Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Labrador se nechce nechat ošetřit
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
VerčaZ
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 22:14
- Nahlásit

Tím, že s ním budeš lítat, tak si s ním velice vylepšíš vztah. Pokud se mu teda během procházky budeš věnovat. A on si od Tebe nechá líbit daleko víc. Neříkám, že se to vyřeší úplně, ale rozhodně se to výrazně zlepší.
Hm, vím jak JRT vypadá a že s ním může být problém, to si piš. Ono totiž zas až tak moc nezáleží na velikosti psíka. A pokud dáš psovi vylágoš, tak tím mu opravdu neukážeš kdo je pán a kdo je pes.
Když necháš labroše na dvoře, tak to vezme tak, že ho vyčleňuješ ze smečky. Jestli to bude konec nebo nebude, to už si přeber sám. Záleží na úhlu pohledu a ten máme evidentně každej jinej, se mnou se psi válí na kanapi.

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 22:18
- Nahlásit

Určitě není dobrý od psa odejít, když zavrčí, ale to už tu zaznělo.
Můj názor je (nikomu ho nevnucuju), že pes je kamarád, mazlí se, občas se mu promine i nějaká ta lumpárna, ale vždy musí vědět, že je v rodině až na posledním místě.
Když má pak dostatek zaměstnání, což si myslím, že běhání jen po zahradě nestačí, udělá pro pána cokoli, aby měl radost.
Mé čubě vživotě nevadilo jakékoli ošetření, až do doby, co měla zánět v uchu a od té doby si uši nechce nechat ani vyčistit. Když to zkouším pomalu a opatrně, nenechá se. Zabírá na ni jen když ji pevně chytím a druhá osoba to udělá, naštěstí ví moc dobře, co sí může a nemůže dovolit, tak nějaké vrčení si nedovolí. To zkusila jednou v pubertě, když jsem jí brala maso z huby a bylo ji to natolik vysvětleno, že to nesmí, že s tím od té doby problém nemám.
Určitě si myslím, že ten fixační náhubek je v už v tomto stádiu na místě a prostě bych to dělala tak, že bych ho nasadila, v klidu bych s ním začala manipulovat, třeba hi jen potírat vodou, jako že je to lék a když zavrčí, v klidu ho okřiknout, fuj nesmíš a pokračovat dál, i kdyby se měl zjevit, časem pochopí, že mu vzdor nepomůže a bude držet. Hlavně pak nezapomente ho pořádně pochválit a odměnit.
A ještě na závěr musím podotknout, že s agresivním labradorem jsem se setkala opravdu jen jednou. A jestli to máte už u druhého psa, bude chyba na vaší straně, tak by to určitě chtělo navštívit nějaký cvičák, či chovatele, kde vám určitě rádi poradí.

roxtedy
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 22:28 - Změnil/a: roxtedy
- Nahlásit

Pavlina Moravcova

2 Pavlina Moravcova DÍKY ZA RADY. Zajímalo by mě jestli tato věta:"To zkusila jednou v pubertě, když jsem jí brala maso z huby a bylo ji to natolik vysvětleno, že to nesmí, že s tím od té doby problém nemám." = dostala vylágoš? Ano, vím, že je problém na naší straně. Studuji vysokou, chodím do práce a opravdu mě času moc nezbývá. ALE, jak jsem již psal, dokud byli psi na dvoře občas dostali vylágoš, jsme neměli podobné problémy ani s dobrmanem a ted s labradorem takový muka. VELICE SE MĚ LÍBÍ VĚTA: "Můj názor je (nikomu ho nevnucuju), že pes je kamarád, mazlí se, občas se mu promine i nějaká ta lumpárna, ale vždy musí vědět, že je v rodině až na posledním místě. " To bude pro mě základ a snad se pejsek napraví, protože kdo nemá podobné zkušenosti, tak to opravdu nepochopí.. Všem díky

Dines
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 22:31
- Nahlásit

roxtedy
. Zajímalo by mě jestli tato věta:"To zkusila jednou v pubertě, když jsem jí brala maso z huby a bylo ji to natolik vysvětleno, že to nesmí, že s tím od té doby problém nemám." = dostala vylágoš?
Podle mě to pravděpodobně znamená "dostal vylágoš", ale vtip je v tom, že nějaké vrčení si nedovolí. To zkusila jednou v pubertě, když jsem jí brala maso z huby a bylo ji to natolik vysvětleno, že to nesmí, že s tím od té doby problém nemám. tj, že jí to bylo vysvětleno poprvé, kdy to udělala

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 22:36
- Nahlásit

Samozřejmě, že vylágoš. Je rotvajter a ten když se nechá přerůst přes hlavu, tak je to pak průser.
To že píšu, že svůj názor nikomu nenutím mě naučila debata na téma krmení po tom, co se ma mě sesypali všichni majitelé voříšků, že jsem pak vypadala jako s pominutím ,,debil", kterej o psech ví velký kulový.

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 22:38
- Nahlásit

roxtedy
A, abych navázala na Dines, rozhodně si takto Pavlína se svojí fenkou nevytvořila vztah vůdce smečky - člen smečky. Naopak, aby jí ten vylágoš mohla dát, tak už nějakej vztah musely mít vytvořenej. Ukazováním síly opravdu hierarchii ve smečce nevytvoříš.

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 22:41 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
To tu ropliznu asi OT, ale ono to je vse jen o vztahu. Respekt prirozeny si u psa nevynutis, ten tam proste vuci panovi je nebo neni. Nikdy jsem nemela zapotrebi brat psum maso z huby, brat jim kosti, hrabat se v miskach - ale to je tockolotoc dokolastale.
Mé čubě vživotě nevadilo jakékoli ošetření, až do doby, co měla zánět v uchu a od té doby si uši nechce nechat ani vyčistit. Když to zkouším pomalu a opatrně, nenechá se. Zabírá na ni jen když ji pevně chytím a druhá osoba to udělá, naštěstí ví moc dobře, co sí může a nemůže dovolit, tak nějaké vrčení si nedovolí.
Moje cuba rtw mela opakovany zanety v usich, dost hnusny, a je divny, ze i dnes staci oslovit cubu, mit v ruce tamponek na cisteni, ona hup na gauc, vyteli se, usmeje, necha me (bez drzeni kohokoliv) vycistit usiska, prozkoumat cokoliv, protoze na ni netlacim a duveruje mi. Kdyz se ji to nelibi, neokrikuju, brouknu "kliid", nechvalim, ale je zvykla od mala. A ze jsme spolu resily ruzny zraneni, napr
roxtedy
I po dobrem lze s psickem vyjit a dohnat zameskane.

Dines
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 22:42
- Nahlásit

roxtedy
A abych doplnila VerčuZ, tak napíšu, že pokud ten vztah vytvořenej nemáš a dáš psovi vylágoš, tak se ti klidně naoplátku může zahryznout do ruky - viž poslední příspěvek předchozí stránky o JRT

Dines
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 22:45
- Nahlásit

Fifi
Fůůůj, to je tlapa? Znám, taky mu tohle všechno rejpu, já (nejen) ruce celý od krve a ten pošuk se na mě ještě tlemí.
To když se mu hrabu v uchu, to už se netlemí, ale drží - taky jinou možnost nemá že...
roxtedy
protoze na ni netlacim a duveruje mi. Kdyz se ji to nelibi, neokrikuju, brouknu "kliid", nechvalim, ale je zvykla od mala.

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 22:46
- Nahlásit

Tak to je tak nějak jasné, oni už musí mít také nějaký vztah, už ho pár let mají, jde jen o to aby pes pochopil to, že vrčení mu rozhodně nepomůže, akorát přitíží.
Kdyby čuba dostala ,,vylágoš" jako malé bezbrané štěně, určitě by to náš vztah jedině zhoršilo.
Takhle ví, že já jsem ta, co přináší žrádlo a kdykoli si ho může zase vzít, a proto jsem v hierarchii určitě výš. Každý pes by měl tohle respektovat a smířit se s tím, že to tak bude napořád.

roxtedy
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 22:51 - Změnil/a: roxtedy
- Nahlásit

Prosím o radu s výběrem fixačního obojku. máme labradora, 5let, 35Kg. Chci koupit asi zde:URL

Jakou mám vzít velikost(0-6)? Díky

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 22:54
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
Takhle ví, že já jsem ta, co přináší žrádlo a kdykoli si ho může zase vzít, a proto jsem v hierarchii určitě výš. Každý pes by měl tohle respektovat a smířit se s tím, že to tak bude napořád.
V tom sme asi jiny, ja si na zadnou hierarchii nehraju, tu maji u nas cuby mezi sebou.
Dines
Fůůůj, to je tlapa? Znám, taky mu tohle všechno rejpu, já (nejen) ruce celý od krve a ten pošuk se na mě ještě tlemí.
Jasny, rozfiklej 5. prst, to uz vypada docela pekne castecne zhojenej.

Dines
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 22:54
- Nahlásit

roxtedy
Velikost asi neporadím, je to vždy lepší vyzkoušet - ale určitě je lepší o chlup větší než menší... a brala bych raději tento http://www.chovatelskepotreby-levne.cz/nahubek-nyl on-tommi-vel-5-37153.html kde je pevně daná velikost a nemá tam co povolit....

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 22:55
- Nahlásit

Fifi
Ona si ty uši nechá vyčistit, ale jen, když ji držím, když ji nerdžím, strčí hlavu pod lavičku a já ji můžu vyčistit leda tak zadek.
Každej přistupuje k výchově a výcviku jinak a má na to jinej názor. Přiznám se, že je to můj první RTW, tak jsem přísnější výchovu používala spíš ze strachu, abych něco nezkazila a čuba nebyla agresivní, a musím říct, že je opravdu slušně vychovaná, ale na druhou stranu jsem v ní dost potlačila její přizozené chování, a tak u dalšího rotíka půjdu zlatou střední cestou.

Dines
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 22:56
- Nahlásit

Fifi
Jasny, rozfiklej 5. prst, to uz vypada docela pekne castecne zhojenej.
Taky někde mam podobně chutnou fotku - ten muj blbec skočil na plech, a rozřízl si nohu mezi prstama (div si ten jeden neamputoval) - a po asi 4 dnech mu prdly stehy ...

Mathea
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 23:37
- Nahlásit

roxtedy
VELICE SE MĚ LÍBÍ VĚTA:
No je videt, ze chces stejne slyset jen podporu toho, co delas ty a ostatni nazory te v podstate nezajimaj.

Pavlina Moravcova
Takhle ví, že já jsem ta, co přináší žrádlo a kdykoli si ho může zase vzít, a proto jsem v hierarchii určitě výš.
Divny, ze je spousta lidi, kery todle vubec nepotrebujou ani s rtw, ani s jinejma plemenama a fungaj s nima naprosto v pohode. Ja fakt nevim, esli me psiska vnimaj v hiearchii vys, nebo ne, jsem jinej druh zvirete, neumim jejich rec tak jako oni jsou schopni vnimat moji. Naopak si myslim, ze jsem si temahle debilitama typu pes musi do dveri posledni, musi vedet, ze je ten posledni atd. cubise kdysi drobet zadupala. A uplne zbytecne, protoze ted uz spolu dlouhy leta fungujem na uplne jinym principu. S mladakem sem todle vubec nepodnikala a je vic svuj, vic happy odmalinka. A to mu ted denne osetruju hot spot na ocasu, v zivote ten pes nebruknul, kdyz se mu nelibila nejaka manipulace. Proste mame ten vztah, nepotrebuju ho mlatit, davat mu vylagos a brat mu zradlo. Na co? Ten pes vi, ze mne se musi poslouchat, protoze z toho plynou velky vyhody, pripadne pohlavek pri nekorektnim chovani, ktery prehani.

moll
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2009 06:50
- Nahlásit

roxtedy
JRT je divočák - musíš mu dát podstatně víc práce a pohybu než labíkovi...a pokud nemáš čas na jednoho dospělýho psa, tak si nepořizuj druhé štěně.
pesana namusíš zadupad do země psychicky ani fyzicky, aby tě uznával - stačí mu projevit porozumění a uznat, žemá právo mít názor na situace - tobě se taky nelíbí a nesneseš vše, co ti svět dělá nebo má v úmyslu dělat. nezavírej ho, neuvazuj, aledovol mu být s tebou, protože mít laskavého a chápajícího pána je snem každého pesana.

roxtedy
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2009 07:29 - Změnil/a: roxtedy
- Nahlásit

Mathea

Samozřejmě, že přijímám ostatní názory, ale ne všichni mají zkušenosti, s podobným chováním, jaké má náš pes... Kdo má doma psa flagmatika mně asi s podobným problémem neporadí...

moll
Měli jsme dobrmana a fyzicky byl vytížený dostatečně(velký dvůr, vycházky). Navíc pokud vím, JRT si dost lidí pořídí do bytu a pochybuji, že s ním lítají 4 hodiny po městě...

makrel
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2009 08:55
- Nahlásit

roxtedy
A proč by nelítali? Nevyblbnutý a nevyběhaný JRT je taky pěkná demoliční četa

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2009 08:58
- Nahlásit

roxtedy
Nikdy, NIKDY!!! nesmíš psovi ustoupit, když jej ošetřuješ a jemu se to přestane líbit. NIKDY!!! Vždycky musíš dokončit, co jsi začala.

Vyvazováním psa venku a zákazem mazlení apod. dosáhneš jenom toho, že ti pes začne dělat v tvých očích "naschvály", ale nedočkáš se toho, že by si do deníčku v noci v boudě napsal "dnes jsem zlobil, tak mě panička přivázala, proto zítra zlobit nebudu". Neuvědomí si to.

Kdo má doma psa flagmatika mně asi s podobným problémem neporadí...
Aby ses nedivil/a, co tady kdo máme.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2009 09:31
- Nahlásit

roxtedy
mám doma taky pěknou hysterku na ošetřování (stafbulka), ale rozhodně mě nikdy nenapadlo ji kvůli tomu nějak zadupávat. nikdy si na mě nic nedovolila, protože ji to prostě ani nenapadlo. a jak píšou ostatní, je to o tom vztahu, kterej se psem máš. že bych ho budovala útlakama a odstrkováním ale rozhodně není pravda. naopak, fena je se mnou všude, má spoustu privilegií, ale taky ví, co může a nemůže. a věř, že sama na to nedošla, musela jsem jí to od mala vysvětlovat. a vždy to šlo bez nátlaku.
Takže teď když ošetřujeme cokoliv, tak sice zcepení a je na prášky, ale drží. Zvykali jsme postupně přesně jak píšou ostatní a hlavně v klidu. Jakmile jsem chytla nerva (jsem docela nerváček někdy), tak jsem to skončila, protože jsem ji jen vytáčela do vyšších obrátek. Ten klid a suverenita jsou tam hodně zásadní.

K JRT, znám jich pár a v klidu rozhodně nejsou. Bydlím ve městě a ty lidi je chovají v bytě. Všichni, co s nima nelítají x hodin denně venku, tak mají zdemolovaný byt a ze psa nerváčka. Ten pejsek je sice malý, ale o to živější a tu energii ze sebe prostě potřebuje dostat. To na dvorku nedá a když jo, zničí na co přijde, protože prostě bude hledat zábavu někde jinde, když ty mu ji nedáš.

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2009 10:02
- Nahlásit

Ještě k JRT. Vzhledem k tomu, že se stává modním plemenem, tak jich je všude hodně, takže opravdu všichni z nás, co tady na diskuzi píší zkušenosti, si je nevymýšlí a opravdu jich spoustu znají.
Kámoška má PRTa, což je povahově a vlastně i vzhledově (aniž bych se chtěla někoho dotknout) velice podobné plemeno. Má teď zraněnou nohu a nemůže lítat, vpodstatě musí být na vodítku. Kámoška je z něj celkem hotová. Už neví co by mu vymejšlela. Denně ho učí nějaké nové kravinky, aby ho zabavila. Ale stejně je to málo, ten pes je nevylítanej a doma začíná vše okusovat, když jsou v práci.
Hodně dobře si JRT rozmysli, ten pes potřebuje psychickou i fyzickou činnost!!!! A vůbec, rozmysli si celkově druhého psa, pokud je s jedním problém. Nejdřív by měl být jeden pes v pohodě, pak si k němu pořizuj dalšího.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2009 10:07
- Nahlásit

VerčaZ

Já se vám, lidi, divim, řekla bych, že tomu pánovi tady je uplně jedno, co JRT potřebuje nebo nepotřebuje, bude mít na dvorku kámoše, ne? Čas na ně nemá, zájem nemá, hlavně aby byli pejsani dostatečně pokořeni a vzhlíželi na pána tvorstva s úctou.

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2009 10:08
- Nahlásit

JRT je hodně temperamentní a potřebuje vyžití, jinak demoluje a stává se agresivním.
Na dvorek bych ho rozhodně nedoporučovala.
Rádi dělaj agility a vše, u čeho se dá hodně běhat.

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2009 10:22
- Nahlásit

isdpch
all
na rychlý kouknutí to provokace ne

ty jo, já to vidím podobně jako pan Agrosek

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2009 10:30
- Nahlásit

PetraK

Možná na tom něco bude, možná to bude i pakovikuňa, uvidíme co na to Jan Tleskač

jana33
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2009 10:51
- Nahlásit

roxtedy
Ono psů flegmatiků tolik nebude. A že je pes flegmatik neznamená,že nebude vyvádět,když ho něco bolí. A k tomu,aby se pes tvářil jako flegmatik,když ho ošetřuješ a děláš mu něco nepříjemného vede mnohdy dlouhá cesta,která je především o trpělivosti. To,že někdo má bezproblémového psa neznamená, že ti nemůže poradit,protože "to" nechápe. Naopak zjevně dělá ty věci dobře a fungují mu

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2009 10:57
- Nahlásit

isdpch
a Majkl Džeksn ?

Vidiš a já si myslela, že je nesmrtelnej

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2009 11:08
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Možná na tom něco bude, možná to bude i pakovikuňa

když mi to furt, furt něco připomíná- styl toho kluka, jak si chtěl pořídit toho ohaře. Je to nějak moc identický

isdpch
pan psíček se realizuje v ptactvu

no jo, tak ale má širokej záběr zase stihnout by to mohl

isdpch
Lucie Kratochvílová

co na to Jan Tleskač
a Majkl Džeksn ?

ste blbý. naprosto

jablunka
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2009 11:12
- Nahlásit

roxtedy
Ten náš byl pořád doma a já si myslím, že to může být tím...?
Mám pořád v domě pět psů.......tož co s tím fčíl????
Mathea
Takhle ví, že já jsem ta, co přináší žrádlo a kdykoli si ho může zase vzít, a proto jsem v hierarchii určitě výš.
Divny, ze je spousta lidi, kery todle vubec nepotrebujou ani s rtw, ani s jinejma plemenama a fungaj s nima naprosto v pohode. Ja fakt nevim, esli me psiska vnimaj v hiearchii vys, nebo ne, jsem jinej druh zvirete, neumim jejich rec tak jako oni jsou schopni vnimat moji. Naopak si myslim, ze jsem si temahle debilitama typu pes musi do dveri posledni, musi vedet, ze je ten posledni

Jsem na tom podobně jako ty a Fifi a nedokážu si představit co by to se psákama udělalo.A to se ta naše pitoma,nechá i za živa šít a rozhodně nemám psy flegmatiky.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání