| Autor |
Zpráva |
Smečka
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2008 08:43
- Nahlásit
Nemáte nějaký hodně jednoduchý recepty na vánoční cukroví?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2008 11:29
- Nahlásit
Smečka
Nemáte nějaký hodně jednoduchý recepty na vánoční cukroví?
no dyk to píšu nahoře...vobjednej si ho u brut ,jednodušší už to bejt nemůže
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2008 14:28
- Nahlásit
.vobjednej si ho u brut
mi jsme s mladou napekly za včera a máme lídek tedka jen nepečený a na to je čas
sem ráda.)že je hotovo
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2008 16:01
- Nahlásit
davidkova renata
Dělá na zakázku?
Stejně mě pečení nemine, neb mám moc aktivní děti, co furt něco tvoří a děsně u toho sviní.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2008 17:01
- Nahlásit
Smečka
brut asi nee,tá sem se tak nějak šikovně vnutila ,ale nabízela to loni i letos aknah
http://www.pohodlnejsizivot.cz/
tak třá něco od ní...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2008 17:40
- Nahlásit
davidkova renata
Aha, dík za tip.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 08:41
- Nahlásit
Biluško,mluvíš o hlodavcích,nebo myškách domácích bílých? Pokud to jsou myši,které nechceš, zkus po domě rozsypat heřmánek- jako na noviny a třeba pod almaru atd......nemají rády tu heřmánkovou vůni.
Meto- jak děláš kokosky? jestli nemáš lepčí recept )
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 07:53
- Nahlásit
žanda
Kokosky se strouhankou (vyšťouráno a vyzkoušeno vloni)
Ingredience: 140 g cukru moučky, 2 bílky, 70 g strouhaného kokosu, 20 g strouhanky
Postup přípravy: Bílky s cukrem ušleháme ve vodní lázni do pevného sněhu a lehce vmícháme kokos smíchaný se strouhankou. Necháme zchladnout a lžičkou děláme malé hromádky na plech s pečícím papírem. Pečeme při mírné teplotě asi 20 minut.
Čerpáno z:URL
Nedělám hromádky lžičkou, ale dávám to do bavlněného pytlíku s hodně otevřenou trubičkou (mikrotén to neudrží ani náhodou-praskne) a dělám pusinky. Peču nejdřív za mírné teploty a po nějaké době dopeču do růžova.
Když se to s kokosem přežene, dojde na tu lžičku (příliš tuhé), když se dá méně, trochu popraskají, ale povedou se v každé podobě, jsou super. Když se místo kokosu dají strouhané ořechy, taky je to ňam. Ze 3 bílků jsou dva plechy.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 08:31
- Nahlásit
My do kokosek dáváme ještě trochu marmelády..
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 13:12
- Nahlásit
Meta
Tak nevím tedy přesně z hlavy deka,ale ingredience dávám stejné- ne ovšem strouhanku. Jinak peču na pečícím papíře a dělám to lžičkou )
jen letos ještě nemám,potřebuji dobrovolníka na udělání sněhu, který mě prostě ani po milionech pokusech nejde (stejně tak mi nefunguje droždí a neudělám šlehačku)- tak jen co bude někdo doma,dám se do toho. děkuji.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 14:33
- Nahlásit
žanda
Ta strouhanka je ta vychytávka, aby zůstaly měkoučké a nadýchané...na to prostě rozumný člověk nemůže přijít...Kokosky mi vždycky způsobovaly traumata
Šlehání - dva kastroly v sobě,v spodním voda, ruční el. šlehač, jakmile se to trochu našlehá do pěny vsypu všechen cukr a šlehám, až sníh dostane takový lesklý nádech. Pak sundám z plotýnky, vmíchám (stejným šlehačem) strouhanku smíchnou s kokosem a je to.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:48
- Nahlásit
Meto- a je to )) ne u mě, mě je fuk,zda mám ruční šlehač,nebo metlu- mám jen bublinkatý cosi, z čeho sníh nikdy nebude- kokosky peču 20 let.....sníh jsem nikdy neměla- prý mám v sobě něco, co to ruší /stejně ta šlehačka a droždí/, když už ho někdo ušlehá,pak už to je v pohodě- tu strouhanku zkusím !
Proto jsem taky několik let,co mi odešla maminka a já pekla vánočku sama, každé vánoce plakala,že je hnusná,tvrdá- na pohled krásná-ale pohledu se nenajíš. Teď už nebrečím,koupím a je to.....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 17:45
- Nahlásit
žanda
Jsou to myši obyčejné, hnědé, polní Máme ty mrchy naprosto všude. Máme je dokonce i ve skříni s oblečením Jsou nezničitelné Tady jsou všude staré, německé podlahy. Origoš tak staré jako barák, takže bezmála sto let. Všude jsou pastičky, denně tak dva-tři kousky chytnem. Máme osm koček. Dva lovící psy (ten zbytek neloví, jsou to budižkničemové ) Myši na body vedou
Bude stačit heřmánkový čaj? Že bych ty pytlíky nastrkala mezi ručníky a povlečení místo mýdla .
Jinak dík za tip, hned zítra seženu větší množství heřmánku a rozptýlím to po celém baráku. Průšvih je, že mě to taky smrdí, ale pokud to odstraní myši jsem ochotná žít v nenáviděném smradu
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 07:16
- Nahlásit
žanda
kokosky - psala jsem to vloni 1 salko a čtvrt kila kokosu - všechno smíchat a nadělat lžičkou na pečící papír bobky a upíct (musí se hlídat - peče se to docela rychle)
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 07:56
- Nahlásit
Biluško, pokud si pamatuju,měli jsme klasický heřmánek- sypací-o čaji nevím,ale jistě "smrdí stejně". Kdysi sestřenice koupila chajdu a bylo to jak píšeš- semeniště myší- ten heřmánek je fakt vypudil,ale jak říkám,pod každou postelí měla noviny a "sušila" koupený heřmánek.......po čase měla klid. Ale když nastrkáš do prádla pytlíky z čajem,jistě to nevadí nikomu a ničemu-jen holt budeš mít ten odér.......ale lepší cítit heřmánek,než vyklepávat myší bobky.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 07:58
- Nahlásit
palma1
no se salka jsem to ještě tedy nezkoušela- to se nešlehá )že by??? díky za tip.
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 08:27
- Nahlásit
žanda
nešlehá, jen to zamícháš dokupy... je to pak takový lepivý - nesmí se to moc drolit. naděláš bobky, upečeš a hotovo - ale fakt hlídat. připečený to není ono
hlavně je to děsně rychle hotový
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 11:54
- Nahlásit
palma1
Souhlas, rychly a vyborny, vloni jsem vyzkousela! Jeste jednou dik za recept, neni na tom co zkazit.
|