Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Odmítá chodit na vodítku.
Autor Zpráva
evca
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 16:30
- Nahlásit

Ahoj,
mám problém, 5měs. štěndo velkého plemene,které nikdy na vodítku nechodilo(u chovate-mám ho teprve dva dny),odmítá chodit na vodítku,obojek vůbec nesneslo a kšírky jsou sice lepší, ale bohužel jsem byla nucena ho na chvilku s vodítkem přivázat,došla do konce vodítka a pak když cítila,že nemůže dál, začala se škubat, trhat apod.Teď už vodítko odmítá úplně,nanejvíš udělá pár kroků a pak si lehne a to už s ní nehnu.Poradí někdo?

jana33
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 16:50
- Nahlásit

Hlavně ať už tě nenapadne někde štěně přivazovat. I to,co nemá s vodítkem problémy,bude vyšilovat. Doporučuju dát obojek navolno nastálo a stejně tak nastálo k němu připnout nějaké kratší vodítko,které bude neustále tahat. V rámci hry ho pak může manipulaci na vodítku učit, prostě během hry párkrát za vodítko zatahej, udělejte pár kroků,zase povol a tak dokolečka,aby si štěndo zvyklo,že nejde o nic zvláštního

jfi
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 18:02
- Nahlásit

Příp. zkus mu to nasadit před krmením. Potom s ním samozřejmě necukat, ale třeba ho na vodítku lehce převést k misce s nášupem.

evca
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 18:26
- Nahlásit

jana33
Vím asi jsem udělala blbost a zradila jsem ho i když to trvalo pár vteřin, jak začal vyšilovat, tak jsem ho hned pustila, ale bylo už pozdě.
Díky za radu.

evca
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 18:27
- Nahlásit

jfi
Díky,zkusím to.

staropramen
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 20:49
- Nahlásit

mě v souvislosti s tímhle napadá,jak naučit stěně aby když ho někde na vodítku uvažu ,aby bylo v klidu? jsem to jednou zkusil jen tak na pár sekund a malém se zbláznil tak jsem to odložil na neurčito

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 21:00
- Nahlásit

staropramen

Nejdřív ho nauč povel zůstaň

LucieS
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 23:22
- Nahlásit

Ber to jako výuku úplného prcka.
Začala bych navázáním psa na sebe - musí ti maximálně důvěřovat, musíš pro něj být středobod vesmíru. Pamlskuj, drbej ho, hlaď ho, věnuj se mu. Zkus se dopracovat k tomu, že tě bude rád a s důvěrou následovat. Pak dej vodítko, dlouhé, a choď se psem tak, že tě bude přirozeně následovat, aniž bys vodítkem cukla nebo vyvinula sebemenší tlak. Musíš s vodítkem dobře pracovat, včas povolovat. I tak pejsek bude cítit jemňounký tlak, na který si postupně zvykne, a tah vodítka mu přestane vadit. Když se zasekne nebo začne panikařit, okamžitě povol, počkej, všechno v klidu, nakontaktuj psa na sebe, aby se zvedl bez tahu vodítka. Je to běh na dlouhou trať, ale funguje a dá se to.

evca
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 17:33
- Nahlásit

Přivázala jsem šňůrku a chodila s ní celý den v poho,občas jsem za ni vzala, nejprve tak,aby nevěděla pozděli už mně viděla,že ji lehce držím,pořád ji měla volně,aby nešponovala,všechno bylo OK.Dneska jsem ji dala místo šňůrky hadrové vodítko,taky celkem v poho teda na zahradě i když ho vezmu do ruky a má ho volně,tak to bude doufám dobrý.Zatím se ještě neodvažuji s ní ven,no uvidíme.
Všem díky

Meta
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 13:54
- Nahlásit

Čerstvá zkušenost. Učím si prcka na vodítko, hezky ťape, jsem pyšná, jak nám to super jde, jakoby se na vodítku narodila a už jdeme domů, kousek před domem, jedem po chodníku. Najednou zčistajasna štěně zabejčené, vzepne packy, jako úhoř vyklouzne z obojku a šup, rovnou doprostřed silnice...skočím po něm šipku, odřu si obě kolena, samozřejmě pes je rychlejší, stojí na dělící čáře a kouká na mě, co jako bude... srdce až v krku, modlím se ať nejede auto...přemůžu emoce a jak hérečka něžně a nadšeně zavolám "Čakýýýýý" a ona mi skočí zpátky do náruče....Bože, děkuji ti za první přivolání !
Už aby to vyrostlo Jak si člověk začne říkat, že něco jde, hned je po zásluze potrestán

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 13:56
- Nahlásit

Meta
Už aby to vyrostlo
jak já tě chápu...
a gde je foto,na stránkách????

Meta
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 13:57
- Nahlásit

davidkova renata
jojo, už webík funguje
http://www.hovawartbert.estranky.cz/

žanda
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 14:00
- Nahlásit

Meta

Jak si člověk začne říkat, že něco jde, hned je po zásluze potrestán .................to je hnusná pravda a v pejskařině platí dvacetinásobně(

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 14:05
- Nahlásit

Meta
jééé,vona je důra celá černá,ta je kuááásná

jináč sem si opět pobulela,našla jsem tam tu básničku od Sedláka,co jsem jí jako dítě znala ze cvičáku,ale nemohla sem si vzpomenout na celou..tak ti pěkně děkuju.

Meta
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 14:13
- Nahlásit

davidkova renata
jo, dostala jsem od Sedláka při zkouškách ZZO jeho knížku, dal jí všem začátečníkům i s věnováním...bylo to moc milé, je tam písniček hodně, kdybys potřebovala.

Dines
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 15:03
- Nahlásit

Meta
No, já jsem vypozorovala, že moje novoučký 5ti měsíční štěňátko na vodítku táhne jak kráva, ale když sem jí dala do ruky malý neteři, tak dokonce i ta malá můry zpomalila natolik, aby spolu popobíhali, a né aby jí smýkala bradou po betoně (což by udělal se mnou) Holt maj ti pesani větší potenciál než by jeden čekal

LucieS
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 16:46
- Nahlásit

Bože, děkuji ti za první přivolání !
Už aby to vyrostlo

A na tohle jsi přišla jak??? Pro takhle malého prcka jsi středobod vesmíru, tam máš přivolání skoro samo od sebe.
Využij toho, dokuď to jde.

"Až to vyroste", nebudeš stačit zírat...

evca
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 18:44
- Nahlásit

Nechápu...!Jak je čubina chytrá,normálně šla k vrátkům i s vodítkem,to je důkaz, že už to to zvládne a můžeme jít na procházku.ještě včera od vrátek couvala.
Tak super, můžem vyrazit na procházku,vezmu vodítko do ruky a jdeme,cítí se úplně sebevědomě a bez problému zvládá hodinovou procházku.Vypadá to,že máme vyhráno,ale je to přesně jak říkáš, raději neříkat,že nám něco jde....taky s tím mám nejednu zkušenost.

Meta
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 08:38
- Nahlásit

A na tohle jsi přišla jak???

To je životní zkušenost. Platí u dětí a u psů.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání