| Autor |
Zpráva |
Obludka
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2009 21:14
- Nahlásit
Ahoj, mám 9 týdnů staré štěně a nechce mi chodit na vodítku. Když jí ho nasadím, zapře se a nehnu s ní. Nevíte někdo co s tím?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2009 21:16
- Nahlásit
Obludka
Vždyť je to ještě mrňousek! Na to má dost času
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2009 21:19
- Nahlásit
Obludka
To je normální...ikdyž štěňata co ode mně odcházely už za sebou všechny měly procházku na vodítku...co máš za plemeno?
|
Obludka
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2009 21:24
- Nahlásit
Máme Borderku. Na volno chodí bez problémů. Hlídá si mě. Ale bojím se s ní chodit po silnici a do náručí začne být brzy těžká.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2009 21:27 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
Obludka
Pár dnů jí v klidu zvykej na obojek a na vodítko, když si jdete hrát, nebo dělat cokoli příjemného. Po chvilkách.
A po silnici nebo u silnice s ní na volno nechoď.
|
Obludka
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2009 21:29
- Nahlásit
Zajímavý je, že obojek jé nedělal jakýkoliv problémy. Ten ji totiž neomezoval v pohybu. Vodítko ji tahá a nedovolí nikam jít. No prostě FUJ
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2009 21:37
- Nahlásit
Obludka
To je normální. Můžeš udělat tohle: dej jí obojek a vodítko doma, konec vodítka si přivaž k pásku kalhot a nech jí, ať tě na vodítku sleduje. Doma je v bezpečí, vodítko jí nebude tolik vadit. Časem pochopí, že vodítko znamená naopak pocit bezpečí a tvoji podporu.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2009 07:26
- Nahlásit
Obludka
Tak ji netahej vem dobrůtku a lákej, ať vidí, že vodítko je bezvadná věc
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2009 07:33
- Nahlásit
Obludka
nám pomohl druhý pes, viděla ho před sebou a chtěla za ním. Tak jsem chválila a odměňovala a byla to paráda - během dvou dnů, pochopila, že vodítko je super...
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2009 07:50
- Nahlásit
U nás pomohlo taky připnuté vodítko doma při hře, pak to šlo venku opravdu ze dne na den
|
Obludka
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2009 09:21
- Nahlásit
Díky za rady. Snad to časem půjde. Asi na to opravdu nemůžu spěchat. když člověk by chtěl všechno hned.
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2009 10:28
- Nahlásit
Obludka
Přesně, naší jsou 3 měsíce a někdy bych si strašně přála, aby už byla mnohem starší a rozumnější , ale zas pak bude na co vzpomínat, no
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2009 10:31
- Nahlásit
Obludka
Matejka
Půjde My máme 5 měsíců a už chodí na vodítku jedna báseň Ale začátky byly hrozný, taky se jí nechtělo Chce to trpělivost, ale i rozhodnost. Prostě jdeme A dokud nepůjdeš, tak budeme sedět na jednom fleku třeba hodinu. Teda ta moje slečna si to za chvíli rozmyslela být pořád na jednom místě a raději teda šla
|
Obludka
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2009 19:03
- Nahlásit
Tak dneska se nám poprvé povedlo jít na vodítku. HURÁÁÁ Ne, že by to bylo přesně směrem kam jsem chtěla, ale chvíli jsme na něm bloumali po výběhu. I tak mám radost, že je nějaký pokrok. zkouším, kdejakou fintu a snad to má i výsledky a nebyl to jen nějaký výkřik do tmy.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2009 07:48
- Nahlásit
Obludka
Jo, každý pokrok je podložen zoufalou snahou, depkou a tvrdou prací. Ale ta radost, když se zase posuneme o fous dál ,
toť podstata kouzla kynologie.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2009 13:46
- Nahlásit
Meta
Obludka
každý pokrok je podložen zoufalou snahou, depkou a tvrdou prací.
Zoufalou snahu a depku nedoporučuji. Snahu a tvrdou práci ano.
Aby snaha nebyla zoufalá a posléze se nedostavila depka, je potřeba být ve výchove a výcviku neustále o kousek před psem a nenechat se psem vláčet, ať už obrazně nebo doopravdy. A snažit se nemít přehnané nároky, ale mít v kažnou chvíli nároky přiměřené věku, povaze a stupni vychování a vycvičenosti psa.
Pak z toho můžete mít oba radost. O to jde.
|
Obludka
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2009 18:49
- Nahlásit
3x SLÁVA!!! Tak už chodíme na vodítku chtělo to trochu (trochu hodně) trpělivosti a nakonec trochu něžného násilí. Občas se ještě stává, že to není úplně ono, ale moje počáteční zoufalost je pryč.
|