Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / moc šikovná a zdatná:-(
Autor Zpráva
werča
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2009 17:17
- Nahlásit

Dneska odpoledne mě naše dvouletá ovčanda zase úplně dostala.Hrály jsme si na zahradě,byla rozdováděná ze sněhu a najednou hop na kompost a odtamtud vyskočila na dřevo co máme taky na zahradě. Hrozně se jí tam líbilo,zjistila, že má hezký výhled a dobře se odtamtud štěká na procházející psy. Problém ale je, že ta plošina, kam vylezla, je z ostatních 3 stran 2 metry nad zemí a já se bojím, aby z toho někdy neslítla až za poběží někoho z nás třeba přivítat nebo zapomene kde je. Takže když jí tam vidím, jakým způsobem jí vylákat zpět? Protože jí to asi neodnaučím aniž bych k tomu přitáhla nežádoucí pozornost, co?(Jestli dojít až pod to a dát jí třeba pamlsek na pařeniště, aby slezla správnou stranou, nebo na ní zavolat z větší dálky? Nejhorší je, že si všechno hrozně rychle zapamatuje, dneska už tam vyskočila třikrát. Když jsem doma a pozoruju jí potají z okna, tak tam nešmejdí. Zatím. Nevím ,jak se mám chovat, aby z toho nezískala pocit, že je to nahoře nějaké jedinečné místo, což je(Díky moc všem za rady.

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2009 18:30
- Nahlásit

werča
Hrály jsme si na zahradě,byla rozdováděná ze sněhu a najednou hop na kompost a odtamtud vyskočila na dřevo co máme taky na zahradě.
A proc si na ni rovnou hned nezajecela DOLUUU! nebo CO TAM DELAAS? nebo nejaky "povel" tvou intonaci vyjadrujici nelibost, kdyz si u toho byla? (u nas je to VYPADNI!) Pokud si jí tedy ucila nejaky zakazovy povely..
Takže když jí tam vidím, jakým způsobem jí vylákat zpět?
Jak jako vylakat zpet? Bud si ji privolas, v ose, aby to bylo pro ni bezpecny a zamezis ji tam do budoucna nejakou zastenou pristup, nebo ji sprdnes pri cinu, ze si tam uz netroufne (coz muze byt u vas problem, kdyz tam byla trikrat a ty nic, tak holt nejake docasne zamezeni pristupu - dat mezi kompost a drevo kus pletiva, prkna a dalsi).

ankaras
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2009 19:35
- Nahlásit

werča
Určitě jí dej najevo, že teda nechceš, aby tam vůbec lezla, normálně jí stáhni dolu a zhoukni na ní. Musí poznat, že tam prostě nesmí, lákání by nebylo dobrý řešení já bych to nějak ohradila, aby tam i nemohla, mně by to nedalo. Určo to zmáknete

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání