| Autor |
Zpráva |
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2006 13:47
- Nahlásit
Bent
nejradši by ho okamžitě rozervala na cucky. mám obavy že jsi si domů přivedli basenjiho 2 a to možná v té horší variaci-chlupaté a silnější....
znám lidi co lezou po horách a basenjiho mají stále sebou....je to ale fenka a musel by si ji na hory zvykat od mala...ale to je teď už jedno...
takže vítej v klubu abnormálních psisek,kterým nešmakuje normální výcvik,který používá mozek na něco jiného než na jídlo a balonek a má velmi svou povahu...užijem si to se neboj a za pár měsíců poznáš....umějí dát strašně lásky,ale taky strašně berou....
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2006 14:07
- Nahlásit
Anu
Já vím - něco podobnýho jsem zažíval třináct let s čauem. Sice byl línější ale taky neměl rád cizí psy. Ale já už bych asi psa s jinou povahou nechtěl. i když to znamená, že každá vycházka je obezřetné plížení, nakukování za rohy a rozhlížení se mým slepejším okem maskovaným silnými brýlemi, jestli se odněkud neřítí cizí psisko. Protože poté co si to moje čtyřkilová žaba rozdala s obrovským rotvíkem - a vyhrála- už nechci riskovat další rvačky.
Na vandry si zvykla docela dobře, v cizím prostředí neutíká, jen krouží okolo. Snad jí to vydrží.
A láska - já vím že v tom malým, několika gramovým srdíčku jsou jí tuny. A jenom pro mě !
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2006 14:10
- Nahlásit
Bent
několika gramovým srdíčku jsou jí tuny. A jenom pro mě !
to je jejich NEJVĚTŠÍ PŘEDNOST a napsal jsi to moc krásně
žádný jiný člověk si je nekoupí,ani milými slovy ani kusem flákoty...u nich jde opravdu o věrnost....
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2006 16:21
- Nahlásit
Anu
Tak to ti musím odporovat. Akití povaha se v příšernosti ani zdaleka nevyrovná basenží
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2006 16:22
- Nahlásit
Na této stránce to ještě není:
Do útulku se dostala akita. Majitelé se o ni nezajímají a já si ji domů vzít nemůžu, proto se pro ni hledá nový pán. Je jí 7 let, narodila se jako akita, na rozřazení nebyla, je v typu "něco mezi" Matka je 100% AA, otec 100% AI, takže je to jasné, oba rodiče byli úžasné povahy, kterou má fenka po nich. Jmenuje se Biya Mia, je červená. Podle pracovnic útulku je hodná, milá, hraje si, nijak psychicky nestrádá pobytem v útulku, je v dobré kondici. Má zatím nezhojené rány na čumáku po košíku, který měla nasazený, když ji našli, a byl jí velmi těsný
Pokud byste věděli o někom vhodném, kdo by fenku chtěl, ozvěte se, prosím.
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2006 21:11
- Nahlásit
shiba
Dovolím si trošku odporovat. Jistě, psovi je s plemenem dána do vínku určitá povaha ale záleží hlavně na pánovi co z ní dokáže vykřesat. Máme tady na sídlišti akiťáka jehož pán mu od štěněte bránil ve styku s ostatními psy ( protože mu chovatel kdysi řekl, že se akity nesnášejí s dalšími psy) a chlap z něho vychoval neurotika, kterému se při pohledu na jakéhokoliv psa či fenu podlévají oči krví a kdyby nebyl na laně, na kterém by se dal odtáhnout i slon, a neměl košík snad na medvěda, tak by rozerval na kusy všechno co se jen pohne. Je mi toho psa líto, protože nikdy neměl možnost projevit svou svobodnou vůli. Pak tady máme i basenžíka. Sice moc neposlouchá a občas uteče, ale od malinka se pohyboval mezi pejsky, takže nemá žádný zásadní problém se s nimi kamarádit. Je to takový veselý šašek. Pak tady chodí jedna hodně stará dáma doprovázená asi AA - je to něco nádherného žíhaného, já vlastně ani pořádně nevím v čem se AI a AA od sebe liší. Stará dáma je velice milá, pohodová a stejně tak její fenka. Se psy konflikty nemá, nemiluje jen feny větších plemen. Ale stačí aby ona dáma tak zvláštně sykla a fenka se hned přiřadí k noze a má oči jen pro svou paní. Já tyhle psy miluju, jsou úžasní. Kdybych neměl svoju žabu, hnedka bych si tuhle útulkovou akitu vzal....
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2006 06:13
- Nahlásit
Bent
to s tebe leze až teď že máš basenjiho??? Povídej jak se jmenuje z jaké je chovatelské stanice...to mě fakt zajímá
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2006 12:14
- Nahlásit
Anu
Já myslím, že Bent má šibinu, ne basenji.
Bent
Že je majitel osel, to je jiná věc, beru to v porovnání normálního basenji (jak je znám já) s normální akitou. Teda ne to, o čem píšeš, a Anubise (Anu, sorry )
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2006 12:20 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit
shiba
to já vím,že má šibinu,ale píše že mají basenjiho v rodině a těch basenjíků je tak málo,že by mě zajímalo jakého od koho .....
shiba
já si nemyslím,že by Anub byl extra extrém.Jen já to ventiluji ven,ostatní to nepřiznají...a jen málo lidí se nechce smířit s nevycvičitelností.....jako já
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2006 12:28
- Nahlásit
shiba
jen tak na zasmátí: byla jsem na závodech coursingu a bavila se ještě s dvěma majiteli basenjiho.Řikám jim že chci napodzim skládat zkoušky-sice jen ty nejobyčejnější,ale zkoušky.Ale teď po tom napadení,mi nevydrží 20minut v odložení u psů,jinak bezva,odložení za chůze perfektní,odvolání a přivolání na cvičáku s předsednutím a posléze k noze taky dobrý.trochu nám to skřípe v aportu a v obretech na místě.Stopičky jsou taky na jedničku,jen neumí vyštěkávát nalezený předmět,pouze zalehává.....obě dvě paní na mě koukala s otevřenou pusu a jedna řiká,to jako myslíš u basenjiho.Řikám no jasně,Anub to umí a předvedla jsem jim odložení,obraty,zůstaň.Koukali na mě jak na puka....proč to píšu,protože jsem si jim ze začátku stěžovala na jejich nevychovatelnost a ta jedna paní mi řekla,já si nemyslím,že s nima mám problém a já řikám a co umí....chvíli ticho a pak no nic kdyť to je basenji,za vchol umění považujeme že si sedne když chce.....
jen chci nastínit,že neznám majitele basenjiho který si stěžuje ale mě to točí,že si nechce sednout kdy chci já ale jen když chce on a proto si stěžuji. Anub je vedle ostatní zlatíčko....stejně však nahony vzdálený ostatní normálním psům
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2006 12:44
- Nahlásit
Anu
Vždyť já to pořád říkám, že jsi borec!
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2006 13:12
- Nahlásit
shiba
no o tom jestli jsem borec pochybuji.To co umí Anub nad tím pohrdá každý majitel průměrně vycvičeného psa normálního plemene...a těch normálních psů bohužel chodí po světě o hodně více...takže nejsem borec.....
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2006 14:12
- Nahlásit
Anu
Vycvičit psa normálního plemene zvládne každý ...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2006 14:22
- Nahlásit
shiba
borec jde dle mého ten kdo dokáže z nenormálního psa udělat normálního-a to se mi bohužel zatím nepodařilo....ale teď jsem si přečetla na jiném tématu jaký je pes chudák,že žije semnou a vůbec by mu bylo líp aby byl sám tak přemýšlím,že ho dám pryč,abych ho tak netrápila bolestma
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2006 14:44
- Nahlásit
Anu
Něco Ti řeknu Anu. Ta baba (nebo chlap) co napsal tu děsnou kritiku na Tebe, tady byl poprvé v životě. Alespoň jsem tady nikdy takovou přezdívku jako pískle neviděla! A shodou okolností narazí zrovna na tohle téma (kde mimochodem nebylo vůbec nic popsáno, tak jak to potom prezentovala ta osoba) a začne tady kolem šířit moudro a zkritizuje Tě jak malou holku, která raděj než aby šla se svým psem ven, jde raděj na diskotéku, tak mi to totiž přišlo. Přitom!!! Stačilo, aby si tady pročetla pár diskuzí, co jsi TY dokázala, co jste si prožili a kvůli čemu my tě tady obdivujem!!! Takže z toho, co napíše nějaká osoba (která by dříve určitě byla za anonyma) si opravdu hlavu těžkou dělat nemusíš!!
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2006 14:54
- Nahlásit
Anu
Já mám opravdu šibu - aspoň tak vypadá a taky se tak chová. Basenžíka potkáváme u nás na venčící louce, až tu paní s ním zase potkám, zeptám se odkud ho má. A jinak - mě se na těchhle psech líbí právě ta jejich nenormálnost, Kdybych chtěl normálního psa asi bych měl ovčáka nebo labradora....
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2006 15:44
- Nahlásit
Bent
Měla jsem mnoho "normálních" psů... už nechci, děkuji Jsme na tom podobně!
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2006 20:09
- Nahlásit
shiba
Taky jsem měl kdysi i normální psy. Ale časem jsem zjistil že to není ono. Ať žije psí "nenormálnost" !
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2006 20:39
- Nahlásit
Bent
Anebo - pozor - varianta č. 2: normální jsou ti naši!
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2006 20:57
- Nahlásit
shiba
Taky pravda. Nakonec moje čuba se chová naprosto normálně - přesně tak jak se šiba chovat má. Zatímco labradoři pobíhající po naší ulici se chovají tak jak by se normální labrador chovat neměl. Takže kdo je vlastně nenormální ? Tak a teď jsem z toho jelen.....
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 11:42
- Nahlásit
Bent
No a o tom to je. Lidi vezmou první štěně, které potkají, nezajímají se o povahy předků a pak se diví... pokud se tedy vůbec předem seznámili s tím, jakou povahu má pes onoho plemene zhruba mít. A pak to dopadne jako s těmi zmíněnými labradory. Ale to je v každém plemeni. Labrouši mají smůlu, že jsou moderní.
Zrovna včera jsme debatovaly s veterinářkou, jak je dobře, že šiby apod. nejsou módní plemeno a asi ani nikdy nebudou.
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 23:08
- Nahlásit
shiba
Ani nejde o to že by se lidi neseznámili s povahou jako spíš o to, že labouš je podle nich rodinný mazel a je takový od přírody a tím pádem se nemusí vychovat ani cvičit, protože to je v něm. Toť názor jednoho z majitellů. Ale že je jeho pes bestie terorizující široké okolí je mu jedno. On má mazlíka a dost. A takových lidí je u nás více.
To moje malá příšerka je daleko poslušnější a vychovanější. Protože ví že když bude hodná, tak páníček bude hodnej dvojnásob.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2006 07:14
- Nahlásit
Bent
shiba
máte pravdu v tom,že když si někdo koupí schibu,akitu-basenji-má záruku povah ( i když né zrovna typických) které jen tak nepředělá jsou svoji,jsou na vísost inteligentí,uvažující,chytří...jen příklad. Když jsem vzala na minulého psa nějakou
hračku a škádlila jí ,vždycky kousal jen tu hračku-né že by si nedovolil kousnout mě ale on fakt věřil,že to "zlobení" dělá hračka...né moje ruka...
jaké bylo naše zděšení,když jsem stejnou metodou i hračkou šla na mého basenjiho...asi 2x to zkusil po normálním "psím způsobu" mi ji vzít a pak mě normálně oběhl,kousl do zad ze zadu!!!! já se lekla,pustila hračku,on mi je elegantně vyfoukl a byl pryč....stáli jsme tam jak puk.Nad jejich inteligencí se někdy fakt pozastavuji...
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2006 10:22
- Nahlásit
Anu
Tak to čubina dělá od malička, nikdy nešla po hračce ale přímo po ruce jako po zdroji "zlobení. Nebo když koulíme balonek, nelítá jako pako sem tam, ale lehne si doprostřed a číhá. Ve vhodném okamžiku vyrazí a balonek uloví. A při aportování aportek poprvé donese a po druhé s výrazem - když to pořád vyhazuješ si pro to běž sám - na aportek hází nevšímáka.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2006 10:24 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit
Bent
sakra máš mého psa nebo co?u nás balonék plní stejnou funkci.Žádné házení a zblblé nosení,prostě si lehne a číhá,já ho kutálím a když se dokutálí až k němu tak ho rafne jako svůj ulovek,švihne snímo skříň,balonek se zas rozkutálí a tak furt na novo.Jo holt je vidět,že jsou na tom na stejno. A co takhle kočky?
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2006 10:32
- Nahlásit
Anu
Kočky honí s velkou chutí, ale už ji nenechávám protože ona si kočku vždcky tak pěkně nadběla a ulovila. Stejně tak myši, potkany a ptáky. Tyhle zas pro změnu když uloví okamžitě zhltne a pak doma hodí grcku a napůl strávenou myš mám na koberci. Nebo rvačky s velkejma psama kteří jí otravujou. Nečekaně zaútočí z boku a zahryzne se psovi někam, kde na ni nemůže. A drží a nedá se setřást. Takže musím přijít a sundat ji se psa. Má to výhodu když jdeme ven majitelé těch otravných psů si je berou na vodítka a čekají než projdem.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2006 10:39
- Nahlásit
Bent
Já viděla Anuba jednou s kočkou,plížil se k ní ze zadu,ztrhnul z okna,dvakrát s ní zamlel,zlomil vaz a bylo po ni.Dále pak zlikvidoval celou chovnou stanici morčat u kamaráda.Nutno podotknout,že morčátka netrpěla,chytnul,zlomil vaz a šel pro další….no a tuto neděli mi chytl lišku!!!!To jsem však měla nahnáno,ale dobrý,liška stačila zdrhnout,než ji prokousl kožich či ona jemu... a psi jsou kategorie sama pro sebe.Každý kdo nás vidí tak přechází na druhý chodník a jedna paní dokonce kříčí,ježiši to je ten zlý pes co loví v africe lvi-marně se ji snažím vysvětlit,že to je ridgeback.....jinak ale normální pes neumí pochopit jejich styl hraní a okusování a vůbec neférové a nepsí jednání.Ježiši jak mi je tvůj pes symptatický,konečně někdo kdo má stejno potvoru
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2006 10:43
- Nahlásit
Anu
To co umí Anub nad tím pohrdá každý majitel průměrně vycvičeného psa normálního plemene...a těch normálních psů bohužel chodí po světě o hodně
Se budeš divit, ale mnoho lidí normálních plemen i o tomhle sní. Oni si totiž MYSLÍ, že to umí, ale už jen na ZOP a ZZO dřou a dřou. Pak projdou a machrujou, ale kdybys ty zkoušky párkrát viděla...
A nakonec je ti normální psi neposlechnou na přivolání od kteréhokoliv psa (nejlépe Tvého) a ještě Ti vynadají, že jejich pes je vycvičený!
No, já obdivuju Velké japonské psy, proto s Vámi souzním
A Fajčiny "problémy" mi silně připomínají mého štěníka v tom stejném věku. Piškot? "proboha a za tohle Ti mám něco dělat? Buď budeš chytřejší a vynalézavěší a pak pro Tebe udělám cokoliv, nebo si trhni nohou" - Ani za salám pokud to měl být úplatek nic neudělal!!!
Teď má rok a už jsme tuhle fázi překonali - naštěstí
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2006 10:50
- Nahlásit
Anu
Ale zase třeba s psama kamarádů co se s nima zná od malička si rozumí. Je docela sranda pozorovat jak obrovské ovčandě strká hlavičku do tlamy a vybírá jí ze zubů zbytky jídla. A ovčanda drží. Nebo když jsme někde na vandru a k ránu je chladno, nacpe se mezi dva větší psy a je jí fajn, protože ve spacáku spát nechce, to by neměla ten správný přehled. A velká výhoda mít takového psa na vandru je ta že nemusím tahat granule, hafina si vždycky něco uloví sama.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2006 10:53
- Nahlásit
Terri
Já jsem zjistila že motivace na jídlo…je dobrá jen v případě velmi hladového psa-to potom dělá kotrmelce.Ale zase psa nenechám hladovět. Jak jsem psala to jsou psi co potřebují školu ve výchově někde kde to má smysl.On prostě nechápe si 10xlehat na louce a čekat a odložení atd.když to nemá smysl.Má strašnou radost když ho pochválím,ale jen jednou pak už mi polib...včera jsem dělala stopu,docela těžkou 3lomy .....v lese plném pachů.Super letěl hned vypracoval a byl u cíle.čuměla jsem jak puk.Tak položila druhou,úplně jednoduchou,jen tak no a ani mi nevyšel u nášlapu.Prostě mi ksichtem řikal,co jako po mě jako ještě chceš? Už jsem stopoval a to stačí? Když pak vidím tátového retrívra jaký to je ňouma co je líný přemýšlet a čeká až se všechno vyřeší za něj...no prostě každé plemeno má svoje.Někdy mě to vytáčí,někdy žásnu,někdy nestíhám.
|