahlásit
Jako dítě jsem četla knížku Štěně Solo. Je to příběh o psech hyenovitých. Takový dokument. Jak žijí ve smečce - úžasné. Někdy drsné. U té smečky je pravidlem, že jen jedna fena má mladé. (když jich zabřezne více, opustí smečku) A nějak se to vymklo a zabřezly dvě. No a ta hlavní sežrala té mladší všechna mláďata, až na jedno, to jí nechala. Pozorovatelé byli v šoku - no nezasáhli. Pak bylo sucho jak to v té Africe bývá a psi putovali za vodou a potravou. A lidé si uvědomili, že ta fena udělala dobře. Všechna štěňata by nepřežila. Proto má jen jedna vůdčí fena (zpravidla ta nejsilnější) štěnda. Co se mi na psech hyjenovitých moc líbí, že o štenda se stará celá smečka. Psi i feny. Je to smutný, ale kam se na psy hyjenovité hrabeme.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:51
- Nahlásit
Garfield
Máš dvě možnosti,dát dítě do ústavu nebo si ho nechat doma a 24 hodin denně se o něj starat.A ze Zdendovi praxe vím,že takových rodičů je hodně.
Taky s tím končím.Jsou to totiž všechno hypotézy.Nikdo neví,jak by se zachoval.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:57
- Nahlásit
Nikdo neví,jak by se zachoval.
Suhlas. Ja tych rodicov, co sa o taketo deti staraju strasne obdivujem. Neviem, ci by som to ja dokazala...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 12:16
- Nahlásit
trpí za živaGarfield
Jde i za mrtva?Nestraš.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 13:06
- Nahlásit
Garfield
já tedy nevím, bude-li matka vědět, že se jí narodí postižené dítě a rozhodne si nechat si jeje, pak je to její rozhodnutí a jen a jen její věc, co mi ale přijde sobecké je tohle. Ona se sice o své dítě bude starat s veškerou láskou a péčí, do ústavu by ho v životě nedala, ale ona tady nebude věčně a kdo se potom ojejí dítě postará ?? Stát, všichni známe úroveň našich ústavů a tak mi přijde nezodpovědné a trochu sobecké přivést na svět postižené dítě, když vím, že tu nebudu věčně a nikdo kromě mě se o něj nepostará. Tím neříkám, že tito lidé nemají právo na život, to v žádném případě, ale všechno je potřeba důkladně rozmyslet a to na několik desítek let dopředu
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 15:31 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Garfield
Problém je, že se toho "ve velmi ranném těhotenství" jak píšeš, tolik zjistit nedá. Na krev ohledně vývojových vad jdeš v 16 týdnu od posl. menstruace, tj. někdy ve 4 měsících. Tenhle krevní test Ti něco odhalí, ale 100% to není. Pak jdeš teda na amniocentézu a nebo jiné a zase čekáš. A v pátem měsíci se to dítě už hýbe a ty si pěkně vše prožíváš. Pak se dozvíš NĚCO. To něco taky nemusí být 100%.
Vady neslučitelné se životem - většinou tyto zárodky nepřežijí ani první měsíc, případně do toho 3 měsíce. A to je dobře, to je to, co dělá příroda. Ale pak? Nevíš....
|
handula
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 16:30
- Nahlásit
100% to není
není, znám dva lidi, kterým bylo řečeno, že budou mít postižené dítě, nevzdali se ho a narodilo se jim zdravé - naprosto zdravé.
Je to hrozně těžký. Sama nevím, jak bych se zachovala.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 17:55
- Nahlásit
handula
přesně tak...
Ale zas nevím, jak je to s těžkým postižením, o kterém třeba psala Garfield, tj. "IQ okolo 20"...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 18:33
- Nahlásit
Opravdu těžká postižení,jako dawn atd. se zjistit dají.Bohužel nikde není psáno,že k postižení nemůže dojít komplikacemi při porodu.Stačí porušení přívodu kyslíku(poškození mozku)..... To je divné téma.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 18:41
- Nahlásit
Smečka
Jenže Down nemá iq 20 (a vše co s tím souvisí)...
|