| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 11:36
- Nahlásit
wami
když mezi ně jen chodí, tak to některé zdatné jedince nenechá klidnými, i když na tom člověk maká odmlada
joo, jojojojo, sem ráda, že to tak nemám jen já
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 11:49
- Nahlásit
wami
tak to některé zdatné jedince nenechá klidnými
jasně, jsou výjimky...ale zrovna tvůj pes to není, nebo tobě utíká pes za háravkama? to jsem nikdy neslyšela
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 11:51
- Nahlásit
Ebony
neutíká, ale v klidu ho tedy rozhodně nenechají
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 11:54 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Ebony
no mě třebas taky neutíká, vod háravý pudlošky, bíglice, berňákový ho odvolám. ale samotnýho bych ho s nima nechat nemohla,páč ten vůl je schopnej vymyslet neuvěřitelný věci , páč i když tam jsem tak ho musím dozorovat
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 11:58
- Nahlásit
wami
ale tady se bavilo o psovi, kterej rozebral kotec a střechu od baráku...:
PetraK
a už ne proboha o psech, co se nechávají samotný s háravkama, mně z těch vašich výplodů někdy praští fakt :
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 12:01
- Nahlásit
Ebony
kterej rozebral kotec a střechu od baráku
no comment...
ale jo, u háravek je ovladatelný a primárně za nima nezdrhá... akorát když je cítí, má v hlavě místo mozku gule... a tenisáky to nejsou...
---
a howgh, vůči zadavatelce platí doporučení se psu začít věnovat, zvýšit ovladatelnost a zajistit plot... myslím, že když zamaká na všem, problém se podstatně zmenší...
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 14:21
- Nahlásit
LuckaS spolíhá na to, že to tak jak to má, musí vyjít
Jo, spolíhám. Jelikož mám psy, kteří kdyby chtěli, rozeberou vše kromě železa a betonu, tak mám plot ze železa a betonu a pokud k tomu přistupuju tak, že by se nemělo nic dostat ven, nemělo by se nic dostat ani dovnitř.
Loňské hárání jsem si teda čubu na kritický týden brala do práce, ale to bylo spíš proto, že pes byl po operaci, doma ho hlídala máma a nechtěla jsem, aby do toho řešila ještě háravou čubu.
|
mysula
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 21:30
- Nahlásit
Reaguji na "Ebony 1.července 8.55"- nevím zda jsem to špatně napsala,nebo jsi to špatně pochopil.Ale náš pes jako každý jiný pes hlídá barák a zahradu a až se přijde z práce,tak se s ní jde na procházku,ale né, jako se chodí s bytovkovým pejskem,ale na proběhnutí po poli a loukách,které tu jsou,bydlíme na vesnici.Jde na volno před manželem, popoběhne ,ale je stále před ním,.Takže pokud máš pocit,že s ním nechodíme ven,tak to je omyl., a ohledně toho plotu,to byl plot souseda toho prvního a to byla domluva mezi námi,ohledně návštěv , v tu dobu náš pes neměl potřebu chodit na druhý pozemek,Sitace se změnila při výměně sousedů,kteří si přivedli fenu.,oba psi jsou volně, nebo byli,ale po rozepři mají prostě fenu volně at se hárá či né.Chci se sousedy vycházet,ale nemohu ustupovat stále jen já.,takže můj dotaz přímo na tebe, mám stále vodit psa na své zahradě na vodítku,aby náhodou,když on to pozná,ale majitel tvrdí pravý opak,nepřeskočil plot?v době hárání.Samozřejmě přijímám kritiku,ale neznáte se náhodou s naším sousedem,že jste spíš na jeho straně,pokud né,ráda Vás seznámím a možná,že i změníte názor. přeji hezký večer mysula
|
mysula
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2009 16:46
- Nahlásit
Takže nadále chodím s naším pejskem na delší procházky,při odchodu za komentáře sousedky,která nabádá svou fenu se slovy"buď inteligentní a neštěkej,že jde ven,to je jen provakace,aby Tě naštvali."Můj pes tomu nerozumí a já to již přecházím.Takže děkuji za Vaše rady, s kterými se sice neztotožňuji,snad někdy budu mít zas problém a obrátím se na diskuzi a snad mě poradíte co mě a mému psovi .Mysula
|
Šery
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2009 12:49
- Nahlásit
dobrý den všem,řeším podobný problém.Koupili jsme domek a já celá šťastná,jsem si konečně mohla pořídit velkého psa.Jenomže plot,který patří sousedovi je ve více než v dezolátním stavu.Je na něm více záplat než pletiva.No a s každou zimou se objeví nové díry.A nemusím podotýkat,že pro 2 roky starou čubinku čsv není problém vždy něco přeskočit,odstrčit nebo podlézt.Soused má také čubu malého křížence a další obsoused má čubu parsonka.Naše,ostatní čubiny nemusí,no a ony také nejsou svaté a bojím se chvíle,kdy se naše objeví na jejich území.Zaklepe s nimi a mě budou linčovat po vesnici,že mám psa zabijáka.Když jsem se sousedem na toto téma zkoušela promluvit,protože mu patří ještě zeď,ve stejném stavu a vypadávají z ní cihly zhruba z 2,5 m výšky,poslal mě do patřičných míst,nazval krávou a řekl ať si tam tam plot postavím sama.Takže plot na zahradě záplatuji jak se dá,ale to nepůjde do nekonečna.Dělám to pro mého psa,aby mohl být na zahradě.Hledala jsem zákon jestli má majitel pozemku povinost oplotit pozemek,ale z toho co jsem našla mi vyplynulo že ne.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2009 13:02
- Nahlásit
Šery
Hledala jsem zákon jestli má majitel pozemku povinost oplotit pozemek,ale z toho co jsem našla mi vyplynulo že ne
Pokud utíká váš pes a je pravděpodobnost, že na cizím pozemku způsobí škodu, řekla bych, že zabránění utečení psa je čistě na vás.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2009 13:05 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
Šery
Ahoj, dělám na obecáku, takže to mám z první ruky. Za plot ručí ten, kdo ho udělal, nějaká solidarita je tady pouze věcí Vás. Váš soused si musí plot opravit, protože je jeho. Náš táta tohle řešil minulý rok, kdy jsem mu říkala že on plot udělal tak on ho musí opravit, ohrazoval se tím, že ale by se taky mohl snažit soused, no ale to je sice hezký, ale kdo plot udělal, musí ho opravit a v případě že dělá druhé straně škodu nebo něco způsobí, nese za to i vinu. Takže on ho musí opravit a vy si klidně můžete dát žádost na obecák nebo město, že to požadujete.
Dokonce už jsem se tady setkala i s tím, že si sousedi udělali každý svůj plot takže tady jsou dvě parcely a mezi nima dva pletivový ploty aby každej měl svuj a nemusel to řešti
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2009 13:08
- Nahlásit
ankaras
jako to je fajn,akorát by si Šery pak měla dát pozor na psy,páč by jim soused moh hravě ublížit domnívaje se,že je v právu když mu vlezli na pozemek a nedejbože něco udělali.Ale s žádostí je to dobrej tah,bude to mít aspon písemně potvrzený!
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2009 13:13 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
davidkova renata
domnívaje se,že je v právu když mu vlezli na pozemek a nedejbože něco udělali
- jo , to je věc druhá, já si nakonec ten plot šla taky opravit sama protože táta hlavu tvrdou, soused taky, tak jsem to udělala já protože kdyby mi k nim fenka zdrhla, tak to už je zase na jejich pozemku a to je věc další, ale jako pokud je plot jeho, tak ho musí nechat opravit, když ho nahlásí, že je plot ještě ohrožuje, tak je to jasný
Ale s žádostí je to dobrej tah,bude to mít aspon písemně potvrzený!
- to jo, jak ted na něco nemáš papír, tak jako kdyby si nebyl
to jsou zákony no, na hlavu, soused jí zase může udat za tohle :
nesmí nechat chovaná zvířata vnikat na sousedící pozemek
|
Šery
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2009 13:18
- Nahlásit
pro Gerdu:jsem si vědoma toho,že jsem za svého psa odpovědná,proto ten plot záplatuji.Ale pokud někdo svůj majetek nechrání,tak nevím.To je jako kdybych nezamkla dveře od baráku a řekla si,že krást je protizákoný.Tam kde je pletivo dobré tak čuba nepřeleze,nepodhrabe a pod.ikdyž by na to měla.Ale pokud je někde díra 1mX1m,tak tak se tam prostě vydá.
pro ankaras dpověď mě potěšila,ale myslím že kdybych něco takového udělala,tak to povede asi k tomu,že mi otráví psa,kočku a možná i nás.Je to asociál co topí lakovanejma oknama,takže kdo nechce rakovinu plic v zimě nesmí na zahradu.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2009 13:21
- Nahlásit
Šery
nesmí nechat chovaná zvířata vnikat na sousedící pozemek
Vlastník věci se musí zdržet všeho, čím by nad míru přiměřenou poměrům obtěžoval jiného nebo čím by vážně ohrožoval výkon jeho práv. Proto zejména nesmí ohrozit sousedovu stavbu nebo pozemek úpravami pozemku nebo úpravami stavby na něm zřízené bez toho, že by učinil dostatečné opatření na upevnění stavby nebo pozemku, nesmí nad míru přiměřenou poměrům obtěžovat sousedy hlukem, prachem, popílkem, kouřem, plyny, parami, pachy, pevnými a tekutými odpady, světlem, stíněním a vibracemi, nesmí nechat chovaná zvířata vnikat na sousedící pozemek a nešetrně, popřípadě v nevhodné roční době odstraňovat ze své půdy kořeny stromu nebo odstraňovat větve stromu přesahující na jeho pozemek.
(2) Je-li to potřebné a nebrání-li to účelnému využívání sousedících pozemků a staveb, může soud po zjištění stanoviska příslušného stavebního úřadu rozhodnout, že vlastník pozemku je povinen pozemek oplotit.
(3) Vlastníci sousedících pozemků jsou povinni umožnit na nezbytnou dobu a v nezbytné míře vstup na své pozemky, popřípadě na stavby na nich stojící, pokud to nezbytně vyžaduje údržba a obhospodařování sousedících pozemků a staveb. Vznikne-li tím škoda na pozemku nebo na stavbě, je ten, kdo škodu způsobil, povinen ji nahradit; této odpovědnosti se nemůže zprostit.
- takže vy se můžete ohánět opravou a on tím, že mu tam leze váš pes taky co vim a znam už tady, tak většinou vyhrává ten, kdo doběhne první se stížností nebo žádostí na obecák
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2009 13:27
- Nahlásit
Šery
Je jasný, že když vás zeď ohrožuje padáním cihel, je na majiteli, aby to opravil. Spíš sem myslela tohle:
A nemusím podotýkat,že pro 2 roky starou čubinku čsv není problém vždy něco přeskočit,odstrčit nebo podlézt.Soused má také čubu malého křížence a další obsoused má čubu parsonka.Naše,ostatní čubiny nemusí,no a ony také nejsou svaté a bojím se chvíle,kdy se naše objeví na jejich území.Zaklepe s nimi
...že pokud soused plot opraví, bude na vás, aby se čuba na jeho pozemek nedostala.
Je určitě logický, aby si člověk svůj majetek chránil, třeba zrovna tím pořádným plotem, přesto to jeho povinnost není a na jeho pozemku nemá kdo co dělat. Škoda že se s nim nedá dohodnout normálně. Znám to právě taky ze svý zkušenosti, nakonec sem zeď taky stavěla sama, protože dohoda možná nebyla.
|
Šery
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2009 13:28
- Nahlásit
ankaras
On není celý den doma,takže asi ani neví,že už tam naše čuba několikrát byla.Ta jeho se k nám chodila vykálet.Bylo to neuvěřitelný pozorovat jak k nám vlezla,vysr... a odkráčela.Díry při zemi jsem zadělala kvůli ní a ty výš zase kvůli naší.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2009 13:29
- Nahlásit
Hele já bych tedy kvůli svýmu klidu a bezpečí svého psa vůbec neřešila, kdo co má podle jaký vyhlášky nebo zákona dělat či nedělat a prostě bych si svojí zahradu pořádně oplotila tak,aby mi pes nemohl zdrhnout.I kdybych ten svůj dávala centimetr od toho jeho původního špatného a další centimetr od jeho rozpadající se zdi. Stížnosti a žádosti jsou fajn, ale až vám psa někdo zastřelí , budou vám k ničemu, i kdyby vám všechny úřady dali za pravdu. A až vaše čuba ublíží jiné, tak bude taky pozdě litovat
|
Šery
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2009 13:37
- Nahlásit
jana33
Já to tak taky cítím,že to asi bude na nás.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2009 14:35
- Nahlásit
Šery
Já bych to taky vyřešila sama, to byste se taky nemuseli dočkat. Já tady jenom napsala jak to je, ale taky bych nečekala a navíc jestli je to nějakej blázen soused, tak by ste se fakt nemuseli dočkat.
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2009 22:41
- Nahlásit
Volně puštěná háravka bez dozoru, byť i na vlastním pozemku, je risk. Cizí pes tam pochopitelně nemá co dělat, ale jsou to zvířata ... Když mě hárají feny, jsou v kotcích. I psi jsou v kritickém období v kotci. Ne proto aby si neužívali přes pletivo, to si fakt nedovedu představit ale proto aby se u fen nepsychovali.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2009 07:53
- Nahlásit
Šery
Nedávno jsem řešila hodně podobný problém. Mám hodně psů (tak od deseti výš, pořád se u nás ty počty mění ). Bývalí majitelé byli kamarádi se sousedem, takže plot tenkrát postavili tak, že oplocoval tři zahrady dohromady. Jeden soused je pouze chatař, bývá tady pár dní v roce. Druhá sousedka je rovněž pejskařka. Oba se na začátku vyjádřili, že jim moji psi vůbec neva a neva jim ani, že budou chodit na jejich zahradu pokud budu uklízet výkaly (což jsem poctivě dělala, jak za své psy tak za sousedčiny). Jenže pak začali sousedovi vadit (se mu v zásadě ani nedivím) a začal se dožadovat, abysme postavili plot mezi naší a jeho zahradou. Bavíme se o opravdu velkém pozemku, takže sumasumárum nás ten plot vyšel na 30.000,- (je to obyčejný drátěný bez podezdívky, úplně ten nejlevnější plot co šel postavit). On odmítl přispět sebemenší částkou a argumentoval tím, že on není povinnen mít pozemek oplocený, ale já jsem povinna zabezpečit své psy,aby nevnikali na jeho pozemek. Podle práva má pravdu. Takže i Šeryn soused může mít plot v jakémchce stavu (třeba i žádný), ale Šeryna čvs prostě nesmí na jeho pozemek.
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2009 09:04 - Změnil/a: Smecka
- Nahlásit
Šery
Čévéčka chovám. V současné době má 4. Tvoje fenka je zatím mladá a pravděpodobně konflikty s jinými psy ještě nevyhledává ale to se časem změní. Jediná moje rada zní - nečekej na průšvih který tě nastartuje k radikálnímu řešení a oploť pozemek sama.
|
Šery
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2009 12:48
- Nahlásit
Pro Smecku-bohužel už se mi venku dvakrát servala.Bylo to jak mávnutím kouzelného proutku.Jeden den byla za štěně co si nechá vše líbit a chce si s ostatními psy hrát a nejednou se pustila do rvačky.Na nás je ale milionová a nic si nedovolí.
Přemýšlela jsem o el.plotu.ty vztahy máme bohužel se sousedem POD bodem mrazu a on i ze začátku říkal,že ten plot je jeho a ví,že ho bude muset opravit.Pak jsme si udělali lepší barák než má on (např.jen tím že máme zavedenou kanalizaci)a už nás posílá do patřičnejch míst.
|