Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / pes vítací
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
KatkaM
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2008 15:42
- Nahlásit

Monischka
Nevím, jestli Tě to uklidní, ale vydrž tak do dvou let. Sklidní se. Při průběžném tréninku a učení to bude dobrý. Jinak zavítej na strakatou diskuzi. Najdeš tam rad o trochu víc. A k těm fujtajblům - ty asi neodnaučíš.

A jak se jmenuje Tvůj strakáč? A nepísla bys mi i tvůj email?

KatkaM
chov. st. Dakam

rain
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 09:12
- Nahlásit

Měla bych k tomu taky jeden takový poznatek. S prvním psem bylo to chození u nohy od začátku úplně bez problému, okamžitě pochopil co se po něm chce, neměl sklony tahat, odbíhat,.... nádhera. Teď mám pětiměsíční, vítací, neřízenou střelu . O stahováku tak jako tak nemůžem ani uvažovat, projít se s ní odpoledne po centru, za 5 minut by se uškrtila, o tom nepochybuju .
Vymýšlela jsem jak na ni, takže pro záčatek jsme dlouhé procházky přesunuli na pozdější večerní hodiny, kdy nepotkáváme tolik lidí, aby vůbec pochopila co se po ní chce, tak po 10 minutách už se relativně zklidní na tu úrověň že jí nemusím co půl metru korigovat. Takže už ví že se má chodit u nohy, sice s tou snahou skákat na kolemjdoucí je to horší, ale taky na tom zapracujem.
Ale co mě překvapilo - doteď měla takový úzky, štěněcí nylonový obojek, myslela jsem že jí to škubnutí musí být docela neříjemné, když je tak tenký - takže bude mít větší snahu netahat... Nedávno jsem jí pořídila nový, hrubý, kožený obojek a výsledek je o 100% lepší, tahá daleko míň, zatím jsem nepřišla na to proč....

kety
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 18:08
- Nahlásit

Ahojte všichni tak co jsem četla není špatné můžu přidat taky poradu na hyperaktivní psy a štěńata jsem používala tkz.ohlávku velice se osvědčila povolí psovi tahat hlavou jen kam mu dovolíte ,není to tak razantní s tímto vynálezem může klidně i maminka s miminem v kočáře na procházku a dokonce i dvouleté dítě a nemusíte mít strach ze Vás potahá.

Houšková
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 18:52
- Nahlásit

Ohlávku doporučují i kynol. instruktoři, jmenuje se HALTI, ale bohužel v obchodech u nás je nemají, objednávky jsou asi jen přes internet. Nezpůsobují žádné "týrání", ale pesani po několika minutách se zlepšují v chůzi. Na cvičáku tvrdí škubat a říkat k noze, mnohokráte třeba i 300x. A na cvičáku je to snadnější, neb někteří psi to tam už umějí a nováčci trochu opisují. K nám na cvičák chodili pesani všech ras a velikostí.

rain
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2008 13:12
- Nahlásit

Jak jsem psala výše, mám prcka - vítacího magora. Dneska jsem měla dobrou náladu, z práce přišla dřív, tak že si uděláme delší procházku, vzali jsme to naivně i přes město. Psici jsem nechala asi metr vodítka takže bez problémů mohla jít i dál než u nohy. Samozřejmě všude plno lidí takže tahala dopředu, škrtila se (protože je tele, vodítka měla fakt možná víc než dost). Najednou za mnou příjde ženská a povídá "Paní, víte že ten váš pejsek nedošáhne předníma nožičkama na zem?"

Tak mě vykolejila, že jsem jí na to nebyla schopná cokoliv říct, natož vysvětlovat že i kdyby byla na 10m stopovačce, škrtila by se úplně stejně, protože je tele a zatím se mi ji to nepovedlo odnaučit....

apanaci
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 14:21
- Nahlásit

ahoj tak to mam vcelku podobné, ofšem táhne jen když jde někde pes, dítě nebo mu stačí člověk s igelitkou...to je ta tam a může se strhat...je to malej dementos...doufám, že stálým stahováním psa k sobě a povelem ke mně se to zlepší ale ...bůůh vííí:-D

Falco
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 21:03
- Nahlásit

Já nechápu, jak je možné, že poměrně inteligentní pes, který se během 2 dnů velmi pěkně naučí povel "podej" a "pusť" tak, že je schopen podat mobil jen s mírným oslintáním, po 7 měsících výcviku nechápe, že povel "k noze" znamená "jdu těsně u nohy páníčka a sleduju ho, abych věděl, co se bude dít". Dnes se evidentně domníval, že mu říkám "Podívej se, jaký krásný tučný havran! Hrr na něj, ať máme co k večeři!"

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2008 09:20
- Nahlásit

rain
Paní, víte že ten váš pejsek nedošáhne předníma nožičkama na zem?"

sorry,že se vměšuju,ale to mě dostalo

rain
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2008 09:29
- Nahlásit

davidkova renata

Právě že mě taky

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání