| Autor |
Zpráva |
Kniga
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2009 18:15
- Nahlásit
Mika no ja jen jestli je taky moznost u vas zauceni na elktricky obojek kvuli utikani... Protoz po te co mi predvedla dneska uz neverim, ze by cokoliv zabralo... Pokud budete mit nejakou zajimavou metodu urco ji vyzkousim, ale desim se toho ze jina moznostnez elektrika nebude
FFQQ
No na Alana jsme toho moc dobryho neslysela a videla jsem jejich jednoho "zaka", jo ten pes posloucha, jako hodinky, presne, ryhcle, nedostava temer zadnej pamlsek, protoze poslouchat musi... Mozna to na nektery psy fnguje, ale u bigla bych s tim nepochodila a zvlast ne kdyz moje Spoty je dost velka citlivka...
|
FFQQ
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2009 21:41
- Nahlásit
Kniga
aha tak jestli jsem to dobře pochopila, tuto výcvikovou školu jsi navštěvovala, nelíbil se ti přístup, kdy pes poslouchat musí a poslouchá za každé situace...i jsi viděla "žáka" a viděla jsi že to funguje a pes šlape...ale na druhou stranu se tu ptáš na elektriku !!! což si trochu odporuje s tím že máš psa citlivku...asi ti teda trochu nerozumím...
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2009 21:48
- Nahlásit
Kniga
na elektricky obojok nezaucujeme...aspon normalne nie... v kazdom pripade si zavolaj, popis problem, dohodni sa, myslim ze rozhodne tu este je problem na menej drasticke metody.
U nas sa prave prehnane pozitivne motivuje, kopec pamlskov, aby to toho psa bavilo, a potom sa to postupne odburava, ziadne nasilie... niekomu to nevyhovuje, u mojho psa to funguje, slape ako hodinky. U niekoho je to podplacanie, ale ked si mam vybrat medzi uplacanim a nasilnou metodou, je jasne, co vyhrava
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2009 21:51
- Nahlásit
FFQQ nevim kde jsi usoudil, ze jsem tam chodila. Nechodila, ano funguje to, urcite to funguje na spoustu plemen,a le na spoustu jinych psu to fungovat nemusi, a proste zlomeneho psa nechci.
Spoty je citlivka a tvrda palice, na elketrinu jsem se ptala pet minut po te co jsem konecne dosla dom a vykoupala jsem Spoty... to uz je takove cire zoufalstvi ptam se na ni, neznamena ze ji chci stoprocente pouzit, jen zjistuju treba to,a bych mi nebyla primo vnucovana ajk uz jsem na jednom cvicaku zazila... Na elektriku jsou nazory ruzne a bylo mi tvrzeno, ze i pes citlivy na tresty je schopen unest ranu od obojku, nicmene ja sma zastavam napriklad ten nazor, ze elektrika je jen a jen neviditelne voditko, takez proste pes stejne neni na volno, ale to je nadyl a nepatri to primo do tohoto tematu.
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2009 21:56
- Nahlásit
Mika kez by si mel pravdu, ja nemam problem s pouzitim pamlsku, problem ale nastava ve chvili kdy je Spoty ignoruje... no napisu mejlika (nerada telefonuju) a uvidime... sice VFU nevypada taky spatne, byli by levnejsi, a maji i agi, ale zas tady to vypada aspon dle popisu, ze by mi to pomohlo v tom, ze napisu co potrebuju a to se bude resit.
|
FFQQ
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2009 21:56
- Nahlásit
Kniga
promin, ted na to koukám, spletla jsem si tě s kintou omlouvám se...nicméně stejně mi dohromady nejde elektrika a citlivý pes
a mmch slyšet něco o cvičáku je něco jiného než to vidět na vlastní oči každý má jiný přístup a každý pes je originál, chce to vyzkoušet a najít si svoji cestu.
a ano, já jsem tam chodila a stále chodím...se svým psem, dnes už skoro 3 letým jsem toho vyzkoušela opravdu dost a tady jsme zakotvili a nemůžu si stěžovat...
|
inu
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2009 22:11
- Nahlásit
FFQQ
a nejsi náhodou majitel nebo cvičitel? Protože máš pod členem odkaz rovnou na ten web
|
FFQQ
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2009 22:14
- Nahlásit
inu
si tam můžu dát odkaz jaký chci nebo ne?
|
inu
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2009 22:17
- Nahlásit
FFQQ
no, to jako můžeš, ale vzhledem k tomu, že si tam lidi obvykle dávají odkazy na své psy, tak usuzuju, že nebudeš jen tak běžný uživatel cvičáku
|
FFQQ
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2009 22:23
- Nahlásit
inu
ahá, tak to pak joooo ....
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2009 22:29
- Nahlásit
Kniga
Hele, já myslim, že i u nás na cvičáku (VFU) by ti poradili i individuálně, co se té poslušnosti týče, když bys měla zájem... A když na věc přijde, možná i s tou elektrikou... Určitě zkus výcvikářům napsat a poptat se...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 07:44
- Nahlásit
Nevím, jestli už to tady někdo náhodou nepsal, nečetla jsem porozně všechno, ale slyšela jsem, že v Lískovci by se měl cvičák K9 rušit, kvůli stavbě těch nových baráků. Nemají stát přímo na území toho cvičáku, ale cvičák není dostatečně daleko od těch baráků.Už je to ale dýl, co tuhle informaci mám a jelikož se tam už nevyskytuju, tak nevím, jestli je to pravda.
|
Obludka
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 09:19
- Nahlásit
Já když jsem jim na K9 psala, tak mi odpověděli, že cvičí na dvou místech a to v Lískovci a v Líšni, takže to asi neruší. Nevím.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 09:47
- Nahlásit
A co ta psí škola na ostrově?
|
Obludka
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 09:53
- Nahlásit
inu
Hmmm. Na tu už jsem četla několik né moc dobrých recenzí. Ale ozkoušenou ji nemám. Když jsem předtím chodila na cvičák, tak to bylo na Zetor do Líšně, ale to už je opravdu dlouho.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 09:58
- Nahlásit
ještě by mě zajímaly názory na tu školku, co vede Fialová veterina
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 09:58
- Nahlásit
inu
Tam chodila kámoška před asi 4 rokama a byla tam tehdy i s její nevycválanou psicí moc spokojená
|
Obludka
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 10:25
- Nahlásit
Tak to jsem asi nepochopila. Fialová je jméno a veterina je místo? To jako myslíte cvičák na VFU?
|
inu
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 11:05
- Nahlásit
Eimy
no, my tam chtěli jít, ale nejdřív jsme tam nedorazili, páč nemáme autí a zrovna byla bouračka na Křenový, takže tramvaje stály a od té doby jsem si ještě nenašla čas tam brnknout
Obludka
ne, to je někde u Zoo
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 13:51
- Nahlásit
Obludka
Tak jestli to v Lískovci neruší, tak to bys měla z práce kusek. My jsme tam chodili tři roky a byli jsme moc spokojení. Jedna hodina bývala zadarmo, aby sis zkusila, jestli se ti tam bude líbit a bude vám to vyhovovat.
|
Obludka
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 14:01
- Nahlásit
Hafina
Tak tak. se uvidí. Postupně jsem došla ke dvoum možnostem. VFU nebo K9. Tak uvidíme.
|
Verča a gordonky
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2009 13:44
- Nahlásit
Tak já jako cvičitelka jsem před pár týdny dostala do rukou psa, který byl cvičen v psí škole ALAN. Nechápu, jak tu někdo může psát, že se tam ke psům přistupuje individuálně, když k tomuto kavalírovi bylo přistupováno stejně, jako k nějakému rotvíkovi. Ten pes je po pár lekcích v této škole totálně vystresovanej, když slyší povel "ke mně", tak se se staženým ocasem plíží k paničce s obavami co bude následovat. Jak jsem slyšela, tak psovi šlapou na ocas, hážou po něm plechovky a on se nesmí ani hnout, protože má přece povel "sedni". Co to je za výcvik? Navíc naprosto bez pamlsků, bez odměn, bez hraní. Pes se bojí každého, kdo se k němu přiblíží.... Takže mi teď dává hodně práce psovi ukázat, že cvičení může být radost a že se nemusí bát lidí, protože u mě na něj nikdo šlapat nebude.... Naštěstí za pamlsek udělá téměř cokoliv a radostně, tak to snad nebude ztracený případ.... Takže ALANa tedy rozhodně NE, pokud nechcete mít zlomeného psa....
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2009 14:15
- Nahlásit
Hafina
Obludka
cvičák K9 v Lískovci normálně funguje, ty baráky se stavěj hned vedle....
můžu doporučit, okusili jsme o prodlouženým víkendu něco nových cvičitelek K9 a moc fajn....
foto
|
FFQQ
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2009 13:54
- Nahlásit
Verča a gordonky ahoj já jen maličkou poznámku nemluvila jsem o psí škole ALAN, to je naprosto jiná škola než ta o které jsem tu psala já
byla bych nerada kdyby se tyto dvě školy zaměňovaly, nemají spolu nic společného.
|
Verča a gordonky
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2009 18:09 - Změnil/a: Verča a gordonky
- Nahlásit
To jsem netušila...
Jak můžou v Brně fungovat dvě psí školy ALAN? To je dost matoucí.... Jak je od sebe může laik odlišit? Proč se jedna nepřejmenuje?
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2009 21:25
- Nahlásit
Tak co našla jsi? Chodíš někam?
|
westeva
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2009 13:20
- Nahlásit
pokud byste hledali výcvik (není to teda klasický cvičák), tak škola Kynolog nabízí výcvikové víkendy pro štěňata, začátečníky, letní agility tábory, výcvikové tábory - vše pod vedením zkušených trenérů. termíny, ubytování, stravování a další podrobnosti na http://skola.kynolog.cz/
můžu osobně doporučit, zde se oprvdu přistupuje ke psům individuálně.
|