| Autor |
Zpráva |
Hanulaov
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 18:58
- Nahlásit
Ahoj, má někdo podobnou zkušenost a radu? : 10měsíční fence se věnujeme, co to jde, ale když se má chvíli zabavit sama, tak jen sedí a kouká, občas zakňučí, popř. civí z okna. Pokud jí ovšem někdo hru nabídne, přijme ji jen tehdy, když za své výkony dostává pamlsek (např. "hledej", "přines"). Bez pamlsku o nikoho prostě nestojí, jen se nudí. Co je špatně?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 19:04
- Nahlásit
Hanulaov
Tak teď nevím, jak by se jako měla zabavit sama? Přečíst si knížku? Ne, vážně, nic se neděje, nikdo si jí nevšímá, tak co by měla dělat? Má chuť civět z okna, tak civí. Má chuť spát, spí. Kdyby měla chuť okusovat hračku, bude asi okusovat hračku. Když za "výkony" dostává pamlsek, tak to není hra, ale spíš něco jako výcvik. Opravdu o nikoho nestojí, ani když jí před obličejem mává hračkou s úsměvem na tváři a povzbuzujícími slovy? To by pak bylo divné...
Jak jí nabízíte tu hru? S pamlsky v ruce? Má svoje hračky pořád k dispozici, nebo ne?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 19:09 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
Ještě taková poznámka - třeba můj přítel nechápe, že pes nemá vypínač. Že potřebuje "rozjezd" (trochu poškádlit, vydráždit) a pak zas "dojezd" (uklidnit). V praxi to vypadá tak, že se diví, proč si s ním právě probuzené štěně moc nechce hrát, a naopak proč uprostřed přetahování v tom nejlepším nestačí prostě říct "dobrý" a odejít
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 19:38
- Nahlásit
corgi
na druhej strane, je to jedna z naj... vlastnosti psa, ak ten pes takyto vypinac vychovou ziska a jeho geneticka vybava toto ziskat aj umoznuje.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 21:05
- Nahlásit
jeje
No, vypinac misto dojezdu si dokazu predstavit, tim v podstate od malicka utvrzuju svoje postaveni ve smecce, ale vypinac na zapnuti aktivity asi vytvorit nedokazu. Mozna by to slo u nejakeho aktivniho psika, ale my jsme spis povalec a bonvivan
|
Hanulaov
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 01:07
- Nahlásit
corgiZabavit se sama - tím myslím třeba žvýkat kost z kůže nebo prozkoumávat okolí - zní to divně, ale pomalu začínám závidět páníčkům, co mají vitálního psa, který rozkousává boty a tak dlouho bojuje s polštářem, až se polštář vzdá....tak extrémně neakční chování naší Saši mi připomíná spíš koučku než psa. Hračky nejdřív měla v bedně, která ovšem byla pořád k dispozici, po čase jsem si všimla, že ji hračky brzy omrzí, když je má pořád, tak jsem je dala z dosahu. Ale když nějakou vytáhnu, fakt se můžu umávat před čumákem,a snažit se nalákat - ne. Prostě chvíli kouká, co blbnu, pak otočí hlavu nebo rovnou odejde. Nekouká z toho pamlsek, tak ji to nezajímá.Když tak nad tím přemýšlím, tak ani nová khračka ji nadlouho nezaujme. Ožižlá ji, poválí, ale za chvíli ji nechá ležet a jde "civět". Když jsme si ji brali, bylo nám řečeno, že je "nejklidnější z vrhu", ale tohle mi přijde klidnější než klidné....
|
moll
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 07:59
- Nahlásit
určitě záleži i na plemeni - ne každý pes je šílenec typu borderky a spol. třeba si psina o něčem psím přemýšlí...a odpočívá psychicky i tělesně...lidi taky občas čumí do blba a nenudí se u toho.a že ji nebaví hračky taky nemusí být známka momentální retardace - mám doma 6 psů, ani jeden neaportuje, nehraje si, jen hlídají barák nebo spí nebo žerou nebo jdou na procházku.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 08:05
- Nahlásit
Hanulaov
Psi jsou holt různí, co s ní děláte venku? Jestli ji dostatečně zabavíte na vycházce, je možný, že proste odpočívá. Pes prochrní dvě třetiny dne.
|
janakou
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 08:08
- Nahlásit
A co je to za plemeno?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 10:17 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit
kernteriér
|
Hanulaov
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 19:37
- Nahlásit
No fakt, kernteriér, ti určitě nepatří ke gaučákům. Venku taky kašle na hraní, čumák přilepí k zemi a čuchá a čuchá.Jen když potkáme nějakého hravého psa, tak s ním chvíli dovádí. Už se mi dostalo rady pořídit dalšího živého kámoše (dalšího psa mi doma neschválili), tak uvažuju o kočce. Ale neumím si představit, co bychom si s kočkou počali, kdyby si se psem nepadli do oka.
|
Hanulaov
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 19:38
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Vy už si mě pamatujete z nějaké dřívější diskuse, že jo?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:37
- Nahlásit
Hanulaov
tak po mé zkušenosti pes - kočka bych to radši taky nedělala. Jen připomenu: byly spolu od mimin a teď se hra zvrhla v něco jako lov a dokousané kočky. Mám je venku, takže to teď řeším -kočky v domě, ven jen pod dozorem. Tento problém ještě v bytě bych teda zažít nechtěla. Asi by byl lepší aspoň pidipes, ale u fenek mám zkušenosti, že jsou příšerně žárlivé a na nováčka zlé.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 13:46
- Nahlásit
Hanulaov
Už se mi dostalo rady pořídit dalšího živého kámoše
Na to bych teda nevsadila, že další pes toho prvního "probere". Pokud je pes fyzicky v pořádku a dobře fungujou vztahy ve "smečce", věřím tomu, že je to prostě jenom povaha. Každý pes je jiný a i mezi kernteriéry se asi najde flegmatik, povaleč, bonviván. Aktivní pes by ho spíš otravoval - mně by taky lezlo na nervy, kdyby mi do domu nasadili životního optimistu
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 13:58
- Nahlásit
corgi
to je fakt. my zas k naší nevyčerpatelný zásobě energie pořídili psí kámošku, aby ho vyřídila a místo toho jsme si do baráku nasadili psí flákačku, která po něm tak maximálně vystartuje, aby měla klid.. Takže pesan jen deptá o jednu živou bytost navíc
|