| Autor |
Zpráva |
dobiasova
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2009 22:52
- Nahlásit
Dobrý den, chystá se novelizace tohoto řádu (ZMMP, ZMP1,2) Prosím pište své názory, nápady, návrhy jsou a budou k dispozici na www.mk-vycvik.estranky.cz
Milovníci malých plemen a výcviku hlaste se!!!
|
wami
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2009 07:14
- Nahlásit
dobiasova
ahoj, máme psát i semka nebo jen na kontakt na stránkách...?
návrh jsem četla a jsou to dost dobré postřehy...
jinak imo:
- překážku bych nechala spíše nastavitelnou, mám psa 29cm v kohoutku, ne, že by 50cm nepřeskočila, ale s největší pravděpodobností už to bude s dotekem
- u oddílu B bych upravila mou oblíbenou větu "pes se nachází lopatkou na úrovni kolen psovoda", je to sice jen kosmetický detail, ale pro malá plemena nereálný
- popřemýšlela bych, jestli u hlídaček je u některých plemen nutný náhubek, u mě s tím třeba problém není, ale takový belgický grifonek nemá pro náhubek šanci... netuším nicméně, jak to definovat, podle plemen asi ne, možná opět podle kohoutkové výšky...?
|
dobiasova
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2009 18:08
- Nahlásit
Pište mi sem, já si to pak všechno stáhnu, čím více postřehů, tím lépe, spíše sem jsem to dala pro ty kteří nechodí na web nebo na ně nemám kontakt.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2009 18:16 - Změnil/a: rendik
- Nahlásit
dobiasova
Ahoj, chtěla jsem reagovat už na ten mail, ale pak jsem nějak zapomněla...
Každopádně - výška překážky by se určitě pořešit měla, a myslím, že by to nebylo zcestné ani u zkoušek ZVV, pokud cvičí lidi se psem, co má těch hraničních 45 cm v kohoutku, bude mít s metrovkou určitě dost podobný problém, jako pinč nebo čivava s 50 cm překážkou.
Jinak bych byla pro zavedení třetího stupně zkoušek malých plemen, po vzoru zkoušek ZVV. (Proč by velká plemena měla mít ZM, ZVV1-3 a malá pouze ZM a ZMP1-2?) Poslušnost a stopa by mohla zůstat jako u ZVV3 (s úpravami pro trpaslíky, kilovou činku by asi nezvládli ) a co se týče speciálů, tam se přiznám, že mě nic moc nenapadá, možná hlídání předmětu na dva figuranty? Ale jistě by se něco vymyslelo...
A myšlenka pořádání Mistrovství republiky malých plemen by si 100% zasloužila realizaci, jistě by alespoň u některých psovodů zvedla motivaci k výcviku...
wami
u oddílu B bych upravila mou oblíbenou větu "pes se nachází lopatkou na úrovni kolen psovoda", je to sice jen kosmetický detail, ale pro malá plemena nereálný
Ale jo, když by šel u nohy po zadních (což mě přivádí na myšlenku, co by asi dělal rozhodčí... )
popřemýšlela bych, jestli u hlídaček je u některých plemen nutný náhubek, u mě s tím třeba problém není, ale takový belgický grifonek nemá pro náhubek šanci...
Po pravdě, netuším, jestli je možné sehnat pro grifonka náhubek a jaký, ale já osobně bych u těch hlídaček náhubek nechala...
|
mmarcela
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2009 19:20
- Nahlásit
Jako majitelka grifonka. Momentálně řeším problém s náhubkem. U ZZO a ZOP mi tak nějak prošlo, že ze psa náhubek časem spadl, ale momentálně váhám a přihlášením na ZPU1, kdy jsme si vybrali hlídání předmětu a netuším, jestli mi u tohohle cviku toto projde, nehledě na to, že psa evidentně náhubek ruší
|
dobiasova
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2009 21:24
- Nahlásit
nový návrh na změnu ZŘ a návrh nového ZŘ je už k připomínkování k dispozici na webu MK a výcvik tak jukněte a piště vaše názory, bude se to projednávat spolu s výcvikářem ČKS tajk uvidíme
|
dobiasova
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2009 21:25
- Nahlásit
rendik
jestli ti to neva přidala jsme tě do seznamu lidí, co souhlasí s novelizací, pošli mi ještě adresu díkas a doufám že přijedeš na závod do skalice nebo podlešína bojovat, máte to super!!
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2009 21:51
- Nahlásit
dobiasova
Adresu a tak dále pošlu na mail. Zítra pročtu ty návrhy, koukla jsem na to jentak v rychlosti a super, určitě by bylo fajn, kdyby zkoušek pro malá plemena bylo víc, tak jak je navrženo v novém ZŘ. Jinak do Skalice i do Podlešína se určitě chystáme a moc těšíme, jen ještě nevíme, jestli to ZM nebo zkusíme jedničku...
|
dobiasova
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2009 21:58
- Nahlásit
rendik
super my se ted sice hystáme na mr kníračů dle ZMP1 ale bez našich cviků hlídaček atd..,ale jinak pojedeme do skalice i do podlešína do ZMMP. tak zatím čaues
|
dobiasova
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2009 22:02
- Nahlásit
rendik
jo jinak jestli ti to neva tak jsme si tě vypůjčili jako maskota na banner na upoutávku na závod v podlešíně. a v psích sportech jste byli taky
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2009 22:18 - Změnil/a: rendik
- Nahlásit
dobiasova
mr kníračů vám závidím, my nic takového nemáme... článek ve sportech jsem viděla (i četla - dobrá práce ), i ten banner... nevadí mi to, jen doufám, že to moc lidí neuvidí, v těch holinkách jak jdem ze stop mi to vážně sluší
|