| Autor |
Zpráva |
Peter3322
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 10:39 - Změnil/a: Peter3322
- Nahlásit
Cauky nemate nekdo skusenosti se psem na balkone?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 11:04
- Nahlásit
Peter3322
mám.
1x tříletý fox, co skočil a zabil se
a
1x sedmiletá pitbulka co skočit chtěla - ze sedmýho patra - a podařilo se jí chytit.
Slušný skóre ne?
jo a pak taky jedna vovčanda z útulku co tak tři roky žila na balkóně a byla odebraná pro týrání.
Samý pozitiva
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 11:15
- Nahlásit
Lodžie a balkón není dobré místo pro psa. A to ani kdyby mohl odejít do stínu. RTW mé známé vyskočila a spadla do skleníku. Sešili ji, ale už nebyla úplně v pořádku..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 11:22 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Strejda
Lodžie a balkón není dobré místo pro ps
až příde Davídkojc, ta vám dá!!!
edit - teda myšleno jako že vám vynadá
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 11:27
- Nahlásit
PetraK
teda myšleno jako že vám vynadá
Třeba nemá skleník.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 11:30
- Nahlásit
Strejda
Třeba nemá skleník
to nevim, esi by to k tomu potřebovala. Vona vám dá i bez skleníku.
Mimochodem- s tím balkónem mě to přivedlo na myšlenku, že jsem kdesi četla, že není dobré učit psa chodit po zídkách a skákat přes ně- ač jde o zídky nízké (tak jako jsem to učila já Ešusa,když byl štěně, jen tak pro rozvoj rovnováhy), že by se to mohlo hrubě nevyplatit. Měli tam pravdu. Znám ohařku, která takhle přeskočila zeď v domnění že jde o zídku, tak jako vždycky, skákání bylo její hobby. Jenže šlo o hradní zeď a pod ní bylo... 7 metrů dolů
|
allík
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 11:46
- Nahlásit
Teda, ještě, že nemáme balkon
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 12:10 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
PetraK
Otec naší Saliny bydlí na balkóně, ale:
a) Má schody na zahradu.
b) Je to těžkotonážník a skákat teda rozhodně nebude.
c) V balkónových dveřích má svoje dvířka domů. Ale myslím, že už jimi několik let neprojde.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 12:15
- Nahlásit
Jeden můj pes je na balkóně často. Sám to vyžaduje. Má tam deku a misku s vodou. Je tam rád, protože má přehled o všem, co se kolem děje (výhled má na řeku, kde po břehu chodí spousta pejskařů). Skočit se nikdy nepokoušel - když někdo jde, štěká a hlavu má strčenou skrz zábradlí. Není tam ale zavřený 24 hodin denně - jen po dobu, co jsem třeba ve škole nebo v práci (doma je otec, takže když je moc horko, tak ho schová domů a v zimě tam není vůbec). On si prostě vybral, že než po dobu mé nepřítomnosti ležet v pelechu, kde se nic neděje, tak raději bude na balkóně, kde se děje pořád něco.
Určitě to ale není vhodné místo, to je pravda...
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 12:25
- Nahlásit
PetraK
Hele,moje první fena NO měla balgón nejradši a gdyš uš ji fšichni lezli na nerf,šla tam.Je teda pravda,že sme bydleli f prvním patře a jediný,jako magoři,sme měli celej balgón zadělanej plotovým pletivem.V ložnici měla furtum votevřený vokno,kterým přez postel v bytě lezla rovnou na sřechu boudy kterou tam měla.Ale taky mi magorka jednou vodešla voknem v kuchyni z rohový lavice,páč se nám pod voknama mrouskaly kočky a jí to irirovalo.Ale naštěstí se jí nic nestalo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 12:26
- Nahlásit
Strejda
a) Má schody na zahradu.
no tož to je o něčem jiným , proč by skákal, dyš si může seběhnout, není blbá slípka
pawLINka
Jeden můj pes je na balkóně často. Sám to vyžaduje
no jo, když vono záleží na tom. My jsme v prvním patře, takže když jsme doma, má drbna Zrzavá taky přístup na balkón, ale když jsme pryč tak ne. A být výš, byla bych fakt opatrná. Andulka taky pobývala na balkóně běžně a to jen v době, kdy byla panička doma a jednou jí něco napadlo.... a málem se proletěla. Kdyby tam panička tehdy náhodou nebyla a neměla rychlý reakce, chytla ji instinktivně, když už byla ve výšce zábradlí ....... .A to prosím Andulka nebyla pes, byla spíš něco jako zanedbanej člověk, žádný potrhlo, přemýšlivý stvoření, schopný celkem dost neuvěřitelných věcí (myslím řešení situací a tak). Jednou prostě měla echt psí den, no.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 12:29 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
jablunka
no jo, jenže ešivá vás dobře chápu, tak šlo o domek a první patro. Jenže.... v paneláku jsou kolikrát ve hře větší metry . Lidi si to neuvědomí kolikrát. Já bydlet výš, tak to prostě zabezpečím, abych měla klid. Já vim, sem čék co kasá gatě, když brot ešče neni ani vidět, ale proč pak šílet z toho, že kdybych já krááva, bývala byla...... Když to zabezpečím, tak sem v klidu a čokl si může hrát na drbnu , páč jasně, že je to tam baví a nedivím se jim, proč jen tak ležet na pelechu, když můžu monitorovat okolí.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 12:30
- Nahlásit
PetraK
no jo, jenže ešivá vás dobře chápu, tak šlo o domek a první patro.
Eé,píšu o dobách dávno minulých a o paneláku.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 12:32
- Nahlásit
PetraK
No já už ho v jeho 7 letech přesvědčovat, že na balkon nesmí, nebudu.
S dalšíma psiskama (ani těma budoucíma) takový problém nemám, bo jsou venku a i ty budoucí psiska chci mít venku.
Ináč teda z toho balkónu mi spadl kocour - typický britský šlechtic, který z obratnosti a bystrosti obyč koček už moc nemá... Kdysi večer honil můru po balkoně tak dlouho, až skočil dolů... Utekl, ale po 2 dnech se vrátil a nic mu naštěstí nebylo.
Jinak máme dvoupatrový domek a bylo to z toho horního balkonu.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 12:33
- Nahlásit
hele já mám Blbís na balkoně furt, je z tahokovu nebo jak se to jemnuje, je to něco jako pletivo, takže čumí skrz to a nemá tendence se o to opírat packama nebo skákat... a baví ho to tam mnohem víc, než v bytě, je tam furt, má tam zásobu PET lahví, který si tam nanosil, žvejká vršky, čumí na psy a je happy.
někdy ho tam nechám i když jdu třeba jen do obchodu nebo tak, když jsem v arbejtu tak ne.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 12:47
- Nahlásit
Mám taky psa na balkoně a nemá s tim problém, ještě nikdy mě ani nenapadlo, že by mohla vyskočit, jí to teda nenapadlo taky. Jednou sem jí ukázala, jakej máme výhled, tak si to asi pamatuje. Jezevčíka jsem měla na balkoně v době, kdy ještě nebyly balkony zateplený, dole byla díra, akorát na jezevčíka, ale ten tam jen prostrčil hlavu a řval na psy pod barákem, nebo sledoval dění. Nevypadl ani nechtěl skočit. Čuba má na balkoně svoje místečka, kde lehá, má tam i boudičku, do který chodí v noci, když je horko psát. Dveře na balkon nikdy nezavírám, pes si může jí lehnout ven, kdy chce.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 22 Zář 2009 12:56
- Nahlásit
PetraK
Mimochodem- s tím balkónem mě to přivedlo na myšlenku, že jsem kdesi četla, že není dobré učit psa chodit po zídkách a skákat přes ně- ač jde o zídky nízké (tak jako jsem to učila já Ešusa,když byl štěně, jen tak pro rozvoj rovnováhy), že by se to mohlo hrubě nevyplatit. Měli tam pravdu. Znám ohařku, která takhle přeskočila zeď v domnění že jde o zídku, tak jako vždycky, skákání bylo její hobby. Jenže šlo o hradní zeď a pod ní bylo... 7 metrů dolů
No tak todle já čubinu nikdá neučila a udělala mi to tudle na Valdštejně ještě, že měla postroj a já rychlou reakci ...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 12:58
- Nahlásit
Gerda
Čuba má na balkoně svoje místečka, kde lehá, má tam i boudičku, do který chodí v noci, když je horko psát.
A co píše, romány?
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 13:05
- Nahlásit
Já myslela, že pán co se ptal, jestli je pes na balkóně dobrý nebo špatný, rozhodně nebydlí v osmém patře, to by mně ani nenapadlo, a jestli má lodžii, tak snad každý dokáže odhadnout, na kterou světovou stranu je a jestli bude ze psa v létě pečínka nebo popř. v zimě balíček hlubokomrazeného.
|
kinta
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 13:16
- Nahlásit
impact
A co píše, romány?
Hele, nezáviď, že Tvoje nudle nejsou tak nadaný. Některý spisovatelé halt potřebujou k psaní naprostý klit a ten je jenom v noci. I v literatuře sme se to učili, ale tos asi chybjela.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 13:30
- Nahlásit
jablunka
Eé,píšu o dobách dávno minulých a o paneláku.
aha. No ale aspoň že první patro-páč bejt to vejš... tož co potom?
pawLINka
No já už ho v jeho 7 letech přesvědčovat, že na balkon nesmí, nebudu
no bať já vím, ono já to píšu jen že mám tyhle zkušenosti, je na každým, jak to vidí.
Gerda
když je horko psát.
vono v zimě, když je jeden zkřehlej, tak se, pravda, dost blbě píše
Tinta76
No tak todle já čubinu nikdá neučila a udělala mi to tudle na Valdštejně
pak je to možná ta ohařka. Ta to taky myslím prubla tam ,ale nejsem si jistá, abych nebyla krmelec.
nojo, když x psů to nenapadne, jen toho x+1 to napadne, tož já to psala enem tak, že jako i balgón s lódžijí maj svoje mínus, který lidi nemusí napadnout, páč si řeknou- je to pes, není to debil, musí mít pud sebezáchovy. Blbý je, když zjistěj, že ne vždycky.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 13:57
- Nahlásit
kinta
Hele, nezáviď, že Tvoje nudle nejsou tak nadaný.
No, mě by stačilo, kdyby se naučili uklízet ten posranej dvůr a vysávat vevnitř ty napadaný chlupy.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 14:04
- Nahlásit
Indy miluje balkón u chaty na Sázavě.
Usíná s hlavou mezi žbrdlením, čumí do údolí na světýlka a pohyblivý věci a dělá ředitele celýho údolí.
|
kinta
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 14:09
- Nahlásit
impact
kdyby se naučili uklízet ten posranej dvůr a vysávat vevnitř ty napadaný chlupy
Takle níský cíle Gerdina Maryje nemá, tak píše romány, no.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 14:12
- Nahlásit
impact
PetraK
kinta
Pardon, samozřejmě tam chodí spát )))
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 14:15
- Nahlásit
Gerda
Pardon, samozřejmě tam chodí spát
to je ale věčná škoda, páč já už se těšila na autogramiádu :cry
|
kinta
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 14:16
- Nahlásit
Gerda
A jó, no tak to su sklamaná. Tagže odvolávám, Gerdina Maryje MÁ níský cíle. Válet se a chrápat.
|
Falka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 15:09
- Nahlásit
Moje čuba teda balkon taky miluje. Bydlíme v bytě ve 3. patře a balkony máme dva - jeden, kde je zídka (takže čuba přes ní nevidí, co je za ní) - tam se bojím a nepouštím jí tam, právě proto, že ona to nevidí, že to je vysoko a může jí napadnout nějaká blbina. Druhej balkon má takový ty šprušle, skrz který nemůže propadnout, ale prostrčí tam hlavu a hlavně vidí, že je to výška a zase si nemyslím, že by byla tak blbá a skákala. Ona je celkem zvyklá, že se občas pohybuje v místech, kde si musí dát bacha, aby někam nezhučela (začínáme se záchranařinou a pohybuje se občas v sutinách, kde si musí dávat dost pozor) atd. Na tom balkoně jí ale taky nenechávám, když nejsem doma, to bych se bála, ale když jsem doma, tak jí tam někdy nechám otevřeno a ona si tam chodí lehat a pozorovat dění. Občas když přijdu domů, tak jí najdu, jak leží aspoň před tím balkonem (nemáme na těch balkonových dveřích záclony, takže i tak ven celkem vidí) . A když jsem doma, tak za mnou chodí a dožaduje se otevření balkonu .
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 15:28
- Nahlásit
Falka
a zase si nemyslím, že by byla tak blbá a skákala.
a hele jí , to je vono- další Andulka taky celej život prokukovala šprušlema..... a jednou si řekla, že nutně musí rychle dolů
Ona je celkem zvyklá, že se občas pohybuje v místech, kde si musí dát bacha, aby někam nezhučela (začínáme se záchranařinou a pohybuje se občas v sutinách, kde si musí dávat dost pozor) atd.
tak tady bych předpokládala, že fakt snad ten pes ví.
ne hele lidi, neberte to jako agitku, já jen, že o tom prostě vím. že to prostě ten pes udělat může no. Zas na druhou stranu, je mi jasný, že je to tam bafčí, páč se něco děje.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 15:34
- Nahlásit
Já tedy viděla taky NO co vyskočil z balkonu. Vzhledem k tomu,že bydlím ve 12-tém patře a pes hopsá rád- tak ten má balkon solo zakázanej. Nějak se mi nelíbí ta představa, že by třeba náhodou chtěl ulovit vosu a hopsnul si. Teď zrovna jsem ho viděla skákat z místa,aby viděl ,co se děje za vratama.......no viděl to a kolik to mohlo být metr 30 do výšky??? cca.....Takže u nás balkon pro psa není.
|